Şimdi Ara

EV Alımı ile ilgili problem yaşayan Donanım Haber forumdaşlarının desteğine ihtiyacım var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir konuda sizin desteğinize ihtiyacım var.

Büyük özel bir bankada kurum içi girişim projesi olarak paylı ev alımı üzerine girişim geliştirme hedefimiz var.

Malum ev fiyatları ve kiralar uçtu. Biz de bunun büyük problem olduğunu düşünüyoruz.

Çözüm olarak bir evin tamamını almak yerine istediğiniz büyüklükte parçasını alabileceğiniz bir sistem tasarladık.

Kiracılar için de evin ana ortağı olarak örneğin %25 ini peşinatı varsa alıp ortağı olduğu evde uyguna kirada oturmasını, birikim yapmasını ve hazır olduğunda evi almasını sağlamak istiyoruz.

Sorunumuz şu: Yeterince geri bildirim alamadığımız için Banka bu projeye destek olmayabilir.

Sizden ev alma ile ilgili problem yaşayanlardan varsa yorumunuzu rica ediyorum.

Eğer isterseniz de proje fonlanıp hayata geçtiğinde size ulaşıp haber vermemiz için e-mail bilginizi siteden girebilirseniz bu projenin ölmemesi için çok büyük katkınız olacaktır.

Şimdiden desteğiniz için çok teşekkürler.

Proje Sitemiz : https://evaliyo.com

EV Alımı ile ilgili problem yaşayan Donanım Haber forumdaşlarının desteğine ihtiyacım var

Amerika daki hayata geçmiş örneği :

EV Alımı ile ilgili problem yaşayan Donanım Haber forumdaşlarının desteğine ihtiyacım vararrivedhomes.com
    Arrived Homes | Easily invest in rental properties | Real Estate Investing Platform
    https://arrivedhomes.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucuz_uçuran -- 28 Kasım 2022; 19:55:15 >

• Merhaba, destek için mail adresimi bıraktım. İnşallah hayata geçer, ilginç bir çözüm yolu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler desteğiniz için. İnşallah yatırım alabiliriz bu projeye ilgi olursa, sayenizde.

• Ben kiracıyım. Kredi almak çok zorlaştı gerçekten. Kiralar ve ev sahibi ile problemler gerçekten hayatı çok zorlaştırıyor.

5 sene sonra alınan ev satılıyor mu sizin sistemde mutlaka?

• Kiracı olarak ortağı olduğunuz bir evde oturmak ve 2 yıl boyunca kiranızın sabitlenmesi ve böylece birikim yapabilmeniz ana amaçlardan.

5 yıl yatırım süresi sonunda ev satıldığında ilk olarak kiracı ortağa satın alma hakkını veriyor sistem.

Örneğin kredi kullanıp evin kalanını satın alabilirsiniz.

Eğer satıldığında hala alamam derseniz de siz de satış sonrası payınıza denk gelen değerlenmiş tutarı alabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucuz_uçuran -- 28 Kasım 2022; 20:25:17 >
  • Bu arada mantıksız böyle bir şeye ihtiyaç olmaz, güvenli şekilde bir eve ait paylara parçalı yatırım yapmak istemez kimse derseniz de lütfen cevap yazın.

Patlayacaksak baştan bilmek de önemli.

• Vakit ayırıp siteye giren mail adresini bırakan arkadaşlara çok teşekkürler.

• İnanılmaz desteğiniz için çok teşekkürler. Donanım Haber forumunun gücünü bir kez daha yakından görmüş oldum.

Sosyal medyadan verdiğimiz reklamlara karşın mail adresini bırakan olmamıştı ama buradan yazdıktan sonra beklediğimden çok forumdaş sağolsun girip siteden bilgi almak istediklerini mail bırakarak belirtmiş.,

Çok çok teşekkürler.

• Kolay gelsin, umarım herşey yolunda gider girişiminiz için 🙋‍♂️

• Çok sağolun.

Umarım fikri hayata geçirme fırsatı buluruz.

İyi ki varsınız.

• Proje güzel aslında. Yalnız bunu daha genişletmeniz gerekecek. Nacizane birkaç önerim olacak.

Öncelikle sadece evle sınırlandırmamak lazım projeyi. Dükkan, ofis, arsa, tarla, bağ, bahçe gibi sarı sayfalarda satılan değerli taşınmazlara da girilebilir. Ki ticaretle uğraşan iş insanları karlı bulursa çok hızlı büyür yatırımcılarınız.

YATIRIMCI BÖLÜMÜ İÇİN;

1. İlla bir eve ortak olması gerekmez. Bu kişi ev sahibi de olabilir. Yani evini fona açabilir. Bir anlamda satılık evi siz alıp parçaya bölüp hissedarlara dağıtmış olacaksınız. Hem evini satmak isteyen kişi satacak hemde Elinizde büyük bir yatırımcı ve birde ev olacak.
    2. Pay oranlarını 100 bin ve katları belirlemek çok yüksek olur. Bir evin değeri örnek veriyorum 5 milyon tl olsun. bu da maksimum 50 yatırımcı demek. Kiracıyı hesaba katarsak daha da düşüyor bu sayı. Neden sınırlıyorsunuz ki? 500 hisseye, 1000 hisseye bölün. İsteyen 10 hisse alır isteyen 100 hisse alır. Yüzdelik oranda kar paylarını dağıtırsanız değişen birşey olmaz. Avantaj olarak yatırımcınız artar. Bu şekilde bir evi satın almak çok daha kolaylaşır. Herkesin sürekli toplu parası yok. Bu iş ev borsasına da döner. Çünkü benim anlattığım sistemde herkes dahil olacağından bu 1000 hisseden biri satışa koyduğunda bir değer belirlenir piyasa fiyatı olarak birileri toplamaya başlar küçük küçük. Bu şekilde hem insanları ev almaya teşvik edersiniz hemde inanılmaz bir borsa yaratmış olursunuz. Yazacak çok şey var da, geri kalanını forumdaşlara bırakıyorum. EV Alımı ile ilgili problem yaşayan Donanım Haber forumdaşlarının desteğine ihtiyacım var 

KİRACI BÖLÜMÜ İÇİN;

1. 5 yıl sonunda evi kime satacaksınız? Sistem içerisindeki birine satmak mantıksız. Çünkü herkes benim size anlattığım sistemi yaparsanız bir yere para bağlamış olacak. Satamazsanız ne olacak? Hadi sattınız diyelim herkes payını aldı çekildi. Sistemden bir nevi çıkardınız. Hiçbir durumda nakit çıkışı olmamalı sisteminizde. Biri ev sahibi olana dek o evdeki paylar dağılmamalı. Zaten anlattığım sistemde yaparsanız en sonunda ev birine kalıyor ama bu iş uzun soluklu olduğundan yatırımcılar bir ecdeki hissesini satıp diğerine geçebilir. Ev sahibi olmak isteyenlerde paylarını arttırıp en sonunda ev sahibi olurlar.
    2. Ben kiraladığım evden %25lik payım olmasına rağmen 2 yıl sonunda veya 5 yıl sonunda ev satılınca çıkacak mıyım mesela? Kiranın 2 yıl sabit olması konusunda sıkıntı yok. Ancak 2 yıldan sonra kalmaya devam etmek isteyen kişi için güncellenmesi gerekir. Sonra bir 2 yıl daha hak verilmesi gerekir. O oturduğum evde payımı arttıramıyorsam mesela ve başkası payını arttırarak geliyorsa o kişiye verilebilr ev. Çünkü ben orda ev sahibi olmaya değil sabit kira için kalıyorumdur. Bu şekildeki kişilerle karşılaşacaksınız.

şuan için aklıma gelenler bunlar. Olaya bakış açısına göre değiştirilip güncellenebilir. Proje güzel. Tabii yeterli yatırımı alabilirseniz. Yukarda da bahsettiğim gibi bunu evle sınırlamak yazık olur. Çünkü siz ev fikrini ortaya attıktan hemen sonra bu işin diğer ayakları oluşmaya başlayacaktır.

Ayrıca bunu nasıl bir yasal zemine oturtacaksınız onu da bilemedim. Aslında insanlar evi değil, şirketinizden kendilerine belirlenmiş bir pay alacaklar. Bu işin garantörü kim olacak? Çiftlik banka dönmesin EV Alımı ile ilgili problem yaşayan Donanım Haber forumdaşlarının desteğine ihtiyacım var 

• Bu iş amarigada,alamanyada,inkilterede tutar emme bizim memlekette dutmaz.

Dipçik:bilerek böyle yazdım.

• miroglu6 M kullanıcısına yanıt

Hocam çok teşekkürler değerli yorumlarınız için.

Çok iyi incelemişsiniz bu arada tebrik ederim.

Haklısınız kiraya verilebilecek veya değerlendiğinde satılacak tipteki gayrimenkullerin hepsine açılabilir sistem ilerisi için

• Biz Kiracı kısmında bu sistemin bir çözüm yaratabilmesini, kiracıların da ev alabilmesine yardımcı olmayı çok istiyoruz.

Sizden ve diğer benzer yorumlardan şunu çıkardık: İlk etapta Kiracı'nın da sistemde ayrı tipte bir ortak olması biraz karışık hale sokuyor.

Bu açıdan daha yalın hali ile ilk başta sistemi ayağa kaldırıp sadece yatırımcı ortak üzerine bir kurgu yapacağız. Yatırım almak çok önemli.

Sonraki aşamalarda da küçük testler ile Kiracı tarafını da mutlaka tekrar sisteme nasıl ekleriz değerlendireceğiz.

• YATIRIMCI BÖLÜMÜ İÇİN;

1. Çok haklısınız. Sırf bu şekilde kurgusu olan girişimler de gördük .

Önerdiğiniz konuyu biz sadece ev sahibi evinde oturmuyor olduğu durum için aynen kullanabiliriz. Çok teşekkürler öneriniz için.

Evi olup böyle bir sisteme koyardım diyen arkadaşlar olursa bilmek isterim doğrusu yazarsanız. Siteye e-mail de bırakabilirsiniz.

2. Bu noktada sizin geri bildiriminiz bizim için çok faydalı oldu. Biz kendi aramızda tam tersi 100 bin TL çok küçük olur diye tartışıyorduk.

Sizce bu tutarı küçültüp ev sayısını artırsak, mesela 5 evin toplamından oluşan bir grup eve yatırım alsak daha makul olur muydu?

En düşük pay ne olmalı sizce, 10 bin TL yeterli olur mu mesela 1 pay için?

Diğer forumdaşlar ne düşünür bu konuda acaba merak ettim.

1000 TL mi 10 bin tl mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucuz_uçuran -- 30 Kasım 2022; 19:3:38 >

• labidu kullanıcısına yanıt

Girişimler bunun için hocam. Birilerinin bir ihtiyacını çözdüğümüz durumda ancak ayakta kalabiliriz.

İnşallah doğru ihtiyacı adreslemişizdir.

Teşekkürler.

• ucuz_uçuran U kullanıcısına yanıt

Evi olup böyle bir sisteme koymaktan kastım şu aslında;

Benim evim var mesela satmak istiyorum. Siz hissedarlardan parayı toplayıp evi benden satın aldınız. Bana da bir teklifte bulundunuz; Bu parayı başka bir ev almak hemde kazanç sağlamak ister misiniz? diyeceksiniz. Tabi bunu başta anlaşacaksınız ki parasını içerde tutmak isteyenin evini daha çok ön planda tutup hemen sattırmanız gerekiyor ki size olan güven artsın. Sisteme zaten 2-3 ev sokmayı başarırsanız başta arkası gelir.

Ev sayısı az da olsa çokta olsa payları arttırıp tutarı küçültmeniz lazım. Amacınız kira öder gibi ev sahibi yapmaksa bunu kira tutarına düşürmeniz gerekiyor. Sanırım İstanbul özelinde düşünüyorsunuz. Olayı daha geniş düşünmeniz lazım. Bu daire Iğdır'da da olabilir Hatay'da da. Mardin'de de olabilir Trabzonda'da. Türkiye'nin kiralık ortalamasını alıp da yapabilirsiniz sabit bir fiyatta berlileyebilirsiniz. Bana sorarsanız pay başına 2.000 TL mantıklı olur. 5 milyonluk bir ev için bu pay 2.500 adet olur. Bu adetlerden isteyen istediği kadar alır. Kar payı dağıtımını da pay sayısı üzerinden değil, yüzdelik dilim üzerinden verirsiniz. Herkese eşit dağılmış olur.

5 evin toplamından grup eve yatırım olayı için bahsettiğiniz sepet yapma olayıdır kanaatimce. Zaten benim yukarıda bahsettiğim sistemi yaparsanız yatırımcılar kendilerine birer sepet yapmak isteyebilirler. Sizin evleri toplamanıza gerek kalmaz.

Sanırım siz ve ortaklarınız borsa ile ilgilenmiyorsunuz. Amacınız büyük yatırımcı bulup projeye ortak almak veya projeyi satmak sanırım. Bu şekilde benim düşünceme göre 100 yatırımcıya gidersiniz. Projeyi anlatırsınız ama belki birinden destek alırsınız o da projenin %51 den fazla hakkını ister bir süre sonra içeriğini sizden alır. Kendine başka bir isimde bu projeyi hayata geçirir. Sizi de şutlar.

Sizin ilk aşamada ev sahiplerine ve kiracılara ulaşmanız lazım. Sarı sayfalardaki evini satanlara ulaşın mesela. Sisteme ücretsiz kaydedeceğinizi söyleyip evlerinin sisteme dahil olmasını sağlayarak başlayabilirsiniz. Evini satacağınızı söylersiniz ama evi almak isteyenler olmalı diye eklersiniz. O da etrafına bu durumu anlatır evini sattırmak için. İlk 2-3 evi böyle satarsanız zaten elinizde bir miktar yatırımcı olmuş olacaktır. Sonra hızlıca yayılır zaten durum. Ufak reklamlarla işte "KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLUN" "HER GÜN SADECE 67 TL ÖDEYEREK EV SAHİBİ OLUN" gibi banka reklamlarına benzer çalışmalar size çok fayda sağlayacaktır.

• miroglu6 M kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler hocam,

Bahsettiğiniz özellikler bizim ilk aşamada çok fayda elde edeceğimiz özellikler.

Kıymetli geri bildirimleriniz için çok çok sağolun.

İyi günler.

• ucuz_uçuran U kullanıcısına yanıt

Ben de düşük minimum tutar olması gerekir diye düşünüyorum:

10 bin TL uygun olabilir bence

• Felgal F kullanıcısına yanıt

10 bin TL ile başlanması ve duruma göre daha düşük bir tutar talebi var mı görmek iyi olabilir bence de.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.