Şimdi Ara

Ev için Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
2
Favori
1.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ev için Güneş paneli yani solar panel ile bağ evi çatısına Solar Çatı Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi - Güneş Paneli -İnvertör- Jel Akü - Kurulumu Çanakkale Gelibolu ilçesindeki bağ evi elektrik ihtiyacı için güneş enerjisi sistemleri kurulumu gerçekleştirdik.

• merhaba

paylaşım yaptığınız videonun büyük bir kısmı GÜNEŞLİ manzara paylaşımından ibaret

genel kısmında ise

siz ve bu tür implemantasyon yapan küçük ve orta ölçekli çalışmaların nerdeyse tamamı, farklı marka ve ürünlerin bir araya ve dağınık bir şekilde bağlanmasından ibaret. giriş güç miktarını göstermek veya anlık üretilen güç; ilk planda çk iyi birşey olsa bile;
    batarya güç yüklenmesi, batarya ömür durumu, anlık yüke bağlı olarak bataryanın besleme süresi, (mümkün ise) panel başına güç üretimi doğal olarak da her batarya dan güç tüketimi gibi kontrl sistemlerimiz üzülerek söylüyorum ki yok

buna müşteri diye tabir ettiğimiz kişilerin ayıracağı minik bitçeye ek olması yanı sıra, kurulumu yapan kişi - firmaların kar oranları da etkiliyor

youtube da çok fazla bu konuda yerli yabancı video bulunuyor. birçok yabancı paylaşımlarda bile; panellerin yerleştirilmesine gösterilen özen ve düzen in 1/10 u bile güç devresi ve dağıtım noktasına gösterilmediğini gördüm
    10 liraya satılan bir bir plastik kutu içerisine yerleştirilen otomatlar ile güç dağıtımı... ilk bulunan yere monte edilmiş invertör ve ayak altında duran (çok aşırı farklı özellikte) batarya üniteleri

tabiki şahsınıza eleştiri olarak değil. satın almayı yapan kişinin de bu işe ayırdığı alan ve gösterdiği önem de etkili. son dönemde yapılan binalarda artık balkon bile yok. balkon diye, ayak boyunuzu geçmeten çakma bir beton çıkıntısı ve onu çevreleyen metal'e balkon diyen müteahhit veya mühendisler.

faydalı bir çalışma mı? evet. şuan için uzun vade de kesinlikle faydalı. zaman içerisinde deformasyon olan panelleri/bataryaları tabiata zarar vermeyecek şekilde muhafaza edebilecek isek.
    satılan panellerin büyük kısmı halen 10 yıl önce üretilmiş 3.2v paneller oluyor. neticesinde ise m2 den üretilen enerjide düşük.

projelerinize güç devresi takip sistemi de eklemeniz, basit bir kabinet ile daha derli toplu bir görünüm ile implemantasyon projelerinize ait proje videoları görmek ümidi ile

BAŞARILAR

• takıp

• tosuntosun T kullanıcısına yanıt

2+1 evin çatısına güneş sistemi kurmak mantıklı mı hocam ? Evin tüm elektirigini karşılar mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4 Kw Solar 5KW all in one inverter kullanan birisi olarak;

Aşağıda yazılanlar Türk Lirası ile kazanıp solara yatırım yapmak isteyen içindir. USD($) ile maaş alıyorsan aşağıdakiler yanlıştır.

a-Kendi ihtiyacım için kurayım dersen: :şebeke erişimin varsa değmez.

b-Sisteme satayım dersen hükümetin çıkardığı son KHK'ye göre kendi kullandığın kadar sisteme satabilirsin diyor. Solar sistemi olan zaten tüketimi çok olmuyor. Paran ve zamanın boşa gider.

Benim gibi hobby olarak uğraşırsan değer(kullandığım ve kullanacağım elektriğin 10 katını ekipmana harcadım.

Haa eğer çatıda yerin varsa yüksek verimli kullanabilirsin. Ben 2 saat güneş alan balkondan ihtiyacımı karşılayabiliyorum.

• mugennotsukiyomi M kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam, şu balkon işini biraz detaylandırır mısın? Öncelikle kiracıyım, ama bu sistem muhtemelen sökülebilirdir.

Tam güney cephe ince uzun bir balkonumuz var. Balkonun uzunluğu 6-7 metre vardır. Bu balkonun korkuluklarına bir kaç tane panel bağlayarak verim alabilir miyim?

Siz nasıl bir sistem kullanıyorsunuz mümkünse fotoğraflı olarak paylaşabilir misiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.