Şimdi Ara

Ev satışları durdu. Fiyatlar düşüyor. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
1
Favori
16.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet, yaklaşan Marmara depremi dolayısıyla İstanbul'dan Ankara'ya taşınan zenginleri duymaya başladım. Fiyatlar illâ ki artacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 1 Kasım 2023; 11:52:8 >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Sadece zengin değil, emekli olup evlerini satıp buradan alanlarda başladı.

• Xreleave kullanıcısına yanıt

O verinin günceli var yalnız;

Ev satışları durdu. Fiyatlar düşüyor.

Ev satışları durdu. Fiyatlar düşüyor.

Eylül ayı sonuna kadar gerçekleşen satışlar bunlar. İki kez %5 faiz arttı bu verilerin üzerine, 15 Kasım'da Ekim rakamları açıklanıp da 75 bin civarı bir şey olarak gerçekleştiğinde göreceksiniz düşüyor mu düşmüyor mu. Çok ciddi bir likidite krizi var. %1,20 Faiz kampanyası sebebiyle sıfır satışlar devam edecektir, ufak bir daralma olur, ama ikinci el ev piyasası çöktü halihazırda. Piyasayı biraz gözlemleyen birisi bu durumun farkına varır, 15 Kasım'da yayınlanacak veriye gerek yok. Ekim satışları tahminen; 26 bin İlk El, 50 bin 2.el olarak gerçekleşti. Kasımda bu rakamlar 23 bin İlk el, 35 bin ikinci el, Aralıkta da 20 bin İlk El 28 bin İkinci el olarak gerçekleştiğinde görürsünüz durumu. Dünyası Türkiye'den ibaret olup 35 yaşından küçük olan insanlar bu ülkede bir parasal sıkılaşma görmediği için, bu sıkılaşmanın etkilerini kestiremiyor.

• nightsniffer kullanıcısına yanıt

%20 den fazla düşüşe izin veremezler. Geçen dedim Ocakda özellikle memura gelecek zam %50 civarında olursa bi öğretmen bi mühendis çift olsa 70 bin belki daha fazla geliri olacak yeni atanmış olsalar bile. 001 düz memurlar 30 bin maaş lacak borsada bu haldeyken çekinip yine eve girecekler. Aylık 40-50 bin kredi fazla geliyorda 10-15 bin kira vereceğine 40 bin kredi öder 2 sene enflasyonda hiç olur o para.

• tsufrankwoli kullanıcısına yanıt

Hocam,

Memura zam gelecek gelmesine de sudan benzine, ekmekten makarnaya da zam gelecek.

2 çalışandan birinin maaşının tümünün hatta birinin maaşından fazlasının her ay düzenli krediye gitmesi o meblalarda geliri olan çocuklu aileleri bile korkutur zorlar.

Mevcut ev sahibi ile ciddi sorunları olan bunalmış gözü karartmış insanlar yahut ciddi peşinatla ev meblasının %50 den fazlasını bir şekilde sağlayanlar elbette gireceklerdir. Şu anki ev fiyatı ve kredilerle de girebilirler.

Malum bizim ülkede "kredi" yaygarası bir çıktımı piyasa uçuşa geçiyor sanki duran beton kredi çıkınca altına dönüyor. Şu an 3 milyona bekleyen evler kredi haberi çıktığı saniye 3,5 - 4 milyona ilanlar güncellenecek bile. E mebla yükseldikçe kredi verilse bile taksitleride yükselecek v.s. v.s.

Ekonomi bakanıda maaşları yükseltmek enflasyonu azdırıyor diyor :)

Barınma sorunu yaşayan herkese bol şans, ülkede zorluk seviyesi her geçen yıl yükseliyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 1 Kasım 2023; 15:55:22 >

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Linkini bıraktığım konudan çok mağdur olan insanlar var emin olun ki, devlet ucuz krediyi verdi ama çok düşük meblağlar geçerliydi. Atıyorum ev 10 liraysa 2 lira kredi verdi ve vermek içinde bir tomar şey istedi.

Dediğiniz gibi cehaletin yanında kıskançlıkta mevcut.

• İstanbulda satış yok değil ancak geçen seneye göre en az %60 azalma varmış emlakçı bir tanıdığım bu şekilde söylüyor.. Fiyatlar bencede balondu patladı yeşipınarda 120 bine aldığım evin şuan 1.8-2 milyon olması da akıl ve mantıkla izah edilemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İyide, Ankara deprem açısından güvenli listede değil ki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • righteous@ kullanıcısına yanıt

İstanbul'a göre daha az risk altında. Türkiye'de hiç deprem riski olmayan bir il var mı?

• -PoseidoN- kullanıcısına yanıt

Bedava verseler alır kiraya veririm ama yerleşmem, hiç sevemedim niyeyse, Anıtkabir olmasa gitmek bile gelmiyor içimden. Bu arada Ülke de emniyetli bölge yok gibi, sadece sanırım Antalyanın doğusu, orta Akdeniz civarı eh işte denecek yerler. Zaten sismik haritalar da da bu bölge az riskli olarak geçiyor. Ev fiyatlarına gelince herkes yine yanılıyor, Faiz artışı durup, kredi faizleri düştüğü gün demeyeyim, dedikodusu çıktığı gün fiyatlar bu günküleri üçe beşe katlar. Ev fiyatlarını düşürecek ne oldu? Enflasyon tek hane mi oldu? Göçmenler, sığınmacılar geri mi döndü, yabancıya satış mı yasaklandı, çimento ve yapı malzemeleri fiyatları mı düştü, işçilik mi azaldı ne oldu da düşecek. Önce arsa fiyatları düşmeli ki ev yapılabilsin, arz artsın. Bunun için de hazine arazileri kullanılmalı, arsa fiyatlarını dengelediğin an sonrası ancak konuşulabilir.

biraz goz gezdirseniz 2015ten beri falan 3 aya bir büyük istanbul depremi geliyor haberi gorebilirsiniz. 8-10 yildir ayni muhabbet bi 8-10 hatta 15-25yil daha surmeyeceginin de garantisi yok.

sanki 6 aya deprem olacakmış gibi yazmıyor musunuz bi de ben ona hayret ediyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt

Dövize %28 faiz veren banka, enteresanmış.

• Aynen fiyatlar çok garip oldu. Beğendiğim bir yer için fiyat aldım, o muhitte bulunan mülkümü satıp üzerine bir miktar para ekleyip o yeri almayı düşünüyordum.

Emlakçı komşumuz senin mülkün x fiyata satılır dediğinde şaşırıp kaldım. Benim şu an boşta o kadar param olsa kendi evime o kadar para vermem 🤣

Sonuç olarak diğer tarafta fiyatta uçuyordu, zaten ortalık berbat hiç macera aramaya gerek yok diye düşünüp vazgeçtim.

• proteo kullanıcısına yanıt

Ben her zaman derim. Ankara başkent olmasaydı Kırıkkale'den hallice olurdu. Sadece Ankara değil Orta Anadolu'nun hiç bir şehrinde yaşanmaz. Ki Atatürk bile Ankara'ya ilk ayak bastığında şehri beğenmemiş başkenti değiştirmeyi düşünmüş. Ama söz ağızdan çıkmış bi kere. Ev satışları durdu. Fiyatlar düşüyor. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 2 Kasım 2023; 11:54:39 >
  • trolldetector kullanıcısına yanıt

Hiçbir bilimadamı "3 aya deprem olur" diye bir şey söylememiştir. "Önümüzdeki 20 yılda Marmara bölgesinde büyük bir deprem bekleniyor" diye açıklamalar yapılıyor. Sizin bahsettiğiniz medyanın sansasyonel haber yapma denemeleri.

• trolldetector kullanıcısına yanıt

Hocam doğal afeti, depremi bu denli tutarlı tahmin edebilen biir olsaydı peygamberliğini ilan ederdi herhalde.

Bilim adamları sadece ellerindeki veriyle var olan jeolojik yapıyla kendi beklentilerini söylüyorlar. Geçmiş depremler arası sıklıkları da baz alıyorlar.

trabzon var türkiyenin deprem açısından en güvenli yeri. istanbuldan göçen buraya geliyo galiba ev fiyatları her yıl 2 kat artıyo. 6 ay önce aldığımız 4 milyonluk yer olmuş 7 milyon

• kabakara61 kullanıcısına yanıt

Ne 7 milyonu en az 30 milyon olmuştur. Belkide 50 filan. Trabzon sonuçta avrupa kenti , çok gelişmiş biryer Ev satışları durdu. Fiyatlar düşüyor. 

Neyin kafasını yaşıyorsunuz .Ev satışları durdu. Fiyatlar düşüyor.  7 milyon 250.000 usd eder. Bu paraya avrupada 2 tane daire alırsın hem euro olarak kiraya verirsin hemde avrupa birliği vatandaşı olur dünyayı vizesiz gezersin.

6 ay önce sana kim 4 milyona trabzonda daire satmışsa fena kazıklanmışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 2 Kasım 2023; 14:1:10 >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt

alt kat aynı daire satılıyo şuanda 7.2 milyon tl. adama 6.800 milyon tl teklif geldi daha geçen gün satmadı. araplar ukraynalılar ruslar depremden kaçan güneydoğulular hepsi trabzonda şuanda. adam 10 milyona bile satar. hatta 7 olduğunu duyunca satsakmı diye düşündük ama burası ailedeki çocukların kullanımı için kalacağı için vazgeçtik

4 milyona şuanda bizim semtten sana kapıcının evini bile vermezler neyin hayalini kuruonla XDdqwdqw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 2 Kasım 2023; 14:14:22 >
  • kabakara61 kullanıcısına yanıt

Kim ne yapsın engebeli araziden dolayı arsa bile bulunamayan şehri? Trabzon'lu bile Trabzon'da kalmıyor. Düzce Zonguldak Kocaeli İstanbul gibi illerde yığınla Trabzon'lu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 2 Kasım 2023; 14:37:58 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.