küçük çocuk sanırım |
Ev satışları durdu. Fiyatlar düşüyor. (6. sayfa)
-
-
Arkadaş o kadar parası olan zaten parasını faize yatırıyor.. 2017 de 80 bin tl ye alınan 2+1 residans daire şuan olmuş 4 milyon.. Çok büyük adaletsizlik var fiyatlarda insanların alım gücü düştü.. Hadi bankadan kredi çekmeye kalksa hemen örnek verim
Garanti BBVA 3.000.000 TL 120 Ay Vadeli Konut Kredi
Aylık Taksit
94.056,40 TL
Toplam Ödeme
11.310.581 TL
Bankalarda adaletsiz 3 milyona geri ödeme 11 milyon
-
Ev satışı bitmez ihtiyaç harici yatırım amaçlı ev alanın sayısı düştü desek daha doğru olur.
3-4 milyona ev alıp kiracı derdi, devletin dayattığı zam limiti vs. uğraşmadan git onu sağlam bir vadeliye yatırıp 2 ayda 1 yıllık kira gelirini alırsın. Zaten bu boktan ekonomide faizlerin %30 altına görmesi artık çok zor...
Ayrıca konut kredisi ve bu faizler ile ev alana sabır diliyorum..
-
Piyasa da durgunluk varken ve bu kredi faizleriyle ev fiyatları bir süre yatay gider ama siz siz olun faiz indirimi kokusu alır almaz parayı eve yatırın, daha kokusu çıksa ev fiyatları yine uçar çünkü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Adam nasıl yapsın, ondan sonra önüne gelen müteahhit olursa diyorsunuz!..
Konu sahibi ve onu destekleyenler rüya aleminde sanırsam, İstanbul beylerbeyinde villaya uygun( istenirse apartmanda yapılabilir ) arsam var satmaya karar verdim telefonum susmuyor. Yani parası olan sizlerin yaşadığı sıkıntıları yaşamıyor. Kendi çevrenize bakıpta genelleme yapmayın bence.
Bu tarz konular yatırım yapacak kısıtlı bütçeye sahip kişileri yanıltıyor. 5 yıl önce 200 bine ev alınır mı balon patladı deniyordu. Keza yine 5 yıl önce 1,0 TSI poloya 55 bin verilmez, yıl sonu büyük indirim gelecek denildi buralarda. İnsanlar almadığı için bin pişman şu an.
Zamanı olan 6 yıl önceki konuyu okur.
https://forum.donanimhaber.com/emlak-balonu-patlayabilir-mi--132051817
-
Şartları yerine getiricek işte. Demek ki o kadar kolay değil bir bedeli var.
Kredi işi bu fiyatlarda artık imkansiz 300/500 binlik evler ile karışıyor herkes 2/3 milyonluk ev alırken aylik ödeme 60 binden fazla çıkıyor gerisi malûm
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yaklaşık bu foruma 15 senedir üyeyim sakın buradaki saçma sapan tavsiyeleri dinlemeyin. Yoksa ne ev ne de araba sahibi olabilirsiniz.
-
Kendi adıma konuşuyorum buradaki tavsiyeleri dinlesem de dinlemesem de ev ve araba sahibi olmak bu saatten sonra hayal. Bir 15 sene önce olabilirdi ama.
-
Başlığı 'ipotekli satış yok' olarak revize ederseniz daha doğru olur.
hayatımız inşaat görüntüsüyle geçti ülkenin neresinde oturuyorsun otur hep inşaat var.
Yine de evler yetmiyor
1 .insanlar aptalca ürüyorlar
2 .aptalca üredikleri için ülke fakir , güvenliğini sağlayamıyor elini sallayan giriyor . Sınırlar kevgir
3. Aptalca üredikleri için toplum fakir ve bu fakirleri sömüren tefeci tayfa . Bunlar evini arsayı yatırım aracı olarak görüp , çok fahiş fiyatlar uyguluyor.
fakirler 2 saniye uçkuruna sahip çıkarak veya korunarak gelecekte refah toplumu olur. Aç gözlü tefeciler içinse Osman sistemi uygulamak lazım
osmanlıda bir adamın iki evi varsa iki soru sorulurdu
neden ikinci eve ihtiyaç duydun , maaşın belli hangi parayla satın aldın
evler elinde alınıp kafası kesilirdi. Böylece kimse açgözlülüğe hırsızlığa yeltenmezdi.
forumun ne kadar cahil olduğunu anlamak için dün bana yazılan cevaba bakmak yeterli, eleman diyo ki devlet 2018-2020 arası ucuz faizli konut kredisi dağıtmamış, tersine kredi vermemeye çalışmış. eleman bunu bide bana kızarak yazıyor böyle "o dönemi yaşamasak yeriz" diye.
konu sahibine gelince. kendisi muhtemelen "vicdansız ev sahipleri" deyip duran kitleden olsa gerek zira bu tarz kişiler ev sahibi olan insanları hergün piyasa takibi yapan kişiler zannediyorlar.
Bende kiracıyım. Su akıyor diye bırak aramayı aklımın ucundan geçirmedim. Olmaz böyle şey. Kendim yaptırıyorum cebimden. Taşınırken bile bir yatağım, ufak buzdolabım, tekli koltuğum dışında bişey getirmedim ki çık derse 5 dk da eşyalarımı alıp anahtarı teslim edeyim diye. Ancak kendim ev sahibi olsam sırf bu su akma olayından bende kiraya vermezdim. Öyle tanıdığım bildiğim tipler var ki dediğiniz aynen doğru. Arayıp tesisatçı yollayın derler otelde kalıyomuş gibi. Aman aman...
işte bunların nedeni malum şahsın nas politikası. ülkeyi bitirdi.
şimdi faiz yükseltiyorlar ama nafile. piyasa sallamıyor bile. iş işten geçti. cümleten geçmiş olsun. yapacak bir şey yok. yurt dışına gidebilen yurt dışına gitsin. buralar düzelmez artık.
-
Faizler artarsa sonuç bu olur.3-4 ay önce piyasa duracak, nakite bekleyin dediğimde bir arkadaş saydırmıştı bana şimdi kendisini bekliyorum buraya.
Peki nakitte bekleyen arkadaşlarımız varsa ne yapacaklar?
Parasını eve, arabaya, arsaya yatıran kişilerden acil satması gerekenlere yarı fiyatını teklif edecekler.
Edit:Mevcut resesyon durumu ile birlikte ülkemiz içerisinde pasta payı dağılımında da değişiklikler var.Yukarıda bahsettiğim durum ultra lüks otomobilleri veya lüks mülklerle çok değerli arsaların satışına engel değildir.Genelde orta sınıf ve alt sınıfın edindiği mallar için geçerlidir.
Söylediğim gibi nakitte bekleyen ve taşınmazı yatırım aracı olarak gören arkadaşlar piyasada istenenin yarı fiyatına almaya çalışabilirler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 1 Kasım 2023; 9:58:55 >
dün avrupa da 40 yıl çalışıp 20 tane daire sahibi bir abimle oturduk konuştuk o bile bu fiyatların pahalı olduğunu kiracılardan dolayı birçok evini satılığa çıkardığını müşteri olmadığını söyledi
fakat fiyatlara indirim yapmadığını yakında kredi kampanyası söyletileri olduğundan azcık azcık fark koyduğunu söyledi
evet fiyatlar şişik diyorlar suçlu ev sahipleri tabi canım he gülüm he hiç düşünmüyorlar fakirleştiklerini suçlu hep başkaları
2021 haziranda araba satıp ev aldım şuan aylık taksidi 2048 tl kiraya versem 8000 tl istesem bu gün gider borcumu kapatırım ama neden oraya para bağlayayım ki bankaya vereceğim para ile ne alırsam alayım 7.5 yılda 2 katını geçerse her türlü kardayım
-
Ben daha hayatımda ev aldığına pişman olan birini tanımadım.
Almadığına pişman olup bu gidişle asla alamayacağını düşünen bir çok insan tanıyorum malesef.
Bu sebep ile Özellikle ankara'da ev fiyatları dahada yükselecek. Yanlız çevrede ev değeri 5m'dir birisi 6 yazmıştır o zor satar.
-
Benim peder emlakçı. Son 3 ayda 3 villa sattı. İkisinden 900 bin tl’ye yakın komisyon. Parası olan alıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X