Şimdi Ara

Ev satışları durdu. Fiyatlar düşüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
255
Cevap
1
Favori
16.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birkaçtane emlakçı gezdim hepsi kapıya kilit vurmuş. Dükkandaki telefonu arıyorum neredesiniz diye soruyorum , kargocumusunuz kargomu geldi diye soruyor 

500.000 Tlye aldım şimdi 2 milyon oldu diyen tayfa koysun bakalım. 2 milyona ilan , 1 tane arayan var mı  

şişirme fiyatlar ile artık satılmıyor.

https://www.youtube.com/watch?si=Zvrc4ygyIH4Ot0JB&v=iEosBsTzzZk&feature=youtu.be

Düşük faizli kredi çıkmayacakmış. Belli oldu . Nakiti olan konuşur artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 28 Ocak 2024; 10:39:6 >

• Bende bu kafalara tavım işte :)

İşletmede 60+ yaşında bir üstüm var. Kendisi 40 yıllık mühendis.

Evler arsalar arabalar almış yıllar içinde, mülk zengini diyebilirim. Hobi olarak hala çalışmaya devam ediyor, ve tüm bu birikimi maaş ile yapmış, herhangi ticaret yahut ortaklığı yok sadece yönetici maaşı karısıda memur.

Geçen konu maldan mülkten açıldı, o yatları katları arsaları olan "mühendis" adam şu an hayata atılsa 1 daire bile almakta zorlanacağını belki de alamayacağını söyledi ki durumda tam bu şekilde.

O yüzden "kaldıracaklar çalışacaklar v.s." kelamları etmeyiniz.

Bu ülkedeki genç nesil geçmiş neslin yükünü omzunda taşıyor.

Fabrika işçileri dahi ev alabiliyordu bu ülkede krediyle mrediyle altın borcuyla v.s.

Şu an öğretmen alamıyor ?

Ülkede konut gelire oranla fazla yükseldi. Konu alma ekonomik gücü olan kesimde parasını mülke değil mevduata yahut farklı yatırım araçlarına gömdü ve bence doğruda yaptı.

Eskiden bu ülkede kiracı-ev sahibi muhabbeti böyle değildi, şimdi bir denk gelin adamınada bakın o kiracı size neler ediyor. Yok asarım keserimle olmuyor bu işler sadece denk gelin :)

ekşi sözlükte böyle tipler vardı. ev alanlara "betona para mı gömülür, o parayla dünyayı gezersin, kiracılık daha karlı kehkehkeh" diyorlardı. şimdi her gün ev sahiplerine küfredip başlıklar açıyorlar. "ev sahibim beni çıkarmak istiyor, param yok çıkamam, ev bulamıyorum ühüühüü"

bunlara az bile

bu forum beni çok güldürüyo.

yahu millet 2018-2020'de BEDAVA KREDİ İLE ev aldı ulan, kimse milyonlarca TL ödemedi evlere.

o dönem: "ev almak enayiliktir" naraları atan kişiler şimdi gelmişler: "yaşasın evsahipleri evlerini satamayacak" diye seviniyolar.

KİMMİŞ SATMAK İSTEYEN? ulan benim kredi taksidim 2250 TL! neredeyse peşinat bile ödemeden bedavaya getirmişim evi, kendi evimi şuanda kiralık tutmak istesem 11~12 bin TL ödeyecem aylık kira. NİYE SATAYIM LAN BEN EVİMİ?

ev fiyatları yükselmiyosa bunun nedeni bankaların kredi vermemesi. peki soruyorum: banka sana ucuz faizli kredi vermediği sürece sen o evi nasıl alacaksın?

ev fiyatları şuankinin altına düşse bile sen kredisiz o evi alabilecek misin? 3 milyon liralık eve 100 bin TL kredi veriyo banka. cebinde 2.9 milyon TL var mı senin naki olarak?

2018-2020 arası ev alsaydın bedava krediyle neredeyse peşinat bile ödemeden bedavaya ev sahibi olacaktın. şuanda git ev al bakalım alabiliyo musun.

ekleme: 2016'da 4 bin TL'ye yurtdışından getirdiğim karbon yarış bisikletim şuanda 70-75 bin TL'den satılıyor. 2018'de 125 bin TL olan otomobil şuanda 1.8 milyon TL. dolar olmuş 28, ve daha da uçacak. durum buyken ev fiyatlarında ne kadar balon olabilir? bankalar krediyi kestikleri için fiyatlar bi süre sabit seyredebilir ama bu süre zarfında da sen dahil neredeyse kimse ev A-LA-MA-YA-CAK çünkü almak istersen cebinden peşin-nakit para çıkartman gerekecek.
  • Senin dediğin olay gerçek olsa ev fiyatları düşerdi. Ben sana doğrusunu söyleyeyim konut fiyatları daha da artacak özellikle istanbulda

• ben 500 bine aldım 2 milyon oldu diyen tayfadayım ama satma niyetim yokki

ömrünün sonuna kadar 50 sene kira yiyecegım ahahahahahahahaha :D

ikinci yıldan kira kredisini ödüyor üstüne 5 bin lira para bırakıyor

zuahahaahhahahahaahhahahahahaha

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satış yok katılıyorum ama bunun sebebi alım gücünün olmaması ev fiyatlarından kaynaklı değil. Mesela hollanda'da ev fiyatları döviz bazında pandemiden beri 2-3 katına çıktı türkiye'de de benzer. Ama türkiye'de alım gücü geri kaldı. Göçlerle nüfusu artmış, genç nüfusu yüksek ve konut talebi artmış bir ülkeyiz nüfus stabilleşmedikçe fiyatların düşmesini beklemek hayal.

• Faizler artıyor bence ev satışlarının artması pek olası değil.

Bunun sonunda Kiracıları bol aksiyon dolu günler bekliyor

Elli iki olurken iyi hoştu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neye göre şişirme , biz fakiriz diye şişirme olmuyor

• 500.000'e alıp 2 milyon oldu diye sevinen tayfa evini niye 1 milyona satsın ki.

Satmak zorunda mıyız evi :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 100 metresini yapma maliyeti olmuş 1.5 milyon. Buna göre referans alın bunun altına düşmez.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ev fiyatları çok şişik şuradan anlıyorum. Eşimle beraber avrupa nın her hangi bir ülkesinde ev alıp kredisini kolayca ödeyebiliyorum. Ama Türkiye de bir ev alıp yüzde seksenini kredi çeksem(krediyi zaten vermezler verirlerse çok yüksek faizden) Bu krediyle bizim yurt dışı 2 maaş yetmiyor. Yetse bize para kalmıyor yaşamak için

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

O fiyatlar yalan. Gerçekte 100 m2 800.000 tlye yapılabiliyor. .orta sınıf apartman dairesi.

Arsa maliyeti hariç....Sıfır daire inşaat maliyeti.

• aliveli90 kullanıcısına yanıt
    Yaptır kardeş o zaman.

• 2000watts kullanıcısına yanıt

Portekizde 130.000 usdye bir daire alıyorsun hem avrupa vatandaşı oluyorsun. Hemde ayda 2.000 usdden kiraya verebiliyorsun

• aliveli90 kullanıcısına yanıt

Buna inanıyorsanız bu işler böyle yürüyebiliyorsa neden yatırım yapmıyorsunuz? Sizin tabirinizle fiyatları şişiriyorlar siz %10 şişirin ve bu işi yapın? Ev ihtiyacı hat safhada.

Yaptığınız evi fiyatı şişirmezseniz direk satarsınız?

• EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt
    Yanii. Ucuza mal ediliyorsa ev fiyatları yüksek diye serzenişte bulunmanın manası yokki. Gider yaptırırsın.

• Enflasyon düşürmek için ekonomiyi, tüketimi yavaşlatmaya çalışıyorlar.

Keşke bu işler faizleri kol gibi yapmakla çözülecek kadar basit olsaydı.

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Elliki gerçeklikten tamamen kopmuş durumda. Bir tane anladıkları şey olmaz mı ya? Yok gerçekten yok

• geçen sene thy bana 6 ayda 2,2 kat kazandırdı, bu sene astor 8 ayda 5 kat.. 1,5 senede 11 kat.

ben bu parayı hayatım boyunca çalışsam kazanamazdım. bu para çalışarak kazanılmaz. Ev almayı asla düşünmüyorum

önümüzdeki sene 5 kat yapacak bir hisse bulabilirsem hayatımın geri kalanında çalışmayı da düşünmüyorum  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi august landmesser -- 30 Ekim 2023; 13:31:24 >
  • Düşme o düşme değil kardeşim sen yanlış anlamışsın. Millet elinde ki parayı faize gömüyor, fiyatlarda yalandan düşme görünebilir ama yerel seçimler bitince düştümü göçtümü görürüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosis -- 30 Ekim 2023; 14:36:17 >
  • Hadi inşallah daha da düştüğünü görürüz.

• Yaklaşan Marmara depremi düşünüldüğünde İstanbul'da kalmakta ısrar edenler ya fakir ya da aptaldır.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.