Şimdi Ara

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (747. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.452
Cevap
160
Favori
1.650.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 745746747748749
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 3 hafta oldu... Seçenekleri sanırım 2ye indirebilirim...

İki ürünün de artısı eksisi var...

Bocsh 3 sene garanti
    Samsung garanti uzatma ile aynı fiyata 7 sene...

Karar vermemde yardımcı olur musunuz?

https://www.hepsiburada.com/bosch-wga252a0tr-1200-devir-10-kg-amair-makinesi-p-HBCV00003GF1MB?magaza=senalpazar&url_src=and-product-detail

https://www.hepsiburada.com/samsung-ww11bba046aeah-11-kg-eco-bubble-digital-inverter-motor-beyaz-amair-makinesi-p-HBCV00003389PQ?magaza=Mysonyshop&url_src=and-product-detail

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TektusKOR -- 16 Mart 2023; 22:59:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gravaze kullanıcısına yanıt

Merhaba;

Yeni Avrupa Birliğindeki beyaz eşyalarla ilgili enerji yönetmelikleri çok sıkı maalesef ondan dolayı da firmalar böyle şeyler yapmaya mecbur kalıyorlar.

Bahsi geçen Bosch cihazınızın standart pamuklu süresi 2.5 saat iken daha yeni aldığınız Siemens cihazınızın Pamuklu standart program süresi 3.5 saat ve Siemens cihazınız daha yeni enerji yönetmeliği ile üretilen bir model.

20-25 sene önce A sınıfı üzerinden beyaz eşyaların enerji verimlikleri değerlendirilirdi. Bundan 10 sene önceye kadar da A+++ üzerinden değerlendirilirken son 2 senedir eski enerji yönetmeliğine göre A++ enerji sınıfı olan herhangi bir beyaz eşyanın yeni yönetmeliğe göre enerji sınıfı C sınıfına kadar düştü.

Yeni enerji yönetmeliğinde gürültü sınıfına kadar değerlendiriliyor.

Aynı zamanda satılan çamaşır makinelerinde kağıt üzeri teknik veride yazan kilogram kapasitesi ile o çamaşır makinelerinin gerçekte alabileceği kilogram kapasitesi ayrı bir muamma. Arz talep üzerine firmalar tambur hacimlerini biraz daha büyüttü ancak normalde 7-8 kg çamaşırı zar zor alacak iç hacime sahip makineler 9-10-11 kg olarak satılıyorlar. Böyle olunca da enerji ölçümü vb testlerinde zar zor alacağı kadar çamaşırları tıkıp test ettikleri için hem verimi hem de performansı yakalamak istedikleri için program süreleri çok uzun oluyor maalesef ne yazık ki.

Ön ayar olarak bu uzun ekonomik programlar karşınıza çıkar fabrika ayarı olarak genelde böyle yapılır aslında en son kullanılan program çıksa daha iyi olurdu.

Uzun sürelerden rahatsız oluyorsanız gündelik renkli vb çok kirli olmayan normal dolulukta çamaşırlar için Mix

programını kullanabilirsiniz burada 1 ile 1.5 saat arası sürecektir.

Ancak normal kirlilikte şeyleri kısa sürede yıkamak istiyorsanız iyi verim performans alabilmeniz için ya süreden kısıp doluluk oranını da %100 yerine %70-75 arası gibi dolduracaksınız. Ya da standart sürelerde tam dolulukta yıkayacaksınız ne yazık ki.

Evet aynı durum elektrikli süpürgelerinde de de var 2014 yılından itibaren elektrikli süpürgelerde motor gücü Watt olarak kısıtlama getirildi. Sadece motor gücü olarak kısıtlama getirilmenin yanında elektrikli süpürgelerin 1 yılda belirli bir saat kullanımı sonucu 1 yıl içerisinde kaç kW elektrik enerji harcadığı belirtiliyor ve halı üzerindeki sert zemin üzerindeki temizleme performansı A sınıfı üzerinden değerlendiriliyor. Bununla da kalmayıp filtreleme performansı ve gürültü seviyesi A sınıfı üzerinden değerlendiriliyor.

Bu konuda alınan kararın çok yerinde olduğunu düşünüyorum eski elektrik süpürgelerinde motor güçleri 200-2500 Watt lara kadar çıkardı ve satılırdı. İnsanlar daha güçlü olacağını düşünerek yüksek motor gücünde olan süpürgeleri tercih ederdi.

Şimdilerde ise genelde 600-700 Watt motor gücünde süpürgeler satılıyor 1000 Watt üstü motor gücünde süpürge pek göremedim.

Fakat yeni enerji yönetmeliğine uyulması için süpürgelerin düşen motor güçlerine karşılık daha iyi verim performans alınabilmesi için aerodinamik tasarımlarında iyileştirmeler yapıldı böylece hatrı sayılır güç ve temizlik performansı elde edebiliyorlar,

Benim de elektrikli süpürgem İhlas AuraClean Max 900 Watt motor gücü ve 150 Watt gücünde elektrik gücüyle çalışan turbo başlığı var, eski 2000-2500 Watt gücündeki süpürgeleri temizlik verimi olarak aratmıyor hatta çok daha iyi çok memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -YucukluSucurtam- -- 17 Mart 2023; 13:35:55 >

• TektusKOR kullanıcısına yanıt

Benim tavsiyem Samsung un bu modeli olacaktır.

https://www.hepsiburada.com/samsung-ww10t604dle1ah-1400-devir-10-5-kg-camasir-makinesi-pm-HBC00000ARU45

Uzaktan Wi-Fi aracılığıyla kontrol var, uygulaması üzerinden ek programlar var, durulama sayısını kendiniz belirleyebiliyorsunuz, sizin attığınız bosch modelinden sıkma devri 200 devir daha yüksek ve Bosch a göre daha sessiz tambur hacim olarak daha büyük, su tahliye pompası pervaneli daha güçlü böylece ağır çamaşır yüklerse Bosch gibi sıkmada köpüğe boğulup süreyi uzatmıyor, Bulutlu Gün Programında 1400 devirde 10 dk gibi bir süre kalıyor böylece 1600 devirli bir çamaşır makinesinin sıkma performansını elde edebilir.

Genel malzeme kalitesi olarak da Bosch a göre daha iyi ve donanımlı bir makine olduğu için tavsiyem olacaktır.

• -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt

Samsung modellerinin genelinde titreme,zıplama gibi şikayetler yaygın ayrıca körük lastiğinden su kaçırma vakaları da bir o kadar fazla pek önerilecek bir durumu yok ayırca tüm tahliye motorlarının alayı pervaneli tip zaten vestelinden tutun mielesine kadar köpük muhabbeti makinenin durulama performansı ile alakalı bir şey arçelik grubunda mesela sıkma aşamasında ara ara su alır köpük kalmasın diye vestel grubunda sıkma aşamasında belli bir süre pompa kapalı kalır suyu toplar toplar en sonunda pompa devreye girer her markanın bu konuda kendince geliştirdikleri basit sistemler var.Bosch grubu sıkma performansı açısından mieleden sonra en stabil marka hala.

Gerek su jeti olması gerekte tepe modeli olarak kaliteli bir yapıya sahip olmasıyla kesinlikle listeye eklenmesi gereken model budur piyasa da 17.000 civarına bulunabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 17 Mart 2023; 15:45:44 >

• -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt

Elektrikli süpürgelerdeki bu "downsizing" durumunu destekliyorum. Daha önce 2000w Bosch Sphera ve 1800w Arçelik S6260 kullandım ve şu anda da 750w'lık bir Arnica Cyclone kullanıyorum. Her ne kadar bu torbasız süpürgelerden %100 memnun olmasam da 750w'lık bu makinenin temiz filtre ile çekişinden oldukça memnunum. Bunu yapabilirler, yapsınlar da zaten. Zira temelde işlevini verim kaybetmeden hallediyor.

Lakin iş diğer beyaz eşyalara gelince bu tip müdahaleler verimlilik kaybına neden oluyor. Bu programların olmasına da karşı değilim; hatta daha önce yazdığım gibi makine açılınca default bu programlardan başlayabilir, insanları buna yöneltebilir. Buna bir itirazım yok hatta zamanım olduğu müddette tasarruflu yıkamasından da memnun olurum. Ancak bu şekilde normalin neredeyse 2 katı sürede yıkanan çamaşırları doğal yolla kurutmak yerine ekstra bir de kurutma çalıştırmak zorunda kalıyorum sıklıkla. Bu tasarruf sağlamıyor benim nezdimde. İnsanları yönlendirmek ayrı tahakkümle uzun sürelere mahkum etmek ayrı. Şu anda yapabileceğim iki şey pazartesinden pazara 7 gün boyunca -ya da en iyi ihtimalle 4 ya da 5 gün- her akşam kısa programla bir gün beyaz bir gün renkli yıkamak ya da biriktirip cuma akşamından yıkamaya başlayıp cumartesi akşamına kadar çamaşırla uğraşmak. Şu aşamada haftasonu şehir dışına veya bir yere çıkacak olsak tüm düzen ve rutin kyıyor, gece yarılarına kadar çamaşır, kurutma, ütü ritüeline girmek gerekiyor. Çamaşır işi bulaşık gibi olmadığından bence bu ölçüde uzun programa muhtaç edilmesi hiç hoş değil. Paketi açılmamış eski bir makine bulsam direkt alacağım şu anda, o noktaya getirdi beni gerçekten.

• Razor Crest kullanıcısına yanıt

Siemens in bu modeline denk gelen Bosch model numarasını paylaşabilir misiniz? Malum arda 1-2k fiyat farkı oluyor ... Açıkçası 17-18k bütçe düşünmemiştim.

• TektusKOR kullanıcısına yanıt

Bu kadar para veriliyorsa Boscha home professional serisi daha mantıklı en azından daha şık ve daha donanımlı

• Teşekkür ederim fikirler için... Yok bu rakamlara maalesef imkansız... Ben yine daha orta segment bir cihaz olan cihaz yöneleyim.

https://www.hepsiburada.com/bosch-wga252a0tr-1200-devir-10-kg-amair-makinesi-p-HBCV00003GF1MB?magaza=senalpazar&url_src=and-product-detail

Tekrardan teşekkür ederim yardımcı olan herkese...

• Riverice030 R kullanıcısına yanıt

home pro ile aralarında ahım şahım fark yok kaliteleri aynı liste fiyati ile satis fiyati ayni değil geçen gün siemens olanını 17 ye aldı birisi.

Kalite farklı demedim zaten aynı, fonskiyon olarak farklılıklar var leke seçimi +3 ekstra durulama ek programlar vs vs gerçi çoğunluğumuz çevir başlat yapıyor detaya inen fazla yok :)

• Arkadaşlar merhaba.

Siemens düşünenler için Mart ayı fiyat listesi aşağıdaki gibidir.
    Aşağıdaki fiyatlara kargolama bedeli dahildir.
    Şehir içi teslimatlar da kargo bedeli düşülerek tekrar fiyat verilecektir.

Saygılar.

Serdar Çetin
    05533976676

Çamaşır Makineleri
    https://store.donanimhaber.com/a2/b5/f1/a2b5f111d5468855db7758dc57153d80.jpeg

EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ

• Electrolux EW6FN429BT PerfectCare 600 için fikri olan var mı? Bosch düşünüyorduk ancak programların uzunluğu beni caydırıyor. Youtubeda gördüğüm kadarıyla bu makinede üç temel programda süreyi baya kısaltmak mümkünmüş. Beyaz eşyada boschtan şaşmayı pek düşünmüyoruz ama electrolux de iyi bir alternatif gibi geldi.

• Vay arkadaş yerli malı yurdum malı fıstık gibi Arçelik varken diğer markalara ne bu ilgi anlamadım. Yıllardır Arçelik kullanıyoruz makinede tık yok. Parça desen zibille usta desen bir dünya. Arçelik , Beko , Grundig , Altus alınabilir güzel makineler.

• Erdem2602 kullanıcısına yanıt
    Bizde 7 serisi var çok memnunuz, eskiden Bosch vardı oda süperdi ancak yeni Bosch lar o kadar kaliteli olmadığını söyleyenlerin sayısı çok … biz o yüzden en büyük beyaz eşya üreticilerinden birisi olan Elektrolüx ü tercih ettik

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Erdem2602 kullanıcısına yanıt

Selamlar bizde de perfectcare modelinden var. Valide aşırı memnun.

daha önce samsung buzdolabı, kurutmalı çamaşır ve bulaşık makinesi alıp bir daha yanına yaklaşmamayı kendime görev bildim.

siemenslerdrn de o kadar memnun değiliz açıkcası.

o yüzdne şimdi bir çamaşır makinesi ihtiyacı daha doğdu.

electrolux perfectcare 700 veya dengi başka marka ne önerirsiniz ? Önceliğim Electrolux.

ayrıca yine bulaşık makinesi ihtiyacımız var. Teşekkğtler

• Arkadaşlar Merhaba 7 kilo 9 kilo yada 10 kilo ve üzeri. Bu KG olayının motorlara bir zararı varmı ? yüksek KG motor ömründen kısarmı ? kalabalık bir aileyiz 6 kişi ve yaşlı anne baba var sürekli çamaşırımız oluyor bir kaç yere baktım bütçem 12 bin TL Hangi marka model önerirsiniz acaba yardımcı olabilcek birisi varsa duacı olurum.

Saygılar.

• javes kullanıcısına yanıt

Hiç bir makine sundukları kg miktarı kadar çamaşır yıkamıyor zaten halı,çift kişilik battaniye atmadığınız sürece ömrünü kısaltmazsanız Altus AL10123 D modeline bakabilirsiniz.

• Samsung WW11BBA046AEAH ile WW11BB534DAEAH arasında hangisi tercih edilir?

• thundere kullanıcısına yanıt

Samsunglar da tambur vurma körük lastiğinin ciyak ciyak ötme sıkıntısı var haberiniz olsun onun yerine siemens bakın derim.

• 
Sayfa: önceki 745746747748749
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.