< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Evlenmek enayilik gibi gelmeye basladi (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
evlilik düşüncesinden %100 koptum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ınstagram
Mustafa Ak on Instagram: "Neden Evlenmiyorsun Sorusuna Gerçek Cevabı Verdim :) 🎬 @erkamhan"https://www.instagram.com/reel/C-hjQC0sCIe/?igsh=ZTZiZHBnZjlhN2Rl -
quote:
evlen sorumluluk al diyen büyüklerin ağzına yumruğu çakıp dişlerini dökesim geliyor. kafa yapısı sadece bundan ibaret. evlenmemeyi çocukluk olarak görüyorlar.
günümüz iki yüzlü sistemi şu:
1- erkek 20-22 yaşlarındayken yani parası yokken. kimse erkeğe neden evlenmedin demez.
2- erkek 28-30 yaşına gelip arabasını falan alınca, herkes onu evlilik düşmanını ilan eder.
yani sanki geçmişte o erkeğe evlilik şansı tanındı da erkek istemedi gibi davranırlar.
halbuki tarih boyunca erkekler 18-20 dedinmi evlendirilmiş ve bunu görmek için 500 yıl önceye gitmeye gerek yok. 25-30 yıl öncesine kadar köyde 23 yaşına gelmiş ve hâlâ bekar olan bi erkek bulamazdın.
benim dedem askere gitmeden evlenmiş ve evlenirken ne parası ne mesleği yokmuş. anneannem gelin olarak dedemin ailesiyle yaşadığı evdeki bi odaya gelmiş. zamanında evlilik bu kadar normal birşey miş.
kendisi böyle beş parasızken evlenmiş olan dedem, kendi kızlarını kimseye vermemek için mekik dokudu. çünkü zorla zengin damat arıyo. dedeme göre minimum ev+araba ikilisine sahip olmayan hiçbir erkek evliliği hak etmiyor.
aynı dedem kendisi nasıl evlendiğini unuttu.
aynı dedem "gençler evlenmek istemiyor, Batı'nın evlenmeme akımına kandılar, ihtiyarlıklarını düşünmüyorlar" diye de gençleri suçluyor.
böyle ahmakça bi sistemin olduğu bi ülkedeyiz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Okumadım ama doğru kişiyi bulduysan ve Gold digger değilse niye enayilik olsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Türkiye'de düğün yapılmıyor.
düğün demek mutlu günde dostlarla bir araya gelmek demektir. fiziksel olarak aynı salonun içine doluşup birbiriyle konuşamamak, bir araya gelmek değildir.
10 seneyi aşkın süredir görmemiş olduğum çocukluk arkadaşımın düğününe gitmek için aylar öncesinden uçak biletlerini aldım. yaşadığı şehre gittim. arkadaşla 1 dakika oturup muhabbet edemeden döndüm. sadece takı töreninde yüz yüze geldik o kadar.
senelerdir görmediğim en yakın asker arkadaşımın düğününe gittim. takı dışında göremedim. konuşmak için düğün bitince gelin odasına gittim. girişte nöbet tutan akrabasına rica ettim. olmaz dedi. akraba olmayıp düğüne giden bi bendim muhtemelen. asker arkadaşı olduğumu söyledim. çağır bi selam verip kaçacam dedim. kadın olmaz dedi. bitmiş düğünün ardından gelin odasında laklak yapan damadı 1 dakika dışarı çağırmadı.
Türkiye'de düğünlerde davetlilere köle gibi bakılır. eli mahkum olduğu için mecburen oraya gelmiş takı köleleri.
Türkiye'de düğün yapılmıyor.
-
türkiyede doğru kadın var mı? yok.
gold digger ruhlu olmayan kız var mı? yok.
doğru kişiyi bulduğunu sanan saflar da anca kendini kandırır. sadece gerçeği kabullenmek istemezler.
-
Kendi parasını kazanamayan kızdan uzak durun
"yaşadığı şehre gittim. arkadaşla 1 dakika oturup muhabbet edemeden döndüm. "
ulan harbiden ya. insan kimin nereden geldiğini bilir ona göre muamele eder. hayır sanki ingiliz prensiyle düşesin yanına gidip tanışmaya çalışıyormuşuz gibi bir havalar bir tripler bu nedir yav.
gittiğim hiçbir nikahta da takı falan takmam. en yakınlarımın nikahında bile takı takmadım. çünkü zorunda değilim. gönül koyuyorlarsa da canları cehenneme. ha şöyle bir şey var, olur ki evlenirsem (bir türk kızıyla asla, yabancı bir kızla bile binde bir ihtimal) ve elimde olursa davetiyeye özel olarak yazacağım, takı töreni yapılmayacaktır diye. milletin parasına ne göz dikeceğim dilenci gibi.
-
Sevdiğiniz insanla evlenin korkmaya gerek yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öyle zaten
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
sanki ingiliz prensiyle düşesin yanına gidip tanışmaya çalışıyormuşuz gibi bir havalar bir tripler bu nedir yav
haha bu cümlenin aynısı daha önce ben kurmuştum. Türk düğünlerinde düğün sahipleri birkaç saatliğine kendilerini Kral ailesi gibi görüyorlar. davetliler de: yarı-tanrılarla konuşma hakkına bile sahip olmayan "fani" tayfası.
düğün bitmiş. gelin odasının önünde nöbet tutan kadın benim 1 dakika selam verme talebim karşısında UFO görmüş gibi şaşırıyor. "damat dışarı çağırılmaz düğünde" gibi cümleler kurarak akıl veriyo
ulan ben senin davetlinim lan yüzsüz. davet ile gelmiş konuk var karşında. ve düğün sona ermiş, takı töreni bitmiş, insanlar dağılıyor.
ama işte düğün sahibinin gözünde davetli olan kişi o kadar ezik bir "ölümlü" ki, bu kişi yarı-tanrı olan damat ile konuşmayı talep dahi etmemeli.
damat da, askerde aynı çöplükte 6 ay yazıcılık yaptığım, abi-abi diye peşimden koşan, dertlerini anlatan, anne babası buna bakmadı diye askerden sonra borç para verdiğim bi çocuk. benden 8 yaş ufak.
bu yüzden diyorum. Türkiye'de düğün falan yapılmıyor.
"hayatta bi kere oluyo bu yüzden her masraf karşılanmalı" yalana bak, ne bi kere oluyo? sen düğün yaptın da biz mi karşı çıktık? ulan bu yaptığınız saçmalıkların düğünle falan alakası yok.
-
Eğer bir düğünde yaşlı kadınların %85+ sı baş örtüsü takıyorsa akrabalar büyük ihtimal beleş içki pasta ve kurabiye için düğüne gelmiştir bide diğer akrabalara ben daha fazla takı taktım havası atmak için
Ataerkil eski düzende kızlar namuslu ve el değmeden yetiştirilir, erkeklerde onları evinin hanımı yapardı. Kadın çalışmaz, adama sadık olur, bu yüzden kanunlar kadınları korur gözetirdi.
Günümüz toplumunda eski ataerkil düzen yok ama kanunlar sabit. Gençliğinde evlenmemiş, yaşıtı erkeğe köpek çekmiş, hayatımı yaşayacağım ayağına gününü gün edip 50 tane adamın kucağında gezmiş "kızlar", yaş ilerledikçe birilerini kafalayıp evlenme derdine düşüyor. Peki kadının burada kaybettiği bir şey var mı? Kadın, erkekle 18- 20 yaşlarındayken evlenip bir aşa talim mi etmiş? Zorluklara beraber göğüs mü germiş? Hayır. Peki ne olmuş? Düzenini kurmuş, maddi güce ulaşmış adamın kollarına atmış kendini! Gençliğini, en güzel halini başkasına sunmuş. Gezmiş, yemiş, içmiş eğlenmiş. Erkeğe durumunu düzeltesiye, belirli bir maddiyata ulaşıncaya kadar köpek çekmiş! Ya hu burada korunacak ve acınacak birisi varsa erkektir, el insaf. Hayatının en güzel zamanlarını yalnız geçirmiş bu adam. Nerde eski sadık, namuslu, erkeğini mutlu eden, ona bakan, helali olan kadınlar? Erkek neden servet döküyor bu kadına? Hadi boşandı diyelim neden nafaka ödüyor, mirasının yarısını neden veriyor? Nasıl bir mağduriyeti oluşuyor bu kadının? Anlamak güç. Saçma sapan şeyler.
Valla beyler benim yaş 34 bir saatten sonra tek amacım skor oldu. 30 üzerine pek bakmıyorum. Evlenmek için kafa ütülüyorlar. Sadık el değmemiş neredeyse hiç çıkmıyor. 20'liklerin bile çoğunda kaporta boya-değişenli oluyor. Bakire olmasını da geçtim, gerçekten, akıllı, bilgili, bana değer veren, namuslu, sadık birini bulursam evlenebilirim yoksa böyle devam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 15 Ağustos 2024; 17:26:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evim var özgür ruhluyum gecenin bi vakti dışarı çıkıp gelmem
motosikletle sürekli kampa giderim. Her gün et yiyebiliyor telefonumu her sene değiştirebiliyorum haz alışverişleri yapmak da hayat rutinim
Evlenemem ben çocuk da sevmiyorum zaten
Bunu belkide bizim kültürümüz bu hale getirdi.
İngiltere'de sevgili olduğunda araban dahi olsun olmasın, orta yolda buluşulur. Yemek ortak ödenir. Romanya'da arkadaşım var, takıldığı hatunun evinde kalıyormuş. Ev kirası dahil yarı yarıya diyor.
Biz Türkler ne yapıyoruz? 20-30km mesafeden kızları almalar, oralara buralara götürüp hesabı ödemeler. Şimdi bunu bende yaptım vakti zamanında yapmadım değil. O yüzden siz siz olun, böyle yapmayın.
-
işin daha da kötüsünü söyleyeyim. erkeklerin hatrı sayılır bir kısmı da bunu savunuyor. yani erkek evinden almalı evine bırakmalı hesabı ödemeli vs. erkek hesabı ödememeli dendiği zaman sen ne biçim erkeksin deniyor kendi hemcinsi olan erkekler tarafından. bunu gören kızlar daha da azıtıyor. üstüne üstlük hesabı ödemeyen erkeği öyle bir aşağılıyorlar ki. yok arkadaş bu düzen değişmeli. nasıl değişir? tepki koydukça değişir. bu işin ayıbı falan yok. eğer ilk buluşmada kız elini cebine atmıyorsa ikinci bir buluşma olmamalı.
-
Hocam aslında niyetten kaynaklı birazda. Zaten bir erkek kıza ilk buluşmasında, akşam bara gidelim mi, içelim mi diyorsa bil ki sonunu yatak bekliyor. Dolayısı ile kibar, cömert görünmek için 40 takla atılıyor. Hâlbuki avrupada bunu yapmasa da oluyor o olaylar yani.
-
Ince eleyip sik dokumak lazim. 30'dan once, belli bir hayat tecrubesine sahip olmadan bulasmamak lazim kizdan %100 emin degilseniz cocuklugundan taniyip da.
Dugun mugun olaylarina zaten direk girmem, nikahla defteri kapatirim, guzel beyaz bir elbise, gelinlik bile degil.
Cinsellik acisindan, incelseniz evlenin gitsin, nasilsa kaybedecek bir seyiniz yok. Duzgunse, safsa yapistirin, yok acikmis yok kapaliymis yok cirkinmis muhabbetine girmeyin. Kilo olayi biraz daha komplike tabi.
Yok duzenli cinsellik yasiyorsaniz, bilemem, ama yine cekici bir kadinla evlenmek daha avantajli olabilir. Sonucta farkli ciceklerden bal almanin sonu yok. Tabi o alanda basarili kalmak da tartisma.
Cocuk olayi da aslinda kendi spermimden dusunmuyorum, ama evlatlik olarak 4-5 cocugum olmasini isterdim. Iyi bir insan oldugunu cocuklara ve hayvanlara duyarli olmasindan anlayabilirsiniz ;)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X