< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Evlenmek enayilik gibi gelmeye basladi (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
İş yerinde başka bir departmanda arkadaş var arada gelir sohbet ederiz.
36 yaşında ve "Evleneceğim" diye tutturmuş, hatta bu uğurda görücülük yapmaya başka şehirlere gitmiş, nedense gelin namzetleri bunu istememiş.
Anlattığına göre gece hayatı da iyi ama bu evlenme merakını anlamıyorum:
"Al evine birlikte yaşa, resmi hale getirme" dediysem de "Yok onu da denedim sarmadı, ben resmen evleneceğim" der durur...
-
Uzun gittikten sonra Türkiye' de her şey değişir ve düzelir.
-
Genç kardeşim ben 29 yaşında evlenmiş 17.5 yıldır evli ve 16.5 yaşında bir oğlu olan 46.5 yaşında bir abinim, anlattığın olay tamamen kafa yapısı ve dünyaya düşkün olma ile ilgili, eşim ve ailesi dindar bir ailedir ve evlenirken hiç bir zamam erkek ve kız tarafı olarak şunu alacaksın bunu alacaksın muhabbeti olmadı çünkü her iki taraf da dünyanın fani olduğunun bilincinde dindar aileler, son olarak o bahsettiğin beraber yaşamak ve kız arkadaşı muhabbetinin asla dinimizde yeri yoktur ve nikahsız erkeğin ve kadınım aynı evde yaşaması zinadır zira evlilik Cenab-ı Allah'ın biz kullarına tavsiye ettiği ve peygamberimiz Hazreti Muhammed ( A.S.M )'in sünnetidir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yotundaşi -- 15 Ağustos 2024; 10:55:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cenab-ı Allah hepimize nasip etsin inşallah, o günleri özlemle istiyorum
Birde bazı insanlar kendi evlendikleri zamanın denklemini bu zamanla bir tutuyor mesela evlenmiş 2004-2005 de o yıllarda ekonomi iyiydi hayat uygundu her şey uygundu arabalar çok ucuzdu evler fiyatları hem uygun hemde kredi oranları çok harikaydı misal adam o zamanlardan arabasını almış evini krediye girip almış ev sahibi olmuş gelmiş o zamanın denklemiyle bu zamanı bir tutup evlen ne olacak falan diyor buda bence yanlış ..
Her zaman kendi koşulları içinde değerlendirilmeli ..
Yotundaşi bu kadar dinden imandan bahsedip neden şoktaki müşteri ve gacıları izliyor, kesiyor, tahrik oluyorsun. O günahların en büyüğü. Bunu bilmiyor musun ?
+1 insan kendi koşullarını kendi bilir.
mesela ben 2009'da mezun olup işe başlamış biri olarak ev ve araba alabildim. eğer aynı ben sadece 6 sene geç dünyaya gelip 2015'te mezun olmuş ve aynı şirkette çalışmaya başlamış olsaydım, bugün anca araba alabilir olurdum ve bütün paramı vermiş olurdum sadece araba için. ev ise hayal olurdu. sadece 6 yıl geç başlamak herşeyi değiştirirdi çünkü ben ev aldığında resmen bedava krediyle ev dağıttı devlet. doğru düzgün peşinat ödemeden aldık, vergi vs zaten ödemedik çünkü kampanya yapmıştı devlet. sadece çektiğimiz kredinin taksitlerini ödüyoz, aslında onu da ödemiyoz çünkü evi alır almaz öyle bi enflasyon dalgası başladı ki, maaşlar TL bazında öyle bi uçtu ki, bizim kredi taksidi kuş kadar kaldı. 2250 TL kredi taksidi ödüyorum düşün, birkaç sene daha ödeyecem. aynı sitede kiralık evler minimum 15 bin TL.
benim gibi birinin 2020'den sonra mezun olup hayata atılmış bi gence hitaben korkma evlen gibi şeyler söylemem ne kadar doğru? ulan ben evi satın aldığım için sınırlı süre 2250 TL ödüyorum, adam eve sahip olamadan ayda 15 bin TL ödeyecek ve ömür boyu.
sistemin bu kadar moka battığı bi ülkede kimse birbirine tepeden bakıp öğüt vermesin. herkesin şartı kendine.
son olarak: ülke iyiye gitmeyecek.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Alıntı
metni:eşim ve ailesi dindar bir ailedir ve evlenirken hiç bir zamam erkek ve kız tarafı olarak şunu alacaksın bunu alacaksın muhabbeti olmadı Belki de dindar oldukları için değil de, iyi insanlar oldukları için böyle davranmışlardır?
Yoksa kötü insanlar da, sadece burada size iyilik yaptıkları için mi bunu dine bağladınız?
-
Öyle de denilebilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X