< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Evlilik için yapılan bu toplum baskısı nedir?
-
-
Yeni nesille alakasi yok toplum yapısı böle
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İp
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yaş kaç?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
39quote:
Orijinalden alıntı: VeryImportantPerson16
Yaş kaç?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kafana göre bi kız çıkmamış demek ki çıksa hemen nikahı basardın gibi
-
30 yaşındayım. Kızlara ulaşma konusunda çoğu kişiye göre daha şanslıyım. Ama evlilik söz konusu olunca çoğu erkek gibi bende korkuyorum.
Eskiden kadın - erkek arasında saygı vardı, bir sorun olduğunda zaman içerisinde çözmeye çalışılıyordu. Ama şimdi herkes "ben özgürüm, kimse bana karışamaz" modunda, en ufak bir olayda başka limanlara yelken açılıyor. Sosyal medya kullanımının arşa çıkmasıyla birlikte herkes her şeyin en iyisini, en güzelini arıyor -ben bunu hak ediyor muyum acaba diye sormadan- Kızlarında erkeklerinde epey yanlışları var. Ama kızlar açısından konuşmam gerekirse, kendilerine her gün yazan 10 tane erkek var. Sanıyorlar ki bu 10 erkek sadece kendilerine yazıyor; ama inanın umurlarında da değil, düşünmüyorlar. Ahmet olmazsa Mehmet olur, Mehmet olmazsa Hasan olur vs.vs. Maalesef birçok erkekte kız olsun yeter mantığıyla hareket ettiği için bu düzen böyle devam edecek gibi duruyor.
Arkadaşlar, boşanan çok fazla arkadaşım var. Boşanmalarda yaptığım gözlem ise genellikle aile yapılarının/yetiştirilme tarzlarının birbirine uymaması ve evlilik öncesi bir çok şeyin konuşulmamış olması. Bakıyorsun bir aile muhafazakar diğer aile seküler, illa çatışma yaşanıyor; ya da kişilerden biri çocuk istiyor diğeri istemiyor. Soruyorum, abi o kadar flört, söz, nişan dönemi geçirdiniz, konuşmadınız mı? Yok
vs.vs.
Bence evlilik, doğru kişiyi bulduğunuzda güzel bir şey ama doğru kişiyi bulduğunuzda... Ama doğru kişiyi bulmak gerçekten çok ama çok zor. Çok klasik olarak olacak evlilik teoride güzeldir ama pratikte zordur. Bu zorluğu birlikte aşabileceğinizi düşündüğünüz kişiyle evlenin. Risk alıp evleneceğim diyorsanız da evlilik sözleşmesi yapmayı unutmayın
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X