Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (820. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.689
Cevap
399
Favori
965.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
401 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 818819820821822
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçmiş olsun hayırlısı olsun deyin... Kim bilir boşanmak sizin için daha iyi olur... Bence bütün evlilikler bir gün bitmeye mecbur gibi... Günümüzün sıkıntısı insanlar birbirine çok çabuk alışıp evlenmeleri sonrasında bıktık diyerek boşanmaları...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haklısın toprAAm kullanıcısına yanıt

Hocam sakın dava falan sen açma. O boşanmayı isteyen taraf zaten. Sabırlı ol, birkaç ay bekleyip dayanamayıp davayı o açacak. Mahkemeye ben karımı seviyorum asla boşanmak istemiyorum diyeceksin. Bak nasıl anlaşmak icin peşinde koşacaklar. Dediklerimi dikkate almanı dilerim.

• Benim anlamadığım şimdi o istanbula gitti ikametgahı Ankarada nikah da burda kıyıldı avukatı davayı burda açabiliyoruz diyor benim sorduğum birkaç kişi Ankarada olacak diyor
    Ekleme:Tavsiye ve iyi dilekler için teşekkür ederim dikkate alacağım ben boşanmak istemiyorum deyince hakim boşamaz herhâlde bana isnat edebileceği bir kusur yok çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haklısın toprAAm -- 25 Ağustos 2024; 8:57:44 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

İstanbul’un sevilecek pek bir yanı yok.

Araba sürecek olursun;

- Trafikten ilerleyemezsin,

- Dur kalk,

- Çok benzin/mazot yakar,

- Her yerden fırlayan trafik kuralını hiçe sayanlar,

- Her yer bayır,

..

Yemek yaparsın;

- 1 bilemedin en geç 1,5 günde bozulur ocağın üstünde hatta dolapta.

Elektronik cihazları bi kaç ay çalıştırma nemden bozulur.

Gezeyim dersin;

- Her taraf kalabalık

Kafa dinleyeyim, iki deniz havası alayım dersin;

- Suriyelisi vs arabasını deniz kenarına çekmiş bangır bangır dilini anlamadığın müzik çalar,

- En yakın kafa dinleme yeri Şile’de (hem manzara hem sakinlik)

İşe gideyim dersin;

- Sabahları balık istifi olur duraklar, metrobüsler, metrolar; binebilmek büyük mesele.

- Bazen saatlerce işe gitme merasimi olur her sabah.

- Arabamla gideyim dersin işe trafik olur kaza olur.

İşten döneyim dersin;

- Yine balık istifi olur duraklar, metrobüsler, metrolar; binebilmek büyük mesele.

- Yine aynı şekilde saatlerce işten eve dönme merasimi olur her akşam.

- Arabamla gideyim dersin işe trafik olur kaza olur.

Hafta sonu bir pikniğe gidelim dersin;

- Her yer tıklım tıklım dolmuş olur,

- Hatta içkiciler önden yerini almış olur,

- Arabanı park edersin; yanına park eden andaval gelir, kapısını sert açıp senin kapıda göçük oluşturur boyayı kaldırır kamera arar bulamazsın..

Ev kiralarını, otoparksız evlerin yada yerlerin önünde çıkan otopark kavgalarını yada saçma sapan sebepli husumetleri saymıyorum daha..

İstanbul’un eski şehir planlamacıları, yolları; at arabasına göre planlamışlar birde bu sıkıntısı var..

Özetle, İstanbul;

Pahalılık, Husumet, Kalabalık, Sıkıntı, Stres, Dertsiz başa dert, Bereketsizlik,..

İstanbul’un sevilecek pek bir yanı yok. Sakinlik yerine dert tasa çekmek istemekte tuhaf olmuş.

• Geçen hafta annem akrabaların tanıdığı bir kızın telefon numaranı almış benimle tanışması için... Kızın ailesi çok iyiymiş öyle diyorlar kız 33 yaşında bir mağaza da müdürmüş... Hiç görmedim fotoğrafını konuşmadım da... 3 gündür annem ara konuş tanış diyor ama aramaya çekiniyorum... Nedense içimden hiç gelmiyor... Arayıp ne diyeceğimi bile bilmiyorum... Eskiden olsa 40 kere arar şiirler okur allem eder kallem eder tavlardım kızı... Artık bazı şeyler bizden geçmiş onu anladım... Artık bir kızı arayıp konuşma cesareti bile yok bende.. Numarası kayıtlı duruyor ama nasıl arayacağım bende bilmiyorum... Bu arada kızın aile de soruyormuş arasın konuşsunlar diye ama bende zerre cesaret yok yaş 40 olunca artık heyacanda cesarette gidiyor demek ki...

Benim durumda aynı istanbuldan açacak davayı olabiliyormuş ikametgahını aldırınca

Aslında davayı ilk kim açarsa onun olduğu yerde oluyor mahkeme ama ben açmayacağım davayı sizde aynısını yapın bence bekle gör taktiğini uygulayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: U&S

Geçen hafta annem akrabaların tanıdığı bir kızın telefon numaranı almış benimle tanışması için... Kızın ailesi çok iyiymiş öyle diyorlar kız 33 yaşında bir mağaza da müdürmüş... Hiç görmedim fotoğrafını konuşmadım da... 3 gündür annem ara konuş tanış diyor ama aramaya çekiniyorum... Nedense içimden hiç gelmiyor... Arayıp ne diyeceğimi bile bilmiyorum... Eskiden olsa 40 kere arar şiirler okur allem eder kallem eder tavlardım kızı... Artık bazı şeyler bizden geçmiş onu anladım... Artık bir kızı arayıp konuşma cesareti bile yok bende.. Numarası kayıtlı duruyor ama nasıl arayacağım bende bilmiyorum... Bu arada kızın aile de soruyormuş arasın konuşsunlar diye ama bende zerre cesaret yok yaş 40 olunca artık heyacanda cesarette gidiyor demek ki...
    Valla inan aynıyım ama cesaretten değil, şimdi. Ara kendini tanıt, güven ver, zamanla konuş, aynı ve saçma muhabbetler, bu saatten sonra evliliğin bana vereceği bişey yok.

Ben halen rahat yaşamak varken insanlar neden evleniyo anlamadım, bu enflasyon, pahalılık, herşeyin kötüye gitmeside kimseyi korkutmuyor, valla hiç tahammülüm yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

ben Istanbulu seviyorum dedi çekti gitti

Bu nasıl bir boşanma/ayrılma nedeni anlamadım hocam. Asıl geçimsizlik nedeni nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 26 Ağustos 2024; 0:49:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

ben Istanbulu seviyorum dedi çekti gitti

Bu nasıl bir boşanma/ayrılma nedeni anlamadım hocam. Asıl geçimsizlik nedeni nedir?
    Hocam gerçekten bireysel olarak karşılıklı birbirimize isnat edebileceğimiz hiçbir kusur yok (en çok bunu merak ediyorum hangi sebeple açacak davayı) doğudan tayinimiz ankaraya çıktı benim ailem burda sürekli bir afedersiniz sidik yarışı vardı benim aileme gidiliyorsa ona da gidilecek benim aileme ne yapılıyorsa onun ailesine de yapılacak bulaşıklar Makineden çıkarılacak annem demiş çıkarır mısın kızım buda demiş ben senin tabaklarının yerini ne bileyim ben buraya alışmayacağım sevmiyorum burayı burdan kıvılcım yandı ben ataerkil bir ailede büyüdüm eşimin ailemle iyi anlaşıyor olması benim için çok önemli evlenmeden önce dedim ki benim ailemle o kadar iyi ol ki benimle kötü ol onlara beni şikayet et beni azarlasınlar kızı niye üzüyorsun diye neyse araları böyle papaz oldu gidip gelmez olduk dedim ki bak güzelim burdan istanbula gidiyoruz ben annenlerde kalıyorum onların erkek işlerini görüyorum sinekliğini takıyorum lavaboyu onarıyorum vs vs işte ben bunları kölelik olarak görmüyorum da sen niye annemin bir dediğini kölelik olarak nitelendiriyorsun cevap yok o bana şöyle dedi bu böyle dedi dedim anlaşıldı senin bu insanlarla iyi olma gibi bir zorunluluğun yok arama sorma gelme gitme bana hanım ol çalışmak istiyorsan da çalış nasıl istiyorsan öyle yap tamam mı tamam bende ayda bir bir ihtiyacınız var mı diye gidip yokluyorum yani evim ayrı yolum sapa öyle ana kuzusu Dedikleri tiplerden değilim ailem de siz iyi olun biz bir şey istemiyoruz diyorlar neyse bunun Anne baba ayrı baba çok aktif değil bizim aramız iyice papaz olunca he şeye tartışıyoruz niye gittin ne konuştun beni mi konuştun diye tartışıyoruz neyse bunun babası geldi arayı bulmaya amcalarım bunun babası yapma kızım etme kızım sen bunların kızısın seni İstanbul'dan aldılar geldiler kendi bahçelerine diktiler sen bir Fidansın burdaya sarılıp Büyüyeceksin vs vs bize doldurulmuş baba da bizim tarafa geçti bununla bacısını ikna etmeye çalışıyoruz yok sonuç yok benim ankaraya geldiğim için diyet ödemem gerekiyormuş tayin istemem gerekiyormuş neyse bacısının nişanı vardı dedim kal beraber gideriz babası diyor kal gelirsiniz yok gitti 40 gün oldu gelmedi mesaj attım evini özlemedin mi sıkılmadın mi gel özledim ama sıkılmadım dedi ne zaman geleceğine karar vermemiş neyse bi on gün daha geçti amcam aramış bunu ne var ne yok diye buda demesin mi ahmet bana sahip çıkmıyor ailesi de beni istemiyor ben 40 gündür burdayım diye beni aradı amcam dedim gel diyoruz gelmiyor gitme diyoruz kalmıyor napalım eve mi zincirleyecez neyse onu kapadım kızı aradım açmıyor 50 defa aradım açmadı anasını aradım açmadı bacısını aradım açmadı bir müddet sonra döndü dedim telefonu aslı ya ver vermedi ver vermedi ver vermedi 500 defa telefonu ver vermedi eşime tamam dışarı ver sesi verdim dedi dedim aslı amcama böyle demişsin gel diyoz gelmiyon kal diyoruz gidiyorsun nasıl sana sahip çıkmıyoruz cevap yok en son dedim ki aslı orda mutlu mu yine bacısı cevap verdi evet mutlu tamam dedim derin bi nefes aldım besmele çektim üç talağını da verdim benim için bu iş bitti yazık oldu çok üzüldüm bir hafta yatak döşek hasta oldum ama şimdi iyiyim avukatı aradı işte şartlarını söyledi güldüm mehir i zaten verecem nafaka vermem uyuyorsa şartım bu yoksa istediğiniz taleple istediğiniz davayı açabilirsiniz dedim teklifi iletip döneceğini söyledi bakalım kızın bacısı kızın gül gibi evliliğine sebep oldu özetle

Boşuna bu kadar uğraşmışsınız. Bile isteye çekip gidiyorsa bir daha o kapıya gelemez. Ben olsam ne arar ne de sorardım. Kalsın sokakta, ne hali varsa görsün.

Bu tripleri de anlamıyorum, eşinin tayini çıkıyor bir afralar tafralar. Vasıfsızın tekisin, tabii ki eşşek gibi geleceksin benimle.

Ne insanlar var ya!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Yıllık izine çıkıp arabayla (yoksa kiralanabilir) gidip bir gönlünü alın -çiçeklerle çikolatayla beraber- ailecek bir tatile çıkın derim. Gerekirse özür dileyin. İki tarafta burnunun dikine giderse o evlilik yürümez. Yapmış bir cahillik yada niyeti size ders vermek, dediğini yaptırmak için naza çekiyor. Başbaşa konuşun bu konuları, araya birileri girerse konular istenmeyen sonuçlara sebep olabilir. O kadar gün yanına gitmemeniz de tuhaf olmuş. Gidip şöyle bir antalya-ege turu yapın hazır yaz mevsimindeyken birbirinize biraz daha bağlanın hoşunuza gitmeyen durumları eşinizle paylaşın beraber yalnız konuşun çözün. Kardeşinin direktif vermesi ailenizi kötü etkiliyorsa bunu da açık açık konuşun.

Eşle afedersiniz s*dk yarıştırmak şaka yollu yapılmalı sadece. Kazansan ne, kaybetsen ne. Boş düşünceler. İkinizinde aynı tarafta olduğunuzun farkında olduğunuzda her şey daha net oluyor. Sevgi saygı hoşgörü ve anlayış çerçevesinde yürütülmeli daima. Biraz olgun olmak lazım bu gibi durumlarda.

• O aşamaları geçtik hocam eylül ayına kamp ayarlamıştım ben kendime eş aldım her anımda yanımda olması için öyle anne avine gidipte kırk gün benim evim var kocam var diye düşünmeyen gel dediğimde gelmeyen gitme dediğimde kalmayan biri ile devam edemem aradığım gün telefona baksaydı ya sen yarın evine geliyorsun yada ben seni almaya geliyorum diyecektim ama ne kendisi telefonu aldı nede bacısı telefonu ona verdi mutlu olduğunu söyledi bende azad ettim gelecekte bacısı evlenip abla ben bugün dışarı çıkamam kocam gelecek dediğinde ana benimde kocam vardı sen mutlu diyordun ben şimdi mutsuzum yeni plan nedir diye ona hesap sorsun bugün avukatı anlaşmalı boşanma protokolü göndermiş 70k doları 34 e düşürmüş 24 aya bölmüş 😂 nafakayı kaldırmış sağolsun evdeki eşyaların komplesini istemiş 😂 anası yatak odası takımını bile almadı iğneden ipliğe her şeyi ben aldım kabul etmiyorum dedim

Etme zaten. Sevr anlaşması mı bu? 70k dolar nedir... Evdeki tüm eşyaları istemek ne demektir... Nereden baksan vicdansızlık, nereden baksan haksızlık...

Kayınbabanızın sizin tarafınızda olması güzel. Kendisi gibi kızı da ayrılsın istemiyor. Eşinizin annesi hiç bir şeye karışmıyor gibi görünüyor?

Eşinizin bekar kız kardeşine uyup yuvasını dağıtmak istemesi ve hazır paraya konmak istemesi maalesef en hafif tabirle yetişkinlik belirtisi değil. Hazıra dağ dayanmaz diye bir laf var. O para da biter. Kız kardeşinin evliliği için kullanmak istiyor da olabilir. Bir tuhaf durum.

Anladığım kadarıyla evlenirken bütün masrafları erkek tarafı olarak siz yüklenmişsiniz. Kız tarafının da yapması gerekenleri yapmışsınız tek başınıza. Bu tebrik edilesi. Fakat kız tarafı (eşiniz) emek vermediği yada az emek verdiği için böyle kolayca yuvasını dağıtma peşinde koşuyor muhtemelen. Kolaylaştırınca da böyle oluyor işte. Günümüzde evlenmek ciddi bir maddi yük. Borçsuz harçsız evlenildiğinde verilen emeği göremeyebiliyorlar maalesef.

Normalde eşinizin kız kardeşinin zurnanın zırt dediği yer olması lazım. Yani önemsiz biri olması lazım eşinizin anne-babasına kıyasla. Fakat anne-baba -hatta anne diyelim baba ortayı bulmaya çalışıyor çünkü- çok arkaplanda kalmış tuhaf bir şekilde. Kendi çocuklarıyla ilgilenmiyor babası kadar annesi sanırım.

Bence ailenize sahip çıkmalısınız. Bir şekilde orta yolu kayınbabanızla beraber bulup ilerlemeniz lazım. Eşinizin annesi de soru işareti hala, yok gibi bir şey anladığım kadarıyla. Sersefil olur eşiniz o para bitince eğer sağlam bir mesleği ve işi yoksa.

Hayatında hiç bir arada 34 k dolar görmüşler mi hocam avukata önden bir sorsaydın.   İlk kez göreceklerse kalplerine inmesin? Bir de neden dolar? Enflasyondan dolayı mı ? Biri sağlam akıl vermiş planlı programlı gidiliyor gibi geldi bana gayet.

• Gidin Amerika'ya bu dertlerin, sıkıntıların hiçbiri yok, sokakta geziyorum erkek telefonda kadına yalvarıyo, AVM de geziyorum erkek, kadına yalvarıyo sabah akşam iltifat ediyor, egosunu yükseltiyo, dertli olup ağlamanız bile yasak, bu sorunların hiçbiri Amerika'da, Rus kadınlarında yok aga.

4 yıllık sevgilim vardı ayrılalım dedi, yolun açık olsun dedim neden diye bile sormadım, kadın evini terkediyor burda biri gelmiş çiçek al, hediye al diyiyor aga kadın evi terketmiş bunun bi tık ötesi evlat acısı.

Düğün olur kızın babası evin anahtarını verir her an kız gelsin diye bu nedir aga. Erkekler yalnızlıktsn korktuğu sürece kadınlar bu tasmayı çıkarmazlar.

Bide illüminatiye hizmet eden bi gurup var, iyi birini buldunmu evlilik cennet mesela ne gibi cennet, eve gelince ayağımımı yıkıyo kadın neler sunuyo bana?

Şu an yalnızım led ışıklar yanıyo, sessiz sakin bi evdeyım bunun neresi kötü, bi kez gelinen bu dünyada 15 yıl bi kadına yalvarmakla geçiyo, Allah'a bu kadar el açsanız, peygamber efendimize komşu olursunuz,

Evlilik güzeldir diyen, kapitalizme hizmet eden belli güruha aldanmayın

Anlaşma. O parayla neler yapılır. Mahkemeyi uzat yıllarca sürsün. Sen keyfine bak ama delil olacak açık verme.

• Mesaj atmış

Nasılsa kanuni tüm haklarımı mahkeme ile alacağım için anlaşmalı boşanıp yıpranmayalım

Mantığa bak.

• uninvited75 U kullanıcısına yanıt

korkutma politikası.

• 30 ağustos Zafer bayramınız kutlu olsun arkadaşlar

• 
Sayfa: önceki 818819820821822
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.