Evlilikte aile bütçesi nasıl yönetilmelidir?

-
-
Evlilikte bütçe sanki şirket bütçesi hazırlar gibi hazırlanmalı. Amaç ise şirketin sürdürülebilirliğinin sağlanması. İki taraf da konuya bu şekilde yaklaşırsa eğer finansal bir sıkıntı yaşamazsınız.
Biz kız arkadaşımla bütçemizi şu şekilde hazırladık.
Öncelikle bir gider tablosu hazırladık. Kira, faturalar, market alışverişi, restoran, sosyal yaşam, benzin, vs... Kalem kalem hepsini hesapladık. Ben bunu yaparken geçmiş yıllardaki harcalamalara bakıp aylık ortalamasını aldım. Zam, enflasyon vs. durumuna göre eklemeler yaptık, çok harcadığımız restoran, bar gibi harcamaları da tasarruf adına biraz kıstık.
Ortaya aylık harcamamız gereken X bir tutar çıktı. Her ay başında ortak hesabımıza bu X tutarı atmaya başladık.
Ortak hesaba attığımız para ise maaşlarımızla orantılı. Ben kız arkadaşımdan yaklaşık %50 daha fazla kazanıyorum. Bu X tutara katkım da ondan %50 fazla olacak şekilde. Böylece ikimiz de eve gelirimiz kadar katkıda bulunmuş oluyoruz. Kendimize kalan para ise yine gelirimizle orantılı olmuş oluyor. Eğer masrafları yarı yarıya paylaşırsak, onun kendine harcayacak parası kalmıyor. Finansal konularda mutsuz bir kız arkadaş istemem, sürdürülebilir değil. Bütün masrafları benim ödemem adil değil, ki o da bunu kabul etmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 20 Mart 2025; 18:36:16 >
-
Bu ne olm kız arkadaşın olduğuna emin misin puahahha şirket mi yönetiyonuz
-
Yazık, okuduğunu da anlayamıyor. Halbuki yazıyor yukarıda, "aile bütçesi, şirket bütçesi gibi hazırlanmalıdır" diye.
-
Puahaha bloklamış bi de şirket gibi ev yönetiyor ilişkiye bak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X