Şimdi Ara

Evrim ve Tesadüf (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
948
Cevap
9
Favori
20.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Borsazede

Orijinalden alıntı: AbiyuGu

Konu kapandı o yüzden cevap veremedim.Bakın saf oksijen atomu olsaydı o zaman yüzeyde olan demirle tepkimeye girerlerdi zaten.Ayrıca söylediğimde ne yanlışlık var onu anlamadım.Oluşacak aminoasit veya başka organik moleküllerin yapısına oksijen katılacaksa saf oksijen olmasına gerek yok bu gazlardaki oksijen tepkimeye katılır zaten.Siz neden oksijene bu kadar takıldınız ki?

Dawkins biliyor merak etmeyin bunları ve kitaplarında bunlardan bahsediyor.Ben kitaplarını da okuyorum sadece youtubedan video izlemekle kalmıyorum.Hayatın başlangıcı bir takım şans usuru içerir bu doğrudur ama bu imkansız olduğu anlamına gelmiyor.Dawkins de bir fikir olarak bakterilerin uzaydan gelebileceğini belirtti.Olabilir dedi ki bence de böyle bir ihtimal var.Ayrıca dünyaya düşen tozlarda ve kuyruklu yıldızlarda aminoasitler bulundu.Hem de sol elli aminoasitler.Yani proteinlerin yapısına katılan tip izomer olan aminoasit.Bunların da yaşamın tohumlarını attıklarını düşünülüyor ki hiç yabana atılacak bir konu değil.

Yanlış anlamadınız yine... Ya da anlamak istemediniz...

Oksijen, oluşacak aminoasit veya başka organik maddeye katılacak demedim ben. Oluşacak organik maddeyi yakar dedim. Zararlı yani kapiş? Ortamda oksijen olursa Millerin deneyi etkisiz oluyor. Uyanık miller ortama oksijeni bilerek koymuyor. Sonrakiler de öyle...

Oksijenin saf halde olması organik maddeleri yok ediyor. Kimya mühendisi arkadaş, bizi bir aydınlatsan bu konuda... Sen de evrimi savunuyorsun aslında ama bize şu miller deneyindeki hatayı anlayacağımız örneklerle bir anlatsan.

Selam ve saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Hayatinizda bilimin yanindan gecmediginiz icin size sadece forumda geyik konusu gibi geliyor olabilir.

Oksfort, kembric, yeyl ya da odtu'de sizin hurafeleriniz degil bunlar ogretiliyor ama siz sanirim hayatinizda en bilimsel ortami burada yakalamissiniz.

Bu forum da, "senin fikrine ters bir şey söyleyen olursa ona hakaret et" diye bir ders mi veriyorlar. Eğer öyleyse, tebrik ederim; hakarette üstünüze yok ama fikirde sıfırsınız.
  • Bakın,siz üstte şöyle yazmışsınız.''Bir deney yapılmış ve bu deneyde ortamda oksijen yok. Ama sonradan anlaşılıyor ki aslında ortamda oksijen olması gerekiyormuş.'' Ben acaba diye düşündüm neden oksijen olması gereksin ki diye herhalde organik moleküllerin yapısında oksijen var ya o yüzden oksijen bulunması gerektiğinden bahsettiniz sandım,dolayısıyla su buharında da oksijen var ve organik moleküllere katılır onlar diye cevap verdim.Ama siz deneyden bir şey anlamamışsınız sanırsam.Ortamda neden oksijen olsun diyorum? Miller ve Urey deney kabını oksijenden uzak tuttu neden ee çünkü ilkel atmosfer koşullarında oksijen yoktu da o yüzden.Oksijen atmosfere bitkilerin evrimleşmesi ile katılmıştır.Bunda anlaşılmayacak ne var anlamadım.Miller ve Urey deney düzeneğine oksijen koymaması gayet normal bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canis Majoris -- 14 Kasım 2013; 22:34:03 >
  • atıyorum bir balık başka bir balıkla çiftleşiyor ortaya değişik bir balık cıkıyor,sonra al sana evrimin kanıtı oluyor :).adama sormazlarmı insanla bunun ne alakası var diye,sormazlarmı insanın yaşamını surdurebılmesı ıcın şartlar nasıl bu kadar musait diye,daha binlerce sorular var,cevap veriyorlar evet ama öyle bir cevap ki kendileri bu cevaba inanıyorlarmı acaba yoksa inat ettikleri icinmi böyle yapıyorlar bilemiyorum açıkcası,sonra herşey nasıl bu kadar tesadüf oluyor denilince hemen yobaz damgasını yapıştırıyorlar.

Dawkinsin balına el koymuşlar (bkzhttp://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/bin-laden-has-won-they-confiscated-my-honey-outspoken-academic-richard-dawkins-in-airline-security-twitter-row-over-jar-of-honey-8919618.html) dawkins çok objektif,değil mi,bakarmısınız bir balına el koydular diye yaptıgı yorumlara :) bence bal federasyonu kurmalısınız,nede olsa dilinizden düşürmediginiz bir adam :).

ODTU,OXFORD Vb. de bu egitim verildigi icin arkadaş referans vermiş,evet tabii ki veriliyor eskiden evrimleşmiş canlıların zaten anlatılması gerek,kimse düsük yasam formları evrimleşmedi diyemez zaten,çok basittir bunun kuralı,sizin savundugunuz maymunla insanın aynı atadan geldigi düsüncesi cok farklı eski cagda evrimleşmiş düşük yaşam formları çok farklı.İnsan evrimindeki(sizin savundugunuz) eksik parça asla bulunamadı ve bulunamayacaktır.

• ahze23 A kullanıcısına yanıt
    Siz once ilkokul dilbilgisi dersini gecin, ondan sonra edebiyat ve fen bilgisine gelin. Bu konular size simdilik uzak forumdasim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Siz once ilkokul dilbilgisi dersini gecin, ondan sonra edebiyat ve fen bilgisine gelin. Bu konular size simdilik uzak forumdasim.

Webbie cim! "Dil bilgisi" kelimesi ayrı yazılır. "Gecin" denmez "geçin" denir. "forumdasim" değil "forumdaşım" her ne demekse:) Umarım klavyenizin İngilizce olmasından yakınmazsınız. Öyle ya, dil bilgisine bu kadar dikkat ediyorsunuz.... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Interludium
    ODTU,OXFORD Vb. de bu egitim verildigi icin arkadaş referans vermiş,evet tabii ki veriliyor eskiden evrimleşmiş canlıların zaten anlatılması gerek,kimse düsük yasam formları evrimleşmedi diyemez zaten,çok basittir bunun kuralı,sizin savundugunuz maymunla insanın aynı atadan geldigi düsüncesi cok farklı eski cagda evrimleşmiş düşük yaşam formları çok farklı.İnsan evrimindeki(sizin savundugunuz) eksik parça asla bulunamadı ve bulunamayacaktır.

Öncelikle insanı diğer canlılardan ayıran ne?Neden olayları insan ile sınırlıyorsunuz?Düşük yaşam formları dediğin ne?Milyarlarca yıl hükmünü sürdüren bakteriler mi?Gördüğün gibi nesil devam ettirme ve hayatta kalabilme açısından insana göre daha üstünler.Senin fikrini anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum.Özellikle konuda diğer mesajlarımda da uyardım.Şuna maymun demekten vazgeçin.Şempanze ile insanın ortak atası başka bir primat.Eksik parça derken neden bahsediyorsun?

• Günlerdir anlatmaya çalışıyorum,sizin savundugunuz düsünceyidemi ben öğreticem ? soruyorum soruya soruyla cevap verip sacma şeyler sunuyorsunuz.İnanın bende sizin mantıgınızı anlamıyorum,daha dogrusu ortada bir mantık varmı orasıda şüpheli,Bütün olasılıksızıkları kabul edip,Tanrı lafı açılınca hemen bagnaz sıfatınıda yapıştırıyorsunuz,birşeyler kazanmaya çalışacagınıza sürekli neyi savundugunuzu bilmeden onun hakkında mantıksız şeyler sunmaya çalışıyorsunuz.Ne diyebilirim ki daha.Bir sürü mesajım silindi,hala sizle konuşmaya çalışıyorum,ama malesef bu ideolojinizde size kimse birşeyi anlatamaz.Siz zaten olayı kafanızda bitirmişsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Interludium -- 14 Kasım 2013; 23:52:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bakın,siz üstte şöyle yazmışsınız.''Bir deney yapılmış ve bu deneyde ortamda oksijen yok. Ama sonradan anlaşılıyor ki aslında ortamda oksijen olması gerekiyormuş.'' Ben acaba diye düşündüm neden oksijen olması gereksin ki diye herhalde organik moleküllerin yapısında oksijen var ya o yüzden oksijen bulunması gerektiğinden bahsettiniz sandım,dolayısıyla su buharında da oksijen var ve organik moleküllere katılır onlar diye cevap verdim.Ama siz deneyden bir şey anlamamışsınız sanırsam.Ortamda neden oksijen olsun diyorum? Miller ve Urey deney kabını oksijenden uzak tuttu neden ee çünkü ilkel atmosfer koşullarında oksijen yoktu da o yüzden.Oksijen atmosfere bitkilerin evrimleşmesi ile katılmıştır.Bunda anlaşılmayacak ne var anlamadım.Miller ve Urey deney düzeneğine oksijen koymaması gayet normal bir şey.

Ortamda oksijen olması lazımmış derken, dünya üzerinde 3,5 milyar yıldan beri oksijen olduğu bir şekilde ispatlanmış. Oksijen olması lazımmış, yani o dönemde oksijen varmış ama Miller-Urey deneyinde kullanmamışlar. Yani ilk organik canlının oluştuğu ortamda oksijenin olması gerektiğini bilim söylüyor ben değil. Yanlış anlamışsınız ama ondan sonraki mesajımda daha detaylı anlatmıştım. Hatta oksijenin organik maddeyi yaktığını da yazmıştım. İlk mesajımı zaten baştan hiç anlamadığınız için ikinci mesajda detaylı açıkladım ama siz o mesajı da anlamadınız.

Ya da ben anlatamadım belki de.

Şimdi cevap verin o zaman. Miller Urey deneyinde ortamda oksijen olmadığı için son dönemlerde sizden başka hiçbir bilim adamının arguman olarak kullanmadığı ve zaten daha gelişkin teoriler olduğu sizin wikipedianızda yazıyor. Bisürü anlamadığım teoriler var ve onlar hakkında birşey yazmıyorum dikkat ettiyseniz. Miller-Urey deneyini bu kadar körü körüne savunmayın demeye çalışıyorum. Korkmayın Miller Urey deneyinin çürümüş olması sizin evrim teorinizi etkilemez. Sermaye zaten 50 yıl içerisinde çok iyi çalışmış ve birsürü teori üretmiş.

Size 4 mesajdır çok basit bir konuyu anlatmak için çektiklerimi herkes görüyor. Tenkit için söylemiyorum arkadaşım. Siz bildiğiniz bilgiye en az bizim bildiğimiz Allah kadar bağlısınız. "Tesadüf" bile dedirtemedim hiçbirinize. Anlayabilseniz aslında ben basit kelimelerle çok şeyler anlatmaya çalışıyorum ama siz çok kapalısınız. Bildiğiniz birşeyin yanlış olabilme ihtimali bile sizin rüyalarınıza giriyor.

Tekrar özür dilerim. Haddim olmadan analiz yapmaya çalıştım. Son yazdıklarımı da anlamayın ve aynen devam edin.

Selam ve saygılar.

• Dünyanın yaşı en az 4,5 milyar yıl kadar.Günümüzden 3,5 milyar yıl önce ortaya çıkan bir canlı var o da ''siyanobakteri''.Bu bakteri fotosentez yapabiliyor ve oksijen üretebiliyor ama tabiki bu atmosfer oksijen oranını az da olsa etkiledi.Atmosferdeki oksijenin asıl artışı yaklaşık 2,2 milyar önce ilkel bitkilerin ortaya çıkmasıyla başladı.Yani oksijen atmosferde canlılık oluştuktan sonra oluşmaya başladı.Miller ve Urey deneyi ise daha canlılık başlamadan önceki olan cansızlıktan-canlılığa olan kimyasal evrimi açıklamak üzere yapılmış bir deneydir.Dolayısıyla Miller-Urey deneyinde oksijen kullanılmaması gayet doğaldır.Burada bir sorun var mı? Miller-Urey deneyinin çürütülmesinden neden korkayım deney benim deneyim değil,bir şey değil Evrimin fazlaca kanıtları var zaten merak etmeyin Miller-Urey deneyine kalmadı teorimiz.Bu deneyi savunma nedenim ise birçok defa başka üniversiteler tarafından geliştirilip,tekrarlanmasıdır.

Evrim konusu bir ideoloji değildir.Ben tüm karşıt fikirleri dinlerim,hatta önemserim de.Belki de yaratılışçılar olmasaydı evrim çalışmaları bu kadar ilerlemeyecekti bile.Dolayısıyla benim karşıt fikirleri önemsemem,dinlemem gerekir her zaman da bunu yaparım.Ama sizin evrime karşı sürdüğünüz argümanları bilim adamları düşünmüş,tartışmış cevaplarını bulmuştur.Yani sizin argümanlarınızın bilimsel bir niteliği pek yok.Bu yüzden ben evrimi savunma gereği hissediyorum.Sizin evrime karşı sunduğunuz şeyler bilimsel olsa mantıklı gelse bana ben de kabul ederim sorun değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canis Majoris -- 15 Kasım 2013; 0:14:15 >

• quote:

Bakın,siz üstte şöyle yazmışsınız.''Bir deney yapılmış ve bu deneyde ortamda oksijen yok. Ama sonradan anlaşılıyor ki aslında ortamda oksijen olması gerekiyormuş.'' Ben acaba diye düşündüm neden oksijen olması gereksin ki diye herhalde organik moleküllerin yapısında oksijen var ya o yüzden oksijen bulunması gerektiğinden bahsettiniz sandım,dolayısıyla su buharında da oksijen var ve organik moleküllere katılır onlar diye cevap verdim.Ama siz deneyden bir şey anlamamışsınız sanırsam.Ortamda neden oksijen olsun diyorum? Miller ve Urey deney kabını oksijenden uzak tuttu neden ee çünkü ilkel atmosfer koşullarında oksijen yoktu da o yüzden.Oksijen atmosfere bitkilerin evrimleşmesi ile katılmıştır.Bunda anlaşılmayacak ne var anlamadım.Miller ve Urey deney düzeneğine oksijen koymaması gayet normal bir şey.

wikipedia diyor ki;

Buna rağmen, her ne kadar üzerinde tartışılsa da, atmosferdeki oksijenin çok az (%0.1'den az) bir miktarı, dünyadaki en eski kaya oluşumları kadar eskidir. Yazarlar daha önce düşünülenden erken dönemde oksijence zengin atmosferin varlığını yadsımamakta, "... Aslında çoğu kanıtın söylediği gibi, oksijenli fotosentez oksijensiz atmosferin varlığının kanıtlandığı dönemlerde vardı." demektedirler.

Miller Urey deneyini wikipediadan önce de okumuştum, şimdi birdaha okudum.

Oksijenli fotosentez, oksijensiz atmosferin varlığının kanıtlandığı dönemlerde vardı

Bu cümle üzerinde biraz kafa yormanı isterim AbiyuGU... Laf sokmamak için de kendimi çok zor tutuyorum ama takdir yüce Türk Halkının.

Selam ve saygılar.

• quote:

Günlerdir anlatmaya çalışıyorum,sizin savundugunuz düsünceyidemi ben öğreticem ? soruyorum soruya soruyla cevap verip sacma şeyler sunuyorsunuz.İnanın bende sizin mantıgınızı anlamıyorum,daha dogrusu ortada bir mantık varmı orasıda şüpheli,Bütün olasılıksızıkları kabul edip,Tanrı lafı açılınca hemen bagnaz sıfatınıda yapıştırıyorsunuz,birşeyler kazanmaya çalışacagınıza sürekli neyi savundugunuzu bilmeden onun hakkında mantıksız şeyler sunmaya çalışıyorsunuz.Ne diyebilirim ki daha.Bir sürü mesajım silindi,hala sizle konuşmaya çalışıyorum,ama malesef bu ideolojinizde size kimse birşeyi anlatamaz.Siz zaten olayı kafanızda bitirmişsiniz.

Bilimsel tek mesajın yok kusura bakma.Sürekli inanç konuştun.Senin dini mesajlarını alıntıladığımız için bizim de mesajlarımız gitti.Sen özellikle ilk gün çok fazla mesaj yazmıştın.Sonradan zaten tek tük yorum yaptın.1-2 mesajın silindi diye bu kadar sinirlenmeye gerek yok.Şimdiye kadar sana kimse evrimde şu nasıl oluyor bu nasıl oluyor diye sormadı.Özellikle sizin sorularınızı defaatle açıkladık.Mesela ara form konusu defalarca soruldu defalarca cevapladık.Protein konusu aynı şekilde.İlk canlı oluşumu,aminoasit oluşumu,Miller deneyi.Neyi anlamadıysanız sorun dedik.En son mesajını çok iyi hatırlıyorum arabalı örnek vermiştin.Arabaların modelleri değişiyor tarzında.Bu şekilde tartışma yürütülemez.Ona rağmen cevap vermiştim.Senin yazdığında çok daha fazlasını yazmıştım onu da silmişler.Ama adamlara hak veriyorum sildikleri için.Çünkü burada evrim değil,inanç konuşmaya çalışıyorsunuz.Hala ideolojiden bahsediyorsun.Kardeşim bak tekrar söylüyorum.İlk mesajını kendin oku.Din ve inanç tartışmak istemiyorum diyen sensin.Durumdan yakınan yine sensin bu nasıl bir düşüncedir?Soru sor bize evrimin şurası mantıksız de,anlamadım bana anlatın de.

• quote:

Dünyanın yaşı en az 4,5 milyar yıl kadar.Günümüzden 3,5 milyar yıl önce ortaya çıkan bir canlı var o da ''siyanobakteri''.Bu bakteri fotosentez yapabiliyor ve oksijen üretebiliyor ama tabiki bu atmosfer oksijen oranını az da olsa etkiledi.Atmosferdeki oksijenin asıl artışı yaklaşık 2,2 milyar önce ilkel bitkilerin ortaya çıkmasıyla başladı.Yani oksijen atmosferde canlılık oluştuktan sonra oluşmaya başladı.Miller ve Urey deneyi ise daha canlılık başlamadan önceki olan cansızlıktan-canlılığa olan kimyasal evrimi açıklamak üzere yapılmış bir deneydir.Dolayısıyla Miller-Urey deneyinde oksijen kullanılmaması gayet doğaldır.Burada bir sorun var mı? Miller-Urey deneyinin çürütülmesinden neden korkayım deney benim deneyim değil,bir şey değil Evrimin fazlaca kanıtları var zaten merak etmeyin Miller-Urey deneyine kalmadı teorimiz.Bu deneyi savunma nedenim ise birçok defa başka üniversiteler tarafından geliştirilip,tekrarlanmasıdır.

Evrim konusu bir ideoloji değildir.Ben tüm karşıt fikirleri dinlerim,hatta önemserim de.Belki de yaratılışçılar olmasaydı evrim çalışmaları bu kadar ilerlemeyecekti bile.Dolayısıyla benim karşıt fikirleri önemsemem,dinlemem gerekir her zaman da bunu yaparım.Ama sizin evrime karşı sürdüğünüz argümanları bilim adamları düşünmüş,tartışmış cevaplarını bulmuştur.Yani sizin argümanlarınızın bilimsel bir niteliği pek yok.Bu yüzden ben evrimi savunma gereği hissediyorum.Sizin evrime karşı sunduğunuz şeyler bilimsel olsa mantıklı gelse bana ben de kabul ederim sorun değil.

Ben de sizden farklı birşey demedim ki zaten. Miller Urey deneyi gibi çoooook deneyleriniz teorileriniz var. Bu kadar çok data ile evrim teorisinin çürümesi imkansız diyebilirim.

Birtek şeye dikkatinizi çekerim, bu kısır döngüde bilimde o kadar çok eksik bilgi var ki, ne kadar çok data toplarsanız o kadar çok teoriniz olacak. Alt yapınız çok sağlam korkmayın. Benim gibi bilim fakiri bir insan bile bunu gürüyor zaten ama sizin görmediğiniz veya görmek istemediğinizi birşeyi de ben görüyorum. Temelinizdeki tüm datalar, tüm deneyler, bir veya bimilyon varsayım üzerine kurulu.

Tesadüf demedim bak :) Varsayım dedim. Tesadüf desem kızıp konuyu şikayet edecek arkadaşlar çıkar çünkü...

Selam ve saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: FlameSplasher

quote:

Günlerdir anlatmaya çalışıyorum,sizin savundugunuz düsünceyidemi ben öğreticem ? soruyorum soruya soruyla cevap verip sacma şeyler sunuyorsunuz.İnanın bende sizin mantıgınızı anlamıyorum,daha dogrusu ortada bir mantık varmı orasıda şüpheli,Bütün olasılıksızıkları kabul edip,Tanrı lafı açılınca hemen bagnaz sıfatınıda yapıştırıyorsunuz,birşeyler kazanmaya çalışacagınıza sürekli neyi savundugunuzu bilmeden onun hakkında mantıksız şeyler sunmaya çalışıyorsunuz.Ne diyebilirim ki daha.Bir sürü mesajım silindi,hala sizle konuşmaya çalışıyorum,ama malesef bu ideolojinizde size kimse birşeyi anlatamaz.Siz zaten olayı kafanızda bitirmişsiniz.

Bilimsel tek mesajın yok kusura bakma.Sürekli inanç konuştun.Senin dini mesajlarını alıntıladığımız için bizim de mesajlarımız gitti.Sen özellikle ilk gün çok fazla mesaj yazmıştın.Sonradan zaten tek tük yorum yaptın.1-2 mesajın silindi diye bu kadar sinirlenmeye gerek yok.Şimdiye kadar sana kimse evrimde şu nasıl oluyor bu nasıl oluyor diye sormadı.Özellikle sizin sorularınızı defaatle açıkladık.Mesela ara form konusu defalarca soruldu defalarca cevapladık.Protein konusu aynı şekilde.İlk canlı oluşumu,aminoasit oluşumu,Miller deneyi.Neyi anlamadıysanız sorun dedik.En son mesajını çok iyi hatırlıyorum arabalı örnek vermiştin.Arabaların modelleri değişiyor tarzında.Bu şekilde tartışma yürütülemez.Ona rağmen cevap vermiştim.Senin yazdığında çok daha fazlasını yazmıştım onu da silmişler.Ama adamlara hak veriyorum sildikleri için.Çünkü burada evrim değil,inanç konuşmaya çalışıyorsunuz.Hala ideolojiden bahsediyorsun.Kardeşim bak tekrar söylüyorum.İlk mesajını kendin oku.Din ve inanç tartışmak istemiyorum diyen sensin.Durumdan yakınan yine sensin bu nasıl bir düşüncedir?Soru sor bize evrimin şurası mantıksız de,anlamadım bana anlatın de.

Evrimi bilimden çıkarıp inanç haline getiren sizsiniz,sorulara soruyla karşılık verıyorsunuz bu zaten ortada olan birşey,açıklayacak bilgiye sahip değilsin malesef soruları googlelayıp ateist kaynaklardan bakıp yazan arkadaşlarda yok değil.böyle uzar gider bu konu,hala evrim kesin var ve biz inanmamakta ısrar edıyoruz gibi bir tutumda konusuyorsun,neyse daha fazla birşey demiyecegim :),faydası olacagını bilsem aylarca konusurumda sen algını kısıtlamışsın malesef.

Ben size şu forum tesadüfen oluştu desem kaale alıp cevap vermezsiniz,siz koskoca evrene tesadüfen oluştu diyorsunuz daha ne diyebilirim ki :),iyi geceler diliyorum hepinize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Interludium -- 15 Kasım 2013; 0:33:34 >

• quote:

Ama sizin evrime karşı sürdüğünüz argümanları bilim adamları düşünmüş,tartışmış cevaplarını bulmuştur.Yani sizin argümanlarınızın bilimsel bir niteliği pek yok.Bu yüzden ben evrimi savunma gereği hissediyorum.Sizin evrime karşı sunduğunuz şeyler bilimsel olsa mantıklı gelse bana ben de kabul ederim sorun değil.

Bu arada, benim argumanlarımın bilimsel niteliği olmadığınızı düşünmenize üzüldüm. Ben hiç yaratılış ile ilgili birşey veya evrim ile ilgili birşey yazdım mı? Sadece oksijen ne olacak diye sordum.

Teesüf ettim.

NOT: Laf sokmak kısmına takılmazsınız umarım. wikipediadan cımbızla çektiğim cümle için "kapak olsun" demek geldi aklıma ama söylemeyim derken "laf sokmak" gibi saçma bir sözle daha kötü ve maksadı aşan bir cümle kurdum.

Selam ve saygılar.

• Sayın Borsazede,laf sokmalarınızı kendinize saklayın,burada adam gibi tartışma yapacaksak yapalım.Madem evrim görüşüne karşısınız o zaman nedenlerini de sunmanız gerekir.Burada doğru düzgün bir şekilde birbirimize hakaret veya küçük düşürücü bir laf etmeden,saygı çerçevesinde tartışalım.

Şimdi bazı bilim adamları atmosferde çok çok az da olsa oksijen olabilir mi diye düşündüler.Ama yaptıkları araştırmalar sonucunda atmosferle temas halinde olan demir yataklarının bulunduklarını keşfettiler.Dolayısıyla atmosferde oksijen olsaydı,demirle tepkimeye girip biterdi.Sonra bahsettiğimiz ilkel canlılar suyun derinliklerinde oluştular.Çünkü oluşmaları için en uygun ortam okyanus dipleriydi ve ayrıca bu organik maddeler küresel yağ damlacıklarının içine hapsolmuşlardı.Koaservat denilen yapılar ortaya çıkmıştı,bunun sonucunda.Yani bunlara oksijenin temas etmesi çok çok zor bilmem anlatabiliyor muyum?

Tesadüf demenize kızarım tabii çünkü bu teori tesadüfler teorisi değildir.Canlılığın karmaşıklığının oluşmasını tesadüflerle açıklayan bir teori zaten bilim dünyasında tutunamayacaktır.Ama siz tesadüf dediniz diye sizi şikayet etmem ya da şikayet eden olursa da bu tipten bir şikayeti adminler onaylamaz.

• Orijinalden alıntı: Borsazede

Konu kapandı o yüzden cevap veremedim.Bakın saf oksijen atomu olsaydı o zaman yüzeyde olan demirle tepkimeye girerlerdi zaten.Ayrıca söylediğimde ne yanlışlık var onu anlamadım.Oluşacak aminoasit veya başka organik moleküllerin yapısına oksijen katılacaksa saf oksijen olmasına gerek yok bu gazlardaki oksijen tepkimeye katılır zaten.Siz neden oksijene bu kadar takıldınız ki?

Dawkins biliyor merak etmeyin bunları ve kitaplarında bunlardan bahsediyor.Ben kitaplarını da okuyorum sadece youtubedan video izlemekle kalmıyorum.Hayatın başlangıcı bir takım şans usuru içerir bu doğrudur ama bu imkansız olduğu anlamına gelmiyor.Dawkins de bir fikir olarak bakterilerin uzaydan gelebileceğini belirtti.Olabilir dedi ki bence de böyle bir ihtimal var.Ayrıca dünyaya düşen tozlarda ve kuyruklu yıldızlarda aminoasitler bulundu.Hem de sol elli aminoasitler.Yani proteinlerin yapısına katılan tip izomer olan aminoasit.Bunların da yaşamın tohumlarını attıklarını düşünülüyor ki hiç yabana atılacak bir konu değil.

Oksijen, oluşacak aminoasit veya başka organik maddeye katılacak demedim ben. Oluşacak organik maddeyi yakar dedim. Zararlı yani kapiş? Ortamda oksijen olursa Millerin deneyi etkisiz oluyor. Uyanık miller ortama oksijeni bilerek koymuyor. Sonrakiler de öyle...

Oksijenin saf halde olması organik maddeleri yok ediyor. Kimya mühendisi arkadaş, bizi bir aydınlatsan bu konuda... Sen de evrimi savunuyorsun aslında ama bize şu miller deneyindeki hatayı anlayacağımız örneklerle bir anlatsan.

Selam ve saygılar.

Hayat Ansikl., sayfa: 704

Canlı Varlıklar Bilimi Biyoloji

CANLI NEDİR (mi, canlanma/ruh bulma nedir mi olur)?

..."Örneğin, Tütünlerde <<mozaik>> hastalığını yapan VİRÜS, doğrudan doğruya KİMYASAL elamanlardan oluşmuş bir moleküle benzediği halde, ÇOĞALABİLİR. Dolaysıyla da. CANLI özelliği gösterir."

Bundan ne anlıyoruz?

Örneğin, Tütünlerde <<mozaik>> hastalığını yapan VİRÜS

Mozaik hastalığını yapan virüs te, virüsü yapan ne? Kimyasal elamanlar/elementler!

Elementler virüsü yaratıyor ve virüs bir molekül olup çoğalıyor. Çoğalma/üreme/kopyalama da Canlı değil, CANLANMA özelliğini ispatlamış oluyor!

HAYAT YAPAN MADDE
    ... Örneğin, bütün canlı varlıklarda, HAYATI yapan madde, <<protoplazma>>dır.

-Hayat denince can, Ruh aklımıza gelmez mi? Hayat/can/ruh yapan madde protoplazma imiş! Bütün canlı varlıklarda, yani bitki, hayvan ve insanlarda.

Sayfa: 1523, Hayatın Başlangıcı (Yani ruhun/canın/canlanmanın başlangıcı)

... Bunlara göre, dünya soğurken türlü kimyasal (elementsel) bileşimler ortaya çıkmış, bunlardan bazıları PROTOPLAZMAYI meydana getirmiştir. (Protoplazma demek; can/ruh demek!) keşfedilmesiyle ortaya çıkmıştır. Bu önemli keşif 1930'da Amerika'da ROCKEFELLER Enstitüsü'nde Dr. William Stanley yapmıştır. Dr. Stanley TÜTÜN virüsünün billurlaşmış proteinden ibaret OLDUĞUNU keşfetmiştir. Kimyasal (elementsel) bir molekülden ibaret olan bu proteinin, CANSIZ MADDELERİN TERSİNE çoğalabilme/üreyebilme/kopyalayabilme özelliği vardı!

Lütfen, dikkatle okuyunuz, aksini ispatlamak için eline imkanı olanlar bu deneyi yapabilirler.

Yani, Tütün bitkisindeki mozaik hastalığını alıp, analiz edip, içindeki elementleri ortaya çıkarabilirler. Aynı elementleri sentezleyerek de virüsü oluşturabilirler.

HAYATIN TEMELİ
    Bütün Canlılar (bitkiler, hayvanlar, insanlar) peltemsi (meni/sperm' si) bir MADDE olan PROTOPLAZMADAN MEYDANA GELMİŞTİR.

Her hangi bir hayvanın protoplazması başka hayvanların, bitkilerin, insanların protoplazmasından DEĞİŞİKTİR. Yalnız, bütün (bitki, hayvan, insan) protoplazmaların ORTAK ÖZELLİKLERİ vardır.

Bir defa, hepsinde şu ASAL elamanlar (elementler) bulunur: Karbon, hidrojen, oksijen, azot, fosfor, kükürt, klor, kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum, demir. Protoplazmanın yapısında KIRK İKİ ÇEŞİT ELEMEN OLDUĞU tespit edilmiştir.

Bunu anlayabilen kişiler, sorunlarını çözmüş olurlar!

Çünkü, hepinizin bildiği gibi: HAYAT BİR TEK HÜCRE ile başlar! O hücre tek başına canlı bir bireydir! O birey bitki, hayvan ve insan bedenlerini de kendisinden kopyalayarak oluşturur/yaratır!

Çürütebiliyor musunuz?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FlameSplasher

quote:

Evrimi bilimden çıkarıp inanç haline getiren sizsiniz,sorulara soruyla karşılık verıyorsunuz bu zaten ortada olan birşey,açıklayacak bilgiye sahip değilsin malesef soruları googlelayıp ateist kaynaklardan bakıp yazan arkadaşlarda yok değil.böyle uzar gider bu konu,hala evrim kesin var ve biz inanmamakta ısrar edıyoruz gibi bir tutumda konusuyorsun,neyse daha fazla birşey demiyecegim :),faydası olacagını bilsem aylarca konusurumda sen algını kısıtlamışsın malesef.

Ben size şu forum tesadüfen oluştu desem kaale alıp cevap vermezsiniz,siz koskoca evrene tesadüfen oluştu diyorsunuz daha ne diyebilirim ki :),iyi geceler diliyorum hepinize

Büyük ihtimalle word'e bir yazı kaydettin onu sürekli buraya yapıştırıyorsun.İnatla sorulara soruyla karşılık verdiğimizi söylüyorsun.Bütün yorumları tekrardan okur musun?Bu konu ne?Evrim konusu değil mi?Bana göstermeni istiyorum tek tek kimler soru sormuş,kimler cevaplamış.Evrim bir inanç değil ki inanalım.İnancı olan adam bu konuyu konuşacaksa inançlarını bir kenara koyup da tartışmalıdır.Mesela Hristiyan bilim adamları bu şekilde davranıyor.Konu hakkında çalışma yapacakları zaman İncil'de yazanlara göre çalışma yürütmezler.Her şeyin yeri ayrı.Evrim konusunda yazdıklarım ortada.Bu konuyu açarak çok büyük bir hata yaptığının farkına varmışsındır umarım.Demek ki neymiş?Önce karşı olduğun şeyi öğreneceksin.Konu zaten yakında kapanır,biz kendi aramızda bilgilerimizi tazeliyoruz.Diğer grubun amacı baltalamak.Şu an bu konu devam ettiği için yeni konu açamıyorum.Admin'den rica edip sadece bilgisi olanın konuşabileceği daha teknik bir evrim konusu açmayı düşünüyorum.

Evrimi forumun nasıl oluştuğu ile açıklamaya çalışan arkadaşa benim evrim anlatmam zaten baştan yanlış.Hatamı kabul ediyorum.Cevap verip,öğretmeye çalıştığım için özür dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: birturk

Selam ve saygılar.

Hayat Ansikl., sayfa: 704

Canlı Varlıklar Bilimi Biyoloji

CANLI NEDİR (mi, canlanma/ruh bulma nedir mi olur)?

..."Örneğin, Tütünlerde <<mozaik>> hastalığını yapan VİRÜS, doğrudan doğruya KİMYASAL elamanlardan oluşmuş bir moleküle benzediği halde, ÇOĞALABİLİR. Dolaysıyla da. CANLI özelliği gösterir."

Bundan ne anlıyoruz?

Örneğin, Tütünlerde <<mozaik>> hastalığını yapan VİRÜS

Mozaik hastalığını yapan virüs te, virüsü yapan ne? Kimyasal elamanlar/elementler!

Elementler virüsü yaratıyor ve virüs bir molekül olup çoğalıyor. Çoğalma/üreme/kopyalama da Canlı değil, CANLANMA özelliğini ispatlamış oluyor!

HAYAT YAPAN MADDE
    ... Örneğin, bütün canlı varlıklarda, HAYATI yapan madde, <<protoplazma>>dır.

-Hayat denince can, Ruh aklımıza gelmez mi? Hayat/can/ruh yapan madde protoplazma imiş! Bütün canlı varlıklarda, yani bitki, hayvan ve insanlarda.

Sayfa: 1523, Hayatın Başlangıcı (Yani ruhun/canın/canlanmanın başlangıcı)

... Bunlara göre, dünya soğurken türlü kimyasal (elementsel) bileşimler ortaya çıkmış, bunlardan bazıları PROTOPLAZMAYI meydana getirmiştir. (Protoplazma demek; can/ruh demek!) keşfedilmesiyle ortaya çıkmıştır. Bu önemli keşif 1930'da Amerika'da ROCKEFELLER Enstitüsü'nde Dr. William Stanley yapmıştır. Dr. Stanley TÜTÜN virüsünün billurlaşmış proteinden ibaret OLDUĞUNU keşfetmiştir. Kimyasal (elementsel) bir molekülden ibaret olan bu proteinin, CANSIZ MADDELERİN TERSİNE çoğalabilme/üreyebilme/kopyalayabilme özelliği vardı!

Lütfen, dikkatle okuyunuz, aksini ispatlamak için eline imkanı olanlar bu deneyi yapabilirler.

Yani, Tütün bitkisindeki mozaik hastalığını alıp, analiz edip, içindeki elementleri ortaya çıkarabilirler. Aynı elementleri sentezleyerek de virüsü oluşturabilirler.

HAYATIN TEMELİ
    Bütün Canlılar (bitkiler, hayvanlar, insanlar) peltemsi (meni/sperm' si) bir MADDE olan PROTOPLAZMADAN MEYDANA GELMİŞTİR.

Her hangi bir hayvanın protoplazması başka hayvanların, bitkilerin, insanların protoplazmasından DEĞİŞİKTİR. Yalnız, bütün (bitki, hayvan, insan) protoplazmaların ORTAK ÖZELLİKLERİ vardır.

Bir defa, hepsinde şu ASAL elamanlar (elementler) bulunur: Karbon, hidrojen, oksijen, azot, fosfor, kükürt, klor, kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum, demir. Protoplazmanın yapısında KIRK İKİ ÇEŞİT ELEMEN OLDUĞU tespit edilmiştir.

Bunu anlayabilen kişiler, sorunlarını çözmüş olurlar!

Çünkü, hepinizin bildiği gibi: HAYAT BİR TEK HÜCRE ile başlar! O hücre tek başına canlı bir bireydir! O birey bitki, hayvan ve insan bedenlerini de kendisinden kopyalayarak oluşturur/yaratır!

Çürütebiliyor musunuz?

Alıntıları Göster

Senin bu mesajından ben ne anlamalıyım? Oksijeni sorduğum mesajı alıntı yapıp bana virüs anlatıyorsun. Ben daha o derse gelemedim arkadaşım. Siz zaten olayı çözmüş evrim yasası bile koymuşsunuz.

Ben sadece oksijeni sormuştum ama...

Senin için zor olacak belki ama benim seviyeme inip anlatmayı dene. Virüs arkadaşı ben DNA içeren bir canlı sanıyordum.

• Evrim konusu açmak isterseniz ben de desteklerim elimden geldiğince de yardımcı olurum hocam.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.