Şimdi Ara

Evrim ve Tesadüf (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
948
Cevap
9
Favori
20.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FlameSplasher

quote:

Orijinalden alıntı: Interludium

quote:

quote:

Günlerdir anlatmaya çalışıyorum,sizin savundugunuz düsünceyidemi ben öğreticem ? soruyorum soruya soruyla cevap verip sacma şeyler sunuyorsunuz.İnanın bende sizin mantıgınızı anlamıyorum,daha dogrusu ortada bir mantık varmı orasıda şüpheli,Bütün olasılıksızıkları kabul edip,Tanrı lafı açılınca hemen bagnaz sıfatınıda yapıştırıyorsunuz,birşeyler kazanmaya çalışacagınıza sürekli neyi savundugunuzu bilmeden onun hakkında mantıksız şeyler sunmaya çalışıyorsunuz.Ne diyebilirim ki daha.Bir sürü mesajım silindi,hala sizle konuşmaya çalışıyorum,ama malesef bu ideolojinizde size kimse birşeyi anlatamaz.Siz zaten olayı kafanızda bitirmişsiniz.

Bilimsel tek mesajın yok kusura bakma.Sürekli inanç konuştun.Senin dini mesajlarını alıntıladığımız için bizim de mesajlarımız gitti.Sen özellikle ilk gün çok fazla mesaj yazmıştın.Sonradan zaten tek tük yorum yaptın.1-2 mesajın silindi diye bu kadar sinirlenmeye gerek yok.Şimdiye kadar sana kimse evrimde şu nasıl oluyor bu nasıl oluyor diye sormadı.Özellikle sizin sorularınızı defaatle açıkladık.Mesela ara form konusu defalarca soruldu defalarca cevapladık.Protein konusu aynı şekilde.İlk canlı oluşumu,aminoasit oluşumu,Miller deneyi.Neyi anlamadıysanız sorun dedik.En son mesajını çok iyi hatırlıyorum arabalı örnek vermiştin.Arabaların modelleri değişiyor tarzında.Bu şekilde tartışma yürütülemez.Ona rağmen cevap vermiştim.Senin yazdığında çok daha fazlasını yazmıştım onu da silmişler.Ama adamlara hak veriyorum sildikleri için.Çünkü burada evrim değil,inanç konuşmaya çalışıyorsunuz.Hala ideolojiden bahsediyorsun.Kardeşim bak tekrar söylüyorum.İlk mesajını kendin oku.Din ve inanç tartışmak istemiyorum diyen sensin.Durumdan yakınan yine sensin bu nasıl bir düşüncedir?Soru sor bize evrimin şurası mantıksız de,anlamadım bana anlatın de.

Evrimi bilimden çıkarıp inanç haline getiren sizsiniz,sorulara soruyla karşılık verıyorsunuz bu zaten ortada olan birşey,açıklayacak bilgiye sahip değilsin malesef soruları googlelayıp ateist kaynaklardan bakıp yazan arkadaşlarda yok değil.böyle uzar gider bu konu,hala evrim kesin var ve biz inanmamakta ısrar edıyoruz gibi bir tutumda konusuyorsun,neyse daha fazla birşey demiyecegim :),faydası olacagını bilsem aylarca konusurumda sen algını kısıtlamışsın malesef.

Ben size şu forum tesadüfen oluştu desem kaale alıp cevap vermezsiniz,siz koskoca evrene tesadüfen oluştu diyorsunuz daha ne diyebilirim ki :),iyi geceler diliyorum hepinize

Büyük ihtimalle word'e bir yazı kaydettin onu sürekli buraya yapıştırıyorsun.İnatla sorulara soruyla karşılık verdiğimizi söylüyorsun.Bütün yorumları tekrardan okur musun?Bu konu ne?Evrim konusu değil mi?Bana göstermeni istiyorum tek tek kimler soru sormuş,kimler cevaplamış.Evrim bir inanç değil ki inanalım.İnancı olan adam bu konuyu konuşacaksa inançlarını bir kenara koyup da tartışmalıdır.Mesela Hristiyan bilim adamları bu şekilde davranıyor.Konu hakkında çalışma yapacakları zaman İncil'de yazanlara göre çalışma yürütmezler.Her şeyin yeri ayrı.Evrim konusunda yazdıklarım ortada.Bu konuyu açarak çok büyük bir hata yaptığının farkına varmışsındır umarım.Demek ki neymiş?Önce karşı olduğun şeyi öğreneceksin.Konu zaten yakında kapanır,biz kendi aramızda bilgilerimizi tazeliyoruz.Diğer grubun amacı baltalamak.Şu an bu konu devam ettiği için yeni konu açamıyorum.Admin'den rica edip sadece bilgisi olanın konuşabileceği daha teknik bir evrim konusu açmayı düşünüyorum.

Evrimi forumun nasıl oluştuğu ile açıklamaya çalışan arkadaşa benim evrim anlatmam zaten baştan yanlış.Hatamı kabul ediyorum.Cevap verip,öğretmeye çalıştığım için özür dilerim.

Koskoca evrenin tesadüfen oluştugunu dusunen insana,birşey anlatmaya çalışmakta benim hatam,bende özür diliyorum.İyi geceler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Günlerdir anlatmaya çalışıyorum,sizin savundugunuz düsünceyidemi ben öğreticem ? soruyorum soruya soruyla cevap verip sacma şeyler sunuyorsunuz.İnanın bende sizin mantıgınızı anlamıyorum,daha dogrusu ortada bir mantık varmı orasıda şüpheli,Bütün olasılıksızıkları kabul edip,Tanrı lafı açılınca hemen bagnaz sıfatınıda yapıştırıyorsunuz,birşeyler kazanmaya çalışacagınıza sürekli neyi savundugunuzu bilmeden onun hakkında mantıksız şeyler sunmaya çalışıyorsunuz.Ne diyebilirim ki daha.Bir sürü mesajım silindi,hala sizle konuşmaya çalışıyorum,ama malesef bu ideolojinizde size kimse birşeyi anlatamaz.Siz zaten olayı kafanızda bitirmişsiniz.

Bilimsel tek mesajın yok kusura bakma.Sürekli inanç konuştun.Senin dini mesajlarını alıntıladığımız için bizim de mesajlarımız gitti.Sen özellikle ilk gün çok fazla mesaj yazmıştın.Sonradan zaten tek tük yorum yaptın.1-2 mesajın silindi diye bu kadar sinirlenmeye gerek yok.Şimdiye kadar sana kimse evrimde şu nasıl oluyor bu nasıl oluyor diye sormadı.Özellikle sizin sorularınızı defaatle açıkladık.Mesela ara form konusu defalarca soruldu defalarca cevapladık.Protein konusu aynı şekilde.İlk canlı oluşumu,aminoasit oluşumu,Miller deneyi.Neyi anlamadıysanız sorun dedik.En son mesajını çok iyi hatırlıyorum arabalı örnek vermiştin.Arabaların modelleri değişiyor tarzında.Bu şekilde tartışma yürütülemez.Ona rağmen cevap vermiştim.Senin yazdığında çok daha fazlasını yazmıştım onu da silmişler.Ama adamlara hak veriyorum sildikleri için.Çünkü burada evrim değil,inanç konuşmaya çalışıyorsunuz.Hala ideolojiden bahsediyorsun.Kardeşim bak tekrar söylüyorum.İlk mesajını kendin oku.Din ve inanç tartışmak istemiyorum diyen sensin.Durumdan yakınan yine sensin bu nasıl bir düşüncedir?Soru sor bize evrimin şurası mantıksız de,anlamadım bana anlatın de.

Evrimi bilimden çıkarıp inanç haline getiren sizsiniz,sorulara soruyla karşılık verıyorsunuz bu zaten ortada olan birşey,açıklayacak bilgiye sahip değilsin malesef soruları googlelayıp ateist kaynaklardan bakıp yazan arkadaşlarda yok değil.böyle uzar gider bu konu,hala evrim kesin var ve biz inanmamakta ısrar edıyoruz gibi bir tutumda konusuyorsun,neyse daha fazla birşey demiyecegim :),faydası olacagını bilsem aylarca konusurumda sen algını kısıtlamışsın malesef.

Ben size şu forum tesadüfen oluştu desem kaale alıp cevap vermezsiniz,siz koskoca evrene tesadüfen oluştu diyorsunuz daha ne diyebilirim ki :),iyi geceler diliyorum hepinize

Büyük ihtimalle word'e bir yazı kaydettin onu sürekli buraya yapıştırıyorsun.İnatla sorulara soruyla karşılık verdiğimizi söylüyorsun.Bütün yorumları tekrardan okur musun?Bu konu ne?Evrim konusu değil mi?Bana göstermeni istiyorum tek tek kimler soru sormuş,kimler cevaplamış.Evrim bir inanç değil ki inanalım.İnancı olan adam bu konuyu konuşacaksa inançlarını bir kenara koyup da tartışmalıdır.Mesela Hristiyan bilim adamları bu şekilde davranıyor.Konu hakkında çalışma yapacakları zaman İncil'de yazanlara göre çalışma yürütmezler.Her şeyin yeri ayrı.Evrim konusunda yazdıklarım ortada.Bu konuyu açarak çok büyük bir hata yaptığının farkına varmışsındır umarım.Demek ki neymiş?Önce karşı olduğun şeyi öğreneceksin.Konu zaten yakında kapanır,biz kendi aramızda bilgilerimizi tazeliyoruz.Diğer grubun amacı baltalamak.Şu an bu konu devam ettiği için yeni konu açamıyorum.Admin'den rica edip sadece bilgisi olanın konuşabileceği daha teknik bir evrim konusu açmayı düşünüyorum.

Evrimi forumun nasıl oluştuğu ile açıklamaya çalışan arkadaşa benim evrim anlatmam zaten baştan yanlış.Hatamı kabul ediyorum.Cevap verip,öğretmeye çalıştığım için özür dilerim.

Koskoca evrenin tesadüfen oluştugunu dusunen insana,birşey anlatmaya çalışmakta benim hatam,bende özür diliyorum.İyi geceler.

Çok özür dileyerek daha önce paylaşılmış bir videoyu paylaşmak ihtiyacı duyuyorum. Burada ceket kelimesiyle "Forum" kelimesini değiştirelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: AbiyuGu

Sayın Borsazede,laf sokmalarınızı kendinize saklayın,burada adam gibi tartışma yapacaksak yapalım.Madem evrim görüşüne karşısınız o zaman nedenlerini de sunmanız gerekir.Burada doğru düzgün bir şekilde birbirimize hakaret veya küçük düşürücü bir laf etmeden,saygı çerçevesinde tartışalım.

Şimdi bazı bilim adamları atmosferde çok çok az da olsa oksijen olabilir mi diye düşündüler.Ama yaptıkları araştırmalar sonucunda atmosferle temas halinde olan demir yataklarının bulunduklarını keşfettiler.Dolayısıyla atmosferde oksijen olsaydı,demirle tepkimeye girip biterdi.Sonra bahsettiğimiz ilkel canlılar suyun derinliklerinde oluştular.Çünkü oluşmaları için en uygun ortam okyanus dipleriydi ve ayrıca bu organik maddeler küresel yağ damlacıklarının içine hapsolmuşlardı.Koaservat denilen yapılar ortaya çıkmıştı,bunun sonucunda.Yani bunlara oksijenin temas etmesi çok çok zor bilmem anlatabiliyor muyum?

Tesadüf demenize kızarım tabii çünkü bu teori tesadüfler teorisi değildir.Canlılığın karmaşıklığının oluşmasını tesadüflerle açıklayan bir teori zaten bilim dünyasında tutunamayacaktır.Ama siz tesadüf dediniz diye sizi şikayet etmem ya da şikayet eden olursa da bu tipten bir şikayeti adminler onaylamaz.

Laf sokmak maksadını aşan bir söz oldu haklısınız, özür dilerim.

Kimya bilgimin zayıf olduğunu tekrar belirterek bir soru daha... Bu oksijen atomları su buharının içine giremiyor mu?

Bildiğim kadarıyla Miller deneyi suyun içinde yapılmıyor. Su buharı ve bildiğin atmosfer oluşturulmuş.

Ayrıca ortamda oksijen olduğunu ben demiyorum wikipedia diyor. En az miller deneyi kadar sağlam deneylerle kanıtlanmasa wiki hazretleri yazmaz bu argümanı.

Bir de, göktaşından geldiğini savunan teoride su olayın neresinde? Göktaşında suyun içinde mi oluşmuş organik madde?

Selam ve saygılar.

• Aklıma bir soru daha geldi, bu Miller deneyinde kullanılan su nasıl bir suydu? Kapların içi ne kadar temizdi? Ortama virüs mirüs girmiş olabilir mi? 60 yıl önceki sterilizasyonu sorgulamak geldi içimden. Bu konuda endişelerimin olması abes midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Borsazede

quote:

Sayın Borsazede,laf sokmalarınızı kendinize saklayın,burada adam gibi tartışma yapacaksak yapalım.Madem evrim görüşüne karşısınız o zaman nedenlerini de sunmanız gerekir.Burada doğru düzgün bir şekilde birbirimize hakaret veya küçük düşürücü bir laf etmeden,saygı çerçevesinde tartışalım.

Şimdi bazı bilim adamları atmosferde çok çok az da olsa oksijen olabilir mi diye düşündüler.Ama yaptıkları araştırmalar sonucunda atmosferle temas halinde olan demir yataklarının bulunduklarını keşfettiler.Dolayısıyla atmosferde oksijen olsaydı,demirle tepkimeye girip biterdi.Sonra bahsettiğimiz ilkel canlılar suyun derinliklerinde oluştular.Çünkü oluşmaları için en uygun ortam okyanus dipleriydi ve ayrıca bu organik maddeler küresel yağ damlacıklarının içine hapsolmuşlardı.Koaservat denilen yapılar ortaya çıkmıştı,bunun sonucunda.Yani bunlara oksijenin temas etmesi çok çok zor bilmem anlatabiliyor muyum?

Tesadüf demenize kızarım tabii çünkü bu teori tesadüfler teorisi değildir.Canlılığın karmaşıklığının oluşmasını tesadüflerle açıklayan bir teori zaten bilim dünyasında tutunamayacaktır.Ama siz tesadüf dediniz diye sizi şikayet etmem ya da şikayet eden olursa da bu tipten bir şikayeti adminler onaylamaz.

Laf sokmak maksadını aşan bir söz oldu haklısınız, özür dilerim.

Kimya bilgimin zayıf olduğunu tekrar belirterek bir soru daha... Bu oksijen atomları su buharının içine giremiyor mu?

Bildiğim kadarıyla Miller deneyi suyun içinde yapılmıyor. Su buharı ve bildiğin atmosfer oluşturulmuş.

Ayrıca ortamda oksijen olduğunu ben demiyorum wikipedia diyor. En az miller deneyi kadar sağlam deneylerle kanıtlanmasa wiki hazretleri yazmaz bu argümanı.

Bir de, göktaşından geldiğini savunan teoride su olayın neresinde? Göktaşında suyun içinde mi oluşmuş organik madde?

Selam ve saygılar.

Afedersiniz ama anlayamadım sorunuzu nasıl yani oksijen atomları su buharının içine giremiyor mu biraz daha açıklar mısınız?

Miller deneyinde su da kullanılıyor.Su önce ısıtılıp buharlaştırılıyor ve bu su buharı başka bir tüpteki gazların içine aktarılıyor.Sonra bu gazlara elektrik veriliyor ve su buharı tekrar soğutulup,yoğunlaştırılıyor.Ve bu yoğunlaşan suda aminoasitlerin ve şekerlerin varlığı tespit ediliyor.Deney,kabaca bu şekilde.

Vikipedi,genel olarak gönüllü yazarların oluşturduğu bir site,bilimsel kaynak olarak bu siteyi kullanmam ama incelerim ve bilgisinden faydalanırım.İlkel atmosfer şartlarında oksijenin varlığı bir düşüncedir,kesin bir şey değil.

Göktaşı ve toz,uzaydan Dünyaya düşüyor.Biliyorsunuz o zamanlar ozon tabakası yoktu ve Dünya sık sık göktaşlarının,meteorların etkisi altındaydı.Bu meteorlarda aminoasitler bulunmuş,tam detaylarını bilmiyorum.Yani uzayda oluşuyor aminoasitler,Dünyada değil ama canlılığın oluşması için çok önemli bir olaydır,göktaşlarında organik maddelerin keşfedilmesi.

• Deney kapları tamamen vakumlanmış,dış ortamdan ayrılmıştır.Bakterilerin yaşaması için uygun ortam koşullarından arındırılmıştır.Virüsler de olmaz zaten olsa bile virüsler cansız ortamda cansızdır,bir aktiviteleri yoktur.
  • quote:

Hocam sizin yazdıklarınıza ek olarak bilgi eklemek istiyorum.Diğer arkadaş büyük ihtimalle Türkçe wikipedia'yı okudu ama İngilizce'sini okusaydı görecekti ki böyle bir ifade yok.2.3 milyar yıl öncesine kadar atmosferde oksijen miktarının artmadığı biliniyor.Demirlerin oksitlenmesi üzerinden bol miktarda oksijen vardı diye düşünülebilir.2.5 milyar yıl öncesine ait oksitlenmemiş Seryum bulunmuştur.Onun dışında şöyle bir yazı buldum.

http://www.nasa.gov/home/hqnews/2007/sep/HQ_07215_Timeline_of_Oxygen_on_Earth.html

Bir çok yer bilimci organizmaların oksijen üretmesinin daha eskilere dayandığını düşünüyor,fakat bu oksijenin volkanik gaz ve kayaçların reaksiyonu sebebiyle yok olduğu yazıyor.

quote:

many geoscientists think organisms began to produce oxygen much earlier, but the oxygen was destroyed in reactions with volcanic gases and rocks.

Oksijen konusuna belki katkısı olmuştur bu bilgilerin.

• Interludium kullanıcısına yanıt
    Evrenin oluşumunu değil evrimi konuştuğumuzu sanıyordum.Önyargıların ile yorum yazmaya devam et.
  • quote:

quote:

Hocam sizin yazdıklarınıza ek olarak bilgi eklemek istiyorum.Diğer arkadaş büyük ihtimalle Türkçe wikipedia'yı okudu ama İngilizce'sini okusaydı görecekti ki böyle bir ifade yok.2.3 milyar yıl öncesine kadar atmosferde oksijen miktarının artmadığı biliniyor.Demirlerin oksitlenmesi üzerinden bol miktarda oksijen vardı diye düşünülebilir.2.5 milyar yıl öncesine ait oksitlenmemiş Seryum bulunmuştur.Onun dışında şöyle bir yazı buldum.

http://www.nasa.gov/home/hqnews/2007/sep/HQ_07215_Timeline_of_Oxygen_on_Earth.html

Bir çok yer bilimci organizmaların oksijen üretmesinin daha eskilere dayandığını düşünüyor,fakat bu oksijenin volkanik gaz ve kayaçların reaksiyonu sebebiyle yok olduğu yazıyor.

quote:

many geoscientists think organisms began to produce oxygen much earlier, but the oxygen was destroyed in reactions with volcanic gases and rocks.

Oksijen konusuna belki katkısı olmuştur bu bilgilerin.

Evet,gerçekten de güzel bir kaynak olmuş,teşekkürler.Zaten NASA nın bu konuda çok ciddi çalışmaları ve milyar dolarlar harcadığı yatırımları var.Hatta şu anda abiyogenez hakkında sahip olduğumuz çoğu bilgi NASA sayesinde var diyebilirim.Arkadaşa da söyledim Vikipedi bir kaynak değildir,Türkçesi farklı yazar İngilizcesi farklı yazar ama ben tabiki bilgisinden faydalanırım.Dediğim gibi ilkel koşullarda oksijen olması çok zor,bir de denizin diplerine ulaşması gerçekten zor.

• Miller deneyinden anladığım;

Suyun buharlaştırılıp soğutulmasının sebebi tepkime için gerekli enerjiyi katot uçlarından alması. Yani şimşek olmasa bu inorganik maddeler kimyasal tepkime ile organik moleküle dönüşmeyecek. Daha basite indirgersek, organik molekül suyun dibinde değil havada oluşuyor aslında. Yani atmosferde. Atmosferde serbest oksijen olsa bu oluşan organik moleküle amiyane tabirle tecavüz edip neslini kurutuyor :)

Öyle görünüyor ki deneyi ben sizden daha iyi anlamışım?

Lise Kimyasıyla ben bunu anladım? Yanlışım varsa düzeltin.

Bu bağlamda da Miller deneyinde atmosferde oksijen olmaması gerekiyor.

"İlkel atmosfer şartlarında oksijenin varlığı bir düşüncedir,kesin bir şey değil."

Tamam kabul oksijenin varlığı bir düşünce, kesin değil... Sizin yazdıklarınızın hangisi kesin?

Selam ve saygılar.

• quote:

Evrim konusu açmak isterseniz ben de desteklerim elimden geldiğince de yardımcı olurum hocam.

Açmak farz oldu baksana adamlar niyeti bozdu.Konuyu nerelere getiriyorlar.
  • Şimşek olmasa organik maddeler oluşmaz,doğru ama ilkel koşullarda şimşek ve güneş ışınları vardı,bildiğiniz kadarıyla ve ozon tabakası olmadığı için çok daha etkiliydiler. Ayrıca ben organik moleküllerin suyun dibinde oluştuğunu söylemedim,havada oluşuyor doğru ama suyun yoğunlaşması ile tekrar okyanusa düşüyorlar ve okyanus diplerine doğru yol alıyorlar.Ben ilkel canlıların su dibinde oluştuğunu söyledim,organik maddelerin değil.

Ayrıca çocuk gibi böyle ben senden daha iyi anlamışım deneyi demek nedir

Yukarıda hocam NASA kaynaklı çok güzel bir link atmış.O koşullarda oksijen varlığı gerçekten çok zor ve oksitlenmemiş Seryum bulunmuş.Hem de 2,5 milyar yıllık.Bizim bahsettimiz koşullar ise en az 4,5 milyar yıl öncesini kapsıyor.Abiyogenez kuramı devamlı deneylerle desteklenen bir şey varsayım değil bir düşünce.Benim söylediklerim de kesin değil tabii zaten kimsenin o koşullara gitmesinin de mümkünatı yok.Abiyogenez kuramı,evrimle birbirini tamamlayıcı unsurlar ve canlılığın ortaya çıkmasını açıklayan en iyi kuram şu ana kadar.

• Organik molekül atmosferde oluşmasa denizin dibine nasıl gidecek? Ayrıca siz bir önceki yorumda; oksijen olsa bile denizin dibine gitmesi çok zor diye yazmışsınız ?

Hocam; siz de en az benim kadar bilgisizsiniz diyesim var ama demiyorum.

Bir de NASA dedi diye "al sana cevap" diyerekten, mesnetsiz bir makaleyi kafama vurmayın.

Zaten sizin başınıza bu işleri açan sermayelerin merkezi değil mi bu NASA?

Benim birşey kanıtlamak gibi bir niyetim yok hocam sadece sorular sordum ama gördüm ki siz savunduğunuz deneyi bile çok iyi anlamamışsınız. (Kızmayın ama, ben bilim yoksulu biri olarak böyle bir çıkarım yaptım. Yorum kamu oyunun.)

Ama son hamleniz çok yanlıştı. İlk başta; oksijen olmadığından öyle emindiniz ki, benim sorduğum soruyu bile yanlış anladınız. Sonra, olmaması lazım dediniz. En sonunda da başka bir arkadaşın katkısı olan NASA makalesini başımdan aşağı geçirip beni susturdunuz (?)

Benden bu günlük bu kadar.

Erdemli olmak herşeyi bilmek değil, hiçbirşey bilmediğini bilmektir. Ben biliyorum hiç olduğumu. Onun için hiç kompleksim yok.

Selam ve saygılar.

• Tamam atmosferde oluştu su buharının yoğunlaşması ile de okyanusa geri düştü diyorum ben de.Bunda yanlış taraf nedir? Koaservat denilen ilkin yapıların okyanusun diplerinde oluştuğu düşünülüyor,dolayısıyla koaservatların içinde de organik maddeler olduğu için ben,oksijenin okyanus diplerine ulaşıp koaservat içindeki organik moleküllerle tepkimeye girip canlılığı bitirmesinin çok zor olduğunu belirttim.

Ne bilgisizliğimi gördünüz anlamadım.Deneyi gayet iyi bildiğimi düşünüyorum,sorularınızı da sabırla yanıtlamaya çalıştım suçlu ben mi oldum? Bence deneyin doğru olması sizin işinize gelmiyor bu da beni bilgisiz yapıyor tabii!! Siz NASA'nın bize sermaye sağladığını bırakın da bu yaratılışçıların sermayesi nereden geliyor onu düşünün.NASA makalesi çok önemli bir makale çünkü bu bulguları uzayda araştıran onlar ve sizin suratınıza çarpmadım,açın bakın dedim.Deneysel verileri tespit eden onlar,biz de bu işi ustalarından öğreniyoruz.

Ben oksijenin olmadığına emin değilim,bilim adamları emin ben de ondan bahsettim.Bir ihtimal oksijen bulunabilir mi diye size cevap verdim belli ki hata yapmışım.

• Bu geceden sonra AbiyuGU arkadaşımın Miller Deneyini eskisi gibi savunmayacağına eminim. Onun kafasında dün bu deney bir kanun kadar sağlamdı ama deney üzerinde biraz düşününce o kadar da ateşli savunmaya gerek olmadığını anladığını düşünüyorum.

Yanlış anlaşılmasın, abiyogenez çürüdü demek haddim değildir. Sadece ilkel bir deneyin sorgulanabilir olduğunu anlamıştır diye düşünüyorum arkadaşımın.

Abiyogenezi hiçbir bilim adamı, hiçbir deney ve hiçbir yaratılışçı çürütemez ama onu sadece ona inananlar, onu sorgulayarak çürütebilirler... Onu kanıtlamaya çalışarak değil de sorgulayarak.

Selam ve saygılar.
  • Aksine,daha da güçlü bir şekilde savunacağım bu deneyi.Çünkü bana karşı kullandığınız argümanlar hiç de öyle ahım şahım şeyler değil.Kendinizce bir takım çıkarımlarda bulunmaktan vazgeçmelisiniz.Deneyde her şey ortada inanmak isteyen inanır,istemeyen de inanmaz.
  • Koaservatlar, organik molekül ile buluşamazsa ilk canlı oluşamaz. Atmosferde de oksijen varsa organik molekül oluşamaz. Dolayısıyla ilk canlı oluşamaz. Oksijenin okyanus dibine gitmesine ne gerek var ki? İşi kaynağından hallediyor oksijen. Organik madde daha atmosferde oluşmadan yanıyor. Denizin dibine nasıl gitsin...

Ben çok mu anlaşılmaz bir dil kullanıyorum anlamadım ki... Yazdıklarım kafanızı karıştırıyorsa özür dilerim.

Son olarak, "Ben oksijenin olmadığına emin değilim,bilim adamları emin ben de ondan bahsettim."

Bilim adamlarının emin olduğu bir konudan bahsetmek ne derece bilimsel?

İyi geceler.
  • "Deneyde her şey ortada inanmak isteyen inanır,istemeyen de inanmaz. "

Bir ara inanmak konusunu tartışalım mı sizinle? Sizin inandığınız şeyleri gerçekten merak ediyorum :)

İyi geceler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Borsazede

Koaservatlar, organik molekül ile buluşamazsa ilk canlı oluşamaz. Atmosferde de oksijen varsa organik molekül oluşamaz. Dolayısıyla ilk canlı oluşamaz. Oksijenin okyanus dibine gitmesine ne gerek var ki? İşi kaynağından hallediyor oksijen. Organik madde daha atmosferde oluşmadan yanıyor. Denizin dibine nasıl gitsin...

Ben çok mu anlaşılmaz bir dil kullanıyorum anlamadım ki... Yazdıklarım kafanızı karıştırıyorsa özür dilerim.

Son olarak, "Ben oksijenin olmadığına emin değilim,bilim adamları emin ben de ondan bahsettim."

Bilim adamlarının emin olduğu bir konudan bahsetmek ne derece bilimsel?

İyi geceler.

Bakın bahsedilen oksijen oranı çok çok düşük ve madem oksijen var neden oksitlenmemiş metaller bulunuyor? Tamam sorunu kaynağından hallediyor da o kadar az olan oksijen oranı milyarlarca oluşan aminoasitleri kökten yok edebilecek mi bakalım? Sakın bu yorumumdan atmosfer koşullarında oksijen olduğunu düşündüğümü varsaymayın.Ayrıca ortamda karbon monoksit de var ve oksijenle tepkimeye girmeye meğilli bir sürü kayaç var,oksijen olsa bile bu organik maddelerin kökünü kurutmaya yetmez.

Bir konuda emin olmaları bilimselliğe darbe vurmaz merak etmeyin.Bilimsel konular dogmatik değildir,sorgulanabilir ama bazı konulardan da emin olabilir bilim insanları bunda bir sıkıntı yok.

Sizin dediklerinizi gayet iyi anladım merak etmeyin,anladığım şeylerden de cevap üretmeye çalışıyorum ama siz adeta o dönemde oksijen olduğuna şartlandırmışsınız kendinizi.

• Cevap vermeyeyim diyorum ama her mesajınızda yanlış anlamalar var.

Oksijenin oranın çok çok az olması kafanızda nasıl bir senaryo çiziyor? Mesela İstanbulda birazcık var ama İzmirde hiç yok, işte tam da İzmirde ilk organik molekül oluştu gibi birşey mi düşünüyorsunuz?

Yine lise bilgilerimle soruyorum, oksijen çok çok az da olsa atmosferde homojen olarak bulunmuyor mu?

Bence homojen...

Siz diyorsunuz ki oksijen sokakların arasında volta atıyor da oluşan organik molekül görünce indiriyor pantolonu :)

Bu kadar basite indirgemem size hakaret değil yanlış anlamayın. Biraz mizahtan kimseye zarar gelmez.

Çok çok az ama atmosferde var ve oluşan molekülün ensesinin dibinde oksijen atomu var. Birtane bile oluşmasına izin vermeyen oksijenden bahsediyorum, siz milyarlarca aminoasit diyorsunuz. 1 tane bile aminoasit oluşsa bizim kahraman oksijen; sodasına ilacı atıp aminoasiti dansa kaldırıyor :)

Bilim adamlarının emin olabilmelerinden bahsetmeniz kendinizle çeliştiriyor sizi ama bunu konuşmak için çok geç.

Ben o dönemde oksijen olduğuna kendimi şartlandırmış değilim. Kaldı ki öyle bile olsa benim hakkım var bunu yapmaya... Ben her fırsatta cahilim diyorum. Cahilliğime verin der geçerim. Sizin ilk soruma verdiğiniz cevabı nasıl açıklayacaksınız? Benim sorduğum oksijeni su buharında var diyerek cevaplamanız, saf oksijenin olma ihtimalinin bile aklınıza gelmediğini kanıtı değil mi? Sizin açıklamanızı aşağı yapıştırıyorum. Kim neye şartlandırmış kendini?

Atmosferdeki oksijenin asıl artışı yaklaşık 2,2 milyar önce ilkel bitkilerin ortaya çıkmasıyla başladı.Yani oksijen atmosferde canlılık oluştuktan sonra oluşmaya başladı.Miller ve Urey deneyi ise daha canlılık başlamadan önceki olan cansızlıktan-canlılığa olan kimyasal evrimi açıklamak üzere yapılmış bir deneydir.Dolayısıyla Miller-Urey deneyinde oksijen kullanılmaması gayet doğaldır.Burada bir sorun var mı?

Aaah ah ... Ne kadar emindiniz o zamanlar oksijen olmadığından

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.