Şimdi Ara

Evrim ve Tesadüf (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
948
Cevap
9
Favori
20.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: archozi

arkadaşım senin bu şema dediğim şeylerden 150 yıl içinde binlerce üretildi belki sen doğmadan önce ben bunlara eğlenerek bakıyordum.

ortak ata denen şeylere İda, Lucy gibi çıkan montajı tamamlanmış sahte fosillere gözünü kapayıp bugün falanca benim ortak atamdı şempanzeye benzemesi gayet normal diyorsun. Kaç nesil geriye gidersen git bu ortak ata senin akraban mı değil mi? yok benim değil arkadaşın akrabası dersen atanı inkar etmiş olursun... Ben diyorum ki benim atam insan oğlu insandı, mert yiğit aslan gibi delikanlıydı, sen diyorsunki benim atam şempanzeye benzer birşeydi zamanla sağına soluna modifiye olan eklentilerle sonunda ben oldum, yani ben onun torunlarındanım, şimdi bu doğru mu değil mi?

Ara form yoksa yeni türler aniden mi ortaya mı çıktı sana göre? yani hep bahsettiğin bu dinazor nasıl kuş oldu, milyonlarca yılda bu adam DNA sına nasıl eklentiler yaparak kanat taktı da uçtu? kendi mi istedi bunu şuursuz beyniyle yoksa çevresinin ısrarıyla mı oldu nasıl oldu? bize bunu bilimsel kanıtlarla açıkla da anlayalım...

demek evrimde önce tesadüfi küçük birşey oluşuyor öyle mi? senin o küçük birşey dediğin şey eğer bir bakteriyse hiç mikroskop altında inceledin mi? Bakterilerin araştırıldığı bilim bakteriyolojidir, bu, mikrobiyolojinin bir dalıdır. Gözün evrimi diyorsun hala, evrimle ilgili gerçekten kafan çok karışık, bence kalk bir bardak su iç ve yeniden düşünmeye başla...

Üretilmesi çok normal bilimsel bilgi devamlı olarak artıyor ve yeni bulgularla evrim destekleniyor.

Bir kere İda ve Lucy fosilleri sahte değildir,uydurmayın.Sahte fosilleri sizin gibiler ortaya atar.Bu fosiller yıllardır üzerinde çalışılan bilim kamuoyuna duyurulan ve kabul edilmiş fosillerdir.Bilime güvenmiyorsanız orasını bilemem.Evet,maymun benzeri canlılar benim atamdı bunu kabul ediyorum ve ayrıca maymun cinsi canlıların benim atam olmasında bir kusur görmüyorum.Çoğu insanlıktan çıkmış insanlarla aynı türde olmaktan bile utanıyorum.Hayvanların nesini küçümsüyorsunuz?En azından katliam yapmıyorlar,birbirlerinden sabun yapmıyorlar,doğanın dengesini bozmuyorlar.Ama sen tabi o insanları atan olarak kabul etmiyorsun,işine geleni ata yapıyorsun işine gelmeyeni yapmıyorsun.

Ara form yok mu dedim ben yahu ne diyorsun sen? Bir sürü ara form niteliğinde canlı gösteriyoruz.Birdenbire ortaya çıkmadığını söylüyoruz işte birdenbire oluştuğunu söyleyen sizlersiniz.Sana kanatın evrimini anlatmaya kalksam sayfalar dolusu bilgi çıkar,bir ara hatırlat kanatların evrimi ile ilgili bir konu açayım.Ama hatırlatmayı unutma,sonra açıklayamadın falan deme,çok geniş bir konudur kanatların evrimi.

Gözün evrimi dememde ne sakınca var anlamadım? Ayrıca küçük şeyler birike birike bambaşka canlıları oluşturur.Bunu gözün evriminde güzel bir şekilde görüyoruz.Haydi canım bakterileri bakteriyologlar araştırıyor demek ilginç!!

• FlameSplasher kullanıcısına yanıt
    olasılıklarla uğraşmasan da kesin bilimsel verilerle ilgilensen, yazdıklarının hepsi hikaye, evrim kesin kanıtlanmış teori diyorsun baştan kaybediyorsun zaten.

bak şimdi sana RNA hakkında işleyiş detay vereyim; biliyorsun bir protein tesadüfen oluşamaz, bir proteinin oluşabilmesi için DNA`da proteine ait bilgi olması ve bu bilginin kopyalanması gerekir.
    Proteinin bilgilerini içeren DNA kodları okunur ve kopyalanır. Bunun için DNA sarmalı açılır, kodları okunarak RNA`ya kopyalanır. DNA kodlarının kopyalanması ve taşınması için RNA gerekir.

Faydalı mutasyon yoktur, ancak her canlı DNA sı içindeki şifrelenmiş bilgiler kadar hareket edebilir.

Ara geçiş formu nasıl birşey sana göre? arkadaşlarından biri dinazor kuşun atasıydı diyor ben de merak ettim, dinazor birgün kuş mu doğurdu? madem hiç ara geçiş formu bulunamadı...

Aman ha böyle sağa sola ahkam keserken dikkat!
  • quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

quote:

Orijinalden alıntı: interior designer

Evrimi bilimle açıklayamadınız şimdi sıra kelime oyunlarına mı geldi?

Evrim konusunda binlerce bilimsel veriler, fosil kaynakları var, bu konularda çekilmiş yüzlerce belgesel var, bilimle açıklıyamadınız ne demek ?

Tesadüf-olasılık arasındaki ince fark, tesadüf genel anlamda az tekrarlanabilen bir yapıda istenen sonuçun çıkmasıdır, olasılığa benzer ama tam anlamı karşılamaz, gerçek anlamda olasılık ise çok tekrarlanan bir durumda istenen sonuça varılmasıdır.

Size şöyle bir örnek vereyim, gelişmiş teleskopları içat ettik, kafamızı kaldırdık ve gökyüzüne baktık, gökyüzünde sadece samanyolunu gördük başka bir galaksi yok, galaksiyi taradık 10-15 adet yaşanabilir gezegen saptatık, işte bu şartları zorlayan bir durumdur, bu kadar kısıtlı bir ortamda yaşam gibi mucizevi bir oluşumun gerçekleşmesine tesadüf denebilir, hatta büyük ihtimalle bu tesadüf bir yaratıcının varlığını bile işaret edebilirdi, ama durum farklı, sırf bizim galaksimizde 8 milyarın üzerinde yaşanabilir gezegen olduğu söyleniyor, bilinen evrende galaksi sayısı 100 milyarın üzerinde, kısaca şu an görebildiğimiz evrende 100 milyar çarpı 8 milyar çivarı yaşanabilir gezegen olabileceğini söylüyebiliriz, birde daha evrenin bilinmeyen yerleri varki artık sayıyı siz düşünün, işte böyle bir durumda devreye olasılık girer, yaşamın başlaması ve çeşitlenmesi için katrilyonlarca yol vardır, elbet bir yerde olasılık gerçeğe dönüşecektir.

Klişe olacak biliyorum ama madem evrim bilimsel olarak ispatlandi bana bi ara Form gösterin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İda ve Lucy'nin sahte olduğunu bilimsel dergiler yayınladı, bunlar 2009-2010 yıllarında çürüdü, epey kapalı kalmısşın.

Neyse kafanı kilitlemişsin yapacak birşey yok.

maymunları, kedileri, köpekleri severim ama ben insanım, genetiğimde insan kodları var, maymundan gelmedim, Allah beni akıllı ve şuurlu bir insan olarak yarattı.
  • quote:

İda ve Lucy'nin sahte olduğunu bilimsel dergiler yayınladı, bunlar 2009-2010 yıllarında çürüdü, epey kapalı kalmısşın.

maymunları, kedileri, köpekleri severim ama ben insanım, genetiğimde insan kodları var, maymundan gelmedim, Allah beni akıllı ve şuurlu bir insan olarak yarattı.

Hangi bilimsel dergiler,HY kaynaklılar mı Gerçekten fazla bilimsel.Bence sen kafanı kilitlemişsin,evrimi okumadan direk yaratılışçı argümanlarla saldırmaya kalkıyorsun.Sırf evrim dininize karşı alternatif oluşturuyor diye bilmeden atıp tutuyorsun.

Genetiğinde insan kodları da var,maymun da var,bakteri kodları da var ister kabul et ister etme.Kendi hayal aleminde yaşamaya devam edebilirsin.

• quote:

hala mı maymun muhabbeti?
  • hafızanı zorla, İda ile ilgili bir forum açmıştım, oradaki kaynaklara bak Newyork Times ve BBC, hemen tarihleri ve başlıkları aç oku, Lucy içinde kaynakları vermiştim.

İstersen Amerikan üniversiteleri ile yazışmalar yap sana resmi bilgi göndersinler ya da Science dergileriyle...

kafayı kilitledin diyorum inanmıyorsun sonra, tamam maymundan geldin anladım ama bu senin de atalarına saygısızlık olmasın diye şuursuz davranmanı gerektirmiyor...
  • quote:

olasılıklarla uğraşmasan da kesin bilimsel verilerle ilgilensen, yazdıklarının hepsi hikaye, evrim kesin kanıtlanmış teori diyorsun baştan kaybediyorsun zaten.

bak şimdi sana RNA hakkında işleyiş detay vereyim; biliyorsun bir protein tesadüfen oluşamaz, bir proteinin oluşabilmesi için DNA`da proteine ait bilgi olması ve bu bilginin kopyalanması gerekir.
    Proteinin bilgilerini içeren DNA kodları okunur ve kopyalanır. Bunun için DNA sarmalı açılır, kodları okunarak RNA`ya kopyalanır. DNA kodlarının kopyalanması ve taşınması için RNA gerekir.

Faydalı mutasyon yoktur, ancak her canlı DNA sı içindeki şifrelenmiş bilgiler kadar hareket edebilir.

Ara geçiş formu nasıl birşey sana göre? arkadaşlarından biri dinazor kuşun atasıydı diyor ben de merak ettim, dinazor birgün kuş mu doğurdu? madem hiç ara geçiş formu bulunamadı...

Aman ha böyle sağa sola ahkam keserken dikkat!

Protein oluşumunu sana anlatayım.Bilmiyorsan,amacın öğrenmekse işi gücü bırakıp seni eğiteceğim.Öğrenene kadar,aynı şeyleri tekrarlamaktan vazgeçene kadar yazacağım.

Öncelikle protein tesadüfen oluşabilir.Konu hakkında zerre bilgin olmadığı belli.Yukarıda anlattım terimleri bilmediğin için anlamamış olabilirsin.Proteinler aminoasitler ile oluşur.Yukarıda proteinden protein oluşur tarzında bir şey yazmışsın.Yanlış.Ortamda bulunan trilyonlarca miktardaki aminoasidin boncuk gibi dizilmesi sonucu proteinler oluşur.Bu oluşum kaçınılmazdır.Şöyle basit anlatayım.Olayı kavramamakta ısrar ediyorsunuz basite indirgiyorum.Elinde trilyonlarca anahtar var karşında da belirli sayıda kapı var.Senin 1 tane hakkın yok istediğin kadar deneyebiliyorsun.Ta ki doğru anahtarı bulana kadar.Bu işlem her aşamada tekrarlanıyor.Kafana göre paradoks yaratıp işin içinden çıkamazsın.

Faydalı mutasyon vardır.Genin bir parçası başka bir genin parçasıyla karışabilir.Bunun sonucunda farklı bir protein üretme kapasitesine sahip olur.Gördüğün gibi Dna yeni bir şey üretme kapasitesine sahip olabilir.Bu cümlelerimden hiç bir şey anlamadığına adım gibi eminim.Örnek ile başka şekilde anlatayım.İnsanın bağışıklık sistemi kendi üzerinde kasıtlı mutasyon yaparak yeni proteinler üretir.Bunun da mantığı şudur.İçimize girecek mikrobu bilmiyoruz.Onun üzerine yapışacak bir molekül üretme şansımız yok.Bu yüzden rastgele mutasyon yapan enzimler ve sistemler vardır.Senin bağışıklık sistemin tamamen mutasyon üzerine kuruludur hala inkar ediyorsun.Başka örnek ister misin?

Kuşların evrilmesi dinozorların bir türüyle alakalıdır kim demişse doğru demiş.Ortak ata bir dinozor türüdür.Buradan hemen şuna sığınmayın.Elbetteki o dönemde kuş olmayıp uçabilen canlılar da vardır.Yalnız bunları dinozor sınıfına sokamayız.Dinozor bir gün kuş doğursaydı senin gibi yaratılış fikrine sığınırdık.Anlatılmak istenen elle koyar gibi canlılar tek tek koyulmamıştır.Asıl dikkate alınmaması gereken görüş budur.Dinozor-Kuş arasında sana şöyle bir örnek vereyim.Bir canlı düşün bıyıkları var ama aynı anda sürüngen.Şimdi sen buna kalkıp mükemmel canlı diyeceksin.Sana nasıl anlatabiliriz ki?

O kadar bilimsel yazı yazdım.Kahve muhabbetinle evrimi çürütebileceğini mi sandın?Konu uzadıkça bilgisizliğiniz ortaya çıkıyor ama dediğim gibi sizleri de eğitmek lazım.

• quote:

Faydalı mutasyon yoktur.

lütfen daha da yazma.
  • quote:

İda ve Lucy'nin sahte olduğunu bilimsel dergiler yayınladı, bunlar 2009-2010 yıllarında çürüdü, epey kapalı kalmısşın.

Ortak ata başka bir primat.Şuna maymun demekten vazgeçin artık.Şimdi sen babana benzersin,büyük büyük babana biraz daha az benzersin,daha uzaktaki akrabana daha az benzersin.Modern insan,şempanze,goril arasındaki akrabalık da böyledir.Şempanze ile kardeş olduğunu düşün senin baban ve deden hominini'dir.Goril ile de büyük dedelerin ortaktır.o da homininae'dir.Anlatabilmek için seçtiğimiz yollara bak.

• quote:

hafızanı zorla, İda ile ilgili bir forum açmıştım, oradaki kaynaklara bak Newyork Times ve BBC, hemen tarihleri ve başlıkları aç oku, Lucy içinde kaynakları vermiştim.

İstersen Amerikan üniversiteleri ile yazışmalar yap sana resmi bilgi göndersinler ya da Science dergileriyle...

kafayı kilitledin diyorum inanmıyorsun sonra, tamam maymundan geldin anladım ama bu senin de atalarına saygısızlık olmasın diye şuursuz davranmanı gerektirmiyor...

Lucy fosiline sahte diyen bir adamla muhattap oluyorum ne diyim kendime.Haklısın sen en büyük paleontologsun bir bakışta bütün fosilleri tanırsın,sahte mi gerçek mi ayırt edersin sen

Önceki mesajında RNA dan bahsetmiştin de, DNA ya ne gerek var diye, sana RNA nın ne işe yaradığını açıklamak için bunları yazdım ama onu anlamışsın belli.

Türkiye'nin tanınmış bilim adamlarından evrimci Prof. Dr. Nevzat Baban, protein oluşumunda matematiksel olarak tesadüfün imkansızlığını şu şekilde belirtir;

Molekül ağırlığı 34.000 olan, bileşiminde 288 amino asit bulunan ve 12 farklı amino asitten yapılmış teorik bir protein molekülünün 10 üzeri 300 farklı yapısı bulunabileceği hesaplanmıştır. Bu farklı şekillerden birer molekülün bir araya gelmesiyle meydana gelecek kitlenin ağırlığı 10 üzeri 280 gramdır. Halbuki dünyamızın tüm kütlesinin sadece 10 üzeri 27 gram olduğu düşünülecek olursa.... Yapısında, proteinlerin bileşiminde bulunabilen 20 amino asit türünden hepsinin yer aldığı 61 amino asitten yapılmış polipeptidin izomer sayısı 5x10 üzeri 79 olduğu hesaplanır... buna göre de kainattaki her atom başına yukarıda yapısını açıkladığımız 61 amino asitten oluşmuş polipeptid molekülünün izomerinden 6 tanesinin düşeceği anlaşılır.

Baban'ın da ifade ettiği gibi, 61 amino asitten oluşan küçük bir proteinin halkalarının rastgele dizilişleri sonucunda ortaya çıkacak varyasyonları oluşturmaya evrendeki toplam atom sayısı yetersiz kalmaktadır. Kaldı ki, ortalama bir protein molekülü 61 değil, 400 amino asitten meydana gelir.

Bunun bir diğer anlamı da şudur: Evrendeki bütün atomlar her işi bırakıp yalnızca bu proteini oluşturmak için durmadan rastgele birleşseler, evrenin varoluşundan bu yana geçen milyarlarca sene ve evrendeki tüm atomların sayısı bir protein molekülünün “tesadüfen” oluşabilme ihtimali için yetersizdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Interludium

Selam arkadaşlar,öncelikle şunu söylemeliyim ki ben burada din ve inanç hakkında konuşmayacağım,konuyu oraya çekicek arkadaşlar olacaktır elbette ama konumuz o değil,baştan söyleyeyim bunu.

Şimdi evrim teorisi olarak kabul edilen teori insanın evrim süreciyle meydana geldigi düsüncesini savunur,bilimsel olarak budur.Şimdi inanılmaz bir mantık hatası var ortada,"Herşey bilimdir ve bilim herşeyi açıklar" diyen insanların evrim teorisini çeşitli felsefelerin içine sokarak "Bilimsel" diye nitelendirmeleri çok büyük bir mantık hatasıdır.Bilim ve tesadüf,ne kadar garip bir ikili değil mi ?

Bilimin bir teorisini alıp içine yüzlerce felsefi görüş sokup bazı inançların içine sokmak sizin dilinizden düşürmediğiniz "Bilimsel" kurallara aykırıdır ve Darwin'in "Türlerin kökeni" isimli kitabını okuyan arkadaşlar varsa günümüzdeki evrim teorisinin nasıl kalıplar içine sokuldugunu görürler,ki evrim teorisi Darwin den çok daha önce vardı(konumuzun o olmadıgı için,başka bir konuda veya özel olarak tartışabiliriz).

Eğer evrim teorisi kesin olarak kanıtlansa bile ( ki buda imkansızdır binlerce ara geçiş formu bulunamıyor sadece fikir atılarak ortaya konuluyor) Tesadüf kavramınına hiç bir katkısı olmaz.

Siz diyebilirsiniz,neden bütün bilim adamları evrim teorisini savunuyor diye,gayet dogaldır bu.Evrim teorisi araştırılması gereken bir konudur.Adı üstünde,teoriye inanıyorlar.Yani olabilecegini düşünüyorlar.öbür türlü olsaydı Kanun olurdu değil mi ?

Bu konumu klasik bir anti-evrim konusu olarak görebilirsiniz,ancak öyle değildir.Ben her insanın inançlarına saygı duyarım,Ancak bazı şeyleri görmezden gelmemek gerek.

Selam ve sevgiler.

1-Evet bilim herşeyi açıklar fakat bilimsel sürecin neresindeyiz yani daha açıklayamadığımız belki de uzun süreler bilimin açıklayamayacağı bir sürü konu var ama şu kesin ki doğayı ve insanlığı açıklayabilecek tek bir yöntem,disiplin var ise bu bilimdir.
    2-Bilim ve tesadüf diye bir ikili yoktur.Tesadüf diye bahsedilen şey olasılıkdır.Olasılık matematiğin ciddi bir anadalıdır.Doğada olasılığı düşük olan olayları süregelmesiyle(milyon yıllarla) meydana gelmiş canlı türlerini açıklamaya çalışmak için evrimsel biyoloji adında bir dal çıkmıştır.
    3-Bilim her görüşe açıktır mantıklı olmak şartıyla.Bu görüşler lojik dalının önermeler mantığı konusunda belirtilen kurallara uymak zorundadır.Bu önermeler üzerinde yürütülecek bilimsel muhakemelerde(olmayana ergi,tüme varım vs) bilimin bütün dallarında aynıdır.İnanç,his,dogma sadece ortaya bir hipotez koyabilir ama kanıtlama yetkisi bilimsel yöntemle mevcut olabilir.
    4-Teori ,teorem,kanun tanımlara iyi bakın
    5-Darwin'in Türlerin kökeni çok eski bir kitap olmakla beraber bugünkü evrimsel biyologların çok fazla hatasını bulduğu bir yapıttır.Zaten bilimsel süreç bir öncekini düzelterek ilerler.Darwin'in objektif olmayan bir karakteri olduğunu herkes bilir.Daha objektif veriler için Richard Dawkins

• BU KONUYA MESAJ YAZILMAZ HİÇBİR ŞEKİLDE KÜFÜR ,HAKARET,SİYASİ MESAJLAR YAZMADIĞIM HALDE MESAJLAR SİLİNİYOR BENCE KONU KAPANSIN EN GÜZELİ BU
  • quote:

Önceki mesajında RNA dan bahsetmiştin de, DNA ya ne gerek var diye, sana RNA nın ne işe yaradığını açıklamak için bunları yazdım ama onu anlamışsın belli.

Türkiye'nin tanınmış bilim adamlarından evrimci Prof. Dr. Nevzat Baban, protein oluşumunda matematiksel olarak tesadüfün imkansızlığını şu şekilde belirtir;

Molekül ağırlığı 34.000 olan, bileşiminde 288 amino asit bulunan ve 12 farklı amino asitten yapılmış teorik bir protein molekülünün 10 üzeri 300 farklı yapısı bulunabileceği hesaplanmıştır. Bu farklı şekillerden birer molekülün bir araya gelmesiyle meydana gelecek kitlenin ağırlığı 10 üzeri 280 gramdır. Halbuki dünyamızın tüm kütlesinin sadece 10 üzeri 27 gram olduğu düşünülecek olursa.... Yapısında, proteinlerin bileşiminde bulunabilen 20 amino asit türünden hepsinin yer aldığı 61 amino asitten yapılmış polipeptidin izomer sayısı 5x10 üzeri 79 olduğu hesaplanır... buna göre de kainattaki her atom başına yukarıda yapısını açıkladığımız 61 amino asitten oluşmuş polipeptid molekülünün izomerinden 6 tanesinin düşeceği anlaşılır.

Baban'ın da ifade ettiği gibi, 61 amino asitten oluşan küçük bir proteinin halkalarının rastgele dizilişleri sonucunda ortaya çıkacak varyasyonları oluşturmaya evrendeki toplam atom sayısı yetersiz kalmaktadır. Kaldı ki, ortalama bir protein molekülü 61 değil, 400 amino asitten meydana gelir.

Bunun bir diğer anlamı da şudur: Evrendeki bütün atomlar her işi bırakıp yalnızca bu proteini oluşturmak için durmadan rastgele birleşseler, evrenin varoluşundan bu yana geçen milyarlarca sene ve evrendeki tüm atomların sayısı bir protein molekülünün “tesadüfen” oluşabilme ihtimali için yetersizdir.

aynı mantıkla şu dünyadaki her şeyin imkansızlık eseri olduğunu ispatlayabilirim; bunun için çerçeveyi canlılar alemiyle sınırlı tutmak zorunda da kalmam. örneğin:

• carrefour'un otoparkında 1850 otomobil bulunmaktadır. bu otomobillerin tam da 14 nisan 2009 saat 16:37 sırasında bulundukları dizilimde olmaları ihtimali 10 üzeri 5242'de birdir. bu mükemmel dizilim kendiliğinden oluşmuş olamaz.

• çınarcık sahilinde bulunan çakıl taşlarının sayısı 10^7'dir. bu taşların tam da şu anda bulundukları şekilde dizilme ihtimali 10 üzeri 65657059'da 1 gibi bir değerdedir ki, evrendeki atomların sayısı bile bu rakamın yanında sıfır gibi kalır.

• 300 kişilik konferans salonunda vulpius, flexi, carlos santana secret chord progression ve riemann nickli yazarların yan yana oturma ihtimalleri 10 milyarda birdir, yani dünyadaki tüm insanların sayısından fazla. bu 4 kişinin yan yana oturmaları "matematiksel tesadüfün imkansızlığı"na apaçık bir kanıttır.

örnekler çoğaltılabilir (ve yaradılışçı olasılık anlayışına göre örnek sayısı çoğaldıkça bu örneklerin alt alta denk gelme ihtimalleri müthiş bir hızla düşer!); peki bu hesap mantığında yanlış bir şeyler olduğu sezilmiyor mu? hata bariz olarak şudur ki, bir şeyin varlığının olasılığı o şekilde hesaplanmaz!

ünlemli konuştuğuma bakmayın, yıllar yılı sayısal bir eğitimden geçmiş olmama rağmen olasılık hesabı konusunda çok sıkıntı çekerim. kurduğum her mantığa göre farklı sonuç elde ederim ve bunların hangisinin doğru olduğunu bilemem. işin kötüsü, bu konuda deney yapma olanağı da çok kısıtlıdır. içinde 12 beyaz 13 siyah top olan bir torbadan art arda 2 beyaz ve 1 siyah top çekme ihtimalinin ne olduğunu deneyle bulamam. bu noktada bilimsel yöntemin yanlışlanabilirlik kıstası tam olarak sağlanamaz. yaradılışçı olasılık anlayışının bu hesaplara sırtını yaslamasının nedenlerinden birisi de yanlışlanması zor önermeleri kullanmasıdır. [gerçi nesi zor? miller deneyi ile oluşmasının imkansız olduğu öne sürülen proteinler, hemen o anda allah tarafından bir dış müdahele ile yaratılmıyorlarsa, miller'ın deney tüpünde sentetik olarak üretileliberi 50 sene oluyor.]

hadi bunu mantık hatası olarak niteleyelim. ama yıllardır söylene söylene dillerde tüy bitiren birikimli seçilim konusuna ısrarla kulaklarını tıkayarak her şeyi "o anda oluşuvermiş" gibi göstermeye çalışan yaradılışçı anlayış, derdinin bilimsel ispat değil dogmalarının zarar görmemesi olduğunu her tartışmada ortaya koyarak ahlakı konusunda da fikir veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrmıstık

BU KONUYA MESAJ YAZILMAZ HİÇBİR ŞEKİLDE KÜFÜR ,HAKARET,SİYASİ MESAJLAR YAZMADIĞIM HALDE MESAJLAR SİLİNİYOR BENCE KONU KAPANSIN EN GÜZELİ BU

çünkü alakasız ayetler koymak, insanları dini inancına göre sınıflandırmak harici bir şey yapmıyorsunuz ve bunun da kültür-bilim'de yeri yok.
    amacı bilim olmayan herkesin mesajı silinse çok daha iyi olurdu.
    neyse ki dünyanın yaşı, geometrisi, evrendeki yeri, jeolojik yapısı gibi şeyler bilimle kanıtlanarak dini dogmalardan kurtarıldı, ileride evrim'in de kurtulacağına dair umutlarım çok sağlam.
  • quote:

Canlılık için konuşulacaksa önce RNA konuşulur bunu öğren sonra gelip yorum yapabilirsin.Ayrıca DNA'ya hangi konuda gerek yok demişim?Kafanıza göre bir şeyler anlatmayın diyorum inadına aynı şeyleri yapıyorsunuz.

Öncelikle şuna karar verelim.Sürekli olarak Harun Yahya'nın verilerini önüme koymaya devam mı edeceksin?Google'a yazarak karşına çıkan verileri kopyalayıp bana satma.

Verdiğin örneği bir de okusaydın keşke.Hata nerede sana göstereyim.Olasılık hesaplanmış ve bu olasılık kütle ile çarpılmış.Yahu buna neremle güleyim?Oluşması muhtemel bütün olasılıklar ile kütleyi nasıl çarparsın?Böyle saçma bir şey olamaz.Tesettür forum gibi yerlerden almadıysan bana bunun kaynağını göster.Bu olay şuna benzer 1000tl kazanmak için 1 milyon farklı şekil,yol olabilir.Bu demek değildir ki benim kazancım 1000X1000000 olsun.O yollardan hepsi olacak diye bir kural yok.Yukarıda anlatmıştım hiç bir şey anlamamışsın.Aminoasidin ne olduğunu yavaş yavaş öğreniyorsun güzel yalnız verilen örnek yine yanlış.61 aminoasidin oluşacak bütün varyasyonlarını sayıyorsun bana.Benim verdiğim örneği git bir daha oku 500 aminoasit örneğini veren benim zaten.Ortamda 1 tane aminoasit yok trilyonlarca var her aminoasit doğru dizilişi bulana kadar denenir.Bu kaçınılmaz.Çok mu teknik konuşuyorum gayet basit bunun anlaşılması.

• quote:

BU KONUYA MESAJ YAZILMAZ HİÇBİR ŞEKİLDE KÜFÜR ,HAKARET,SİYASİ MESAJLAR YAZMADIĞIM HALDE MESAJLAR SİLİNİYOR BENCE KONU KAPANSIN EN GÜZELİ BU

Bu forumun kurallarını okursanız, burada din konuşmanın yasak olduğunu görürsünüz. Siyaset de yasaktır ama konuların içinde dini mesajları silmekle görevli arkadaşların bizzat siyasi konulara dahili olduklarını görmen kuvvetle muhtemeldir.

Dinden korkan insanlardan adalet beklemeniz abestir hocam. Ben de başlarda adalet bekledim ama baktım güç onlarda, ben de bu diyardan gitmek yerine bu deveyi gütmeyi tercih ettim.

Selam ve saygılar.
    çok şey yazıp hiçbir şey söylemediğin için yazmaya devam etmende bir mahsur yok, gülüp eğleniyoruz biz.

bilimsel kanıt gösterilmemiş, bilimsel kaynaklarla desteklenmemiş mesajları okumam, tek bir kaynak yok yazdıklarında sadece kendi basit yorumların. Aminoasiti de sen üretmişsindir eminim bu egoyla değil mi? o da mı tesadüfen oluştu yoksa ne dersin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Borsazede

quote:

Bu forumun kurallarını okursanız, burada din konuşmanın yasak olduğunu görürsünüz. Siyaset de yasaktır ama konuların içinde dini mesajları silmekle görevli arkadaşların bizzat siyasi konulara dahili olduklarını görmen kuvvetle muhtemeldir.

Dinden korkan insanlardan adalet beklemeniz abestir hocam. Ben de başlarda adalet bekledim ama baktım güç onlarda, ben de bu diyardan gitmek yerine bu deveyi gütmeyi tercih ettim.

Selam ve saygılar.

Dinle ilgili birşey olmamasına rağmen benimde bazı mesajlarım silinmiş,bir arkadaş "aslında haklısınız bazı eski kitaplarda, o zamanlar dünya bilgisi sınırlı olmasından dolayı ayın 2 ye bölünmesi, güneşin doğduğu ve battığı yerlere seyahatler, güneşin doğması, küresel dünyada göhe yönelme, yer altında cehennem, uzayda cennet betimlemeleri gibi" gibi modern bilime aykırı durumlar sıkça gözlenir. " yazmıştı önceki mesajlarında,halada duruyor evet,sanırım üstü kapalı şekilde inanclara laf etmek serbest ama savunmak serbest değil,eğer mesajlarımın silinmeyecegini bilseydim tek tek hepsinin acıklamasını yapardım,ama gel gör ki hepsi boşa gidecegi icin cevap hakkım elimden alınmış oluyor.Selam ve sevgiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.