Şimdi Ara

Evrim ve Tesadüf (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
948
Cevap
9
Favori
20.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: neuro

quote:

Orijinalden alıntı: Nationalsocial

Anlamadım şimdi amino asitler proteinleri oluşturdu onlar organları organlarda sistemleri oluşturdu üstelik bunlar olurken bilmem kaç milyon yıl geçti yani gözümüzde canlandırıyorz ilk amino asitten protein oluşması için bilem kaç yüzyıl geçti sonra onalrdan organ oluşması için yapmayın etmeyin neuro yazdığın yazıda hiçbir rasyonel içerik yok ben sana bu anlattığın teorik olarak mümkün olsa yine sana inanırdım pratik olarak mümkün olmasa bile teorik olarakda anlattığın gerçekleşmesi imkansız fakat cevapladığın saygı duyarm

Proteinlerden direk organlar ve sistemler oluşmadı.

Ben sana sadece tek hücreli canlıların oluşumunu özetledim. Tek hücreli canlılardan çok hücreli canlılara geçişin konusu evrimdir.

İlla ilk oluşan proteinlerden organa giden yolu merak ediyorsanız geçen süre bir kaç yüzyıl değil bir kaç milyar yıldır. Ve arada atlayamayacağımız bir sürü adım vardır. Aminoasitlerin, proteinlerin RNA'nın DNA'nın oluşumu. İlk canlı hücrenin oluşumu gibi...

Proteinden tek hücreli bir canlının oluşması 600 milyon sene sürmüştür. Tek hücreli canlılar oluştuktan sonra 2 milyar sene daha karmaşık bir canlı oluşmamıştır.

Belki ben çok iyi anlatamadım ama abiyogenez'e ve evrime rasyonel değil demek bilim dünyasının %95'ine rasyonel değil demek ile aynı şeydir.

Eğer Türkçe olan ve detaylı bir anlatım istiyorsan evrimagacı adlı siteyi öneririm.
    http://evrimagaci.org/makale/34/

Burdaki abiyogenez yazı dizisini okuyabilirsin. Canlılığın nasıl başladığını anlatıyor. Bir eleştiri getirmeden önce de alttaki kayakçaya bir gözatabilirsin.

Kabul etmemek senin en doğal hakkın. Bunun altında bir çok neden olabilir. Ama önce kimlerin hangi mecraların kabul ettiğine bir bakmanı öneririm.

Ayrıca pratikte mümkün olup da teoride mümkün olmayan bir şey yoktur. Pratikte mümkün olan şey zaten gerçekleşmiştir. Sen sanrım teoride mümkün ama pratikte mümkün değil demek istedin.

Aynen teoride mümkün olan birşey pratikte mümkün olmayabilir. ne yazıkki senin anlattığın ilk hücrenin oluşması pratiği geçtim teorik olarakta mümkün değil fakat zahmet edip cevap vermişsin bundan doalyı takdir ederim saygı duyarım size bilim dünyasındaki elindeki dökümanları bize sadece bu anlatımı sunuyor kesinlikle alay etmiyorum gelecek yüzyıllarda nanoteknoloji moleküler biyoloji biyoteknoloji biyomekanik mekatronik bilim ve mühendisliğin ortak çabası ile ilk canlıların nasıl oluştuğunu açıklayacak seviyeye gelicez diye düşünüyorum .Böylece tüm tarıtşmalar sona ericektr.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nationalsocial
    Aynen teoride mümkün olan birşey pratikte mümkün olmayabilir. ne yazıkki senin anlattığın ilk hücrenin oluşması pratiği geçtim teorik olarakta mümkün değil fakat zahmet edip cevap vermişsin bundan doalyı takdir ederim saygı duyarım size bilim dünyasındaki elindeki dökümanları bize sadece bu anlatımı sunuyor kesinlikle alay etmiyorum gelecek yüzyıllarda nanoteknoloji moleküler biyoloji biyoteknoloji biyomekanik mekatronik bilim ve mühendisliğin ortak çabası ile ilk canlıların nasıl oluştuğunu açıklayacak seviyeye gelicez diye düşünüyorum .Böylece tüm tarıtşmalar sona ericektr.

Samimi görüşlerin için teşekkür ederim.

Kabul etmemekte özgürsün tabi ki.
  • Vücudumuzdaki bakteri sayısının bu kadar fazla olması evrime bir kanıt olarak gösteriliyor mu?
    Ayrıntılar neler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

Orijinalden alıntı: Borsazede

quote:

quote:

Evrim teorisini, bildiğin kadarıyla, kendi cümlelerinle anlatmanı bekliyorum TRojka. Anlayacağım şekilde demedim bu sefer dikkat ettiysen TRojka. Kendi cümlelerinle anlat yeter. Zaten bilgi seviyeni sen kendin söyledin.

Korkma yahu, bildiğin ve savunduğun bir bilgiyi anlatmanı istiyorum arkadaşım. Biri evrime laf söyleyecek olsa mangalda kül, google da makale bırakmıyorsun...

Senin evrim teorisini anlatmanı merakla bekliyorum. Ona da kimya, biyoloji bilgim yetmez diyorsan birdaha da kimseye cevap vermeye hakkın olmaz, kimse de seni sallamaz.

Ayrıca, ilk canlı olmadan nasıl canlıda türleşmeyi savunabilirsin? Abiyogenez ile evrimin ne alakası var demek nasıl bir cehalettir? Evrimi anlatmaya nereden başlayacaksın? Maymun ve insanın ortak atasından mı başlayacaksın?

Git yat bence TRojka.

İyi uykular sana.

Ben terbiyemi korumaya çalıştıkça bastır bakalım, nereye varacak.

İlk canlıyı kimin, nasıl, nasıl bir güçle yarattığına ya da bu canlının kendi kendine oluştuğuna dair kanaat oluşturacak bir kanıt göremiyorum ben. Dolayısıyla bu konu hakkında fikrim yok. Öte yandan Newton kütle çekimini ortaya attığında etrafında iyi ki senin gibi adamlar yokmuş. Zira big-bang Newton'dan çok sonra ortaya çıktı.

Bir terbiyesizliğimi mi gördün TRojka? "Bastır bakalım nereye kadar" diyerek ajitasyon yapma.

Evrim teorisini savunuyorsun ama evrim teorisinin temellerini, dayanak noktalarını bilmiyorsun? Abiyogenez, evrim teorisinin ürettiği bir saçmalıktır. Bilgin varsa beni yalanla... Eskiden olsa atardın bir makale, hadi çık işin içinden derdin değil mi? Silahlarını elinden alınca nasıl kuzu gibi kaldın...

Newton, Washington diyerek konuyu değiştirme. Sen bana Evrim Teorisini anlat. Bastıracağım tabiki, bir açık bulmuşum, sen olsan oradan yürümez miydin? Sıkışınca terbiyeni mi bozacaksın?

Haa, istersen big-bang de konuşalım... orada da seni çok sıkıştırırım.

Evrim Teorisini kendi cümlelerinle anlatmanı merakla bekliyorum.

Bak neuro cevap yazmış ve miller deneyinin ne olduğunu değil de ne olmadığını bildiğini yazmış :)

Makaleler olmayınca ne kadar da eğlenceli oldu bu muhabbet yahu :)

Selam ve saygılar.

Abiyogenez hipotezi Evrim'den neredeyse iki kat eskidir. Evrim'in Abiyogenez'i doğurduğu falan yoktur. Abiyogenez düşüncesi çok daha basit ve günümüzde saçma denilebilecek şekilde 18. yüzyılda bile konuşulan bir konuydu. Ancak o zamanlar din sömürüsü ve bilim karşıtlığı bu kadar yaygın olmadığı için insanlar Abiyogenez'în ya da örnekleriyle Nil yakınlarında çamurdan oluşan farelerin, nehir yataklarındaki kütüklerden oluşan timsahların, buğday ambarlarında kendiliğinden oluşan farelerin tanrının işi olduğunu düşünüyorlardı.

Tüm karşı duruşların Evrim'in Ateizm'i ve Abiyogenez'i oluşturduğu üzerine. Bir önkabul olarak da senin inandığın dine göre değilse başka bir dine, tanrıya göre de olamayacağı. Sanırım buna İslamofaşizm deniyor. Yani Evrim bir tanrı kontrolünde, bilinç, akıl kontrolünde gerçekleşemez, çünkü senin inandığın dinde öyle değil ve senin inandığın dinin aksini söyleyen herkes kafirdir. Abiyogenez senin inandığın dine uymuyor, başka bir tanrı, bilinç veyahut üstün akılla gerçekleşmiş olamaz. Ateizm zaten baştan sakat.

Tekrar ve tekrar söylüyorum Abiyogenez'in, Ateizm'in Evrim teorisiyle doğrudan alakası yoktur. Bunların değişmesi en fazla teorinin yorumlanmasını değiştirebilir. Canlıların birer ortak atadan türleştiklerini iddia eden bir teori neden tanrının olup, olmamasıyla ilgilensin ki? Neden ilk canlıyı kimin yaptığıyla, yarattığıyla ilgilensin ki? Diyelim Abiyogenez doğru değil, ilk canlı bir tanrı tarafından yaratılmış olsun ve canlılar evrimsel bir gelişim göstersin. Bunun ne aksini, ne de kendini kanıtlayabilirsin.

TRojka sen yine beni hiç anlamamışsın. (Ama ben bunu yazmaktan sıkıldım yahu :) Yazdıklarının çoğu yanlış.

*** Abiyogenez hipotezi, evrimden neredeyse 2 kat eskidir...

Bunu hangi kaynaktan aldığını çok merak ettim ama wiki'den ikisinin tarihini araştırsaydın, Evrim teorisinin temellerinin antik yunan düşnürü Sokrates'den (MÖ 600) bile öncelere dayandığını görürdün. Abiyogenezin ortaya çıkması da 17. yüzyıla dayanıyor. Ama dikkat et TRojka MÖ değil yanlış olmasın. Aç oku ve hatanı kabul edip büyüklük göster.

18. yüzyılda din sömürüsü yokmuş... Din sömürüsünden kastını anlamak lazım önce ama Din dediğin kavram, insanlık tarihi kadar eskidir ve insanlar her zaman toplulukları kendi görüşlerini kabul etmeye zorlamıştır ve din savaşları her zaman olmuştur. (Haçlı seferleri-1095) (Mekkenin fethi-630)

Tüm karşı duruşlarım Evrim'in, Ateizmi ve Abiyogenez'i oluşturduğu üzerine mi? Sen benim yazdıklarımı hiç okumuyorsun değil mi TRojka? Bak ben neyi savunuyorum;

Ateizm, tanrı kavramını reddetmek anlamına gelir ve birileri yaratıcı var, dediği andan itibaren senin gibi araştırmacı gazeteci bilim insanları, olur mu öyle şey demiş ve ateizmi seçmiştir. O zaman adı ateizm değildir elbet ama yaratıcı kavramı ile yaşıttır ateizm. Ben ne zaman dedim evrim ateizmi oluşturdu diye? İnsaf yahu, bu resmen iftiradır. Ben dedim ki; Evrim teorisi, ateistlerin temel aldıkları ve sıkı sıkı sarıldıkları tek daldır. Onun için ateistler evrim teorisinin ölümüne savunucusudur. Evrim teorisini uyduranların da ateist olduklarını geçmişte söylemişimdir. Abiyogenez de evrim teorisinden oluşmuş ayrı bir saçmalıktır.

Ön kabulden sonrasında ne demek istediğini anlamadım. Çok kompleks cümleler kurmuşsun TRojka. Benim fakir türkçem yetmedi seni anlamaya. Yanlış bir yorum yapıp günahını almayayım. Ama İslamofaşizm gibi talihsiz bir kelimeyi sarfetmenden anladığım kadarıyla sen bayağı bir düşmansın İslam dinine. O ettiğin kelimeyi sana çok güzel yedirirdim ama burada din konuşmak yasak.

*** Tekrar ve tekrar söylüyorum Abiyogenez'in, Ateizm'in Evrim teorisiyle doğrudan alakası yoktur.

Vardır TRojka vardır. Ateizm Evrimi teorisini uydurdu, Evrim teorisi de öyle çok hipotezler ve varsayımlara bulandı ki, çareyi dallanıp budaklanmakta buldu. Evrim teorisini savunan bir gafilin ben Abiyogenez mabiyogenez bilmem deme lüksü yoktur. Sen diyorsan o senin kendi cehaletindir. Evrim teorisini savunmayan ateist de düşünülemez. Varsa gelsin onunla konuşalım. Ateist olmayıp evrim teorisini savunan olabilir mi bilmiyorum. Olsa bile neyi savunduklarını ben bilmiyorum...

Evrim teorisinin uydurma olduğunu söylüyorum ama bir yandan da evrim teorisini daha iyi anlamaya çalışıyorum. Tam olarak evrim teorisi gibi olmasa da tüm canlıların bir kural ve bir sistem üzere oluştuğunu düşünüyorum. İnandığım din de zaten yaratıcının evreni ölçüler ve kanunlar dahilinde yarattığını bana söylüyor. Yani aslında ben senin sandığın kadar karşı değilim evrim teorisine. Ben Evrim teorisini kendi yanlış düşüncelerine kanıt gösteren ateistlere karşıyım. Evrim teorisinin yaratılışa karşı bir delil gibi gösterilmesine karşıyım. Yahu milyonlarca varsayım yapıyorsunuz, ama sadece yaratıcı olması ihtimaline şiddetle karşı çıkıyorsunuz. Yaratıcıyı reddeden evrim teorisi saçmalıktır. Yaratıcı olduğunu sadece varsayarak evrim teorisini araştırmaya devam edin diye yazdığım bir yorumuma, öyle tepkiler aldım ki, ismi lazım değil, vatandaşın biri beni din propogandası yapmakla bile suçladı. Yanlış anladığını anlatmaya çalışınca da dansözlükle suçladı. Hatta yönetici arkadaş silmiş, son bir mesajını mobilden okumuştum, benden dansözlük dersi almak isteyecek kadar düşürmüş seviyeyi...

*** Canlıların birer ortak atadan türleştiklerini iddia eden bir teori neden tanrının olup, olmamasıyla ilgilensin ki?

Bu çok masum ve güzel bir düşünce ama senin göz ardı ettiğin bir şey var TRojka... Evrim ateizmi oluşturmadı, Ateizm, Evrim Teorisini ortaya attı.

Bütün samimiyetimle söylüyorum TRojka, evrim teorisini savunuyor ve gerçekten yaratıcının olup olmaması seni ilgilendirmiyorsa, yani sen sadece evrim teorisi sana mantıklı geldi diye onu savunuyor ve yaratıcı'nın olması ihtimali seni rahatsız etmiyorsa (bence zor ama mümkün) o zaman evrim teorisini senden öğrenmek isterim. Ama sen daha en baştan yaratıcı olması imkansız diyorsan o zaman bu son alıntıladığım cümleni (neden tanrının olup olmamasıyla ilgilensin ki?) tekrar gözden geçir arkadaşım.

*** Diyelim Abiyogenez doğru değil, ilk canlı bir tanrı tarafından yaratılmış olsun ve canlılar evrimsel bir gelişim göstersin. Bunun ne aksini, ne de kendini kanıtlayabilirsin.

Tanrı tarafından yaratılmış olma ihtimalini, vasayım olarak bile olsa kabul ediyorsan onun (yaratılışın) kanıtını algıların ile bulamayacağın doğru. Önce zaman ve zamansızlık konusunu araştırmanı öneririm. Zamanda yolculuk konusunda biraz kafa yormak, ufkunu çok açacaktır. Üstelik çok da eğlenceli bir konudur. Evrim Teorisi zamana mahkumdur. Türleşme bir fiildir ve zaman ile gelişen bir eylemdir. Yaratıcının zamandan münezzeh olması, evrim teorisinin asla kabul etmediği ve anlayamayacağı kavramlardan biridir.

Daha fazla bu konuda konuşursam beni yine propoganda yapmakla suçlayacaklar.

Sen sabırlı bir insana benziyorsun TRojka. Zaman zaman mizahın dozunu kaçırıp bilmeden sizleri (neuro da dahil) rencide ediyorsam özür dilerim.

Selam ve saygılar.

• quote:

Yaratıcı olduğunu sadece varsayarak evrim teorisini araştırmaya devam edin diye yazdığım bir yorumuma, öyle tepkiler aldım ki,

Böyle bir varsayımın ne faydası olacak?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evrim teorisini, bildiğin kadarıyla, kendi cümlelerinle anlatmanı bekliyorum TRojka. Anlayacağım şekilde demedim bu sefer dikkat ettiysen TRojka. Kendi cümlelerinle anlat yeter. Zaten bilgi seviyeni sen kendin söyledin.

Korkma yahu, bildiğin ve savunduğun bir bilgiyi anlatmanı istiyorum arkadaşım. Biri evrime laf söyleyecek olsa mangalda kül, google da makale bırakmıyorsun...

Senin evrim teorisini anlatmanı merakla bekliyorum. Ona da kimya, biyoloji bilgim yetmez diyorsan birdaha da kimseye cevap vermeye hakkın olmaz, kimse de seni sallamaz.

Ayrıca, ilk canlı olmadan nasıl canlıda türleşmeyi savunabilirsin? Abiyogenez ile evrimin ne alakası var demek nasıl bir cehalettir? Evrimi anlatmaya nereden başlayacaksın? Maymun ve insanın ortak atasından mı başlayacaksın?

Git yat bence TRojka.

İyi uykular sana.

Ben terbiyemi korumaya çalıştıkça bastır bakalım, nereye varacak.

İlk canlıyı kimin, nasıl, nasıl bir güçle yarattığına ya da bu canlının kendi kendine oluştuğuna dair kanaat oluşturacak bir kanıt göremiyorum ben. Dolayısıyla bu konu hakkında fikrim yok. Öte yandan Newton kütle çekimini ortaya attığında etrafında iyi ki senin gibi adamlar yokmuş. Zira big-bang Newton'dan çok sonra ortaya çıktı.

Bir terbiyesizliğimi mi gördün TRojka? "Bastır bakalım nereye kadar" diyerek ajitasyon yapma.

Evrim teorisini savunuyorsun ama evrim teorisinin temellerini, dayanak noktalarını bilmiyorsun? Abiyogenez, evrim teorisinin ürettiği bir saçmalıktır. Bilgin varsa beni yalanla... Eskiden olsa atardın bir makale, hadi çık işin içinden derdin değil mi? Silahlarını elinden alınca nasıl kuzu gibi kaldın...

Newton, Washington diyerek konuyu değiştirme. Sen bana Evrim Teorisini anlat. Bastıracağım tabiki, bir açık bulmuşum, sen olsan oradan yürümez miydin? Sıkışınca terbiyeni mi bozacaksın?

Haa, istersen big-bang de konuşalım... orada da seni çok sıkıştırırım.

Evrim Teorisini kendi cümlelerinle anlatmanı merakla bekliyorum.

Bak neuro cevap yazmış ve miller deneyinin ne olduğunu değil de ne olmadığını bildiğini yazmış :)

Makaleler olmayınca ne kadar da eğlenceli oldu bu muhabbet yahu :)

Selam ve saygılar.

Abiyogenez hipotezi Evrim'den neredeyse iki kat eskidir. Evrim'in Abiyogenez'i doğurduğu falan yoktur. Abiyogenez düşüncesi çok daha basit ve günümüzde saçma denilebilecek şekilde 18. yüzyılda bile konuşulan bir konuydu. Ancak o zamanlar din sömürüsü ve bilim karşıtlığı bu kadar yaygın olmadığı için insanlar Abiyogenez'în ya da örnekleriyle Nil yakınlarında çamurdan oluşan farelerin, nehir yataklarındaki kütüklerden oluşan timsahların, buğday ambarlarında kendiliğinden oluşan farelerin tanrının işi olduğunu düşünüyorlardı.

Tüm karşı duruşların Evrim'in Ateizm'i ve Abiyogenez'i oluşturduğu üzerine. Bir önkabul olarak da senin inandığın dine göre değilse başka bir dine, tanrıya göre de olamayacağı. Sanırım buna İslamofaşizm deniyor. Yani Evrim bir tanrı kontrolünde, bilinç, akıl kontrolünde gerçekleşemez, çünkü senin inandığın dinde öyle değil ve senin inandığın dinin aksini söyleyen herkes kafirdir. Abiyogenez senin inandığın dine uymuyor, başka bir tanrı, bilinç veyahut üstün akılla gerçekleşmiş olamaz. Ateizm zaten baştan sakat.

Tekrar ve tekrar söylüyorum Abiyogenez'in, Ateizm'in Evrim teorisiyle doğrudan alakası yoktur. Bunların değişmesi en fazla teorinin yorumlanmasını değiştirebilir. Canlıların birer ortak atadan türleştiklerini iddia eden bir teori neden tanrının olup, olmamasıyla ilgilensin ki? Neden ilk canlıyı kimin yaptığıyla, yarattığıyla ilgilensin ki? Diyelim Abiyogenez doğru değil, ilk canlı bir tanrı tarafından yaratılmış olsun ve canlılar evrimsel bir gelişim göstersin. Bunun ne aksini, ne de kendini kanıtlayabilirsin.

TRojka sen yine beni hiç anlamamışsın. (Ama ben bunu yazmaktan sıkıldım yahu :) Yazdıklarının çoğu yanlış.

Bunu hangi kaynaktan aldığını çok merak ettim ama wiki'den ikisinin tarihini araştırsaydın, Evrim teorisinin temellerinin antik yunan düşnürü Sokrates'den (MÖ 600) bile öncelere dayandığını görürdün. Abiyogenezin ortaya çıkması da 17. yüzyıla dayanıyor. Ama dikkat et TRojka MÖ değil yanlış olmasın. Aç oku ve hatanı kabul edip büyüklük göster.

18. yüzyılda din sömürüsü yokmuş... Din sömürüsünden kastını anlamak lazım önce ama Din dediğin kavram, insanlık tarihi kadar eskidir ve insanlar her zaman toplulukları kendi görüşlerini kabul etmeye zorlamıştır ve din savaşları her zaman olmuştur. (Haçlı seferleri-1095) (Mekkenin fethi-630)

Tüm karşı duruşlarım Evrim'in, Ateizmi ve Abiyogenez'i oluşturduğu üzerine mi? Sen benim yazdıklarımı hiç okumuyorsun değil mi TRojka? Bak ben neyi savunuyorum;

Ateizm, tanrı kavramını reddetmek anlamına gelir ve birileri yaratıcı var, dediği andan itibaren senin gibi araştırmacı gazeteci bilim insanları, olur mu öyle şey demiş ve ateizmi seçmiştir. O zaman adı ateizm değildir elbet ama yaratıcı kavramı ile yaşıttır ateizm. Ben ne zaman dedim evrim ateizmi oluşturdu diye? İnsaf yahu, bu resmen iftiradır. Ben dedim ki; Evrim teorisi, ateistlerin temel aldıkları ve sıkı sıkı sarıldıkları tek daldır. Onun için ateistler evrim teorisinin ölümüne savunucusudur. Evrim teorisini uyduranların da ateist olduklarını geçmişte söylemişimdir. Abiyogenez de evrim teorisinden oluşmuş ayrı bir saçmalıktır.

Ön kabulden sonrasında ne demek istediğini anlamadım. Çok kompleks cümleler kurmuşsun TRojka. Benim fakir türkçem yetmedi seni anlamaya. Yanlış bir yorum yapıp günahını almayayım. Ama İslamofaşizm gibi talihsiz bir kelimeyi sarfetmenden anladığım kadarıyla sen bayağı bir düşmansın İslam dinine. O ettiğin kelimeyi sana çok güzel yedirirdim ama burada din konuşmak yasak.

*** Tekrar ve tekrar söylüyorum Abiyogenez'in, Ateizm'in Evrim teorisiyle doğrudan alakası yoktur.

Vardır TRojka vardır. Ateizm Evrimi teorisini uydurdu, Evrim teorisi de öyle çok hipotezler ve varsayımlara bulandı ki, çareyi dallanıp budaklanmakta buldu. Evrim teorisini savunan bir gafilin ben Abiyogenez mabiyogenez bilmem deme lüksü yoktur. Sen diyorsan o senin kendi cehaletindir. Evrim teorisini savunmayan ateist de düşünülemez. Varsa gelsin onunla konuşalım. Ateist olmayıp evrim teorisini savunan olabilir mi bilmiyorum. Olsa bile neyi savunduklarını ben bilmiyorum...

Evrim teorisinin uydurma olduğunu söylüyorum ama bir yandan da evrim teorisini daha iyi anlamaya çalışıyorum. Tam olarak evrim teorisi gibi olmasa da tüm canlıların bir kural ve bir sistem üzere oluştuğunu düşünüyorum. İnandığım din de zaten yaratıcının evreni ölçüler ve kanunlar dahilinde yarattığını bana söylüyor. Yani aslında ben senin sandığın kadar karşı değilim evrim teorisine. Ben Evrim teorisini kendi yanlış düşüncelerine kanıt gösteren ateistlere karşıyım. Evrim teorisinin yaratılışa karşı bir delil gibi gösterilmesine karşıyım. Yahu milyonlarca varsayım yapıyorsunuz, ama sadece yaratıcı olması ihtimaline şiddetle karşı çıkıyorsunuz. Yaratıcıyı reddeden evrim teorisi saçmalıktır. Yaratıcı olduğunu sadece varsayarak evrim teorisini araştırmaya devam edin diye yazdığım bir yorumuma, öyle tepkiler aldım ki, ismi lazım değil, vatandaşın biri beni din propogandası yapmakla bile suçladı. Yanlış anladığını anlatmaya çalışınca da dansözlükle suçladı. Hatta yönetici arkadaş silmiş, son bir mesajını mobilden okumuştum, benden dansözlük dersi almak isteyecek kadar düşürmüş seviyeyi...

*** Canlıların birer ortak atadan türleştiklerini iddia eden bir teori neden tanrının olup, olmamasıyla ilgilensin ki?

Bu çok masum ve güzel bir düşünce ama senin göz ardı ettiğin bir şey var TRojka... Evrim ateizmi oluşturmadı, Ateizm, Evrim Teorisini ortaya attı.

Bütün samimiyetimle söylüyorum TRojka, evrim teorisini savunuyor ve gerçekten yaratıcının olup olmaması seni ilgilendirmiyorsa, yani sen sadece evrim teorisi sana mantıklı geldi diye onu savunuyor ve yaratıcı'nın olması ihtimali seni rahatsız etmiyorsa (bence zor ama mümkün) o zaman evrim teorisini senden öğrenmek isterim. Ama sen daha en baştan yaratıcı olması imkansız diyorsan o zaman bu son alıntıladığım cümleni (neden tanrının olup olmamasıyla ilgilensin ki?) tekrar gözden geçir arkadaşım.

*** Diyelim Abiyogenez doğru değil, ilk canlı bir tanrı tarafından yaratılmış olsun ve canlılar evrimsel bir gelişim göstersin. Bunun ne aksini, ne de kendini kanıtlayabilirsin.

Tanrı tarafından yaratılmış olma ihtimalini, vasayım olarak bile olsa kabul ediyorsan onun (yaratılışın) kanıtını algıların ile bulamayacağın doğru. Önce zaman ve zamansızlık konusunu araştırmanı öneririm. Zamanda yolculuk konusunda biraz kafa yormak, ufkunu çok açacaktır. Üstelik çok da eğlenceli bir konudur. Evrim Teorisi zamana mahkumdur. Türleşme bir fiildir ve zaman ile gelişen bir eylemdir. Yaratıcının zamandan münezzeh olması, evrim teorisinin asla kabul etmediği ve anlayamayacağı kavramlardan biridir.

Sen sabırlı bir insana benziyorsun TRojka. Zaman zaman mizahın dozunu kaçırıp bilmeden sizleri (neuro da dahil) rencide ediyorsam özür dilerim.

Selam ve saygılar.

Öncelikle abiyogenezle ilgili ilk tartışma Avrupa'da daha 18. yy sonlarında ilk defa yapılmıştır. Ne kadar eski olduğunu bilmiyorum gerçekten. Ancak meşhur et, sinek ve larva deneyini herhalde hepimiz biliriz.

Ateistlerin evrim teorisine böylesine sarılıp kendilerine sebep, kanıt görmesi benim gözümde bilimsel bir teorinin kaybıdır.

Ayrıca önkabulden sonra ne demek istediğimi anlayabileceğini düşünüyorum. İslamofaşizm'in ne olduğuna tekrar bakmanı isteyeceğim.

Öte yandan ben hiç bir inanışın ya da inanmayışın "yanlış" olduğunu düşünmüyorum. Herhangi bir bilimsel teorinin, herhangi bir inanışa kanıt gösterilmesi yanlış öte saçma ancak bundaki üstün gücün veya nasıl adlandırılırsa kendi inandığı olması gayet normal.

Benim gözümde yaratıcının olması ihtimali, olmaması ihtimaliyle aynıdır. İki durum da benim gözümde çok bir şey değiştirmez zaten.

• @TRojka Benim gözümde yaratıcının olması ihtimali, olmaması ihtimaliyle aynıdır. yazmissiniz

Kutsal kitaptada oyle yaziyor zaten o ne vardir ne de yoktur,insanin beyninin alamayacagi birsey,nasil bilgisayar ortaminda yazilan yapay zeka bizi algilayamiyorsa bizimde onu algilayamacagimizdan olabilir mi bu?Biz 3. boyutda yasiyoruz,4. boyutu dusundun mu hic?Bilim insanlari suan bunlari arastiriyor,sicim teorisi,herseyin teorisi vs.Evrime tam olarak inanmak icin cok uzun yillar gerekli,dediginize gore milyonlarca zaman icinde olusuyor,bunu iki makale,iki fosil falan filanla ispatlanmasi cok zor gunumuzde.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Selam ve saygılar.

Öncelikle abiyogenezle ilgili ilk tartışma Avrupa'da daha 18. yy sonlarında ilk defa yapılmıştır. Ne kadar eski olduğunu bilmiyorum gerçekten. Ancak meşhur et, sinek ve larva deneyini herhalde hepimiz biliriz.

Ateistlerin evrim teorisine böylesine sarılıp kendilerine sebep, kanıt görmesi benim gözümde bilimsel bir teorinin kaybıdır.

Ayrıca önkabulden sonra ne demek istediğimi anlayabileceğini düşünüyorum. İslamofaşizm'in ne olduğuna tekrar bakmanı isteyeceğim.

Öte yandan ben hiç bir inanışın ya da inanmayışın "yanlış" olduğunu düşünmüyorum. Herhangi bir bilimsel teorinin, herhangi bir inanışa kanıt gösterilmesi yanlış öte saçma ancak bundaki üstün gücün veya nasıl adlandırılırsa kendi inandığı olması gayet normal.

Benim gözümde yaratıcının olması ihtimali, olmaması ihtimaliyle aynıdır. İki durum da benim gözümde çok bir şey değiştirmez zaten.

TRojka, sen dedin ki;

*** Abiyogenez hipotezi Evrim'den neredeyse iki kat eskidir.

Ben de dedim ki;

*** Evrim teorisinin temellerinin antik yunan düşnürü Sokrates'den (MÖ 600) bile öncelere dayandığını görürdün. Abiyogenezin ortaya çıkması da 17. yüzyıla dayanıyor.

Sen şimdi diyorsun ki;

*** Öncelikle abiyogenezle ilgili ilk tartışma Avrupa'da daha 18. yy sonlarında ilk defa yapılmıştır. Ne kadar eski olduğunu bilmiyorum gerçekten. Ancak meşhur et, sinek ve larva deneyini herhalde hepimiz biliriz.

Senin dediğin olsun, 17. değil de 18. YY olsun. Abiyogenez hipotezi evrimden 2 kat daha eski demen büyük gafletti ve ben senden bu hatanı kabul etmeni istedim. Etmiyorsan beni yalanla ama kuru laflarla değil...

İslamofaşizm; İslam dinine zarar vermek isteyen insanların islam adına yanlış işler yaparak insanların İslam'a düşman olmasını sağlamaktır. Mezheplerin kutuplaştırılması, Şeriat denilen yönetim şeklinin yozlaştırılması, kendine müslüman diyen yobazların islam adına kadınlara tecavüz etmesi, baskılar yapması, ... vs. Bunların hepsi; planlı olarak bir gurup tarafından peyderpey insanlara İslamın faşist bir din olduğu yalanını kanıtlamak için yapılmıştır ve hala yapılmaktadır.
    Din konuşmak yasak ve benim bu yazdıklarım da forum kurallarına aykırı ama bir kendini bilmez çıkıp da İslamofaşizm gibi bir saçmalığı bana sorarsa, bu bana, sayfalarca cevap verme hakkı verir. TRojka boyunu aşan laflar edip sonra bana yanlışını savunma. Yanlış bir laf ettin ve bana anlam dersi vermeye kalkıyorsun. Hatanı kabul et ve konuyu kapat.

Ayrıca bana anlam dersi vermeye kalkana kadar sen önce devrik cümleler kurmamaya çalış...

*** Bir önkabul olarak da senin inandığın dine göre değilse başka bir dine, tanrıya göre de olamayacağı.

Yanlış bir çıkarım yapıp benim; Evrimin ateizmi ve abiyogenezi oluşturduğunu düşündüğümü zırvalıyorsun, ardından da beni İslamofaşist olarak suçluyorsun... Kendin çalıp kendin oynuyorsun TRojka... İslamofaşizm ile beni suçlaman büyük hakarettir. Özür dilemeni bekliyorum.

Ayrıca benim inandığım dinin aksini söyleyen değil, Allah'ın olmadığını söyleyen veya Allah'a ortak koşanlar kafirdir. Hem kafir kelimesi senin için neden olumsuz anlamda ki? Onun da mı anlamını bilmiyorsun TRojka? Kafir; Küfreden demektir... Sen Allah'a inanmıyor ve ona hakaret ediyorsan, kafir olmakla gurur duymalısın. Bir ateist için kafir sözü, hakaret değildir TRojka. Ben de zaten kafir sözünü hakaret olarak kullanmam... Hem kafir; ateistten daha geniş anlamlıdır. Hıristiyanlar da kafirdir mesela. Onların kutsal 3'lemesi de İslam'a göre küfürdür.

Bu yazdığım bilgiler dini mesaj değil sadece bazı kavramların yanlış bilinmemesi için bilgi vermek amaçlıdır. Yazdıklarım yoruma açık değildir. Kafir kelimesini başka türlü açıklayamazdım. Ayrıca şahsıma yapılan (İslamofaşist) hakaretinin de kullanan şahıs tarafından yanlış anlaşıldığını düşündüğüm için açıklamak zorunda hissettim. Eğer hala yanlışını savunuyorsa kendisini şikayet etmek zorunda kalacağımı bilmesini istiyorum. Bir insana, kafanıza göre ithamda bulunamazsınız.

Yaratıcı yoktur(?) diyen kimseye söz söyleme hakkımız yoktur. Veya İslam dinine inanmıyorum diyen hiçkimseye laf söylemek haddimiz bile değildir. Ama yaratıcıya hakaret edilmesine, veya İslam dinine dil uzatılasına göz yummamızı kimse beklemesin. Sizin kutsal saydığınız değerler olmayabilir ama birilerinin kutsal saydığı değerlere saldırmak insanlık suçudur. Ben nasıl ki sizin şahsınıza hakaret edemiyorsam, sizin de benim, annemden, babamdan ve kendimden daha fazla değer verdiğim Yaratıcı'ya veya dinime hakaret etme hakkınız yoktur.

Sen bana hakaret ettin TRojka. Sen bana Faşist bile diyemezsin, kaldı ki İslamofaşist hiç diyemezsin.

Bu muhabbeti bu kadar uzatmayıp kapanması için sadece uyardım ama sen bana git anlamına bak diyerek iyice haddini aştın. Ben sana "Allah cezanı versin" desem ve sonra kalkıp git anlamına bak desem nasıl olur? Kaldı ki ceza arapça bir kelimedir ve arapçada hem mükafat anlamında hem de sizin anladığınız anlamda kullanılır.

Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az.

Selam ve saygılar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Selam ve saygılar.

TRojka, sen dedin ki;

*** Abiyogenez hipotezi Evrim'den neredeyse iki kat eskidir.

Ben de dedim ki;

*** Evrim teorisinin temellerinin antik yunan düşnürü Sokrates'den (MÖ 600) bile öncelere dayandığını görürdün. Abiyogenezin ortaya çıkması da 17. yüzyıla dayanıyor.

Sen şimdi diyorsun ki;

*** Öncelikle abiyogenezle ilgili ilk tartışma Avrupa'da daha 18. yy sonlarında ilk defa yapılmıştır. Ne kadar eski olduğunu bilmiyorum gerçekten. Ancak meşhur et, sinek ve larva deneyini herhalde hepimiz biliriz.

Senin dediğin olsun, 17. değil de 18. YY olsun. Abiyogenez hipotezi evrimden 2 kat daha eski demen büyük gafletti ve ben senden bu hatanı kabul etmeni istedim. Etmiyorsan beni yalanla ama kuru laflarla değil...

İslamofaşizm; İslam dinine zarar vermek isteyen insanların islam adına yanlış işler yaparak insanların İslam'a düşman olmasını sağlamaktır. Mezheplerin kutuplaştırılması, Şeriat denilen yönetim şeklinin yozlaştırılması, kendine müslüman diyen yobazların islam adına kadınlara tecavüz etmesi, baskılar yapması, ... vs. Bunların hepsi; planlı olarak bir gurup tarafından peyderpey insanlara İslamın faşist bir din olduğu yalanını kanıtlamak için yapılmıştır ve hala yapılmaktadır.
    Din konuşmak yasak ve benim bu yazdıklarım da forum kurallarına aykırı ama bir kendini bilmez çıkıp da İslamofaşizm gibi bir saçmalığı bana sorarsa, bu bana, sayfalarca cevap verme hakkı verir. TRojka boyunu aşan laflar edip sonra bana yanlışını savunma. Yanlış bir laf ettin ve bana anlam dersi vermeye kalkıyorsun. Hatanı kabul et ve konuyu kapat.

Ayrıca bana anlam dersi vermeye kalkana kadar sen önce devrik cümleler kurmamaya çalış...

*** Bir önkabul olarak da senin inandığın dine göre değilse başka bir dine, tanrıya göre de olamayacağı.

Yanlış bir çıkarım yapıp benim; Evrimin ateizmi ve abiyogenezi oluşturduğunu düşündüğümü zırvalıyorsun, ardından da beni İslamofaşist olarak suçluyorsun... Kendin çalıp kendin oynuyorsun TRojka... İslamofaşizm ile beni suçlaman büyük hakarettir. Özür dilemeni bekliyorum.

Ayrıca benim inandığım dinin aksini söyleyen değil, Allah'ın olmadığını söyleyen veya Allah'a ortak koşanlar kafirdir. Hem kafir kelimesi senin için neden olumsuz anlamda ki? Onun da mı anlamını bilmiyorsun TRojka? Kafir; Küfreden demektir... Sen Allah'a inanmıyor ve ona hakaret ediyorsan, kafir olmakla gurur duymalısın. Bir ateist için kafir sözü, hakaret değildir TRojka. Ben de zaten kafir sözünü hakaret olarak kullanmam... Hem kafir; ateistten daha geniş anlamlıdır. Hıristiyanlar da kafirdir mesela. Onların kutsal 3'lemesi de İslam'a göre küfürdür.

Bu yazdığım bilgiler dini mesaj değil sadece bazı kavramların yanlış bilinmemesi için bilgi vermek amaçlıdır. Yazdıklarım yoruma açık değildir. Kafir kelimesini başka türlü açıklayamazdım. Ayrıca şahsıma yapılan (İslamofaşist) hakaretinin de kullanan şahıs tarafından yanlış anlaşıldığını düşündüğüm için açıklamak zorunda hissettim. Eğer hala yanlışını savunuyorsa kendisini şikayet etmek zorunda kalacağımı bilmesini istiyorum. Bir insana, kafanıza göre ithamda bulunamazsınız.

Yaratıcı yoktur(?) diyen kimseye söz söyleme hakkımız yoktur. Veya İslam dinine inanmıyorum diyen hiçkimseye laf söylemek haddimiz bile değildir. Ama yaratıcıya hakaret edilmesine, veya İslam dinine dil uzatılasına göz yummamızı kimse beklemesin. Sizin kutsal saydığınız değerler olmayabilir ama birilerinin kutsal saydığı değerlere saldırmak insanlık suçudur. Ben nasıl ki sizin şahsınıza hakaret edemiyorsam, sizin de benim, annemden, babamdan ve kendimden daha fazla değer verdiğim Yaratıcı'ya veya dinime hakaret etme hakkınız yoktur.

Sen bana hakaret ettin TRojka. Sen bana Faşist bile diyemezsin, kaldı ki İslamofaşist hiç diyemezsin.

Bu muhabbeti bu kadar uzatmayıp kapanması için sadece uyardım ama sen bana git anlamına bak diyerek iyice haddini aştın. Ben sana "Allah cezanı versin" desem ve sonra kalkıp git anlamına bak desem nasıl olur? Kaldı ki ceza arapça bir kelimedir ve arapçada hem mükafat anlamında hem de sizin anladığınız anlamda kullanılır.

Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az.

Selam ve saygılar.

Evet biraz kompleks cümleler kuruyorum ve bunların anlaşılması zor oluyor gibi.

Abiyogenez ilk kez 18 yy'da tartışılmıştır dedim. Bu tarihten önce Avrupa'da abiyogeneze insanlar kesin gözüyle bakıyorlardı çünkü, bu konuyu tartışmaya değer bile görmüyorlardı. Nil çamurundan fareler oluştuğuna, pis buğday ambarlarında fareler oluştuğuna v.s v.s diye giden bir şekilde cansız maddelerden canlıların oluştuğu kesindi. Ne kadar zamandır olduğunu ise dediğim gibi bilmiyorum. Bu konuda abiyogenezin olmadığını, yani etten kendi kendine kurtçukların üremediğini kanıtlamak için 1688'de bir deney yapılıyor ve ilk bu zamanlar acaba abiyogenez gerçek değil mi diye sorguluyor Avrupa.

Hayır, İslamofaşizm, müslümanların herkesi İslam çerçevesinde değerlendirip yargılamasına deniyor. İnsanları Hıristiyan, Yahudi v.s diye görmek yerine tek bir çatı altında topluyor. Müslüman ya da değil. Eğer bu düşüncede değilsen ne mutlu. Ayrıca eğer bu seni tanımlamıyorsa ve hakaret olarak kabul ettiysen de özür dilerim, sözümü geri alıyorum.

Ayrıca söyleyeyim, söyleyeyim diyorum unutuyorum her seferinde. Ben ateist değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: eloko

quote:

Yaratıcı olduğunu sadece varsayarak evrim teorisini araştırmaya devam edin diye yazdığım bir yorumuma, öyle tepkiler aldım ki,

Böyle bir varsayımın ne faydası olacak?

Bilim, hiçbir varsayımı kestirip en baştan yok sayamaz. Bilimin açıklayamadığı çok çok fazla konu var ve açıklayamadığı konular zaten teori konusu oluyor. Bilimin yaratılış olgusunu kökten yok sayması bilimin inandırıcılığına gölge düşünmektedir. Bilimin birşeyi kanıtlamak gibi bir misyonu olmamalı. Bilimin amacı gerçeği aramak olmalı. Evrim teorisini araştıran bilim tamamen taraflıdır ve tek amacı yaratıcının olmadığını kanıtlamak olmuştur. Bun düşünmemin sebebi de hiçbir (evrim araştıran) bilim adamının "Yaratıcı" yı varsayım olarak aklına bile getirmemesidir. Yahu uzaydan geldi demekle işin içinden çıkılır mı? Veya 10 üzeri bilmemkaç olasılık, 600 milyon yıl boyunca denendi, denendi, sonunda ilk canlı meydana geldi... Ama kesinlikle bir amaç yok, sadece olasılık var... Yapmayın arkadaşlar... amaç aşikar.

Yaratıcının olduğunu sadece varsaymanın bile araştırmalara farklı boyutlar katacağına inanıyorum. Ve ayrıca bilimin biz insanlardan çok şeyleri sakladığını da düşünüyorum. Bu benim kendi komplo teorim ama siz evrimcilerin inandığı bilimin hiç de masum olmadığını düşünüyorum. Bilim, sanat, medya, ekonomi, siyaset,... bunların hepsinin bir takım sermayeler tarafından yönetildiğini herkes duymuştur. Bilim de ciddi sermayeler gerektiren bir alandır. Dünyayı yönetmek için önce dinleri ortadan kaldırmak gerekiyordu ve bunu yüzyıllardır başarı ile sürdürüyorlar. Çünkü inanan insan onların istediği dünya düzenini istemiyordu... Bunlar sadece benim kendi varsayımlarım. Komplo teorisi diyerek geçer gidersiniz ama bunlar sadece benim görüşlerim değil. Olaylara biraz da farklı pencerelerden bakmak gerekiyor. Hele ki bilim araştırmak derdindeyseniz hiçbir olasılığı baştan yok sayamazsınız.

Selam ve saygılar.

• Evrim teorisini neden bu kadar ateizme dayanak olarak görüyorsunuz?Ateizm adına uydurulmuş bir şey midir evrim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canis Majoris -- 21 Kasım 2013; 2:01:23 >
  • ALINTI: Abiyogenez hipotezi Evrim'den neredeyse iki kat eskidir. Evrim'in Abiyogenez'i doğurduğu falan yoktur. Abiyogenez düşüncesi çok daha basit ve günümüzde saçma denilebilecek şekilde 18. yüzyılda bile konuşulan bir konuydu.

Kompleks bir cümle değil TRojka,,, yanlış yazmışım desen neyse...

Sen şimdi hala iddaa ediyor musun abiyogenezin Evrim'den 2 kat eski bir hipotez olduğunu?

ALINTI: Hayır, İslamofaşizm, müslümanların herkesi İslam çerçevesinde değerlendirip yargılamasına deniyor. İnsanları Hıristiyan, Yahudi v.s diye görmek yerine tek bir çatı altında topluyor. Müslüman ya da değil. Eğer bu düşüncede değilsen ne mutlu.

Pardon ama bizim kanunlarımızda da; TC vatandaşı olanlar ve olmayanlar diye yüzlerce yerde ayrım yapmıyor mu? En basit örnek; TC vatandaşı olmayan kişilere gayrimenkul satışını düzenleyen bir yasa var... Bizim kanunlarımız faşist mi oluyor TRojka? Ben insanları Müslüman olanlar ve olmayanlar diye ayırıyorsam Faşist miyim?

Anlam karmaşaları içerisindesin TRojka... Sen yanlış anlamışsın, hakaret olarak algıladıysan özür dilerim diye de özür olmaz... Uzatmıyor ve bu konuyu burda kapatıyorum. Sen de daha fazla savunma yapmaya çalışma...

Ben ateist değilim diyorsun ama yine benim fakir (?) Türkçemi zorluyorsun. Yeni bir akım mı çıktı da haberimiz yok? Bir insan ya ateisttir, ya da teisttir. Teistin anlamı da tanrıcılık demektir. Tek veya çok tanrı inancıdır. Sen şimdi diyorsun ki ben Tanrının olup olmamasıyla ilgilenmiyorum, o zaman ben ateist değilim...

Bu da başka bir anlam karmaşası...

Ateist tanrı yoktur diyene denmiyor zaten. Ateizmin anlamı; Tanrıtanımazlık. Yani tanrının varlığını kabul etmemek demektir. Yokluğunu kabul etmek değil. Sen tanrının varlığını kabul ediyor musun etmiyor musun? Beni ilgilendirmiyor diyorsan ben sana ateist derim.

Yanlışım varsa bana öğret TRojka.

Selam ve saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: AbiyuGu

Evrim teorisini neden bu kadar ateizme dayanak olarak görüyorsunuz?Ateizm adına uydurulmuş bir şey midir evrim?

İlk başlarda evet öyledir.

Aristo, Sokrates, Platon,... Bunlar sadece bilim adamı değillerdi AbiyuGu... Bunlar tanrıyı sorgulayan felsefe adamlarıydı. Zaten o dönemde bilim=felsefe gibi birşeydi... Hangi laboratuvarda hangi DNA'yı inceleyerek ortaya attılar bu görüşü? Yanlış anlaşılmasın, doğa da en büyük laboratuvardır ama şimdiki gibi sağlam datalar yok ellerinde. Etrafa baktılar, gezdiler, dolaştılar, sonuçta bir fikir ortaya attılar. Elinde sağlam data olmadan fikir ortaya atmak benim sözlüğümde uydurmaktır...

Zamanla ateistler tarafından bu görüş benimsendi, bilim gelişti, datalar arttı, destekleyen deneyler de oldu, yalanlayanlar da oldu (bunların çoğu art niyetli insanlar tarafından saklandı)... gelinen noktada yüzlerce data ile evrim temellendirildi... Yaratıcıyı kökten reddetmese ben de bu kadar karşı çıkmam evrim teorisine, araştırılmasını da çok isterim ama tek amacın, yaratıcının olmadığını kanıtlamak olduğu deneylerin ve dataların hiçbirisi meşru değildir. Siz buyurun körü körüne savunmaya devam edin evrim teorisini... Ama bana bilim yapıyorum demeyin. Bilim hiçbir varsayımı ön koşul olarak önüne koymaz. Tanrı yoktur diye varsayım yaparak başlayan deney kökten sorunludur.

Selam ve saygılar.

• Tanrı yoktur diye varsayım yapan yok.Darwin'in hayatı hakkında bilginiz var mıdır? Yaptığı dünya gezisinin ne için olduğunu biliyor musunuz? Aristo,Platon bu filozoflar bir kere özellikle Platon,Darwin'in kuramının en büyük düşmanıdırlar.Platon'un düşüncesine göre her şeyin bir özü vardır,bizim gördüklerimiz o özün yalancı bir yansımasıdır.Dolayısıyla asıl öz değişmezdir şeklindedir.Bu fikir yıllardır insanların türlerin değişmeyeceğine bir yaratılış ile ortaya çıktığına inanmasına neden olmuştur.Ama türlerin değişeceğine dair bu teoriyi ortaya atanlar Darwin ve Alfred Russell Wallace dır.Ayrıca dikkat ederseniz o filozofların da ateist olmadıklarını görürsünüz.Bu teoriyi ateizmi güçlendirmek için atıldığını zannedenlerdenseniz büyük bir yanılgı içerisindesiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canis Majoris -- 21 Kasım 2013; 2:32:30 >
  • quote:

ALINTI: Abiyogenez hipotezi Evrim'den neredeyse iki kat eskidir. Evrim'in Abiyogenez'i doğurduğu falan yoktur. Abiyogenez düşüncesi çok daha basit ve günümüzde saçma denilebilecek şekilde 18. yüzyılda bile konuşulan bir konuydu.

Kompleks bir cümle değil TRojka,,, yanlış yazmışım desen neyse...

Sen şimdi hala iddaa ediyor musun abiyogenezin Evrim'den 2 kat eski bir hipotez olduğunu?

ALINTI: Hayır, İslamofaşizm, müslümanların herkesi İslam çerçevesinde değerlendirip yargılamasına deniyor. İnsanları Hıristiyan, Yahudi v.s diye görmek yerine tek bir çatı altında topluyor. Müslüman ya da değil. Eğer bu düşüncede değilsen ne mutlu.

Pardon ama bizim kanunlarımızda da; TC vatandaşı olanlar ve olmayanlar diye yüzlerce yerde ayrım yapmıyor mu? En basit örnek; TC vatandaşı olmayan kişilere gayrimenkul satışını düzenleyen bir yasa var... Bizim kanunlarımız faşist mi oluyor TRojka? Ben insanları Müslüman olanlar ve olmayanlar diye ayırıyorsam Faşist miyim?

Anlam karmaşaları içerisindesin TRojka... Sen yanlış anlamışsın, hakaret olarak algıladıysan özür dilerim diye de özür olmaz... Uzatmıyor ve bu konuyu burda kapatıyorum. Sen de daha fazla savunma yapmaya çalışma...

Ben ateist değilim diyorsun ama yine benim fakir (?) Türkçemi zorluyorsun. Yeni bir akım mı çıktı da haberimiz yok? Bir insan ya ateisttir, ya da teisttir. Teistin anlamı da tanrıcılık demektir. Tek veya çok tanrı inancıdır. Sen şimdi diyorsun ki ben Tanrının olup olmamasıyla ilgilenmiyorum, o zaman ben ateist değilim...

Bu da başka bir anlam karmaşası...

Ateist tanrı yoktur diyene denmiyor zaten. Ateizmin anlamı; Tanrıtanımazlık. Yani tanrının varlığını kabul etmemek demektir. Yokluğunu kabul etmek değil. Sen tanrının varlığını kabul ediyor musun etmiyor musun? Beni ilgilendirmiyor diyorsan ben sana ateist derim.

Yanlışım varsa bana öğret TRojka.

Selam ve saygılar.

Şu Abiyogenez olayını daha sonra geniş bir şekilde konuşalım, iyice çorba oldu.

Ben tanrının varlığıyla ilgili bir kanıtın olabileceğini düşünmüyorum. Keza yokluğuyla da ilgili. Tanrının varlığını ya da yokluğunu iddia etmek bana göre saçmadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: AbiyuGu

Tanrı yoktur diye varsayım yapan yok.Darwin'in hayatı hakkında bilginiz var mıdır? Yaptığı dünya gezisinin ne için olduğunu biliyor musunuz? Aristo,Platon bu filozoflar bir kere özellikle Platon,Darwin'in kuramının en büyük düşmanıdırlar.Platon'un düşüncesine göre her şeyin bir özü vardır,bizim gördüklerimiz o özün yalancı bir yansımasıdır.Dolayısıyla asıl öz değişmezdir şeklindedir.Bu fikir yıllardır insanların türlerin değişmeyeceğine bir yaratılış ile ortaya çıktığına inanmasına neden olmuştur.Ama türlerin değişeceğine dair bu teoriyi ortaya atanlar Darwin ve Alfred Russell Wallace dır.Ayrıca dikkat ederseniz o filozofların da ateist olmadıklarını görürsünüz.Bu teoriyi ateizmi güçlendirmek için atıldığını zannedenlerdenseniz büyük bir yanılgı içerisindesiniz.

Platon konusunda haklısın, Platon'dan çok daha öncesine dayanıyor zaten evrim teorisi... Evrim teorisinin Antik çağda bile tartışıldığını söylemeye çalışıyordum. Bu filozoflar ve daha birçoğu, yaratıcıyı sorguluyorlardı. Arkadaşın biri evrim teorisinin başlangıcını 19. YY sanıyor diye verdim o örnekleri...

O filozofların ateist olmadıklarını nasıl bu kadar kesin söyleyebiliyorsunuz?

ALINTI: Platon'un Sokrates'in Savunması adlı eserinde anlattığı kadarıyla Sokrates, şehrin tanrılarına inanmamak onların yerine başka tanrılar koymak ve böylece gençliği zehirlemekle suçlanır. Sokrates bu suçlamalar sonucunda ölüme mahkûm edilir. Sokrates, yazılı bir kaynak bırakmamıştır. Yaşamı ve düşünceleri ile ilgili bilgiler Aristophanes gibi çağdaş yazarlar, Platon ve Ksenophon gibi ardıllarının yazdıkları ve Sokrates’in ölümünden on beş yıl sonra dünyaya gelen Aristoteles’in dolaylı anlatımlarıyla günümüze ulaşmıştır.

ALINTI: MÖ 323'te Büyük İskender'in bir Asya seferi esnasında ölmesi üzerine Atina'da Makedon karşıtı bir tepki dalgası peydah olduğu vakit, aslında Makedonculuk zannı taşıyan Aristoteles'e karşı, dine saygısızlık davası açılması söz konusu olur. Bir ölümlüyü -Hermias'ı- anısına bir ilâhi yazarak ölümsüzleştirmekle itham edilir.

Bunlar wikiden copy/paste ler.

Ama doğru, ama yanlış,,, o dönemi zaten kimse kesin bilemez ama ortada bir gerçek var, bu filozoflar dini sorgulamaya başlamışlar ve haklarında din düşmanlığı davaları açılmış. Sen şimdi bu filozoflar din alimidir diyorsan sana söyleyecek bir sözüm yok.

Ben hala savunuyorum ki, Evrim Teorisi, Ateizmin uydurduğu bir varsayımdır. Çok kısıtlı data ile ortaya atılmış bir hipotezdir. Yüzyıllar sonra Darwin tarafından teori haline getirilmiştir. Darwin ateistmiydi, misyoner miydi,... beni hiç ilgilendirmiyor. Hem siz demiyor musunuz evrim teorisini eleştirmek için Darwin'i kullanmayın diye? Bana sorarsan (bu sadece benim tahminim) Darwin, misyonerlik faaliyeti için yola çıkmış, Antik Çağ'dan gelen bu felsefeyi öğrenmiş, benimsemiş, kendi inancını sorgulamış, zaten var olan Evrim Teorisinin patentini almış, ama sonraki araştırmalarında pişman olup kendi kendini yalanlamıştır.

Evrim teorisinin Ateizm kaynaklı olmadığını düşünenlerdenseniz bence siz yanılgı içerisindesiniz.

Selam ve saygılar.

• quote:

Bilim hiçbir varsayımı ön koşul olarak önüne koymaz. Tanrı yoktur diye varsayım yaparak başlayan deney kökten sorunludur.

Sonuna kadar haklısınız. Bu yüzden tanrı vardır gibi bir varsayım yaparak bir deneye başlanmıyor. Tıpkı tanrı yoktur da denmediği gibi.

Ayrıca şunları incelemenizi tavsiye ederim:

http://en.wikipedia.org/wiki/Theistic_evolution

http://en.wikipedia.org/wiki/Atheistic_evolution

Bunlar Evrim'i ilgilendiren şeyler değillerdir. Kendi içinde görüşlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRojka -- 21 Kasım 2013; 11:39:26 >

• quote:

quote:

Bilim hiçbir varsayımı ön koşul olarak önüne koymaz. Tanrı yoktur diye varsayım yaparak başlayan deney kökten sorunludur.

Sonuna kadar haklısınız. Bu yüzden tanrı vardır gibi bir varsayım yaparak bir deneye başlanmıyor. Tıpkı tanrı yoktur da denmediği gibi.

Ayrıca şunları incelemenizi tavsiye ederim:

http://en.wikipedia.org/wiki/Theistic_evolution#cite_note-collins-def-4

http://en.wikipedia.org/wiki/Atheistic_evolution

Bunlar Evrim'i ilgilendiren şeyler değillerdir. Kendi içinde görüşlerdir.

Kaynaklar icin sagolun ama cidden insanin kafasi karisiyor her kafadan farkli bir ses

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yönetici arkadaş, senin bu yaptığın adil mi şimdi? Yazdıklarımız sizin inançlarınızı rahatsız mı etti ki bizim emek vererek, zaman harcayarak yazdığımız yorumları, kafanıza göre siliyorsunuz?

Dinle ilgili ne yazmışım da sildin sen şimdi onca emeği? Bu kadar hazımsız olmayın arkadaşım. Adam orda ateizmi savunsun, sen de ona destek vermeye çalış, öbür tarafta biri yaratıcı dedimi hemen temizle (!) Bence temizlenmesi gereken birşey varsa o da sizin zavallı ve hastalıklı zihniyetinizdir.

Sizleri kendi dünyanızda, kendi yalanlarınızla başbaşa bırakıyorum. Allah hepinizi ıslah etsin.

Selam ve saygılar.
  • Evrim teorisinin ne şekilde ne amaçla ortaya çıktığı hiç önemli değil. Ateizm kaynaklı da çıkmış olabilir başka kaynaklı da...

Evrim teorisinin bugünkü geldiği noktaya bakmak gerekir.

Bugün evrim bir politika değildir bir ideoloji hiç değildir.

Eğer evrim bilimsel çevrelerde ortaya çıkmış bir politika olsaydı karşı politika da olurdu. Bugün bakıyoruz bilim dünyasında var mı evrimin karşısında bir sağlam bir şey. Yok.

Dünyada hiç bir politika toplumun belirli bir kesiminde %95'in üzerinde kabul göremez. Hele bu politikanın ucu dine dokunuyorsa inançlara çok radikal bir şekilde darbe getiriyorsa.
    http://ncse.com/news/2009/07/views-evolution-among-public-scientists-004904

Hele bir de böyle bir politikanın üzerinden Evrimsel Tıp diye bir bilim dalı çıkacak ve yeni araştırma yolları açılacak.

Bu kesimin dışında çıktığımızda ise evrim karşıtlarının çok güçlü olduğunu görürüz. Madem evrim karşıtları evrimi politika olarak gördüler, evrimi can evinden vurmak için neden üniversite bazlı bir karşı politika üretemiyorlar.

Almıyorlar mı senin adamlarını. Evrimi kabul etmeyene akademik kariyeri çok mu görüyorlar. Aç kendi üniversiteni. Yürü yaratılışın yolundan. Niye gidemiyorsun. Neden hala oran 95'in üzerinde.

Evrim karşıtlarının evrim ile baş edebilmek için yapabileceği 2 şey var.

1.Bilimsel platformda evrime karşı çıkacaksın.
    Bu şu anada kadar mümkün olmadı. Hiç bir bilimsel dayanağı olmayan sözde yaratılış teorisi diye bir şey çıkardılar. Tutmadı.

2.Baktın bilimsel platformda tutturamıyorsun. O zaman evrimi aşşağı çekeceksin. Din ekseninde tartışacaksın evrimi. Darwinizm diyeceksin, Darwinin üzerine oynayacaksın. Ah bu ateistler yok mu diyeceksin. Bu evrimi bulanlar kafir diyeceksin....

İşte bunların hepsi çaresizce çırpınışlarda başka bir şey değildir.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.