Şimdi Ara

exper bekliyorum yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kabataslak çizdiğim bu resimde sizce kim hatalı arka teker üstünden aracım darbe aldı servise bıraktım exper bekliyoruz.

exper bekliyorum yardım

• A ARACI KUSURLU SAGDAN GELENE YOL VERMEDİGİ İCİN ARKA TEKERDEN VURMASI BİRSEY İFADE ETMİYOR KANUNLAR SAGDAN GELENE YOL VER DİYOR GEÇMİŞ OLSUN...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayarotoservis -- 18 Şubat 2013; 13:47:59 >
  • ben geçmişim kavşağı ama diğer araçla aynı anda girmiyorumki kavşağa onun nereden çıktığını bile farketmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_y_z_

ben geçmişim kavşağı ama diğer araçla aynı anda girmiyorumki kavşağa onun nereden çıktığını bile farketmedim.

NE YAZIKKİ KUSURLUSUNUZ KAVSAGI GEÇMENİZ BİRSEY İFADE ETMİYOR ZATEN FARKETSEYDNİZ KAZA MEYDANA GELMEZDİ KAZALAR GENELDE ANLIK OLUR ANİDEN CAT PAT PEKİ TUTANAGI SİZMİ TUTTUNUZ POLİSMİ...
  • tutanağı biz tuttuk,vuran çarptığını kabul etti rapora çarptım yazdı ama bilmiyorum dediğiniz gibiyse bizde kusurlu çıkabiliriz.
  • quote:

tutanağı biz tuttuk,vuran çarptığını kabul etti rapora çarptım yazdı ama bilmiyorum dediğiniz gibiyse bizde kusurlu çıkabiliriz.

EGER POLİS ÇAGIRSAYDINIZ EN FAZLA KARŞI ARACA 100/25 KUSUR VERİRDİ KAVSAKLARDA HIZINI AZALTMADIGI İÇİN..... ONUN CARPTIM YAZMASI BİRSEY İFADE ETMİYOR TUTANAGIN ÇİZİMİNE BAKIYORLAR... UMARIM ARACANIZDA FAZLA BİR HASAR YOKTUR TEKERDEN VURMUS ÖTEKİ ARAÇTA DAHA FAZLA HASAR OLMASI LAZIM...
  •  exper bekliyorum yardım
  • HASARINDA BİRSEY YOK ANKARADA OLSAYDIN YARDIMCI OLURDUM 500 TLYİ GEÇMEZ HEMDE LOKAL BOYANIRDI YALNIZ SERVİSE GİDERSE KOMPLE BOYARLAR TANIGIN BİR USTA VARSA RİCA ET LOKAL BOYASINLAR ...
  • teşekkürler cvp için.
  • şöyle bir karar örneği buldum suçlu bulunursam kullanıcam.

41 T plakalı araç sürücüsü Ö, “kavşağa geldiğimde sağdaki sokaktan gelen araç süratli olduğu
    için…..kazanın meydana gelişinde kusursuz olduğunu” beyan etmiş,
    34 H plakalı araç sürücüsü R ise,” Cumhuriyet Caddesinde giderken ….çarpıştık” diyerek
    beyanda bulunmuştur.
    Sürücü beyanlarından ve çizdikleri krokiden kavşakta asli tali yol ayrımının bulunmadığından
    yolların eşit konumda olduğu kabul edilerek değerlendirme yapılmıştır. Taraflarca çizilen
    krokiden, başvuru sahibine ait 34 H plakalı aracın kaza sırasında kavşaktaki geçişi
    tamamlamak üzere olduğu anlaşılmaktadır. Bu aracın hasarı, dosyada mevcut fotoğraflardan
    da anlaşılacağı gibi sağ arka teker hizasından başlayıp sağ arka çamurluk, arka tampon ve sağ
    arka stop lambasındadır.
    41 T plakalı aracın sadme sonucu kaldırıma çarpmak suretiyle ön kısmından hasarlanması da
    kazanın oluşumuyla uyumludur.
    Her ne kadar KTK 57 md. ve KTY. 109 md. Kavşak kollarının trafik yoğunluğu bakımından
    farklı oldukları işaretlerle belirlenmemiş ise, soldaki aracın sağdan gelen araca geçit hakkı
    vermek zorunda olduğu yazılı ise de kazayla ilgili kroki ve aracın hasarına ait fotoğraflar,
    başvuru sahibine ait 41 T plakalı aracın kavşaktaki geçişini tamamlamak üzere olduğu
    anlaşıldığından kanun ve yönetmelikteki bu kuralın bütünüyle başvuru konusu kazada
    uygulanması mümkün görülmemiştir.
    Sigorta kuruluşunun başvuruyu değerlendirirken, Tramer’den alınan kaza senaryolarında tali
    yoldan ana yola çıkan aracın kazaya sebebiyet verdiği ve % 100 kusurlu olduğu senaryosuna
    itibar ederek hasarı reddettiği anlaşılmaktadır.
    Yollarla ilgili somut hiçbir belge ve bilgi olmamasına rağmen Tramer’den alınan kaza
    senaryosunda ana yol tali yol ayrımı yapılarak kusurun belirlenmesi kazanın oluş şekline ve
    oluşan hasarlarla uygun olmadığından bu kusur tespitine itibar edilmemiştir.
    Kazanın meydana gelmesinde kavşaktaki geçişini tamamlamak üzere olan ancak sağından
    gelen araca geçiş üstünlüğü tanımamış olan 41 T plakalı araç sürücüsü Ö % 50 nispetinde,
    kavşakta geçişin tamamlamakta olan araca arka tarafından çarpan ve kavşaklara yaklaşırken,
    kavşaktaki şartlara uyacak şekilde yavaşlamayan, gerekli dikkat ve özeni göstermeyen,
    zamanında fren tedbirine başvurmayan 34 H plakalı araç sürücüsü R % 50 nispetinde kusurlu
    bulunmuştur.

• 2009 da aynı şekilde ben (B) bir taksiye vurdum ön çamurluk, ön kapı, arka kapı, arka çamurluk boydan boya saç yırtıldı. Tramer de sağdan gelen araca yol vermediğinden taksi kusurlu çıktı.
  • yorumlar için teşekkürler arkadaşlar karşı taraf %100 kusurlu bulundu.
  • quote:

yorumlar için teşekkürler arkadaşlar karşı taraf %100 kusurlu bulundu.

OLACAK SEY DEGİL ADINIZA SEVİNDİM
  • benzer şekilde benim aracıma arka tekerden burdular %100 vurana verilmişti
    http://i.imgur.com/xU4nhyt.jpg
  • sizede geçmiş olsun,,genelde arka taraflardan darbe alınca karşı tarafı suçlu buluyorlar heralde:)
  • geçmiş olsun

diğer başlıkta da anlatmıştım bu sağdan gelme olayına inşallah sizlerde olduğu gibi bir çözüm bulunur çünkü vatandaş ben sağdayım diye göre göre gelip vuruyor,aynı zamanda mantıki olarak düşünürsek adam zaten kavşağı neredeyse geçmiş ve bu durumda nasıl oluyorda sağdaki şoför önünden geçen aracı görmüyor ,biraz frene dokunuverse sanki ne kaybedecek

inşallah bu tür kararlar çoğalırda insanlar kavşağa biraz daha tedbirli girer
  • teşekkürler kardeşim,inşallah temennimiz bu şekilde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.