Şimdi Ara

Expres Gate nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
21.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

quote:

Express Gate
    Mini işletim sistemi ASUS-exclusive mini-OS ile bilgisayarınızı açmadan sadece 8 sn içinde: İnternet erişimi,Messenger,Skype,Online oyunlar, Muzik ve Fotoğrafları görüntüleme imkanı sağlar.

diye bir bilgi okudum. program ekle/kaldır'da da var ama nasıl çalışır nasıl kullanılır bilmiyorum.

• Ben onu 8 sn de en kısa açılış süresi olarak biliyorum ama ..
  • valla benim makina 8sn değil 2dk'da zor açılıyo
  • Asusun teknolojisi çok kısa sürede windowsu açmadan çok temel uygulamalara erişmeyi sağlıyo internet gibi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: propet

Asusun teknolojisi çok kısa sürede windowsu açmadan çok temel uygulamalara erişmeyi sağlıyo internet gibi .

o zaten yazıyo kardeşim amacın yardımcı olmak değil post kasmak
    ben nasıl kullanıldığını soruyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: fifa_05

quote:

Orijinalden alıntı: propet

Asusun teknolojisi çok kısa sürede windowsu açmadan çok temel uygulamalara erişmeyi sağlıyo internet gibi .

o zaten yazıyo kardeşim amacın yardımcı olmak değil post kasmak
    ben nasıl kullanıldığını soruyorum

çakkal yakanmışbende merak ettim şimdi aslında windowsu kurmadan internete giriliyodu ama
    diğerlerini bilmiyorum hatta vistayı kurmadan internetten indiren arkadaşlar vardı

• eğer anakart express gate destekliyse:

express gate yazılımı hdd ye yüklenir
    hdd sata bağlantılı ise, bios tan AHCI modundan çıkarılıp IDE moduna getirilir(çünkü express gate sata da çalışmıyor)
    ayrıca bios tan express gate özelliği aktif hale getirilir
    kaydedilip çıkılır

pc kendini baştan başlatır
    ekrana express gate menüsü çıkar, seçenekler önünüzdedir, seçim yaparsınız..
    web seçerseniz bir web browser açılır, internette sörf yaparsınız
    msn gibi iletişim programlarından birini kullanarak arkadaşlarınızla iletişime geçersiniz
    fotoğraf sekmesi ile hdd deki fotoğraflarınızı görüntüleyebilirsiniz.

ayrıca, mesela web i seçtiniz, sonra fotoğraf görüntülemeye geçiş yapabilirsiniz.

asus un iddia ettiği gibi 8 saniye değil de, 10-12 saniye gibi bir sürede yaparsınız bunları

eğer ki internette birşey bakıp pc yi kapayacaksanız, express gate çok avantajlı bir sistem. ama benim gibi sata hdd ye sahipseniz, pratik olmuyor

bir de anakarta dahili express gate i olan anakartlar var, işte express gate orada hakkını veriyor.. sata yada ide hdd nizin olmasına, ondan ona geçiş yapmanıza gerek yok..

bendeki maalesef hdd ye yüklenen express gate i çalıştıran anakart

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Binance mı? Gate io mu?
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @dikmenibo çok teşekkürler

benim program ekle/kaldırda express gate var.
    şimdi BIOS ayarları mı yapmam gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fifa_05

@dikmenibo çok teşekkürler

benim program ekle/kaldırda express gate var.
    şimdi BIOS ayarları mı yapmam gerekiyor?

program ekle kaldırda express gate varsa, program yüklü demektir. evet, bios a girip express gate ayarlarını yapacaksın. hangi sekmede olduğunu hatırlamıyorum, bios ta yukardaki sekmelerden en sağ taraftar 2. sekmede olması lazım ayarlar. express gate i enable yapıp, kaç saniye ekranda gözüksün ayarını yapacaksın, ben 5 saniye diye ayarlıyordum hdd de sata sürücüleri yüklü değilken..
  • bunun çeşitli versiyonları mevcuttu yani registry den fln ayar vererek os u(xp) pek çok servisten mahrum bırakarak 10sn civarı gibi bi sürede açmanın yolları vardı bi dergide eger ilgilenirseniz nette de bulabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dikmenibo

eğer anakart express gate destekliyse:

hdd sata bağlantılı ise, bios tan AHCI modundan çıkarılıp IDE moduna getirilir(çünkü express gate sata da çalışmıyor)
    kaydedilip çıkılır

msn gibi iletişim programlarından birini kullanarak arkadaşlarınızla iletişime geçersiniz

ayrıca, mesela web i seçtiniz, sonra fotoğraf görüntülemeye geçiş yapabilirsiniz.

asus un iddia ettiği gibi 8 saniye değil de, 10-12 saniye gibi bir sürede yaparsınız bunları

eğer ki internette birşey bakıp pc yi kapayacaksanız, express gate çok avantajlı bir sistem. ama benim gibi sata hdd ye sahipseniz, pratik olmuyor

bir de anakarta dahili express gate i olan anakartlar var, işte express gate orada hakkını veriyor.. sata yada ide hdd nizin olmasına, ondan ona geçiş yapmanıza gerek yok..

hdd sata bağlantılı ise, bios tan AHCI modundan çıkarılıp IDE moduna getirilir .. peki bu işlem nasıl yapılır ?

• millet bu işletim sistemi sistem gereksinimlerinize göre degişmekle birlikte en iyi ihtimalle 8 sn de açılır ben 8 sn de açıyorum laptopta. yanlız galiba tek eksiği tek bir temaya ve adam akıllı güncellemelere sahip olmaması yani sistem hızlı tmm ama üerinde herhangi bir oynama yapamazsınız. download yapabilmek için bile bir flash diske ihtiyacınız var. ayrıca güç tüketimi kousunda süper bir işletim sistemi kullanabilenler sonuna kadar faydalansın derim. kolay gele
  • Bende ki modelde ayrı bir on/off tuşu var. Onu kullanarak açtığınızda birkaç saniye içinde düşük kaynak kulkanımlı bir uygulama açılıyor. Buradan internete de girebiliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ka_sys

Bende ki modelde ayrı bir on/off tuşu var. Onu kullanarak açtığınızda birkaç saniye içinde düşük kaynak kulkanımlı bir uygulama açılıyor. Buradan internete de girebiliyorsunuz.

G serisi dizüstülerde güç seçeneklerini değiştiren tuş var sol üstte. Pc kapalıyken bastığınızda ise bu mini sistemi açmak için power tuşu görevi görüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dikmenibo

eğer anakart express gate destekliyse:

kaydedilip çıkılır

slm:) asus k55vd anakartım,,,,bu programı indirip yükledim ama eskiden delete tuşuyla bios utility arayüzüne girebilirken,şimdi giremiyorum(!)...girebilseydim express gate'i enable yapıp,sata opsiyonunu da ide yapacaktım ama giremiyorum ki:) ne yapmamı tavsiye edersiniz acaba? çalıştır(run) dan biosa girebilecek bir msdos komutu felan var mıdır acaba? yada winflash programı vasıtasıyla girilir mi?(ki denedim ben giremedim yine) ,,,not:k55vd anakartı zannediyorum ki express gatei destekliyor çünki yaklaşık 400mblık bir program ve kurulum yapılırken uyumsuzluk var hatası vs...vermedi.....yardımcı olabilirseniz sevinirim....teşekkürler...

• Bendeki G53'deki EG'de de bug'lar var. Stok versiyonu kullanıyorum. Örnek bug: Windows'da Wireless Console ile Bluetooth'u kapatın, EG'e girip çıkın ve tekrar Windows'u açın, Bluetooth açık görünüyor :)

Bunun dışında flash desteği ve Firefox dışında bir işe yaramıyor. Video desteği bile yok. Skype zaten yok. Çok esprisi yok yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biosa girip sata configuration kısmından ide yi seçtim ama express gate'i enable yap kısmı yok bu sefer de:)öyle bir şey bulamadım ben....oyüzden express gatei aktivize edemedim...merak etmiştim,,,asusun official sitesinde anlatım videosu vardı..orda skype flan da vardı.....pek çok opsiyon vardı,,işletim sistemi çöktüğünde,internete de bağlanılabiliyordu.....bios sürümüm 404,,anakart k55vd.....görebilen varmı enable kısmını yaw?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.