Herkese iyi günler, Opel Grandland aile arabamız var. 215/65 R17 XL 103V Michelin Primacy 4 lastik fabrika tarafından takılmış ve ömrünün sonuna geliyor. İnternetten araştırdığım kadarıyla bu araç aynı zamanda 215/65/ R17 99V lastik ile de fabrikadan çıkmış XL olmadan. Aynı zamanda Tiguanda da bu 215/65/ R17 99V ölçüler olduğu öğrendim. Sanırım fabrika o ürettiği dönemde elinde hangi set lastikler varsa onu takıp yolluyor. Bu öçlülerde XL bulmak zor bir Michelin ve Continental var sanırım ve fiyatları da pahalı. Ben buna 215/65/ R17 99V extra load olmadan bir lastik taktırsam yanaklar büyük olduğu için ilerde pişman olur muyum parçalanma konusunda tam karar veremedim. 3 kişilik bir aileyiz ve arabada haliyle yük taşımıyoruz. Sakin kullanırız performans beklentimiz yok. Aynı arabada Extra Load ve normal lastik kullanan arkadaşlar fikrini belirtirse sevinirim. Extra Load etiketi olmayanı alırsam fiyatı daha ucuz olacak ve konfora etki edeceğini düşünüyorum özellikle arkası için çünkü Granland arka süspansiyonlar yarı bağımsız. |
Extra Load (XL) lastik SUVcuk için gerekli mi?
-
-
Gerekli değil hocam kullanabilirsiniz. Çok daha büyük Captiva’m vardı o bile düz 235 55 18 kullanıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Extra Load lastikler yük taşımak için veya yüksek hızlara çıkmak isteyenler içindir (220 km/h ve üzeri)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şart değil ama yol tutuşun azalır, balon-yarılma riski artar, konfor artar.
bence her ebat için verdiği aldığından çok oluyor xl lastiklerin. hele ki 215-65 yanak lastikte ben olsam kesin xl tercih ederim.
-
Binek bir arabada XL tercih etmem. Konforu düşürür. Her halükarda V hız sınıfı var.
Yük indeksine bakarak daha net karar verebilrsiniz. Üreticiler farklı sebeplerle XL yazabiiyor. XL bir standart değil (daha doğrusu 60'larda kalmış, artık takip edilmeyen bir standart), yük indeksi bir standart ve belirli testleri var.
-
2019 model enjoy paket grandland x im vardı. fabrika 215 65 r17 primacy 3 takmıştı. yük endeksi 99'du. XL'ye gerek yok. 99 olsun yeterli.
-
65 yanakta sönümleyecek bir sürü alan olduğu için xl olmasa da çukurlarda sorun yaratmaz. 40-45 yanak olsa xl çok daha mantıklı olurdu.
-
XL tipi lastiklerin yanakları daha kalın ve yük taşıma güçleri daha fazla, aynı zamanda daha zor balon yapar. Eğer bozuk yollarda araç kullanıyorsanız ve lastiklerinizde balon hikayeniz varsa XL kullanmanız faydalı olur. Ülkemizde satılan araçların homologasyon bilgilerinde uygun lastik tipi yük ve hız dahil olmak üzere yazıyor. AB'nin internet sitesinden aracınız için bakabilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X