Şimdi Ara

Fabia - Auris - Polo - Fiesta - Corsa Karmaşası ? Çok Ortada Kaldım Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Yakınlarda deli şahinimi satıp az yakan hb bir araç almak istiyorum. Bütçem 30.000 ile 36.000 TL arası. Şimdi kafamdaki deli soruları size aktarmak istiyorum.

Öncelik olarak engelli raporu ile ötv ödememe hakkına sahibim. Bu da demek oluyor ki, bu bütçe ile başlıkta saydığım bütün araçların 1.0 - 1.2 benzinli en full modellerini alabiliyorum. Fakat şöyle bir durum sözkonusu ki hergün işe gidiyorum ve arabayı faal olarak kullanıyorum. Yani yakıttaki 5 kuruşluk artış bile beni totalde çok etkiliyor. Bu nedenle çok istememe rağmen benziliye karşı içimde bir soğukluk var açıkçası.

Birileri bana bu modellerin benzinlilerinin ne kadar yaktığını söylebilir mi ?

2. olarak yine başlıktaki modellerin dizellerini alabiliyorum. İçimde Poloya karşı büyük bir yakınlık var. Neden ? Çünkü yakıtı az ve kasası hoşuma gidiyor. Fakat bunda da donanım eksikliği sözkonusu.

Auris kasası yine hoşuma gidiyor. Fakat bu aracın eksi yönlerini bilmiyorum.

Fiesta'nın yeni kasasının ( sanırım 2013 oluyor ) önü çok hoşuma gidiyor. Ve donanımı da gözardı edilemeyecek düzeyde. Fakat bana bu araba şişko geliyor. Yani yanları paraşüt gibi olmuş teyzelere benziyor.

Corsa da seçeneklerin arasında bu aracın artı eksi yönlerini bilmiyorum. Ama kasası hoşuma gitmiyor.

Bütün bunların tüm ortak noktaları HB olması ve az yakması. Bir babayiğit çıkıp benzinli al senin deli şahinden fazla yakmaz derse ona teşekkür edeceğim. Umarım bana yardım eder cevaplarınızı eksik etmezsiniz. Şimdiden herkese çook teşekkürler.

• 1.6 auris + lpg işinizi görür hocam(lpg ile uyumu çok iyi). Kronik arızası yoktur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fabia, Polo ve İbizadaki tsi motorlar gaz pedalına hunharca davranmadıkça emsallerinden ve şahinden az yakma potansiyeline sahip. Hele ibizadaki 1.0 ecotsi 110 bg. lik ünite istendiğinde ekonomik istendiğinde de performanslı sürüşe imkan verir diye düşünüyorum.

• Bir diğer husus Auris C segmenti, hacim olarak içlerinde en iyisi söz konusu yakıt olduğunda ise 1.33 benzinli motor lpg uyumlu ancak kimilerine hantal gelebilen bi motora sahip. Toyota Yaris B hb kriterine uyan model olabilir

• Ortalama hızınızı söylerseniz tsi ünitelerin ne yakacağını söyleyebilirim. Ben 1.4 Tsi 140lık motoru kullanıyorum 6.5-7.5L arası tüketiyorum. 2000km'lik uzun süre ortalamam 7.0L. Tsi motorlar ortalama hız 20-25km/h'nin altına düşmediği sürece 7 hatta 6L'nin altında tüketebiliyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zuzzi

Bir diğer husus Auris C segmenti, hacim olarak içlerinde en iyisi söz konusu yakıt olduğunda ise 1.33 benzinli motor lpg uyumlu ancak kimilerine hantal gelebilen bi motora sahip. Toyota Yaris B hb kriterine uyan model olabilir

quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimeltem

1.6 auris + lpg işinizi görür hocam(lpg ile uyumu çok iyi). Kronik arızası yoktur

Teşekkürler hocam. Şekli falan hoşuma gidiyor zaten. Fakat model olarak diğerlerine göre geride. Şu anda 2010 ve üstü piyasası 40.000 e çok yakın.

@zuzzi

Evet birde yaris ve ibiza faktörleri de var onları unutmuşum. Şahinciyim ama öyle yanlıyım tapagaz gideyim gibi bir derdim yok. Benim ortalama hızım en düşük 90 en yüksek 100 olur.

quote:

Orijinalden alıntı: Duellist

Ortalama hızınızı söylerseniz tsi ünitelerin ne yakacağını söyleyebilirim. Ben 1.4 Tsi 140lık motoru kullanıyorum 6.5-7.5L arası tüketiyorum. 2000km'lik uzun süre ortalamam 7.0L. Tsi motorlar ortalama hız 20-25km/h'nin altına düşmediği sürece 7 hatta 6L'nin altında tüketebiliyorlar.

Ortalama hız 95 diyebilirim. Sürekli şehir dışına yolculuk yapacağım. Birde klima muhtemelen yazın sürekli açık olur.

• TSi motorlarla yakacağınız benzin maksimum 6L olur o zaman. 1.4 TSi Leonla İzmir'den, Ankara'ya geldim. Arabada 2 kişiydik, klima açıktı, ara ara gazladım 5.7L yakmışım. Ama 10-15km ortalama hızla köprü trafiğine girerseniz 8-9L hatta 10L yakarsınız onu dip not düşeyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Duellist kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler ama inanın bu yakıt tüketimi ( 5.7 ) bile şu an için fazla. Malum 95 oktan fiyatları belli. Günde ortalama 50-80 km yol yapıyorum. Bunu gözardı edemem. İlk başta küçük bir fark olarak gözükse de yıl olarak hesaplayınca aracın sigorta vs. gibi masraflarını çıkartıyor. Bu arada sizin bahsettiğiniz ortalama yakıt tüketimi 28 kuruşa denk geliyor şu anda. Ben şahinle 22 kuruş yakıyorum km de bu bile fazla geliyor. Fakat Fabia ve Polo nun 1.2 TSI 90PSI modeli fabrika verilerinde 4,2 lt ortalama yakıt tüketimi gösteriyor ne derece doğrudur bilemem tabi. Bu da 18 kuruşa falan denk geliyor. Bu benim için gayet yeterli bir sonuç ama işte emin olamıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.