Şimdi Ara

Fakir bir ailede doğup emeğiyle zengin olan var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Orta-fakir ailede doğup anne babası işci olupta çok iyi hayat şartlarına torpilsiz yalakalık yapmadan ulaşan var mıdır.

• Fakir bir aileye sahip çocukların zengin olması çok zor. Belki iyi bir yerlere gelir o da çok zor ama zengin olması imkansız gibi bir şey artık .
    Zengin ailenin çocukları ise istemese bile iyi yerlere gelir zengin olur. En kotu babasının şirketinin başına geçer .
    O yüzden hep derim aile kaderdir sizler de zengin olmadan çocuk yapmayın yoksa sistemin kurbanı olur.
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Fakirler üreyecek ki patronlar servetlerine servet katsınlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OptimizedSettings -- 27 Ekim 2024; 15:41:45 >
  • Up
  • kürt memet var

• m*mur olur üzerine bir de m*murla evlenirlerse çok kolay zengin oluyorlar. ilk birkaç yıl krediyle araba alır, satar sonra evini alır, sonra ikinci ev, üçüncü ev derken servetine servet katarlar. öğretmenleri düşünelim mesela, bu yaz tatiline kadar 2 defa zam alacak, en düşüğü 45 binlerde olan maaşlarını 60-70 seviyesine çıkartacakalar. her ay 150 bin tl giren ev zengin olamıyorsa 17 bin liraya çalışan fakir hiç zengin olamaz.

• Öyle sıfırdan başladım hayvan gibi zengin oldum hikayelerine inanmıyorum. Böyle videolar gördüğüm zaman ya bi s.. git diyip kapatıyorum.

Çünkü dünyada sistem şöyle çalışıyor. Yatırım yapmadan zengin olamayacagına göre para kazanmak için önce sağlam miktarda paran olması gerekiyo. İşte kıt kanaat geçineyim de artan parayla dolar alayım borsa oynayım koyin alayım zengin olayım falan o iş yaş.

Ayrıca para da tek başına yeterli değil.
    Kuvvetli mevki makamlarda bağlantılarınız yoksa bir yere kadar yükselir orda takılır kalırsınız.
  • Rahmetli babam kumar belasına bulaşmış eve gelmediği günler olurmuş.

Anamın anlattığına göre istenmeyen gebelikmişim. O zamanlar kürtaj serbestmiş ve anamda beni aldırmaya karar vermiş.
    Ancak rahmetli ağabeyim “Ben kardeş istiyorum” diye ısrar edince anam vazgeçmiş.

2 yaşıma kadar anam bakmış bana ama bakmış geçim olmuyor hemşireliğe başlamış.
    Bana da okuldan sırayla eve gelen ablam ve ağabeyim bakmışlar.

Okula başladığımda ise evde yalnız kalmayı öğrenmiştim.
    Veli toplantılarına gelen bir velim bile olmadığından öğretmen kızardı “Çalışkan olmana diyeceğim yok ama şu beslenme saatlerini ailene anlatmam gerek” derdi.

Zira her öğrenci evinden getirdiği börek, çörek ve keklerle beslenme saatini geçirirken ben sadece bir parça bayat etmek ve kireçtaşı benzeri beyaz peynir ile geçiştirirdim.

Herkes ya işte ya okulda olduğundan kendi beslenme çantamı kendim hazırlamak zorundaydım.

10 yaşından itibaren vahiy gelmişcesine artık mahalledeki çocuklarla bile muhatap olmuyordum.
    Boş zamanlarımda ya gelecek öğrenim yılının ödevlerini hazırlıyor yada resim yapıyordum.

Orta ve lise böyle geçti.
    ÖYS’ de güç bela istanbul’ da 4 senelik örgün öğretim kazanabilmiştim.
    Fakültede dersler arasında 2 veya 3 saatlik boşlukları diğerleri kafelerde kız kovalamakla geçirirken ben üniversitenin tarihi kütüphanesinde Quantum Fiziği okuyordum.

Fakültenin ikinci yılında laboratuvar hariç devam zorunluluğu olmadığından artık derslere de girmiyor girenlerin derste aldıkları notları ezberliyordum.

Bir gün arkadaş “Histoloji professörü seni görmek istiyor?” dedi.
    Nedenini sorduğumda “Söylemedi sanırım sınavla ilgili…” dedi.

Professörün odasına gidip kendimi tanıttım:
    “Demek o Cemil sensin, dürüst ol nasıl bir kopya yöntemi kullandın?”
    “Ne kopyası hocam, notlardan çalıştım”
    “Ne notu olum, derste bile anlatmadığım bonus soruyu da doğru cevaplayıp 100 alan bir tek sensin!” demişti…

• Bunun da mı çakmasını yaptılar?

• Up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.