Hocam bende Winfast A340 T var bir adet, üstünde Al. pasif soğutucu var.
Kartın monitoring özelliği yok,o yüzden GPU sıcaklığını ölçemiyorum. Ama kart çok ısınıyor.
Nerden anladın diyecek olursanız, normal bi kullanımdan sonra bile (ör: 1-2 saatlik internet kullanımı) bilgisayarı kapattıktan sonra heatsink'in üzerine elimi değdiremiyorum. Dolayısıyla bu sinkin üzerine bir fan takmak istiyorum. Elimde de küçük bir fan var (hatta bu fan kutusuz bi celeron 1200'ün üstündeydi.) Fakat heatsinkin finleri arasındaki uzaklık fazla olduğu için fanı vidalayamıyorum, vida çok küçük geliyor. Benim sorum bu fanı heatsinkin üzerine nası tutturabilirim? Sonradan sökebileceğim ve de sıcaklıktan etkilenmeyecek bir yapıştırma mevcut mu? Ya da alternatif bi yol?
Bir de fanın yönü nasıl olmalıdır? Havayı soğutucuya üfleyecek şekilde mi yoksa emecek şekilde mi koymalıyız? Ceveplarınız için teşekkürler.
Yaw bi el atın, yoksa bu "olm hiç elleme" demek mi?? 5x5x1.5 fanın ölçüleri bu arada
fan heatsinke üflücek ama diğer soruyu anlamdım uzun bi vida bul
sana tavsiye !!! şimdi kartın delikleri vardır herhalde ! fanın delikleri ile o delikler arasına sen vida takamıyosun anlaşılan !!!
bak şimdi hani bazı ekmek paket'lerinin (uno'nun falan ) onların kapağını kapamk için bişi var ! kıvırnca sıkışıyo , ip gibi :) onlardan bul ! onunla monte et ! ben öyle ekran kartıma 90mm'lik fan taktım ! züper oldu !
Sağol hocam, fanla ilgili problemim ise heatsinkteki uzantıların arası geniş olduğu için vidaların çapı küçük geliyor. Daha büyük çaplı vida da fanın deliklerine girmiyor. Yani vidalamam çok zor, hatta imkansız. Bu fanı başka türlü nasıl tutturabilirim?
quote:
Orjinalden alıntı: vdevakko
Sağol hocam, fanla ilgili problemim ise heatsinkteki uzantıların arası geniş olduğu için vidaların çapı küçük geliyor. Daha büyük çaplı vida da fanın deliklerine girmiyor. Yani vidalamam çok zor, hatta imkansız. Bu fanı başka türlü nasıl tutturabilirim?
fan havayı heatskine doğru üfleyecek şeklide takılmalı muhakkak.ayrıca fanı bağlamak için ip kullanabilirsin (yaratıcılığını kullan). bide aslında o/c yapmadıkça telaşlanmana gerek yok o kart normalde çok ısınır zaten fansız olduğu için ama bu stabilitesin etkilemez eğer etkileyecek olsa firma zaten üstüne bir fan takardı ama sen genede bi fan tak daha uzun ömürlü olur
quote:
Orjinalden alıntı: Basar
sana tavsiye !!! şimdi kartın delikleri vardır herhalde ! fanın delikleri ile o delikler arasına sen vida takamıyosun anlaşılan !!!
bak şimdi hani bazı ekmek paket'lerinin (uno'nun falan ) onların kapağını kapamk için bişi var ! kıvırnca sıkışıyo , ip gibi :) onlardan bul ! onunla monte et ! ben öyle ekran kartıma 90mm'lik fan taktım ! züper oldu !
Yok abi ben heatsinkin üstüne takmaya çalışıyorum, CPU fanı gibi Ama takamıyorum işte.
Yok abi ben heatsinkin üstüne takmaya çalışıyorum, CPU fanı gibi Ama takamıyorum işte.
abi yaaa ... bi yerde görmüştüm !!! ekran kartının gpu'yerine adamlar hyper 6 takmışlar tabii kasaya takmışlarmı onu bilmiyorum ama adamlar monte etmişler ! çalışabilirse (kırlımadan) manyak performansı olur diye düşünüyorum ! tabii önce onu cpu'ya takmak lâzım !!
quote:
Orjinalden alıntı: kunteper
fan havayı heatskine doğru üfleyecek şeklide takılmalı muhakkak.ayrıca fanı bağlamak için ip kullanabilirsin (yaratıcılığını kullan). bide aslında o/c yapmadıkça telaşlanmana gerek yok o kart normalde çok ısınır zaten fansız olduğu için ama bu stabilitesin etkilemez eğer etkileyecek olsa firma zaten üstüne bir fan takardı ama sen genede bi fan tak daha uzun ömürlü olur
Eyvallah kunteper valla ne yalan söyliim iple bağladım dediğin gibi Kablolarını da güç kablolarına direkt bağlayıp izolabantladım. Fıstık gibi çalışıyo Ekran kartında fan için kablo girişi yoktu çünkü. Benim kasa fanları da aynı şekilde bağlı, bu fanlar kaç rpm'de dönüyo bilen var mı? Merakımdan sadece..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme