Şimdi Ara

fanlar kıpırdıyor fakat pc acılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

pcde cok ısınma sorunu vardı bende dun işlemciyi macunlayıp tekrar takıp calıstırdım.fakat ısınma sorunu devam ediyordu.işlemci 60 derece olunca pc birden kapanıyordu.macunlamadan sonra pcyi takıp yordum pc tekrar kapandı. işim vardı daha acmadım.pc de daha acılmıyor.power e basınca sadece birazcık kıpırdayıp duruyor fanlar.anakarttaki 4 lü bir giriş var güç kaynagından cıkan onu sokup calıstırdıgımda ise fanlar calısıyor.sorun nedir anlamadım.baska power denedim aynı sorun. ekran kartında ramler saglam. sorun nedir cozemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: mcalisir

merhaba arkadaslar

pcde cok ısınma sorunu vardı bende dun işlemciyi macunlayıp tekrar takıp calıstırdım.fakat ısınma sorunu devam ediyordu.işlemci 60 derece olunca pc birden kapanıyordu.macunlamadan sonra pcyi takıp yordum pc tekrar kapandı. işim vardı daha acmadım.pc de daha acılmıyor.power e basınca sadece birazcık kıpırdayıp duruyor fanlar.anakarttaki 4 lü bir giriş var güç kaynagından cıkan onu sokup calıstırdıgımda ise fanlar calısıyor.sorun nedir anlamadım.baska power denedim aynı sorun. ekran kartında ramler saglam. sorun nedir cozemedim

Anakart yanmış olabilir.

• ısıdan kaynaklı oldugunu düşünmüyorum .. 60 derecede sistem kendini kapatmaz .. ram ekran kartı psu sağlam demişsiniz.. anakart sorunu olabilir ..kondansatorlerı kontrol edin şişen bozulan varmı bakın..dikkatli bakarsanız belli oluyor bozuk olanla çalışan durumdakiler..

birde anakarta psudan takılan güç girişine bakın ..iletken uç kısımlarında yanık karartı v.s. varmı kontrol edin ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

ısıdan kaynaklı oldugunu düşünmüyorum .. 60 derecede sistem kendini kapatmaz .. ram ekran kartı psu sağlam demişsiniz.. anakart sorunu olabilir ..kondansatorlerı kontrol edin şişen bozulan varmı bakın..dikkatli bakarsanız belli oluyor bozuk olanla çalışan durumdakiler..

birde anakarta psudan takılan güç girişine bakın ..iletken uç kısımlarında yanık karartı v.s. varmı kontrol edin ..

başka psuylada denediğim dediği için bu da gidiyor. anakart kalıyor geriye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

ısıdan kaynaklı oldugunu düşünmüyorum .. 60 derecede sistem kendini kapatmaz .. ram ekran kartı psu sağlam demişsiniz.. anakart sorunu olabilir ..kondansatorlerı kontrol edin şişen bozulan varmı bakın..dikkatli bakarsanız belli oluyor bozuk olanla çalışan durumdakiler..

başka psuylada denediğim dediği için bu da gidiyor. anakart kalıyor geriye.

farklı psu ile denediğini okudum ... anakart güç girişlerini kontrol etmesini yazdım ..daha doğrusu yazmak istedim ..

• evet ısıdan kaynaklıdır bencede
  • sorunu çözemedim bir türlü sadece anakart ve psu baglı sorun psu da degil onu biliyorum farklı psu da da aynı hata var. anakarta giren 4 lü giriş varken pc acılmıyor. 4 lü girişi cıkartınca tüm parcalar calısıyor ısıklar geliyor fanlar donuyor ama ekrana goruntu vs gelmiyor.sorun nerde o 4 lü giriş ne işe yarıyor da o takılı iken calısmıyor.anakartı inceledim hicbir yanık izi kokusu yok. eğik bükük kırık yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc fanı duruyor.
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • up up up up
  • fanları çatıştırıp, ekrana görüntü alamama sorununu yaşadığımda benim nedenim işlemci idi. Anakart kadar onun da değerlendirilmesi gerekir bence.
    2sinden birini de test edebilirsen sorunu anlayacaksın bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisikopat_5

fanları çatıştırıp, ekrana görüntü alamama sorununu yaşadığımda benim nedenim işlemci idi. Anakart kadar onun da değerlendirilmesi gerekir bence.
    2sinden birini de test edebilirsen sorunu anlayacaksın bence

• Anakartın Cpu Power kısmında sorun var anladığım kadarıyla dörtlü girişten direk 12v gelir ve VRM le mosfetler sürülerek cpu voltajını üretir. Dörtlü kısmı taktığında anakartın çalışmamasının (çalışmıyordan kastınız power on yapmıyorsa yani) bence tek bir nedeni var cpu besleyen mosfetlerden bir veya birkaçının kısa devre olmuş olması. Çünkü mosfetler kısa devre olursa dörtlü giriş takılıyken anakarta power aldıramazsınız 12v kısa devreye düştüğü için PSU korumaya geçer ve çalışmaz.
  • Konuyu hortlatıyorum

Cha fan lambası kırmızı yanıyor pc de her şey sorunsuz çalışıyor gibi ancak görüntü gelmiyor ekrana, cha fan nedir? İnternette baktım ancak pc giriş fanı falan yazıyor sırf bundan dolayı pc ye görüntü gelmeme ihtimali var mı? Bide hiç sorun yoktu dün akşam kapattım pc yi bu sabah açılmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam Kronik Kapasitör arızasına benziyor Eğer arıza Ankartda ise KATI kapasitörün şişmesini bulmanız cok zor olacaktır. Cihaz için uzay kurulumu yapın daha sonra CPU fanı işlemciden söküp kablosu takılı bir şekilde çalışıtırın ( PC açıldıgını ögrenmek için ) Elinizi işlemciye koydugunuzda elinizde ısı yanma derecesine ulaşıcak şekildeyse sorun yoktur. Fakat işlemcide ısı yok ise anakart kapasitör arızasıdır. En yakın Teknik İşin ehli birine gönderin yardımcı olurlar :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.