Şimdi Ara

Fanların elektrik tüketimi ile ilgili bilgi arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
13.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Değerli forum üyeleri sizlere cevabını hiç bi internet sitesinde bulamadığım bi soru yöneltmek istiyorum
    Şimdi bende Thermaltake Element G kasa var bunda 4 adet fan var biri arkadaki egzos onu geçtim diğer 3 fan ise biri üstte biri önde biride yan kapakta
    Yan kapaktaki 23 cm üst ve öndekilerde az daha küçük sanırım 17 cm. Bu üç fanında dönüş hızlarını ayarlayabiliyorum 600 ila 800 rpm arası sorumda şöyle : Bu fanlar çok elektrik yakarmı fanların elektrik tüketimi ne şekildedir ??
    Gerçekten cok merak ettiğim bi konu bu bilgilerinizi merakla bekliyorum..

• 5, 7, 12w şeklinde tüketimleri vardır, yani buna tüketim demek bile abes aslında. Bende iki adet USB vantilatör var bilgisayar kapalı olsa bile anakart üzerine gelen ufak bir akım ile çalışmaya devam ediyorlar varın siz düşünün.
  • Teşekkür ederim :) gerçektende öyleymiş bende korkuyodum bu klima gibi yakacak diye :)
  • 12 watt yakan 1 adet fanın basit bir hesabını yapalım hemen

1 fan saate 12 watt yakıyorsa,günlük ortalama bu fan 5 saat çalışıyor diyelim..

12x5 =60 watt günlük
    30x60 =1800 watt aylık

hadi 2000 watt diyelim,yani 2kw

1 kw elektrik 25 kuruş. ( bölgelere göre 27-30 kuruş olabilir )

1 fan aylık ortalama 50 kuruş yakar bu hesaba göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xtracer -- 22 Eylül 2011; 23:16:29 >
  • emrah hocam dediğin gibiyse süper valla kasayı fan doldursak bile bişey yakmayacak ki dolu şuan zaten de 4 tane kasa fanı var 2 tane ekran kartı 1 tane işlemci 1 tanede power eşittir = 8 tane fan var şuan çalışan aylık o zaman yakacağı maximum 3-4 tl yapar
  • bide bişeyi soracaktım kasanın içinden kablo yanığı gibi koku geliyo ısı fazla olunca az artıyo ama genel anlamda dünden beri var kasayı dün aldım bu yüzden mi acaba merak ediyorum yoksa işlemci veya kablolardan biri çaktırmadan yanmaya yüzmü tutmuş bunu anlamaya çalışıyorum şuan acaba bunla ilgili bi fikir varmı ki sistemim imzamdaki sistem işlemcide stok fan var anakartta sanırım bu yüzden ısınıyo biraz belkide bu yüzden anakart kokuyodur çözemedim diğer sorunumda işlemci fanını değiştirsem çok ısınan (özellikle oyunlarda ve ağır uygulamalarda ) anakartımın ısı sorunu düzelirmi
    işlemci normalde 36-40 arası anakart 40-45 arası ekran kartı 33-35 arası
    yük altında işlemci 55-60 anakart 60- 65-70 -75 hatta 80 i bile gördü ama yeni kasa ile en fazla 65 oldu ekran kartıda 66 oldu bu yeni kasayla diğer kasa ile 70 olmuştu sakat bi durum varmı burda acaba merak ediyorum
    bide yük altında amd stok fan coşuyo 5000 rpm dönüyo

• Fanın üzerinde yazar kaç v da çalıştığı ve amperi.
    Bknz:İntelin C2Q fanı 12v ve 0.45 a=5.4w çekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler verdiğiniz bilgiler için... çok makbule geçti gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolgá

Fanın üzerinde yazar kaç v da çalıştığı ve amperi.
    Bknz:İntelin C2Q fanı 12v ve 0.45 a=5.4w çekiyor.

en doğru bilgi verilmiş

merak edenlere fanın tükettiği güç

GÜÇ (P) = Gerilim (U) x Akım (I)

istanbulda 28krs olması lazım 1kw şimdi yeni %10 zam geldi.30krs u biraz geçiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xtracer

12 watt yakan 1 adet fanın basit bir hesabını yapalım hemen

12x5 =60 watt günlük
    30x60 =1800 watt aylık

Konuyu hortlatayım :D

senin hesabına göre 1 fan ortalama 50 kuruş yakıyor.Kasa da 6 fan oldugunu düşünürsek 3 lira yapacak.5 saat değil 12-16 saat açık oldugunu varsayarsak bilgisayarın benim öyle :D 9 lira yapacak. 2011 ve 2015 elektiriğe gelen zamanları hesaba katmıyorum bile. Bence küçük bir rakam değil yılda 120 lira yapar 2011de senin verdigin verilere göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyasyon35 -- 19 Ocak 2015; 16:10:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: radyasyon35

quote:

12x5 =60 watt günlük
    30x60 =1800 watt aylık

senin hesabına göre 1 fan ortalama 50 kuruş yakıyor.Kasa da 6 fan oldugunu düşünürsek 3 lira yapacak.5 saat değil 12-16 saat açık oldugunu varsayarsak bilgisayarın benim öyle :D 9 lira yapacak. 2011 ve 2015 elektiriğe gelen zamanları hesaba katmıyorum bile. Bence küçük bir rakam değil yılda 120 lira yapar 2011de senin verdigin verilere göre.

arkadaş 12 watt fandan hesaplamış mesela şu adresteki ışıklı fanın 1.48 watt olduğunu düşünürsekhttp://www.coolermaster.com/cooling/case-fan/bc-140-green-led-fan/ specs sayfasında yazıyor
    1 fan 1 saatte 1,48 watt günde 10 saat ise 14,8 watt günlük eder
    30 günde 30x14,8=444 watt eder
    yani tek bir fan günde 10 saatten ayda 444 watt yiyor kasada 5 fan olsa 2220 watt edecek bu da 2,2 kilowattsaat eder elektriğin kwh si 50 kuruş olsa 1 lira eder bir de psunun verimini hesaplasan çok olsun 1,5 lira olsun
    arkadaşınki gibi 12 wattlık bilgisayar fanı ile oda serinletilir alttaki vantilatör 35 watt 3 tane fan bir vantilatör kuvvetinde hava üfler
    http://www.hepsiburada.com/liste/premier-prv-9550-9-masaustu-vantilator/productDetails.aspx?productId=evpreprv9550&categoryId=17412

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kromatit -- 19 Ocak 2015; 16:32:01 >

• 5 7 12 w değil volt tur onlar, 0.5 Amper civarı çeker bir fan, yani 1 - 2 w arası yakar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radyasyon35

quote:

12x5 =60 watt günlük
    30x60 =1800 watt aylık

iyi yapmışsın bende biraz nostalji yapayım ve güncel bir hesap yapayım:)

üstte bi arkadaş 5-7-12 watt elektrik çeker şeklinde yorumda bulunuca bende hemen o değerler üzerinden hesap yaptım.hesabımda bi yanlışlık yok fakat tek yanlışlık 1 fanın saatte çektiği watt miktarı..

fanlar amper değerine göre elektrik harcıyor.yani ortalama 12 cm lik bir fan saatte 2 watt civarı elektrik harcar ( 800 rpm dönüş hızından)

buda demek oluyor ki,16 saatte 32 watt..

aylık ise 30 x 32 = 960 watt.. hadi bunu 1 kw yapalım..

şu an ki kwatt fiyatı ortalama 40 krş civarı

12 cm lik bir fan 1 ayda günlük 16 saat çalışarak 1 kw,yani 40 krş elektrik yakar..

yani korkulacak bişe yok:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xtracer -- 19 Ocak 2015; 20:33:41 >

• 8cm lik 4 fan taktim bugün
    Bu hesaba gore 2tl yakıyor aylık buda gayet iyi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.