Şimdi Ara

Fare zararı Kasko kapsamında mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. aracımı işyerimin otoparkına her zamanki gibi parkedip akşam olunca eve giderken motor bölümünden çalı sürtmesi sesi geldi. durdum, anlayamadım. yürüdüm tekrar geldi. kaputu açtım anlamadım. Bu arada aracım scenic-2 dci.1,5 100hp 2006 model privilage. sürekli bakım yaptırdığım firmayı aradım (henüz mesai bitmiş ama kapanmamış mış) durumu bildirdim. firma yetkili ve etkili elemanı nı arattırarak sorunumun ne olduğunu anlamaya çalışsada anlayamadı ve servise getirmemi söyledi. tabii araç yürüse ne olur onların umurundamı! neyse zar zor aracı servisin kapısına getirmiştim ki, araç akü hatası verdi ve çıkan o seste kayboldu. servisin içinde stop ederek yetkiliye teslim ettim ve ilk etapta yetkili alternatör kayışının koptuğunu söyledi. ertesi sabah ilgili servisi aradım ve bana alternatör komple arızalanmış değişmesi lazım, yaklaşık 750 tl civarında bir masraf çıkar dediler. bende tamam dedim ve o günüde bekledim, çünkü ellerinde alternatör yokmuş sipariş vermişler akşama gelecekmiş, cumartesi sabah değiştirecekler. ben cumartesi 12.00 gibi ilgili firmayı aradığımda alternatörün aslında sağlam olduğunu, motor kısmına fare girdiğini ve farenin alternatör kayışı ile bilmem ne dişlisini kıdrığını, eğer dişli kırılmamış olsa motora zarar verebileceğini ve tahmini 2.500 ile 3.000 arasında minimum bir masraf çıkartabileceğini söyleyince afalladım. peki dedim. kapattım. sonra aklıma ben kasko yaptırmıştım. bu bir arıza değil kaza, acaba kasko benim bu zararımı karşılarmı diye düşünmdüm ve hemen servise giderek durumu anladıktan sonra düşüncemi belirttim. firmadaki sigorta yetkilisi öncelikle hangi firmaya kasko yaptırdığımı sordu. garanti-eureko deyince anlaşmamız yok ama ödeyip ödemeyecekleri konusunda birşey söyleyemem ayrıca biz tamiratı yaptığımız için fotoğraf falan şekemeyiz gibi laflar etti. ben ısrar edince peki dediler p.tesi getir evraklarını biz bir bakalım ne olacak. şimdide internette bu duurmlarda sigorta bu gideri karşılıyormu diye araştırıyorum. ama henüz sağlıklı bir şeye rastlamadım. acaba sizce bu zararı kasko karşılarmı?

• Kaskonun karşılayacağını sanmıyorum. Ayrıca tamirat gerçekleşmiş. Kasko tamam dese bile önce durumu eksperin görüp onaylaması gerekir.

Sizin durumunuzda servisten komple alternatör değiştirmek yerine sanayide dinamoculara gayet uygun fiyatla alternatör revize ettirilebilirdi. Veya çıkma alternatör de takılabilirdi. Kaldı ki ben alternatörün böyle bir durumda işgörmeyecek kadar bozulduğunu da sanmıyorum. Muhtemelen kayış kopmuş, hayvanın parçaları da alternatöre kaçmıştır.

Eğer tamirat gerçekleşmemiş ise hiç kasko ya da servisle uğraşmayıp aracın V kayışını dışarıda gayet uygun fiyata değiştirip, alternatöre de gerekirse bakım yaptırabilirsiniz.
  • burada belirtmediğim şey alternatör değişmedi. tüm kayışlar ve bahsedilen o dişli değişti. servisin sigorta yetkilisi durumu izah edip eksperi ikna edebileceği konusunda umut verdi.
  • http://www.sigortasi.info/kasko-sigortasi-teminatlari.html

Öncelikle sigortacı değilim. Yukarıdaki linkte ana teminatlar ve ek teminatlardan bahsetmiş. Sizde poliçenizi okuyup hangilerinin var olduğuna bakabilirsiniz. Sizin hasarınızın oluşma şekline uygun veya yakın bir teminat varsa sigorta şirketinizle hasarınızın giderilmesi için görüşebilirsiniz. Şahsen ben uygun bir teminat göremedim ama siz yinede yapacağınız görüşmenin sonucunu yazarsanız bizlerde bilgilenmiş oluruz.
  • Amsterdam'a gittiğimde görmüştüm, orada sokaklarda yaşayan bir kemirgen türü varmış ismi aklımda değil, bu hayvanların en büyük zevki de girip motor kablolarını kemirmekmiş, spreyleri falan vardı insanlar bu kemirgeni motorlarından uzak tutmak için kullanıyorlardı, bu yüzden yurtdışında kaskolar mutlaka bu tarz bir teminat verirlermiş. Lakin benim de kaskom garantiden fakat böyle bir teminata bende rastlamadım. Kaldı ki tamirat yapıldığı için iş daha da zora girmiş, ben pek ihtimal vermiyorum ne yazıkki.
  • İlginç bir hasar..Geçmiş olsun..
    Birçok hayvana, araç park edildikten hemen sonra motorun sıcağı çekici geliyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.