Şimdi Ara

Fatura tarihinden önce servise giden cihaz!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim şöyle bir maruzatım olacak. Yazacağım konu uzun ama bir o kadar da ilginç. Yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim;
    Bundan yaklaşık 1 ay önce bir telefoncudan ikinci el Samsung Galaxy S7 aldım. Satıcının iddasına göre hiç tamir görmemiş cihazın Mart 2019'a kadar garantisi var olduğuydu. Nitekim faturası da var ve Mart 2017'de kesilmiş. Dolayısı ile Mart 2019'a kadar garantisi olmalı evet. Yalnız cihazda geçtiğimiz hafta sonu farkettim ki, aldığım cihazın arka kapağında imei yazmıyordu. Öğrendiğim kadarı ile teknik servise gidip müdahele edilen ve arka kapağı değişen cihazda imei yazmazmış. Diğer tüm cihazlarda istisnasız imei yazarmış.
    Bende emin olmak adına Samsung Müşteri Hizmetleri'ni aradım. Cihazın imei numarasından daha önce serviste nasıl müdahele edildiğini ve hangi arızadan dolayı servise gittiğini öğrenmek istedim. Samsung'tan aldığım bilgi cihazın bir parçasının değiştiği ancak raporlarında detaylı yazmadığından hangi parçasının değiştiğini bilmediklerini belirtriler. Asıl bomba şimdi geliyor...
    Cihazın ne zaman teknik servise verildiğini sorduğumda ise aldığım yanıt 2016 yılı oldu.. Evet şaka değil. Mart 2017 fatura kesimli cihaz, 17 Mayıs / 06 Haziran arası teknik serviste yoğun bakımdaymış. Samsung çalışanına bunu sorduğumda ise mümkün olmadığını, mutlaka bir hata olması ihtimaline karşılık, faturanın kesildiği yerle görüşmemi önerdi. Ayrıca Samsung Müşteri Hizmetleri'ne göre, cihazın garantisi dolmuş.
    Bir daha fatura üzerindeki bayiyi aradım, sağolsun çok ılımlı konuştu kendisi. Durumu izah ettiğimde çok şaşırdı ve whatsapp dan fatura resmini istedi ve arşive bakarak yardımcı olacağını söyledi, kapattık.
    Yaklaşık yarım saat sonra bana dönüş yaptı. Arşivde cihazı imei numarasından bulamadığını, ancak faturadaki isim ve soyisimden aratınca Mart 2017 de bir satış gördüğünü belirtti. Fatura tarihi ile aynı tarih; 25.03.2017
    Ancak arayan abim, arşive baktığında S7 değil, aynı isimdeki aboneye S7 Edge verildiğini ve yine arşivde imei numarasının farklı olduğunu belirtti.
    (Fatura var, belirtilen tarihte satış var ancak arşivde S7 değil, S7 Edge... faturada S7; arşivdeki imei 7653 ise faturadaki imei 7892 gibi...) Fatura ve arşiv birbirini tutmuyor. Şimdi özetleyecek olursak
    * Cihaz benim adıma değil.
    * Satılan bir cihaz var evet ama arşivde görülen cihazın imei ile modeli farklı, faturada imei ve model farklı.
    * Cihazın fatura tarihi Mart 2017 ancak servis arşivinde Mayıs 2016 da arıza için müdahele edilmiş.
    Aklıma gelen;
    Senaryo 1; Bu cihaz bir bayi çalışanının kendi cihazıydı, kullanıyordu. Cihazı arıza yapınca servise gönderdi. Daha sonra yaşlı bir amca geldi, S7 Edge almak istedi ancak tam amca yaşlı olduğundan veya teknik bilgisi olmadığından amcaya el çabukluğu ile S7 verildi, sahte fatura kesildi, S7 Edge'i de çalışan kendine aldı.
    Senaryo 2; Bu cihaz teşhir ürünüydü, ariza yaptı, servise gitti geldi. Daha sonra bir amcaya telefon satılıp, S7 Edge iç edildi.
    Şimdi bu doğrultuda ne yapabilirim? Bunun hukuksal sureci nedir? Tüketici hakları bu durumu nasıl degerlendirir? Lutfen yardımlarınızı esirgemeyin. Beynim yandı düşünmekten. Tesekkur ederim simdiden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam olayda bir amca var ama seni amcalamışlar gibi. Bu devirde 1 galerilere 2 telefonculara güven olmaz. Ya da adamın suçu yok sana gerçekten yanlış fatura verildi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben zaten amcalandım sirum o değil a cak görünen o ki, cok fazla hakim degilsin konuya ve Tüketici Haklarına. Bilgisi olan biri yazarsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.