Askerliğimin 16. gününde revir doktorumun zorlamasıyla Ankara - Beytepe Askeri Hastanesi' ne sevk edildim. Dahiliye doktoru, boyumu 1.80 - kilomu 114 ölçerek hava değişimini uygun gördü. 3 ay hava değişimi almam gerektiğini söyledi, fakat ben kısa dönem olduğum için ve askerlik hizmetimi yapmak istediğim için yalvardım epeyce. Askerde zaten kilo verdiğimi, sivilde kilo veremeyeceğimi söyledim. Olmadı, pazarlıkla 45 gün hava değişimi verdi. SMK' lı verdi, 45 gün bitmesine 1 hafta kala askerlik şubesine gidecekmişim. İnsanların bu hava değişimi için yırtınırken görüp bana zorla vermesi açıkçası çok sinirimi bozdu. Sanki benim o hava değişimini istemediğimi görüp yalvarmam ona zevk verdi. Neyse sorularıma geçeyim,
1- İstanbul' da yaşıyorum. Askerlik şubesi beni nereye sevk eder? Ankara' ya gitmek istemiyorum açıkçası 1 gün - 2 gün için. İsteğim doğrultusunda İstanbul Gata' ya sevk ederler mi ? Yoksa zaten İstanbul' da yaşadığım için oraya mı gönderirler ?
2- Kilo vermeye çalışmayıp askerliğime devam etmek istiyorum fakat, Ankara' da ne kurul ne de doktor benim fikrimi sordu. Hatta doktor benim fikrimin tam aksine göre çalıştı. Ben buı işi bir dilekçeyle ya da başka bir yolla çözemez miyim ? Askerliğime bu kiloyla devam etmek istiyorum diye ?
3- Eğer kilo veremezsem bu süre içinde (böyle bir ihtimal var evet, hayatım boyunca kiloluydum ve önceki denemelerimde hep başarısız oldum), başıma neler gelir ? Gene hava değişimi mi alırım ? (45 günden sonrası askerlikten sayılmıyormuş) Yoksa çürük mü alırım ?
4- Son olarak, bana kalkıp da şimdi git seneye tekrar gel derler mi ?
343. Kısa dönem, yeminimi ettim. (Ek bilgi olarak)
Ankara sevk gerektiricek bir durum yok. Bana kalırsa askerlik için bu kadar hevesli olma derim.Tamam çürük istemiyorsun belki ama 3 ay hava değişimi neden zoruna gitti onu anlamadım.Hava değişiminden sonra illaki askerlik yapmak isteiyorsan söylersin doktora mani olmazlar bence. Kaç kilo vermen gerekiyor bu arada?
quote:
Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma
Ankara sevk gerektiricek bir durum yok. Bana kalırsa askerlik için bu kadar hevesli olma derim.Tamam çürük istemiyorsun belki ama 3 ay hava değişimi neden zoruna gitti onu anlamadım.Hava değişiminden sonra illaki askerlik yapmak isteiyorsan söylersin doktora mani olmazlar bence. Kaç kilo vermen gerekiyor bu arada?
Askerlik için bu kadar hevesli olma ne demek birader saçma saçma konuşma askerlik yapmak bir onur ve gururdur
aslında benim duruma çok benziyor ben de 337. kısa dönemdim ve bana 90 gün vermişlerdi normalde 6 ay vereceklerdi yalvar yakar zor ikna ettim. zaten forma da yazmıştım benim durumumu. 4-5 kilo fazlalığından göndermişler seni,verilemeyecek bir kilo değil ben 110 civarındaydım şu an 70 kilo kadarım battallardan smallara diyelim :) tabii askerliği uzattım ayrı konu. emin ol birkaç kilo versen yetecektir, sana smk'ı hangi hastane verdiyse tekrar o hastaneye gideceksin ben gataya gitmiştim. 110dan 80e düşünce doktorlar ayrı bir ilgilendiler.yani az kilo versen emin ol, onaylarlar.
quote:
Orijinalden alıntı: Lucky1920
quote:
Askerlik için bu kadar hevesli olma ne demek birader saçma saçma konuşma askerlik yapmak bir onur ve gururdur
Askerliğini yapmadığın belli oluyor
quote:
quote:
quote:
Senin de vatanını sevmedigin belli oluyor
quote:
quote:
quote:
quote:
belki vatanini seviyordur da belese garsonluk, hanfendilere kuaforluk veya soforluk yapmak istemiyordur ha ? tosun.. ne dersin ?
belki vatanini seviyordur da belese garsonluk, hanfendilere kuaforluk veya soforluk yapmak istemiyordur ha ? tosun.. ne dersin ?
Gelsin ben maaş bağlayayım o zaman 'Tosun'!
halla askerligi onur gurur sayanlar var bu memlekette onur gurur 2.dunya savaşında ,çanakkalede savaşan analarımız kardeşlerimiz icindi sen hayatında silah tutma git doguda elin pkk lisi seni bir kurşunla gazi yapsin o zaman bak bakalım senin anan baban her gece gizli gizli ağladıgını kahrindan öldüğünü onur ve gürürü sadece senin anan bababan sana değer vericek başkasınin gözünde bir aciz muhtac biri olucaksın o zaman keşke ölse idim diyeceksin..
gazi olunca onur gurur dediğin devlet sana bakacak mı üç kuruş para ile geçinecekmisin gazi olunca sana iş veren olucak mı wayy bu adam gazi buna iş verelim mi diyecekler.. gazi olunca wayy anasını bu adam gazi buna otobüsde yer verelim yardım edelim gazi olunca hastanede sira beklerken bu adam gazi buna ayrilcalık yapabilim mi diyecekler dünya da artik cıkar menfaat peşinde koşan insanlarla dolu bizim burda gazi olan adam bizlerin yardımı ile ayak da duruyor öyle onur gürür işlerine girme kardeş keşke gazi şehit insanlara gerektigi kadar değer verilse bu ülkede
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme