Şimdi Ara

Fazla Ram Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarımda 8gb corsair ram var. AMD phenom II x6 1090T 3.2 ghz işlemci. AMD Radeon HD 6950 ekran kartı var. Bilgisayardan çok memnunum. Ama bilgisayar herhangi bir oyun açık değilken 2gb a kadar ram kullanıyor. Buda bazı oyunların hızlarına doğal olarak yansıyor. Call of Duty 4 oynarken grafikleri gerçekten çok düşürmeme rağmen fps sabit 250 alamıyorum hep titriyor. Sabit bi yere bakarken bile 244 e geçiyor geri 250 e çıkıyor falan. Bunun çaresi ne olabilir?

http://imageshack.us/photo/my-images/829/ramqt.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/824/ilemler1.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/39/ilemler2.jpg/

• Virüs varmı bi ona bak yada antivirüs çok kastırıyordur.Tarama yaptır bi bakalım ve sıcaklıkları ölç.
  • oyunları o görev yonetıcısındekı resımdekı kadar sey acıkkenmı oynamaya calısıyorsunuz o zaman normaldır fps dusmesı
    şaka bi yana çok fazla arka planda şey çalışıyomuş gibi geldi bana görev yöneticisindekılerı gorunce bence hem onlara bakın bide ıyı bı vırus programıyla tarayın sıstemı hatta antıvırus degıl ınternet securıty olsun mesela kaspersky deneme surumunu kurun guncelleyın tam sıstem tarama yapın işini bıtırıncede kaldırın ben öyle yapıyorum
  • avira ile tara
  • her ihtimale karşı antivirüs taraması yapın ancak ram kullanımının yüksek olmasının oyuna pek etkisi olacağını düşünmüyorum sonuçta ram miktarınız 8gb.
    sadece oyun da 6gb kullanıcağını düşünmüyorum.
    ekran kartının driverlarını ve biosu güncellediniz mi ?
  • açılan dosyaları nerden kapıyabilirim? bi de işlemlerin arasında hangileri gereksiz ben bunları bilmiyorum. hemen ekran kartını güncelliyim. bios güncellemeyi bilmiyorum ama araştırır bulurum teşekkürler. bunları yaptıktan sonra kaspersky yükliyim taratıyım teşekkürler. bilgisayarda NOD 32 var kaspersky la çakışırlar mı? nod 32 yi silmem gerekir mi?
  • evet çakışırlar eseti silmeniz gerekir.
    windows tuşu ve r tuşuna basın gelen pencereye msconfig yazın başlangıç sekmesinin resmini koyun ve gereksiz olanları söyleyelim ve onları kapatın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boşta bellek kullanımı %40
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• Windows 7 kuruluysa rahat 1.5 gb ramin sömürülecektir bir kere bunu unutma.

Ayrıca FPS olayının ramle alakası olamaz. FPS için ekran kartını suçlamalısın. Ekran kartının kontrol panelinden ayarları düşürebilirsin. Mesela google'ye amd fps 100 yazarsan (genelde cs için yazıldığı için 100 diyorum) sonuç alacaksın. Ayrıca çok küçük şeyi dert etmişsin Bu kadar abartma fps 244 oluyor diye...
  • hizmetler kısımı için gerek yoktu uğraşmışsınız

şimdi hizmetlerden windows hata raporlama ve windows defender işaretlerini kaldırın başlatma sekmesinden de

internet (virüs olması muhtemel )
    pando media (ne olduğunu bilmiyorum sistemde bununla ilgili yazılım yoksa kaldırın )
    divx update (gereksiz kaldırın)
    adobe (bunuda kaldırın gereksiz )
    windows Ta... ( buda virüs olabilir )

sistemde virüs var hocam kaspersky deneme sürümü yükleyin ve tam tarama yapın ayrıca combofix yükleyerek onunlada bi tarama yapın
  • peki en kısa sürede aspersky ve combofix le tarama yapıyım şimdiden teşekkürler. :)
  • bu kadar bilgisayar almışkan call of duty 4 ü full grafik 250 fps istiyodum ama düşük grafikte bile titreme yapınca insan bozuluyo o yüzden o kadar taktım kafaya :D
  • ordakı başlatma bölümünde gereksız bazı seyler var gercekten kalması gerekenler-eset-linksys wireless bide catalyst center bide usb 3.0 ile ılgılı olan kalsın dıgerlerını kaldırın ayrıca kaspersky 2011 yada 2012 nın deneme surumunu kurup guncelledıkten sonra tam sıstem tarama yapın mutlaka farkedecektır farketmezse zaten format atmanız gerekıyor demektır buyuk ıhtımalle
  • quote:

Orijinalden alıntı: heyLOU

bu kadar bilgisayar almışkan call of duty 4 ü full grafik 250 fps istiyodum ama düşük grafikte bile titreme yapınca insan bozuluyo o yüzden o kadar taktım kafaya :D

Şimdi bir dakika, arkadaşlar bazı noktalarda yanılıyorsunuz.

250 FPS'nin anlamı nedir? @250 FPS'yi bir insanın gözünün fark etmesi imkansızdır. @30 FPS ve 60 FPS arasındaki FPS farklıklarını insan gözü çok zor algılarken 250 gibi bir rakam oldukça uçuktur bir kere bu kesinleşsin. Yani 30 FPS ve üzeri akıcılığı temsil eder. Bugün yeni yeni cep telefonlarında 720p @30FPS kalitesinde çekimler oluşturabilmekteki bu rakamda akıcılık sağlanmasa üretilmez. Örnek olarak vereyim dedim.

Dalgalanmanın muhtemel sebebi monitörün sağladığı Hz değeri ile oyundaki Hz değerinin çakışmamasıdır. Bu da aktif olarak V-Sync özelliği ile aşılabilmektedir. FPS ve senkronizasyon sabit tutulur, ekranda titreme vb. sorunlar aşılabilir. Oyunun ''Settings'' veya ''Video Graphics'' sekmesinden bu durumu değiştirebilir. V-Sync 'ı aktif olarak konumlandırabilirsiniz.

Bir diğeri Windows 7 esasında işletim sisteminin veritabanı yapısına oranla Xp'den bile daha tasarruflu bir OS'dur. =>> RAM kullanımı konusunda şu konuyu incelemenizi tavsiye ederim.

Bkz:http://forum.donanimhaber.com/m_45823682/tm.htm

Bkz:http://forum.donanimhaber.com/m_42564357/tm.htm

Ayrıca FPS yalnız grafik kartına bağlı değildir. Ekran kartı ile birlikte işlemcinin, RAM'lerin ve anakartın önemi çok büyüktür. Orta alt segmentte yer alan bir sisteme GTX 580 gibi bir kart takılsa dahi belirli başlı oyunları hiçbir şekilde yüksek grafiklerde oynayamazsınız. İşlemcinin ön belleği çekirdek sayısı buna yetişemez. Anakartın ''Bandwidth'' band genişliği buna olanak sunmayacağı gibi, yine aynı şekilde RAM'lerin ''Gecikme'' (Timing) döngüleri, bellek boyutu, Mhz'i buna olanak sağlamıyacaktır. Yine aynı şekilde HDD'nin performansıda sistemin FPS yüzdesini çok büyük bir şekilde etkiler. Green bir HDD ile performans HDD'si hiçbir şekilde bir tutulamaz. Ön bellek, RPM sayısı, bad sektör durumu göz ardı edilemez. Bugün birkaç FPS uğruna bazı insanlar SSD ( Solid State Disk ) lere bilgisayar parası döküyorlar. Çünkü HDD'ler sistemin en zayıf halkasıdır. Ve bu saydığım bütün parçalar arasında bir senkron mevcuttur.
     Fazla Ram Kullanımı

• nedense hdd ile ssd arasındaki farkın fps ye etki ettiğini göremedim hiç etse bile 1 2 fps ancak
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

nedense hdd ile ssd arasındaki farkın fps ye etki ettiğini göremedim hiç etse bile 1 2 fps ancak

Oyun oynanırken arka planda işlem gücü yüksek yazılımlar çalışıyorsa, kesinlikle etkiler. Stabil olarak evet 5 FPS veya fazlasını göremezsiniz. Ancak İşlemcisi ve HDD üst düzey bir sistemde Anti-Virüs yazılımı arka planda tarama yaparken oyun oynadığınız esnada FPS düşüsünü fark dahi edemezsiniz. Ancak orta-segmentteki bir sistemde sistem bir anda takılma, donma vb. sorunlarla yüzleşir. 30-40 FPS dahi etkiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 4 Temmuz 2011; 21:05:20 >
  • beyler karspersky yükledim hata bulmadı sildim combofix yükledim aradı falan log u tam anlamadım ama buldu bişeyler :D teşekkürler :) bide ben bişey sorcaktım yeni konu açmaya gerek var mı bilmiyorum. eskiden airties kablolu odem kullanıyodum ve download hızı 700kb/s kadar çıkıyodu. şimdi linksys modem ve alıcı aldım. modem alt katta duruyo çekim gücü düşük kalıyo. sadece bundan dolayı download hızım 150kb/s ye düşer mi?
  • Modem arayüzü sayfasındaki değerleri eklerseniz, hattınıza ne kadar geldiğini ne kadar desteklediğini görebilirim. Modeminizin anten büyüklüğü ve bağlantı hızıda etkileyebilir tabii kide. Örneğin şimdi modeminizin modeli nedir? Eski modeminizin markası ve modeli neydi? Bir bakmam gerekir.
  • evet düşebilir duvarlar ve diğer cihazlar sinyalleri etkiliyor ayrıca çevrenizde çok kablosuz modem varsa kanal değiştirebilirsiniz 1 den 14 e kadar kanal vardır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.