Şimdi Ara

felsefe veya sosyoloji okuyup çift anadal olarak radyo sinema tv yapmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • felsefe veya sosyoloji kazanıp çift anadal olarakta radyo sinema tv okumak mümkün mü?
    mümkünse ne düşünürsünüz bunun hakkında ?
    çok saçma, aptalca bir fikir mi? yoksa fazlasıyla marjinal mi :D
    yada sen başarabileceğin ideallerin neyse onu yap kimse saçma diyemez! mi dersiniz?

kısa bir not daha: sinema, felsefe, sosyoloji, hemen her sosyal bilim, mitoloji, edebiyat gibi şeyler ilgi alanıma giriyor. sırf çap varmış sömüryüm niyetiyle açmadım başlığı!
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RockMeTr -- 13 Mayıs 2013; 20:45:36 >

• Saçma değil bilakis oldukça mantıklı.

Sinema sektörü için felsefe,sosyoloji,tarih gibi sosyal bilimler oldukça sağlam bir altyapı kazandırabilir sana ki bu oldukça önemli bir özellik bu sektör için. Bunun yanında bu alanlar yorumlama yeteneğini geliştirmeni ve daha üretken olmanı sağlar.

Ancak çap dediğin olay çoğunlukla hayalde kalan bir şey oluyor, ben onun yerine felsefe,sosyoloji benzeri lisans programından sonra yüksek lisans eğitimi olarak sinema ve televizyonu öneririm sana. Hem lisans eğitimin süresince amatör olarak ilgilenip gruplara katılarak da kendini geliştirebileceğin bir alan sinema.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaulCrewe

Saçma değil bilakis oldukça mantıklı.

Sinema sektörü için felsefe,sosyoloji,tarih gibi sosyal bilimler oldukça sağlam bir altyapı kazandırabilir sana ki bu oldukça önemli bir özellik bu sektör için. Bunun yanında bu alanlar yorumlama yeteneğini geliştirmeni ve daha üretken olmanı sağlar.

Ancak çap dediğin olay çoğunlukla hayalde kalan bir şey oluyor, ben onun yerine felsefe,sosyoloji benzeri lisans programından sonra yüksek lisans eğitimi olarak sinema ve televizyonu öneririm sana. Hem lisans eğitimin süresince amatör olarak ilgilenip gruplara katılarak da kendini geliştirebileceğin bir alan sinema.

öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim PaulCrewe
    evet sinema için felsefe ve sosyolojinin çok katkısı olacağı (özelliklede felsefenin) tartışılmaz bir gerçek.
    ben bu çap olayını yeni öğrendim ve felsefenin yanında neyide götürebilirim diye bir araştırdım ve radyo sinema tv bölümünün derslerine baktığımda çok ilgimi çekti
    mesela ''belgesel çekimi, sinema senaryo yazımı, uygulamalı fotoğrafçılık, kısa film, popüler edebiyat, film eleştirisi, siyasi düşünce ve sinema, mitoloji ve sinema'' vs vs gibi oldukça ilgi çekici (en azından benim açımdan) gibi dersleri görünce felsefenin yanında böyle birşeye kalkışmalımıyım diye aklıma kurt düştü.

ve belkide haklısın ama amatör bir şekilde yapmamın pek imkanı yok kamera yok bilgi yok teknik yok oyuncu yok öğretmen yok oysa çap yaparsam hepsi olur.
    birinci seçenek daha cazip gibi görünüyor.

ve başka arkadaşlardanda yorum bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RockMeTr -- 13 Mayıs 2013; 20:40:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.