< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eric Cartman. -- 23 Mayıs 2024; 16:33:15 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
FIAT Egea / Hangi Otomatik Motor Tercih Edilmeli?
-
-
Otomatik alacaksanız 1.5 hibrit ve 1.6 dizel dışında seçeneğiniz yok sanırım.
Bu ikisi arasında bir seçim yapacak olsam ben benzinli hibrit tercih ederdim.
1.4 fire kullanıyorum.
-
dizel
-
1.6 Dizel hb. Mümkünse s design veya sport. Adaptif hız sabitleyici ve çarpışma önleyici dahil her şey var. Trafikte büyük kolaylık.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1.6 E-Torq EVO al LPG ile bin derim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Egeanın en sorunsuz motor ve şanzımanı 1.6 e-torq. 110hp tam otomatik aisin 6 ileri şanzıman.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir süre, bazı sebeplerden ötürü foruma zaman ayıramadım. Herkese, değerli cevaplarınızdan ötürü ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sağolun. 🙏🙂
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hazır konu varken sorayım. Geçen bir arkadaşla konuşurken söyledi.
1.4 atmosferik motorlarda italyan motor diye bir şey var mı? Söylediği bu arkadaştaki araç italyan motor olduğundan yağ eksiltmiyormuş. Yağ eksiltenler Türkiye de üretilen motorlarmış. Araştırdım ama böyle bir şey bulamadım. Bilgisi olan var mı?
-
Motor nerede üretiliyor bilmiyorum ama bütün egea'lar tofaş fabrikasında üretiliyor.
Yağ eksilmesi bende de oldu ama kitapçığında yazdığı gibi ilk 5000 km'de normal. Yaklaşık 6000 km'dir kullanıyordum, aldığımda yağ seviyesi çubuğun yüzde 75'indeydi.
3000 km şehir içi kullandım eksiltme olmadı. Sonra 1000 gidiş-1000 geliş uzun yol yaptım ve yağ seviyesi çubuğun yüzde 25'ine indi. Serviste ücretsiz tamamlattım.
Yani kabaca çubuk 1 litre gösteriyor desek 500 gr eksiltti. Kitapçıkta ilk 5000 km eksiltme normal yazdığı için takılmadım.
Mesela şu anda şehir içi 1000 km daha yaptım, eksiltme yok. Yakıt benzin.
Öyle abartıldığı gibi yağ falan yaktığı yok, kullanım klavuzu okumaktan bihaber kimselerin abartması.
Lpg'de durum ne olur, bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mshysteria -- 29 Mayıs 2024; 16:4:31 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
1.4 Motor Fiata ait olup daha önceden hatırladığım kadarıyla İtalya ve Brezilya da üretiliyor. Türkiye'de fiat motor üretmiyor. Brezilya'dan bize geldiğini de sanmıyorum, (bence) kullanılan tüm 1.4 motorlar İtalya'dan geliyordur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X