|
Bildirim
|
Şuan aracıma inip baksam en az 2 3 tane kuş pisliği vardır üzerinde. Aracım 3 yıllık. Pandemi süresince 2 ay yıkanmadı. Böyle bir sorun yaşamadım.
Bursa daki kuş başka İzmir deki kuş başka mı sıçıyor? Mantığım bu durumu çözümleyemedi. |
Malesed bariz kus pisligi yanigi.
Gecmis olsun. |
|
Benim de arabaya kuş pisliği cok denk gelmiştir, hatta uzun süre kuruyup kaldıgı bile olmuştur. Islak mendil ile sildiğimde ve ya en fazla sıcak sulu bezle sildiğimde gider. Sorun fabrikanın kullandığı boyada bence.
Geçmiş olsun |
2-3 defa Egea alırken düşünecek bir durum yok fotoğraftan görüldüğü kadarı ile net bir şekilde kuş pisliği yanığı,garanti kapsamına girmez. Firma kağıt verir vermez ayrı konu,verilse olurdu ama değişen birşey de olmazdı.
Not: Boya yanığı ağaç dalları gibi dalgalı şekilde olur buradaki çok bariz bir örnek hali,yani birşey boyaya değmiş sonrada akmış,yayılmış gibi düşünün.Genelde de bu şey kuş olduğu için kuş pisliği deniyor tabi başka asitik maddelerde aynısını yapar ( asit yağmuru,çakma deterjan vs vs) |
Arkadaşın dediği asitsiz dışkılamıyor fakat bu arabanın başlangıç fiyatı hala 100-110 bin TL sanırım,yarısı vergi olsa 5-6 bin Euro'ya satılan aracın özellikle trim,boya kalitesi bellidir. Daha fazla beklenti içine girmek hayalcilik olur. Bu segmentte araçlar alındığında sağlam bir koya koruma yaptırmak en iyisi ya da kafaya takmayacaksın ufak tefek boya atması,boya soyulmalarını. Şahsi fikrim kabullenmek yolunda olur yoksa arabaya mı biniyorsunuz sinir harbi mi yaşıyorsunuz arada kalırsınız. Zaten satarken de hatasız,çiziksiz sizin aracınızın aynılarında da olmayacak illa ki onlarda da bazı kusurlar olacaktır.
Örneğin Opel araçların 10 yaş üstü özellikle gri renk olanlarında güneş yanığı olmayan görmedim. Benim aracımda da olacağını biliyordum ki 9.yaştan itibaren başladı. 8.sene belki satabilirdim ama ne stres yapacağım kullandım geçtim,10 yaşını biraz geçtiğinde de sattım,öyle fiyatta kırmadım ama ağır bakım dahil mekaniği kusursuzdu aracın. |
tamam egea nın boyası iyi değil de öyle bir yazmışsın ki kuşların boku bi egea nın boyasını kaldırıyor.
milyonluk mersoların boyasını çatır çatır yakıyor kuşlar neden bahsediyorsunuz |
Fiat araba alırsan bunları yaşarsın
|
Asitsiz dışkılamıyor FIAT'ın boya kalitesi yerlerde sadece.
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 3 Ağustos 2020; 12:22:7 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|