Şimdi Ara

FİAT/PERİYODİK BAKIM TABLOSU/SİYAH NOKTALARMI,BOŞ NOKTALARMI DİKKATE ALINIR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
16.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu fiat bakım tablosunda,kullanam klavuzunda yazıyorya.
    20 bin,40 bin,60 bin,80 bin,100 bin,120 bin,140 bin,160 bin,180 bin.
    diye yazıyor vede alt kısımlarında bakım zamanları siyah nokta veya boş nokta ile işaretlenmiş.
    bunlardan siyah olanlarımı dikkate alcaz yoksa boş noktalarımı dikkate alcaz.
    ben boş kutu olanlar dedim ama başkası ise siyah noktalar dedi..
    oysa

motor bölümünde
    triger kayışı ve rulmanların değişimi(1.3 multijet tiplerde her 160.000 km de bır trıger zıncırı degısımı)..
    bu kısım,20 40 60 80 100 km olanlar siyah kutucukludur
    sadece 120 olanda boştur vede 140 160 180 yine siyah kutucukludur...
    birisinin demesine göre her 20 binde bir triger kayışı değişmesi gerekir.
    oysa sadece her 120 binde bir değişiyor.
    o halde siyah dolu kutular değil,içi boş olanların olması lazım...

hangisi doğru

• 20.000 km'de bir triger kayi$i bile degi$miyor ki zinciri degi$sin. Digerlerini bilemem, ancak triger zinciri durumunda ici bo$ olan kutucugu referans alman gerekiyor.
  • 20.000 km Triger değişimi için erken bir süre.Birde yanılmıyorsam km ye bakılmaksızın triger değişimi 5 yılda bir yapılıyor.
  • normalde siyah noktalar yapılması gereken bakımları belirtir... Bununla beraber kmye bakılmaksızın bazı bakımların yıllık(yağ,yağ filtresi v.s.), bazılarının ise triger gibi belli bir süre sonunda yapılması gerekir. Benim aracımda kmy bakılmasızın 5 yılda bir.(aşağıda resimde görüldüğü üzere)

Belkide sizin kitapçıkta basım hatası vardır. Çünkü benim kitapçıkta görüldüğü üzere triger değişimi 120bin de siyah nokta var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankay2 -- 25 Mart 2009; 9:53:18 >
  • ben grande punto 1,3 multijet kullanıyorum
    her 10,000 km de 100tl (+ - 20)
    her 20,000 km de 300tl (+ - 50)
    periyodik bakım yaptırıyorum
  • durum anlaşıldı
    orjinal kitapçıkta siyah nokta ile belirtilmişken.
    bende servis kağıdır var,onda galba,boşlukla belirtilmiş
    nedeni ise işaret koymak amacıyla

orjinal link
    https://store.donanimhaber.com/53/82/f7/5382f7a316f737a9e7a8e99bd6971ba5.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 25 Mart 2009; 14:04:38 >

• Elinde Fiat 2009-2014 arası tarihlerde BAKIM TABLOSU pdf ya da jpg olarak varsa paylaşabilir mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.