Şimdi Ara

Sıfır Otomobil aldık,boya koruma, alınacaklar ve yapılacaklar Listesi Neler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
3.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, sıfır aldığım 2019 model Fiat Egea 1.3 multijet Beyaz renk Urban Plus paket aracımı bugün akşam teslim alıcam inşallah.

İlk sıfır aracım, atladığım bir şey olmasın, yardımcı olurmusunuz?

1) İlk olarak boya koruma araştırıyorum, Sonax, Ziebart veya diğerlerini araştırıyorum, Ankara da nerde yaptırabilirim, çok gerekli mi?
    2) Koltuklar için, orjinal gibi gözükücek kılıf bakıyorum, Bagaj için bagaj havuzu bakıyorum
    3) Malzeme olarak, Trafik Seti, İlk yardım seti, Yangın Söndürücü, Çekme halatı, akü takviye kablosu,

benim aklıma gelenler bunlar...

• Audi arabam var zerre böyle para tuzaklarına düşmüyorum kafam rahat. Boya koruma seramik kaplama hepsi para tuzağı hocam. Hiç takma kafaya. Araba bu çizilecek vurulacak. Olacak bunlar kaçış yok. Sen kılcal çizik olmasın diye uğraşırskn toz kondurmazsın ertesi gün kamyonun biri geçiriverir seramik kaplamayı görürsün :/
  • Hayırlı olsun.

3 numaralı malzemelerin çoğunu bayi veriyor.

Diğerleri tamamen sizin zevkinize kalmış. Bana göre ikisi de elzem değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taş vurukları nedeniyle keşke yaptırsaydım diyerek büyük bir pişmanlıkla şiddetle tavsiyem kaput filmidir. İyi ve pahalı olanlardan tabi.

• 1) Ben boya koruma yerine ön kaputa folyo kaplamayı daha mantıklı buluyorum yinede tercih meselesi ama ben yaptırmadım yaptırmayı da düşünmüyorum.Kötü yere yaptırırsanız iz vs bırakma riski var yaptıracaksanız mutlaka iyi marka ve iyi birine yaptırınız

2) Kılıfa kesinlikle karşıyım.Siz kılıflı kullanın yıllarca satarken kıymetini zaten bilmiyorlar alan adam sefasını yaşıyor.Aynısı zamanımda laguna 2 aldığım araçta olmuştu sahibi yıllarca kılıflı kullanmıştı kılıflar da aracı o kadar kötü gösteriyor ki kılıfı bir çıkardım araba kendine geldi keyfini sürmesi bana kaldı.

Kirlendiğinde temizleyin yeter ilk günkü gibi kalıyor.Laguna 2 aracımın koltukları açık renkti içinde eşya bile taşırdım hiç kirlenmeden sattım kirlenince temizleyin tertemiz kalıyor o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 21 Haziran 2019; 15:57:51 >
  • Bu kadar şeye gerek var mı bilmiyorum . Sonuçta aracınız sürekli kapalı otoparkta durmayacaksa zamanla ne yaparsanız yapın çizilecek , boyası çıkacak , zarar görecek .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

1) Ben boya koruma yerine ön kaputa folyo kaplamayı daha mantıklı buluyorum yinede tercih meselesi ama ben yaptırmadım yaptırmayı da düşünmüyorum.Kötü yere yaptırırsanız iz vs bırakma riski var yaptıracaksanız mutlaka iyi marka ve iyi birine yaptırınız

2) Kılıfa kesinlikle karşıyım.Siz kılıflı kullanın yıllarca satarken kıymetini zaten bilmiyorlar alan adam sefasını yaşıyor.Aynısı zamanımda laguna 2 aldığım araçta olmuştu sahibi yıllarca kılıflı kullanmıştı kılıflar da aracı o kadar kötü gösteriyor ki kılıfı bir çıkardım araba kendine geldi keyfini sürmesi bana kaldı.

Kirlendiğinde temizleyin yeter ilk günkü gibi kalıyor.Laguna 2 aracımın koltukları açık renkti içinde eşya bile taşırdım hiç kirlenmeden sattım kirlenince temizleyin tertemiz kalıyor o zaman
    Teşekkürler,

1) Folyo duydum ama çok aklıma yatmadı, orijinal gibi gözüküyor mu boyası acaba, sökerken boya da kalkabilir, taş vuruklarını nasıl önlüyor folyo acaba, folyonun yırtılması, çizilmesi gibi durumlar oluyor mu? Bu gibi sorular aklıma geliyor, folyolu bir aracı incelemek lazım önce.

2) Kılıfı bende çok sevmiyorum, orjinal gibi görünen kaliteli bir kılıf bulabilirmiyim ona bakıcam, 6 yaşında bizim kız, arka koltukta, mevye suyu, süt, dondurma olayları olabiliyor özellikle uzun yolda, ona bir önlem almam lazım.

• Ben de seramik kaplama yaptırmayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

Teşekkürler,

1) Folyo duydum ama çok aklıma yatmadı, orijinal gibi gözüküyor mu boyası acaba, sökerken boya da kalkabilir, taş vuruklarını nasıl önlüyor folyo acaba, folyonun yırtılması, çizilmesi gibi durumlar oluyor mu? Bu gibi sorular aklıma geliyor, folyolu bir aracı incelemek lazım önce.

2) Kılıfı bende çok sevmiyorum, orjinal gibi görünen kaliteli bir kılıf bulabilirmiyim ona bakıcam, 6 yaşında bizim kız, arka koltukta, mevye suyu, süt, dondurma olayları olabiliyor özellikle uzun yolda, ona bir önlem almam lazım.

Alıntıları Göster
    1) Folyo olduğu zaman orijinal gibi gözükür tabi iyi folyo olursa dandik folyo olursa zamanla sararma vs yapabiliyor.Her koşulda boya korumadan daha iyi korur aracı folyo.

2) Çocuk varsa kılıf konusunda bir şey diyemem çocuğun aklı başına gelene kadar kullanılabilir.Allah bağışlasın bu arada

@deoks
    Seramik kaplama yaptırmakla bitmiyor seramik yaptırdıktan sonra her şampuanı kullanamıyorsunuz benzinlikte kullanılan şampuan ile yıkarsanız seramik etkisi ciddi anlamda gidiyor.

Genelde seramik yaptırınca aracı bizde yıkatın derler tabi her yıkamada yıkama parası vereceksiniz.

Seramik uzun yıllar gitmesi için de yıllık bakım adı altında ek güncelleme yapıyorlar oda ek maliyet sonuç olarak maliyetli bir bakım bence o paraları seramiğe harcamak mantıksız.

Aracı komple kaplatırım daha iyi
    Bunlar benim görüşüm tabi

• Ben sıfır aldığım aracıma çok titizlenmeme rağmen çok şey oldu "sakınılan göze çöp batar" unutma bunu boşver dağınık bırak ciddiyim

• Audi arabam var zerre böyle para tuzaklarına düşmüyorum kafam rahat. Boya koruma seramik kaplama hepsi para tuzağı hocam. Hiç takma kafaya. Araba bu çizilecek vurulacak. Olacak bunlar kaçış yok. Sen kılcal çizik olmasın diye uğraşırskn toz kondurmazsın ertesi gün kamyonun biri geçiriverir seramik kaplamayı görürsün :/

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bazı araçlarda tampon aşağı eğimli arazilerde olduğu için kapıuta taş fazla çarpıyor. Sizde ikinci el birkaç egea incelerseniz genel olarak bu durumunun olup olmadığını anlarsınız. Film yaptıracaksanız cast folyo olarak geçen orta kalınlıkta bir filmi , her yıl değiştirmek şartıyla kullanabilirsiniz . Kalitesiz filmler uzun yıllar güneş altında kalırsa yapışkanlı boya ile bütünleşip kaputu boyatmak zorunda bırakıyor .

Kalan kısımlara 3 ayda bir kaliteli cila yaptırırsanız ilk günki gibi kalır aracınız .

Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.

• Şeffaf kaput filmi önermiyorum .. film söküldüğünde diğer yerlerle arasında boya farkı oluşturur.
    Sıfır araca polisaj makinesi boyayı etkileyecek cila kullanmayın. Sadece elle sürülen wax sealent dediğimiz ürün kullanın ki boyanın portakal görünümü gitmesin. Ve bu uygulamalar için fazla masraf etmeyin yorulmak istemiyorsanız çevrenizde 150 TL ye yapan yerler bulabilirsiniz.
    Kapalı garajınız yoksa araç güneş ışığına toza maruz kalacaksa her sene makine ile cila uygulayabilirsiniz

Fren balata temizleyici ort. 10 TL
    Jant temizleyici sprey ile lastik parlatıcı alın.

Akü takviye kablosu konusunda da öğle setler halinde satılan şeylerden almayın.nalbur gibi yerlerden uzun ve kalın olanlarından alin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 21 Haziran 2019; 22:55:8 >
  • boya koruma, seramik bence hikaye. uygun bir şampuanla yıkayıp hızlı cila atsanız aynı etkiyi gösterir. kaputtaki taş izi içinde otobüs tırlara çok yanaşmayın yeter.

• Öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız kullanın.

1) Boya koruma yaptırmak isterseniz dby detailing, detailing dükkanı ve vintage detaling ankara'da önerebilirim. Profesyonel çalışırlar. Ama seramik veya boya koruma yaptırdığınızda uzun ömürlü olmasını sağlamak için uygun şampuan ve cila kullanılmalıdır. Aracın boyasına ne kadar özen gösterseniz bile yıkamadan dolayıda çizikler oluşuyor maalesef bunun önüne geçemezsiniz. Folyo da kaliteli malzeme kullanılırsa iş görür ön tampon ve kaputa yaptırsanız yeterlidir.

2)Bagaj havuzu, paspas vs alabilirsiniz. Cam filmi yaptırabilirsiniz.
  • Hayırlı olsun. Bence en elzem şey yola çıkmadan kaput koruma filmi hatta mümkünse tampon ve çamurluklar dahil.
    Folyo yaptırmayın kesinlikle hiçbir anlamı yok yaptırmanın. Hem çıkartırken sıkıntı hem de iyi bir etkisi yok. Poliüretan bir kaput filmi taş zedelenmelerinden, ufak tefek sürtmelerden aracınızı koruyacaktır. Yaptırmak isterseniz iyice araştırın. Film yapıyoruz derken folyo yapıp geçmesinler.

• sıfır araba alsaydım kapı kollarının altını seffaf filmle kaplardım , zaten hazır kalıplarıda satılıyor.
    hayırlı olsun bu arada
    www.hepsiburada.com
    AutoFolyo Kapı Kolu Boya Koruma Filmi 4 Adet Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/autofolyo-kapi-kolu-boya-koruma-filmi-4-adet-pm-otml3m02

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W00DPECKER -- 22 Haziran 2019; 2:35:41 >
  • Hocam aracın aynı renginde gmg garajda kaplama yaptır kafan rahat olur....

• 3. Madde haricinde hic bisey yaptirmaniza gerek yok . Ozellikle boya koruma . Hic bir ise yaramiyor yok seramik kapladik yok nano teknoloji falan atip tutuyorlar . Uzun yola cok cikiyorsaniz on tampon ve kaputa seffaf film cektirin yeterli gerisi hikaye .

• Şeffaf kaplama daha mantıklı geliyor nedense
    Hayırlı olsun bu arada

• Folyo en fazla 3 yıl orijinal gibi durur en kalitelisi dahi boyaya zarar verme ihtimali barındırır ki iyi ihtimalle renk farkı oluşur.

Seramik kaplama koruması bakımı zor, maliyetli biraz ama iyi bir yerde yapılırsa en doğru seçim.

Fk1000p wax, kaliteli bir hızlı cila alın ya da bunları kullanan yerlerde yıkama ve cila yaptırın. Kesinlikle camlarınıza yağmur kaydırıcı uygulatın ben çok memnunum.

Jantlarınıza iyi bakın ne idüğü belirsiz ağır kimyasalların jantınıza boca edilmesine izin vermeyin delik deşik oluyor sonra.

Koltuklarınıza demode kılıf yerine nano kaplama yaptırın araçta sigara içmeyin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.