Şimdi Ara

FİBER 10Mbps ADSL 16Mbps hızına mı eşdeğer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün DSmart'dan aradılar. İnternet + TV 42TL geçmek ister misiniz diye sordular? İnternet: 10 Megabit Fiber, 40Gb AKN. Hızın çok düşük olduğunu söyledim. "Fiberde 10 megabit, normal internette 16 megabite denktir" dedi.(Normal ne anormal ne onu sormak aklıma gelmedi) Bana pek mantıklı gelmedi söylediği şey. Böyle bir denklik var mı?
    Şu an Turksat kablonet + kablotv kullanıyorum. ve 62 lira ödüyorum. İptal ettirirsem cayma bedeli ile birlikte, 66 lira ödeyecekmişim. Sözleşmeyi yenileyeli bir ay bile olmadı. Mantıklı mı sizce Dsmart Fiber 10Mbit 40GB?

• Yok öyle birşey bilmeyene inandırmaya çalışıyorlar 100 mbit ve üstü için fiber fiberliğini yapar zaten.
  • likeminded L kullanıcısına yanıt
    Daha yüksek hızlı tarifeleri mevcut dsmartın siteden bakabilir bayiye sorabilirsin
    Ama dsmart önermem şahsen ben olsam iptv kullanırım
  • Batuhanbay B kullanıcısına yanıt
    Daha yüksek hızlısı mevcut tabi ki ama o ölçüde de pahalılar. Bana önerdiği 10mbit fiber 40gb akk + DSmart giriş tv paketi 42 lira. Not olarak da; "10mbit fiber = 16mbit adsl" gibi akla zarar bir şey söyledi. Bunun doğru olup olmadığını merak ediyorum açıkçası.

Neden iptv önerdiğini de anlamadım. Sonuçta kotayı tüketecek. 40gb Akk 3 günde biter. Bununla birlikte ne izlediğimin datası da birilerinin elinde bulunacak. Tercih etmem açıkçası.
  • Öyle söyleyen müşteri temsilcisine sorsaydın sende 100 kmh hızında giden ferrari ile 100 kmh hızında giden şahin gitmek istedikeleri yere farklı zamandamı gider? 10 megabit fiber olsun, adsl olsun, vdsl olsun 10 megabittir fark etmez. Tek fark adsl stabil olarak 10 megabit verecek yani dalgalı olmayacaksa aynıdır. Maalesef bizim ülkemizde gerçek gpon fiberde bile hız dalgalandığı için adsl'den çok farkı yok. Yine arabalar üzerinden örnek vereyim; fiber kullanan kişilerde ferrari var, adsl kullanan kişilerde şahin var, ama yollar çok kötü ve dar yani ferrari kullanan kişide mecbur yavaşlıyor şahinden farkı kalmıyor. Evimde 100 megabit vdsl kullanıyorum, kardeşim evinde 100 megabit wan üzerinden fiber kullanıyor hiçbir fark yok. Ping olarak bile fark yok. Kısacası uygun fiyatlı akk olmayan hangi iss varsa ona geçin. Ben oris telekoma geçtim çok memnunum telekom altyapısını kullanıyor zaten hiçbir fark yok ttnetten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 29 Eylül 2018; 19:11:56 >

• Sizi arayan D-Smart'ın kendisi mi yoksa taşeron firma mı? Bunu iyi kontrol edin. Kendi sitesinden kontrol edin 42 TL'ye böyle bir paket var mı diye? Sonra sürprizle karşılaşmayın.
  • Kolpa. Birinde max 1.1mb ile indirirsin birinde 1.8mb i gorme sansin var ama ortalama 1.7 olur.
    Mesela evşnde superonline fiber altyapısı varsa ( büyük ithimal odur çünkü dsmart ondan kullanıyo dşye biliyorum )
    Vodafone a geç üstüne vodafone tv al ayda 2.90 ama mobil tarife de de geçmen lazım android tv box a kur vodafone tv yi izle
    Ailende vodafone mobilde olan biri üzerinden alırsın 3 liralık şeyi evde doya doya tv izlersin ama interneti 50 mbps 50 gb akk al akk den sonra 24 mbps e düşer ( vodafone da ) oda aynı anda oyun oynayıp ayn8 anda film / tv izlemek için yeterli olur
  • 10mbit fiber = 16mbit vdsl = 24mbit adsl
  • quote:

Orijinalden alıntı: SYLAS

Kolpa. Birinde max 1.1mb ile indirirsin birinde 1.8mb i gorme sansin var ama ortalama 1.7 olur.
    HAngisinde max 1.1mb hangisinde 1.8mb? Tam anlamadım.
  • DarthLuca D kullanıcısına yanıt
    altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    techturch T kullanıcısına yanıt
    AMC A kullanıcısına yanıt
    Üstat, AMC ve altuntepe2'nin söylediğinin tam tersini söyledin. Nasıl bir açıklaması var yazdığın bu eşitliğin?

quote:

Sizi arayan D-Smart'ın kendisi mi yoksa taşeron firma mı? Bunu iyi kontrol edin. Kendi sitesinden kontrol edin 42 TL'ye böyle bir paket var mı diye? Sonra sürprizle karşılaşmayın.

Sormuştum. Bayi değiliz. Dsmart merkezdenim demişti.
    10mbps 1.1mb

16mbps 1.7mb

Ortalama indirme hizlari saniyede
    Kimsenin söylediğinin tersini söylemedim. Sadece dikkatli olun diyorum. Taahhüt imzalayıp daha sonra ekstra ücret vesaire çıkmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: likeminded

Üstat, AMC ve altuntepe2'nin söylediğinin tam tersini söyledin. Nasıl bir açıklaması var yazdığın bu eşitliğin?

quote:

Sizi arayan D-Smart'ın kendisi mi yoksa taşeron firma mı? Bunu iyi kontrol edin. Kendi sitesinden kontrol edin 42 TL'ye böyle bir paket var mı diye? Sonra sürprizle karşılaşmayın.

Sormuştum. Bayi değiliz. Dsmart merkezdenim demişti.
    bu kadar saçma sapan birşey sorarsanız alacağınız cevaplarda doğal olarak saçma olur
  • DarthLuca D kullanıcısına yanıt
    bu yazdığınızda espri falanmı yapıyorsunuz? çünkü böyle bir şey yok. mbps demek zaten ölçülmüş hız demektir yani 10 megabit per second diyorsa 10 dur bunun fiber olması adsl olması birşey değiştirmez. bu dediğiniz tamamen saçmalık öyleyse 100 megabit fiber kullanan müşteri= 1 gigabit adsl oluyor tekrar aynı örneği sizede vereyim, 100 kmh hızında giden ferrari ile şahin gidecekleri yere aynı anda ulaşır. tek fark ferrari=fiber yapabildiği hız şahin=adsl,vdsl den daha fazladır. umarım bilale anlatır gibi anlatmamdan anlamışsınızdır

Ek olarak fiberde kullansanız 56k tarih öncesi modemde kullansanız telekomun yurtdışı çıkışında bir darboğaz yaşanması durumunda veya sıkıntı olması durumunda ne kullandığınızın hiç bir önemi olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: DarthLuca

bu kadar saçma sapan birşey sorarsanız alacağınız cevaplarda doğal olarak saçma olur

Alıntıları Göster
    Anladım. Süper ince düşünülmüş ironinizle, beni ve burayı okuyan herkesi yanlış yönlendirerek bana çok güzel bir ders verdiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi likeminded -- 1 Ekim 2018; 14:17:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.