apartmanlara bile fiber gelmesi için yıllarca her yolu denedik, zor bela getirdiler, yoksa hala adsl kullanıyor olacaktık. |
Fiber altyapı ihalesi duyuruldu: Turkcell ihaleye katılacak (8. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Maalesef ki sizinle aynı durumu ben de yaşıyorum İstanbul’un İstanbul olduğu yerde Fatih’te yaşıyorum sokağın başındaki saha dolabına yakın bir elin parmağını geçmeyecek binalarda binadan daireye kadar fiber altyapı mevcut ama diğer binalarda hala bakır kablo var zaten adamlardaki mantık şu bir yerde bakır internet kablo varsa oraya fiber internet getirmiyorlar sadece yeni yapılan ya da yıkılan yerleşim birimlerine getiriyorlar baktım bizim buraya da normal şartlarda fiber hizmeti gelmeyecek son altı aydır Türk telekom müdürlüğüne gidip geliyorum ücreti neyse ben vereyim zaten bizim Fatih’te yeri kazıp da getirmiyorlar havadan kablolama sistemi ile getiriyorlar kazı işleri belediyeden izin almak falan bu tarz şeylere pek girilmiyor anladığım kadarıyla sadece havadan kablo çekmeleri gerekiyor parası neyse verim diyorum onu bile yaptıramıyorum ne kadar üzücü vahim bir durum
İmkanım olsa ücreti mukabilinde Türk netten hizmet almak isterim ama onlarda sadece belli başlı yerlerde çalışmalar yapıyorlar elimiz mahkûm Türk telekoma zorunluluktan gidiyorum parasıyla dahi fiber int getirtemiyorum
Böyle gelmiş böyle gider şu anda ihaleyi hangi firma kazanırsa kazansın mevcut olan yerleşim birimlerindeki hangi altyapı varsa onla devam edilir yeni yapılan yerleşim birimlerine anca fiber hizmeti gider bu maalesef ki değişmeyecek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aynen sen fiber kullanıyorsun diye tüm Türkiye fiber kullanıyor. İstanbul'un göbeğinde port yok sen neyden bahsediyorsun? Gelmiş burda bana 1 Gbps bağlantım var diyor. Hâlâ merkezi yerde olduğu halde adsl kullananlar var bu ülkede ama tabii sizin gibilere göre halk düşük hız talep ediyor dimi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayir kardes senden epeyce daha iyi biliyorum memleketteki internet sikintilarini. Onceki mesajlari da okusaydin TTun FTTHsine bok atildigi icin yazdigimi anlardin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Schi20phreneMaalesef ki sizinle aynı durumu ben de yaşıyorum İstanbul’un İstanbul olduğu yerde Fatih’te yaşıyorum sokağın başındaki saha dolabına yakın bir elin parmağını geçmeyecek binalarda binadan daireye kadar fiber altyapı mevcut ama diğer binalarda hala bakır kablo var zaten adamlardaki mantık şu bir yerde bakır internet kablo varsa oraya fiber internet getirmiyorlar sadece yeni yapılan ya da yıkılan yerleşim birimlerine getiriyorlar baktım bizim buraya da normal şartlarda fiber hizmeti gelmeyecek son altı aydır Türk telekom müdürlüğüne gidip geliyorum ücreti neyse ben vereyim zaten bizim Fatih’te yeri kazıp da getirmiyorlar havadan kablolama sistemi ile getiriyorlar kazı işleri belediyeden izin almak falan bu tarz şeylere pek girilmiyor anladığım kadarıyla sadece havadan kablo çekmeleri gerekiyor parası neyse verim diyorum onu bile yaptıramıyorum ne kadar üzücü vahim bir durum
İmkanım olsa ücreti mukabilinde Türk netten hizmet almak isterim ama onlarda sadece belli başlı yerlerde çalışmalar yapıyorlar elimiz mahkûm Türk telekoma zorunluluktan gidiyorum parasıyla dahi fiber int getirtemiyorum
Böyle gelmiş böyle gider şu anda ihaleyi hangi firma kazanırsa kazansın mevcut olan yerleşim birimlerindeki hangi altyapı varsa onla devam edilir yeni yapılan yerleşim birimlerine anca fiber hizmeti gider bu maalesef ki değişmeyecek
Turknetin verdigi GPON (neredeyse) simetrik. Baglanti kalitesi TT FTTHye cok yakin. Olsa bes dk asimetrik internette durmazdim.
TT altyapi cekerken onceligi altyapisi olmayan yerlere veriyor. Bakir altyapisi olan yerler icin uzucu bir durum bu ama sinirli kaynaklarla is yaparken bu sekilde hareket etmeleri normal. Devletin bu iste ne kadar kontrolu var bilmiyorum ama devlet kontrolu de varsa zaten onceligi hicbir sekilde internete erisemeyen yerlere vermeleri gene normal. Bu yerler yeni yapilmis siteler falan da olabiliyor, zaten genellikle oyle oluyor.
Su sekilde dusun senin yasadigin yer neredeyse 25 sene oncesinde cevirmeli baglantidan "cok yuksek hizli" ADSLe gecen ilk yerler arasindaydi.
Baglantida yasadigin problemler buyuk ihtimalle saha dolabinin DSLAMa uzakligindan kaynaklaniyor. Sinyal frekansi yukseltilerek daha fazla menzil elde edilebiliyor VDSL ile ama port yok demek de port yok demek maaeslef. Bu yazdiklarim sorunlarini cozmuyor farkindayim ama sorunlarinin ne oldugunu bilmiyor olman da kotu bir sey.
-
zaten uçuktu
-
Öyle malesef
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Burada fiber gelmeden once vdsl vardi zaten sonra vodafone ardindan superonline geldi bence fiber verilmeyen yerler belki de az apartmana sahiptir burada cok fazla apartman var buyuk 3 adet de site var hepsini yani tum apartmanlari buyuk site olarak degerlendiriyor olmalilar yani potansiyel musteriye bakiyorlar bence girersek para kazanir miyiz hesabi zaten bir wifi'dan bakiyorum liste kabarik iyi satiyorlar yani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 11 Şubat 2025; 19:58:15 >
Turkcell girdiyse büyük sıkıntı keşke Turknet yapsa. Turkcell fiyatları katlar resmen. Tüketici hayrına bir şey yapmazlar güvenmiyorum
Aynen öyle tahatüt bitiyor 50 mbit hız için Vodafone Turkcell ve TTNet 600 TL teklif ediyor turknet 100 mbit 499 TL tahatütsüz teklif ediyor ama tahatüt olmadığı için birkaç ay sonra fiyatı bindirirlermi guvenemedim . Diğerlerinden çok daha uygun
Bizim buradaki firma hortumları çekti işte. İçini dolduracak şirket bekliyor. Ama diğerlerine de kendi kanallarını çekip fiber döşemek daha kira ödemeye göre mantıklı gelebilir...
-
Eee başka firma yok mu? Valla bıktık artık ya. Yeresen binazmıda TT Fiber var. 1000 Mbps bizim internette 100 Mbps ama; 100 demeye bin şahit lazım. Keşke Uydunet'de her yere kurulsa.Sıkıldık bu iğrenç firmalardan.
-
Turkcell'in ihaleye katıldığı gibi başka katılanlar da olacaktır sanırım. Ama çok oyun değiştirecek bir katılımcı beklenmesin. Turk.Net'te o kadar altyapıyı sahiplenecek para yok, yabancılar da TL kazanıp döviz ile yatırım yapan bir yerde yatırıma hevesli olmayacaklardır, girmezler.
-
O günlere daha var ama zamanla o da olacak. Apartmanlara yatırım yapıp maliyeti karşılamak daha kolay ve hızlı. Apartmana kurup anında değerlendireceği bir donanımı dağınık yerleşimde kullanmak zor geliyor. Havai fiber olaylarının daha gelişmesi lazım.
-
Hocam ülkenin çoğu yerinde fiber haala yok bile
Ustadım bizim mahallemize fiber geleli 7 yıl oluyor ve sadece bizim binamıza kablo çektiler kablonun çekilmesi'de baz istasyonu var diye çektiler binalara çekmiyorlar bu kadar kepazelik olamaz ya daha 4 gün oldu fiber altyapıyı getiren ve binamıza baz istasyonu kuran kişi ile iletişime geçtik adam bize diyorki abi binalara çekip sonlandırma 1 saat bile sürmez diyor ama sansürlineyi arıyoruz ve destek talebi istiyoruz herifler diyorki altyapı kazı çalışmamız filan falan falan yok diyor bunlar tam bir rezil firma, Türk Telekoma başvurmuştum ceo'ya filan yazdım bana ilk önce bu yıl yani 2025 yılında fiber altyapı çalışmamız yoktur, aynı gün içerisinde saat 16 gibi telefon geldi bana ve mail attılar bu yıl 2025 yılı içerisinde fiber altyapımızı getiriyoruz diye ne varsa yani Türk Telekom'da var ustadım maile gelen bildiriyi atıyorum sizlere.
-
Havai fiber diye bir sey yok. LTE o. Havada optik fiber gordun mu sen hic?
Kablosuz baglanti hicbir şekilde kablolu baglantidan daha iyi olamaz, eğer olabiliyor olsa her yeri wi-fi APleriyle donation evlere wi-fiber sifresi falan satarlardi.
Ona kaptırırlar mı kan emiciler
Türkcell ola ki kazanırsa vay halimize.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X