arkadaşlar bu yaz araba almayı düşünüyorum..benim arabada aradığım en önemli özellik:Güvenlik!...üç araçtan birisini almayı düşünüyorum.fiesta mı?fabia mı?ıbıza mı?...bunlardan hangisi sizce güvenlik açısından sağlam araç...yorumlarınız için şimdiden teşşekler...
hocam ford fiesta ,2 modelede 10 basar her konuda. tercihini fiestadan yana kullanmanı isterim.
fabia vw destekli....ıbıza audı desteklı dıyorlar...ford u cok kışı övüyor..tutulan bı araba..ben araba pıyasasına yeni dirdigim için pek bilemiyorum..
hocam vw nin adı gecmese skodada , türkiyede satılacagına inanmıyorum. seat ibizada vw ortaklı biliyorum bende. audi ile bir işlişkileri var mı bilmiyorum.
yolda kaza gördüm yeni fiestaya arkadan dogan carpmış doganın ön yok olmuş, fiestada arka tampon ve bagaj cökmüştü. ogünden sonra fiestanın saglam olduyna kanaat getirdim.
bir kere daha kaza gördüm aurise arkadan eski ford fiesta carpmış, sadece aurisin tamponu cok cok hafif cökmüş belli bile degil ama eski fiestanın ön tampon, kaput resmen dagılmıştı. tabikide 2 kazada ne şiddetle çarptı bilemiyorum.
tahminimce yeni fiestalar daha saglam.
araba alırken ben bu arabayla kaza yapsam sag cıkarmıyım cıkamazmıyım diyerek alırsan o arabanın hayrını göremezsin. tüm arabalar test edilerek piyasaya sürülüyor, saglam olmayan arabayı neden piyasaya sürsünler. misal bmw ile kaza yaparsın agır yaralanırsın, opelle kaza yarsın burnun kanamadan cıkarsın, bu araba felan gelmiyor.
hosuna giden tarzına uygun konforlu ve özellikli arabayı secersen o arabadan iyisi yoktur.
fiesta dış,ve iç tasaraım olarak söyledin 2 arabalar icinde öne cıkan marka. tasarımı bile o arabayı aldırmasına yeter. konfor ve özellik senin bütcene kalmış birsey, tabikide full donanımlı arac her zman iyidir. keşke dememk icin 2bin 3tl fazla verip full donanımlı arac al derim...
araba piyasası nette cok şişik 2bin tl cok rahat oynuyor. sıfır bakınıyorsan bazı ajentalar liste fiyatından 1bin,2bintl indirim yapıyor bazıları ise liste fiyatından satış yapıyor.
bmw ve opel örneğine katılıyorum sonuçta ecel geldiğinde geliyor ama ipi saglam kazıga bağlamak ıstıyor ınsan..sonuçta her her kzada ölme ihtimalimiz var..aslıda amacım form dakı arkadaşlarn tecrübelerinden faydalanmaktı..sizin verdiğiniz kaza örnekleri gibi...sıfır araba düşünmüyorum bu arada limitim max 18.000 tl...acaba bu segmentler yerine daha eski model olupta daha saglam yanı yapı ve hava yastıgı bakımından daha saglm arabalarmı alsam..??
cift hava yastikli, absli getz de dusunebilirsin.
18 bin TLye ESP, hava yastigi filan bulmak zor. guvenli derkene, gercekci olman gerekiyor. bu fiyat araliginda mitsubishi colt da var, tahminime gore alabilecegin en iyi araba o olur ama ikinci eli zayif.
fiestanın piyasası daha fazla kabul etmek lazım ancak fabia bunlar arasındaki en iyi tercih.içi çok geniş ve kasası makyajlandı eskisine oranla daha yakışıklı!iç hacim olarak fabia fiesta kıyaslamasında fabia üst sınıf araç kalır yanında.kaputu açtığında motor ve biçok aksamının volkswagen olduğunu göreceksin!