Şimdi Ara

/// FIFA 18 ANA KONU [PS4] \\\ (303. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.872
Cevap
71
Favori
402.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 301302303304305
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Pro Clubda Takim Ariyorum. Eski Takimimdan Ayrildim. Cam veya Forvet Oynuyorum. Yas 23. Aksamlari 10dan Sonra Aktif Oluyorum. Ozel Mesaj Atabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h065 -- 1 Nisan 2018; 1:6:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isa_tr

quote:

Orijinalden alıntı: Helal82

quote:

Orijinalden alıntı: thepursuer

Neden peki? Sizin gerçeklik sınırınız nedir? Futbolcular gelip önünüzde maç mı yapsın?

Ben en son Fifa 15' te bıraktığım seriye, Fifa 18 ile dönüş yaptım ve grafikler, mekanikler acaip gelişmiş.

İki oyunu da yalayıp yuttuğum için fifa'cıların neden pes'e geçemediklerini, pes'cilerin ise fifa'ya neden alışamadıklarını kendi adıma iyi biliyorum. Fifa'ya alışmış kişi en başta pes'in windows xp temasında boğulur nefes bile alamaz. Takımların lisanslanabileceğinden habersizdir. Oyunun kendi standart drone ile oynanan kamerasını da görünce oyunun atari kıvamında olduğuna 2 dakikalık demo deneyiminden sonra haliyle karar verir.

Pes'ciler ise futbolcuların fiziklerine önem verir. Sahada gerçekten o futbolcuyu hissetmek ister. Fifa'nın bu konuda nba live standartlarında olduğunu görünce 2k seviyesindeki pes'i bırakamaz. Artı olarak son 2 yıldır futbol maçlarındaki filtre yerine holywood filmlerini aratmayan renkleri de görünce havaya giremez.

Fifa da peste de o ciddi gercek futbol simulasyon hissi hic ama hic yok bence. fifa daha simulasyon amaa bu bahsettiğim simülasyon yanlış anlaşılmasın oyuncu hareketleri, oyun için mekaniklerin simülasyonu falan değil top kapma, markaj ,defans yapma gibi kısımlarda tuş çeşitliliği kullaniciya daha istedigi seyleri yaptiracak tuş sistemi çok fazla bu yüzden oyuncuyu yönlendirme simülasyonu bahsetmek istediğim.. .o yüzden pesten geçenler genelde top kapamıyorlar veya arapaslarinda Sıkınti yaşıyorlar 5,6 çeşit orta var,3 4 çeşit arapasi en az 5 6 çeşit şut çekme tarzı adam çağırma team mate contain vsvsvs top kapmanin bile 3 4 çeşiti var..oksa bana göre her iki oyunda gerçek futbol oyunu yapma derdinde değil.

Aslında Pes 13 zamanında pes'in bu tarz eksikleri olduğu söyleniyor ama son iki yıldır fifa'dan geçen birisi olarak bu eksiklikleri görmedim. Evet top kapmak fifa'ya göre daha kolay diyebilirim. Şutlar, paslar, ortalarda çeşitlilik en az fifada ki kadar. Zaten ne kadar farklı orta yapabilirsiniz ki. Havadan, yerden, trivela, rabona, muz, bombeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helal82 -- 1 Nisan 2018; 12:53:22 >

• Gerçek 90 dakika oynayıp gerçekçi skorlar elde edilmedikçe iki oyun da simülasyon değildir.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Neden peki? Sizin gerçeklik sınırınız nedir? Futbolcular gelip önünüzde maç mı yapsın?

Ben en son Fifa 15' te bıraktığım seriye, Fifa 18 ile dönüş yaptım ve grafikler, mekanikler acaip gelişmiş.

İki oyunu da yalayıp yuttuğum için fifa'cıların neden pes'e geçemediklerini, pes'cilerin ise fifa'ya neden alışamadıklarını kendi adıma iyi biliyorum. Fifa'ya alışmış kişi en başta pes'in windows xp temasında boğulur nefes bile alamaz. Takımların lisanslanabileceğinden habersizdir. Oyunun kendi standart drone ile oynanan kamerasını da görünce oyunun atari kıvamında olduğuna 2 dakikalık demo deneyiminden sonra haliyle karar verir.

Pes'ciler ise futbolcuların fiziklerine önem verir. Sahada gerçekten o futbolcuyu hissetmek ister. Fifa'nın bu konuda nba live standartlarında olduğunu görünce 2k seviyesindeki pes'i bırakamaz. Artı olarak son 2 yıldır futbol maçlarındaki filtre yerine holywood filmlerini aratmayan renkleri de görünce havaya giremez.

Fifa da peste de o ciddi gercek futbol simulasyon hissi hic ama hic yok bence. fifa daha simulasyon amaa bu bahsettiğim simülasyon yanlış anlaşılmasın oyuncu hareketleri, oyun için mekaniklerin simülasyonu falan değil top kapma, markaj ,defans yapma gibi kısımlarda tuş çeşitliliği kullaniciya daha istedigi seyleri yaptiracak tuş sistemi çok fazla bu yüzden oyuncuyu yönlendirme simülasyonu bahsetmek istediğim.. .o yüzden pesten geçenler genelde top kapamıyorlar veya arapaslarinda Sıkınti yaşıyorlar 5,6 çeşit orta var,3 4 çeşit arapasi en az 5 6 çeşit şut çekme tarzı adam çağırma team mate contain vsvsvs top kapmanin bile 3 4 çeşiti var..oksa bana göre her iki oyunda gerçek futbol oyunu yapma derdinde değil.

Aslında Pes 13 zamanında pes'in bu tarz eksikleri olduğu söyleniyor ama son iki yıldır fifa'dan geçen birisi olarak bu eksiklikleri görmedim. Evet top kapmak fifa'ya göre daha kolay diyebilirim. Şutlar, paslar, ortalarda çeşitlilik en az fifada ki kadar. Zaten ne kadar farklı orta yapabilirsiniz ki. Havadan, yerden, trivela, rabona, muz, bombeli

Orta açma olarak çeşitleri sayarsam

Normal kare tuşu orta standart bu

Sert orta R1 kare

Aşırtma orta L1 kare arka direğe

Yerden orta kare kare

Falso falan verme zaten onlar biliyorsunuzdur..

Peste r1 x dediğimiz sert pas yok ,team mate contain baskısı yok ,kaçan adamı geri çağırma yok r1

Sut çekme

Plase r1 sur

Sert plase sut r1 o o

Normal sert sut o o

Normal şut o

Aşırtma sut l1 o

Havadan gelen topu yere vurdurarak kafa vurma O O

Artistik şutlar L2 O

Valla top kapmanin bir çok cesiti var

Hızlı koşarak üstüne basarak alma

alan kapatarak L2 ile kapma

Direk yakinsa şuta basarak alma

Uzaktaysa şuta fazla basarak ayağını uzatarak alma

Fiziksiz oyuncularla sert müdahale için şuta basılı tutarak alınmalı

Fiziksel müdahale yaparak omuz koyarak faul yaptırmadan vs alma L2 L2 ye basarak

Tutarak çekerek alma sut tuşu vsvs

Arapaslarin bile

Normal üçgen var

Havadan dar alanda R1 L1 üçgen

Kosuyoluna L1 üçgen

Stoperlerin aradan atma direk senin sol analog ile belirledigin kosu yoluna arapası atma R1 üçgen

Vs gibi yani çoğu peste var evet ama cesitlilik fifada daha cok yerine göre bunlar kullanıldığında farkediyor ben uzun yıllardır fifa oynarım ilk defa bu sene derine inerek oynamaya başladım fifa oynamıyormuşum dedim zaten wlye ilk girdiğimde 18 yapmıştım onca yıl oynayan biri olarak..Şuan 27.. ama yinede çok cok eksiğim var ne oynayanlar var soluk aldırmıyorlar.

Pesten gecen arkadaşım defansın fifadan cok daha zor olduğu nu söylüyor.sana bırakıyor yönlendirmeleri bizde kendi kendine çoğu oyuncuyu kapatıyor demişti.

Ki bende yıllarca pes oynayıp geçtim bencede öyle..

Birde peste şu arapaslari ve havadan arapaslari kesinlikle düzeltilmeli adamın önüne bırakmak için fizik kurallarının içine ediyor:) ve pas atılan oyuncular kazma gibi durmamalı yonlendirsen bile tam yonelmiyor daha akici bir oyun olmalı ve atağa çıkarken oyuncular anlamsız geri kaçıyor bazen onlarda düzeltilmeli..

Ama şunu kabul ediyorum her iki oyunun artıları eksileri var özellikle gol attıktan sonraki sinematiklere bayılıyorum peste fifads da transfer market olayı..ama her iki oyunda birbirinden sınır bozucu ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 1 Nisan 2018; 19:9:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orta açma olarak çeşitleri sayarsam

Normal kare tuşu orta standart bu

Sert orta R1 kare

Aşırtma orta L1 kare arka direğe

Yerden orta kare kare

Falso falan verme zaten onlar biliyorsunuzdur..

Peste r1 x dediğimiz sert pas yok ,team mate contain baskısı yok ,kaçan adamı geri çağırma yok r1

Sut çekme

Plase r1 sur

Sert plase sut r1 o o

Normal sert sut o o

Normal şut o

Aşırtma sut l1 o

Havadan gelen topu yere vurdurarak kafa vurma O O

Artistik şutlar L2 O

Valla top kapmanin bir çok cesiti var

Hızlı koşarak üstüne basarak alma

alan kapatarak L2 ile kapma

Direk yakinsa şuta basarak alma

Uzaktaysa şuta fazla basarak ayağını uzatarak alma

Eksiksiz oyuncularla sert müdahale için şuta basılı tutarak alınmalı

Fiziksel müdahale yaparak omuz koyarak faul yaptırmadan vs alma L2 L2 ye basarak

Tutarak çekerek alma sut tuşu vsvs

Arapaslarin bile

Normal üçgen var

Havadan dar alanda R1 L1 üçgen

Kosuyoluna L1 üçgen

Stoperlerin aradan atma direk senin sol analog ile belirledigin kosu yoluna arapası atma R1 üçgen

Vs gibi yani çoğu var evet ama yerine göre bunlar kullanıldığında farkediyor ben uzun yıllardır fifa oynarım ilk defa bu sene derine inerek oynamaya başladım fifa oynamıyormuşum dedim zaten wlye ilk girdiğimde 18 yapmıştım onca yıl oynayan biri olarak..

Pesten gecen arkadaşım defansın fifadan cok daha zor olduğu nu söylüyor.

Ki bende yıllarca pes oynayıp geçtim bencede öyle..

Birde peste şu arapaslari ve havadan arapaslari kesinlikle düzeltilmeli adamın önüne bırakmak için fizik kurallarının içine ediyor:) ve pas atılan oyuncular kazma gibi durmamalı yonlendirsen bile tam yonelmiyor daha akici bir oyun olmalı ve atağa çıkarken oyuncular anlamsız geri kaçıyor bazen onlarda düzeltilmeli..

Ama şunu kabul ediyorum her iki oyunun artıları eksileri var özellikle gol attıktan sonraki sinematiklere bayılıyorum peste..ama iki oyunda birbirinden sınır bozucu..

Çeşitlilik yönünde Fifa zengin ama son 2 sezon açısından özellikle bu sene gameplay oyun motorunada bağlı olarak berbat.Görselliğin çeşitliliğinde bir anlamı kalmıyor oynayamadıktan keyif alamadıktan sonra.

• Aynen bu sene biraz sorunlar var.. Her maç olmasada bazı maçlar sorunsuzken bazıları bunaltıyor hatalar çok oluyor.. bazen team mate contain deli gibi top kaparken bazen kapmıyor tutarsızlıklar baya var.

• quote:

Orijinalden alıntı: thriller89

Gerçek 90 dakika oynayıp gerçekçi skorlar elde edilmedikçe iki oyun da simülasyon değildir.

Sürekli ofline oynayan birisi olarak maçları 25 dakika yapıyorum. Real, Psg gibi takımlarla skorlar 5-4 bitiyordu maalesef Buna da ufak bir çözüm buldum. Oyunun başında takımların atak ve defans düzeyini otomatik yaptığım zaman iki takımda topu kaptırdığı zaman topun arkasına geçiyor. Bu şekilde bir kaç gol daha az oluyor Bu dediklerim Pes için geçerli. Fifa'da ise slider ayarsız ofline oynamıyordum. Kimseye de tavsiye etmem varsın maçlardan önce 5 dakikanız buna gitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helal82 -- 1 Nisan 2018; 21:42:12 >

• Fifa 13 müydü 14 müydü hatırlarsanız scoreboardda moral barı vardı takımın morali çıkıp düşüyordu nereden nereye.
  • Herkes olumsuz yorum yapıyor, ben bugün denk geldiğim bir olumlu detay yazayım.

Bristol Rovers kariyerimde stoperim Lockyer’ı forvet oynattım, hattrick yaptı. Gerçekte olduğu gibi alkışlatmak için 80 küsürde oyundan çıkardım. Müthiş bir alkış ve uğultu koptu, kamera tribünleri gösterdi. Gerçekten böyle bir detayın oyuna eklenmesi çok klas.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • esporla alakalı bilgisi olan varmı nasıl katılma şartları var
  • Eskiden uzaylilar sahaya iniyordu :))

• 2 aydır oynuyorum hala şu defans sistemini çözemedim.Lütfen defans işinden anlayan varsa özelden veya burdan detaylı anlatsın yoksa kolun ikiye ayrılması an meselesi.Karşıdaki adam bir tane omuz koyuyor benim adam tribüne maç izlemeye çıkıyor ben topu kapmaya çalışırken benim adamlar çökertme falan oynuyor böyle lanet bi oyun görmedim.
  • DeathRazer kullanıcısına yanıt
    oyun genel olarak problemli sorun sizde değil. uzun süre oynayıp alışınca bir nebze defans yapıyorsunuz ama yinede saç baş yoldurtan goller oluyor. en temizi online oynamamak bu oyunu. ben bayağıdır bıraktım online ı kafam rahat. brighton kariyeri kurdum arada girip 2-3 maç yapıp çıkıyorum. sinir stres olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-714AB4560 -- 4 Nisan 2018; 17:17:23 >
  • Valla okadar yok kariyer iyi dedik durduk futu yerden yere vurdukta, yılların kariyer modcusu olarak fifa 18 de ilk defa kariyere başladım suudi arabistan ligi takımlarından al faisaly ile yani takımdan mı ligden mi kaynaklı acaba ilk defa bu derece zevksiz geldi oyun bana ve kapattım.. tamam önceki kariyerdeki aynı şeylerin beni beklediğini biliyordum ama şikayetim bununla değilde gameplay ile alakalı malesef.. evet geçen bir arkadaşı eleştirmiştim yok bende efsaneye karşı oynadığımda oyuncularda öyle enerji patlaması gibi durumlar olmuyor demiştim ya o lafımı geri alıyorum.. yani aksisini kastettiğim durum single player dostluk maçı ile sınırlı galiba.. ve momentumu bismillah ilk maçtan gözüme soktular valla yani bu derece baklemiyordum.. sezon öncesi ödüllü kupa maçında bir avustralya ekibine karşı son dakkalarda 2-1 öne geçtim adamlar hemen saniyesinde 2-2 yaptı ama nasıl mı 2 pas yaptılar benim ceza sahamda 1 tane adam yoktu nasıl olduysa bomboştu ve hemen hemen tüm maçlarımda maçın sonucu sanki önceden tayin edilmiş izlenimine kapıldım. karşı karşıya yüzde yüz pozisyonu harcayan adamla ceza sahası dısından hafif bir şut çektim ana bir baktım gol yani önceki serilerde fut'a nazaran kariyerdeki momentum olayı iyice hortlamış gibi duruyor ilk izlenimlerim bu. oyunun akışı bunu öyle bir belli ediyor ki her anıyla yani saçmalamışlar gerçekten sıkıntılı bu oyun.. bakalım bugün yarın büyük liglerden bir takımla deniyeceğim kariyer modunu eğer bu yaşadıklarımı tekrar yaşarsam bu forumda özür dileyeceğim insan çok ön yargılı eleştirilerimden dolayı..

• Sombrero flick'i bir türlü yapamıyorum. Bu hareket youtube'da sağ analog yukarı yukarı aşağı olaarak gösterilmiş. nerede yanlış yapıyorum acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FTaze

Sombrero flick'i bir türlü yapamıyorum. Bu hareket youtube'da sağ analog yukarı yukarı aşağı olaarak gösterilmiş. nerede yanlış yapıyorum acaba?

Durduğun yere göre değişiyordur. Kale solunda ve adamın sırtı dönük ise iki kere sağa bir kere sola mesela.
    LOKELANIyoutube
    FIFA 18 | SOMBRERO TUTORIAL | PS4/XBOX ONE
    https://www.youtube.com/watch?v=k45luaTgES8

Ben de buradan izledim de hiç denemedim daha. 5 yıldız skill moves adam lazımmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 5 Nisan 2018; 16:10:46 >

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Neyse çözdüm. Oyuncu tamamen durması gerekiyor. Oyuncunun ön tarafı sağa dönük ise sağ sağ sol yapılması lazımmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FTaze -- 5 Nisan 2018; 17:7:35 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-714AB4560 -- 6 Nisan 2018; 12:15:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-714AB4560

hahahaha komik yaa

• özellikle serbest vuruş bölümü çok hoşuma gitti
  • 
Sayfa: önceki 301302303304305
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.