Şimdi Ara

Filozoflar Arasındaki Anlaşmazlıklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilime kıyasla felsefede fikirler arası çok anlaşmazlık var. Uzlaşıya varılan konular oldukça nadir. Bu nasıl aşılabilir?

• bilimle.

gelirler iddialarini bilimle kanitlarlar, herkes susar.

yoksa kanitlanamayacak veya bilimle elde edilemeyecek sonucu olan bir dusuncede herkes haklidir.
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Ne alaka yahu bilimin ve felsefenin problemi ve metodu genelde farklı işler. Bu dediğin çok anlamsız. Bilimin ortak bir sonuca ulaştırma olasılığı daha yüksek olsa da anlaşmazlıklar vardır. Big bang teorisinin doğruluğunda fizikçiler ortak fikirdeler. Evrim teorisinin doğru olduğu konusunda biyologlar ortak fikirdeler. Fakat kipli ve kipsiz zaman teorileri, çok evrenler, sicim teorisi ve sayamadığım birçok konuda da anlaşmazlık içindedirler. Felsefede de uzlaşılan fikirler var. Mesela doğa yasaları konusunda uzlaşılmış fikirler var. Ama gene de tartışma çok fazla. Klasik mantık mı tutarlılık ötesi mantık mı, bilinç fiziksel mi yoksa başka bir töze mi sahip, komünizm mi liberalizm mi? Gibi birçok soruda anlaşmazlık vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8A8E5C90D -- 1 Eylül 2019; 16:45:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

bilimle.

gelirler iddialarini bilimle kanitlarlar, herkes susar.

yoksa kanitlanamayacak veya bilimle elde edilemeyecek sonucu olan bir dusuncede herkes haklidir.
    Bilim her şeyi biliyorsa neden beyni kimyasını çözemediler

Hem bilmek çocukça bir kavram
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    bilim her şeyi bilmiyor.

bilim her şeyi zamanla çözüyor.

eğer bilime beynini bağışlarsan beyin kimyasını çözme konusunda bir adım daha atılır.
  • quote:

bilim her şeyi bilmiyor.

bilim her şeyi zamanla çözüyor.

eğer bilime beynini bağışlarsan beyin kimyasını çözme konusunda bir adım daha atılır.
    Ben öldükten sonra bilime ne olacağı hiç umrumda değil

Ama gene de organ bağışını destekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 1 Eylül 2019; 19:10:20 >
  • anlaşmazlık dediğin konular hep bilime ait olmayan konular. yani hiç bir dayanağı olmayan konular. komünizm mi? liberalizm mi? ideal dünyada ikisi de mükemmeldir. ancak gerçek dünyada ikisi de kötüdür. bunlar tamamen kişisel düşünce, idealler. o nedenle anlaşma olması mümkün değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    ölmüşü herkes veriyor.

canlısı lazım
    Ya ne düşüncesi adamlar ekonomiden ahlaka kadar liberalizmi ve komünizmi tartışıyorlar argümanlar üzerinden. İdeal falan demişsin bir de iyice saçmalamışsın. Sicim teorisi, çok evrenler, zaman teorileri bilime ait olmayan konular mı?
  • quote:

ölmüşü herkes veriyor.

canlısı lazım
    Tamam.Geri dönüşü olmayacak şekilde bitkisel hayata girersem şayet beynimi bağışlayacağımı duyuruyorum
  • Onu diyorum işte. Istedikleri kadar tartışsınlar bir şey değişmeyecek. Kimse kimseyi ikna edemeyecek. Çünkü bu argüman diye sundukları kişisel. Genele yayılamıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam zaten kişisel olması normal bir şey. Ben nasıl uzlaşıya varmada kolaylık sağlanabilir onu sorma amacıyla açtım konuyu. Ha felsefeciler arasında ezici çoğunluğa sahip fikirler var ama azınlık gruplarda çıkıyor sanırım felsefede dikkat edilmesi gereken şey oranlar. Mesela çoğu felsefeci ateist oluyor büyük ihtimalle ateizm doğrudur diyebiliriz. Çoğu felsefeci bilincin fiziksel olduğunu savunuyor öyle olması daha büyük ihtimal diyebiliriz gibi geliyor bana.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.