Şimdi Ara

finansbank neden morgage yapılandırma(refinansman) da fazla masraf alıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 14 ay önce 7 yıl üzerinden 1.50 faiz oranıyla 80 000 tl morgage kullandım.Şu sıralar faiz oranlarının tüm bankalarda düşmesi ile bu ağır faiz yükünden kurtulmak isteyip yapılandırma talep ettim.Bu işlemi yaparken %2 refinansman cezası ve ipotek masrafı olacağını biliyordum.(Bu durumda gerekli çıkması gereken miktar 1.671 TL. olmalı.Buraya kadar lafım yok.Zaten maaş aldığım Fatih Şb. Halk bankası da bu uygulamanın aynısını daha önce kredi kullandırdığı mudilerine uyguladığı bana söylediler.Hal böyle iken Finansbank neden %2 +ipotek masrafıyla yetinmeyip ayrıyeten diğer bankaların uygulamadığı + %2 daha masraf talep ediyor. Şube çalışanlarına 'merkez bizden böyle uygulama yapmamızı istiyor efendim'dedirtiyor.Ben yaptım oldu mantığıyla bünyesinde kredi kullanan müşterisini aldatılmışlık duygusu içerinde bırakıyor. %2 kapatma cezası 1.451 +250 iporek masrafı= 1.671 Tl yatırak refinasmanı gerçekleştirmiyor.Ayrıyeten % 2 Daha fazla masraf talep edip bu rakamı üstelik peşin 3.260 tl ye çıkarıp refinansmanımı gerçekleştireceğini aksinin mümkün olmadığını söyleyebiliyor.Ben şu an maaş aldığım devlet bankasından kredi almadığım için bu hukuk devletinde suçlumuyum?Neden her banka morgage yasasını gereğini yerine getirmiyor.? Bu durum finansbankın sizi dinliyoruz servisine bizzat bildirildi fakat sonuç yukarda belirtildiği gibi devam etmektedir.Yarın istenilen parayı bir kısmının usulsüz olduğunu bildiğim halde vereceğim.Yapılandırmamı Finansbank otocenter şb. de yapacağım.Oradan aldığım dekontumu kanıt olarak kullanarak hukuki boyutta bilinçli bir vatandaş olarak arayacağım.Mücadelem bu işlemim düzeltilmediği sürece burda başlamakla birlikte ve sabırla devam edecektir.
    Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sontangom -- 13 Eylül 2009; 18:11:59 >

• Bu yapılandırma başka bir banka üzerinden yapılamıyor mu?

Bazı bankalar, diğer bankalar tarafından verilen kredileri yapılandırma yapıyorlar diye birşey aklımda kalmış.
  • Evet doğru hatırlıyorsunuz.İstediğiniz bankaya gitme şansınız var.Ama Bazı ları işi yokuşa sürüyor diye yakın çevremden biliyorum.Bendeki durum enteresan.Finanasbank benden %2 masraf+250 ipotek+%2 ayrıyeten masraf=3260 TL talep ediyor.Maaş aldığım halk bankasına geçiş yapsam tüm masraflarım ortalama 1671+halk banka masrafı 1000 tl = 2671 i buluyor.Tekrar onca bürokrasi ,ve ekstrdan çıkacak incik boncuk masraflarla eski bankamda kalmam nerdeyse aynıya geliyor.Yani durum şu bankalar işi öyle bir ketenpereye getiriyork i ''hakkı olmayan masraflar ,ben yaptım oldu şeklinde'' seni istediği gibi parmağında oynatıyor.
    Ama ben kararlıyım.Şikayet var.com da da yazdım.Burada da insanların farkındalıkları artırmak için mücadele edeceğim.Bir kısım cahil cühela kişiler gibi.Boşver burası Türkiye,memleketi sen mi kurtaracan...gibi adam sendecilikten uzak bir tavır sergilemeye kararlıyım.Herkez dürüst olsun.Hakkını alsın amenna.Ticari bir kurum anlarım ama böyle ben yaparım olur biter tavrına birileri girerse ben ve benim gibi duyarlı ve hakkını arayan her TC vatandaşımız işi sonuna kadar götürür.Götürmelidirde.Aksi halde meydan bu gibi haksız kazanç elde etmek isteyenlere her zaman kalacaktır.Uzun lafın kısası;Bu gibi düşüncede kişi ve kurumlar hep vardı,varlar ve var olacaklar...Saygılarımla..

• Bankalar kendi müşterilerinin kredi borçlarını yeniden yapılandırmazken, başka bankalardan gelen kredi borçlularına kapılarını açıyor. Böylece kendi müşterisini elinde tutmaya devam eden bankalar, diğer bankaların müşterisini de çekerek mortgage portföyünü büyütüyor. Bankaların kendi müşterisine refinansman yapmayıp, başka bankadan gelenlere bu olanağı tanıması, tüketici haklarına ve rekabet koşullarına aykırı bulunuyor
    Refinansman yaptığını iddia eden bankalar ise aslında eski krediyi kapatıp, yeni konut kredisi açıyor.''Sanırım Finansbankta bana yapılan haksız uygulamada bu.(+%2 daha fazla istemeleri.) Bu durumda refinansman yaptığını ileri süren banka, müşterisinden yine dosya masrafı, ekspertiz ve hukuk ücreti talep ediyor. Bankaların refinansman adıyla talep ettiği bu masraflar, faiz düşüşünden sağlanacak indirimin büyük bölümünü götürüyor. Ayrıca, kredi geri ödemesinin ilk yıllarında ödenen taksitlerin büyük bölümünün faize gitmesi de kredi kullanıcısının zararına oluyor.
    Yönetmelikteki boşluk
    Bankalar refinansman yaparken aldıkları masraflara gerekçe olarak, 29 Eylül 2007’de Resmi Gazete’de yayımlanan tebliği gösteriyor. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmeliğin ilk taslağında, “Bankalar refinansman için ücret talep edemez” ibaresi yer alıyordu. Kredi kullananları korumak amacıyla özellikle konulan bu ifade, yönetmeliğin yayımlanma aşamasında çıkarıldı.
    “Refinansman ücreti talep edilmez” ifadesi çıkarılarak yayımlanan yönetmelikte, “Refinansman ücreti talep edilir” şeklinde bir ifade de yer almıyor. Bu yasal boşluğa rağmen bankalar refinansman sırasında, yeni kredi kullandırıyormuş gibi masraf ve komisyon almaya devam ediyor.

Neyin ekspertizi?
    Bankalar, refinansman yaparken ekspertizi yapılmış konuta yeniden ekspertiz raporu da istiyor. Ellerindeki ekspertiz raporuna göre taksitleri tahsil etmeye devam eden bankaların, refinansman yapıldığında yeniden rapor istemelerinin, mevzuata göre bir gerekçesi
    bulunmuyor.
    Yönetmelikteki boşluk
    Bankalar refinansman yaparken aldıkları masraflara gerekçe olarak, 29 Eylül 2007’de Resmi Gazete’de yayımlanan tebliği gösteriyor. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmeliğin ilk taslağında, “Bankalar refinansman için ücret talep edemez” ibaresi yer alıyordu. Kredi kullananları korumak amacıyla özellikle konulan bu ifade, yönetmeliğin yayımlanma aşamasında çıkarıldı.
    “Refinansman ücreti talep edilmez” ifadesi çıkarılarak yayımlanan yönetmelikte, “Refinansman ücreti talep edilir” şeklinde bir ifade de yer almıyor. Bu yasal boşluğa rağmen bankalar refinansman sırasında, yeni kredi kullandırıyormuş gibi masraf ve komisyon almaya devam ediyor.

Bu arada önemli bir şey daha; “Kredi borçlandırılmalarında önce faiz sonra ana para tahsil edilir. Tüketici kredinin yarısını ödemişse yapılandırma yapması tavsiye edilmemeli...”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sontangom -- 14 Eylül 2009; 2:45:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sontangom

14 ay önce 7 yıl üzerinden 1.50 faiz oranıyla 80 000 tl morgage kullandım.Şu sıralar faiz oranlarının tüm bankalarda düşmesi ile bu ağır faiz yükünden kurtulmak isteyip yapılandırma talep ettim.Bu işlemi yaparken %2 refinansman cezası ve ipotek masrafı olacağını biliyordum.(Bu durumda gerekli çıkması gereken miktar 1.671 TL. olmalı.Buraya kadar lafım yok.Zaten maaş aldığım Fatih Şb. Halk bankası da bu uygulamanın aynısını daha önce kredi kullandırdığı mudilerine uyguladığı bana söylediler.Hal böyle iken Finansbank neden %2 +ipotek masrafıyla yetinmeyip ayrıyeten diğer bankaların uygulamadığı + %2 daha masraf talep ediyor. Şube çalışanlarına 'merkez bizden böyle uygulama yapmamızı istiyor efendim'dedirtiyor.Ben yaptım oldu mantığıyla bünyesinde kredi kullanan müşterisini aldatılmışlık duygusu içerinde bırakıyor. %2 kapatma cezası 1.451 +250 iporek masrafı= 1.671 Tl yatırak refinasmanı gerçekleştirmiyor.Ayrıyeten % 2 Daha fazla masraf talep edip bu rakamı üstelik peşin 3.260 tl ye çıkarıp refinansmanımı gerçekleştireceğini aksinin mümkün olmadığını söyleyebiliyor.Ben şu an maaş aldığım devlet bankasından kredi almadığım için bu hukuk devletinde suçlumuyum?Neden her banka morgage yasasını gereğini yerine getirmiyor.? Bu durum finansbankın sizi dinliyoruz servisine bizzat bildirildi fakat sonuç yukarda belirtildiği gibi devam etmektedir.Yarın istenilen parayı bir kısmının usulsüz olduğunu bildiğim halde vereceğim.Yapılandırmamı Finansbank otocenter şb. de yapacağım.Oradan aldığım dekontumu kanıt olarak kullanarak hukuki boyutta bilinçli bir vatandaş olarak arayacağım.Mücadelem bu işlemim düzeltilmediği sürece burda başlamakla birlikte ve sabırla devam edecektir.
    Saygılarımla,

Benzer rakamlarla kredi çeken bir arkadaşım (finansbank) refinansman için bankasına başvurdu. %2 ceza dahil 3100 tl para istediler. o da vakıfbanka gideceğini söyledi.siz bilirsiniz dediler.bütün evraklarını tamamladı. bir tek finansbanktan kredi kapatma kağıdı kaldı ,onu almaya için geri gittiğinde neredeyse ayaklarına kapanmışlar.durun gitmeyin merkezden bir rakam daha alalım demişler.ve masraf dahil 1500 tl teklif etmişler. o da hemen kabul etmiş.
    ben de ziraatden çektim. refinansman yapcam biraz daha bekleyeyim diye düşünüyorum.

aşağıdaki linke bi gözat baya bilgi sahibi olursun.

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=6311

• quote:

Orijinalden alıntı: sontangom

Evet doğru hatırlıyorsunuz.İstediğiniz bankaya gitme şansınız var.Ama Bazı ları işi yokuşa sürüyor diye yakın çevremden biliyorum.Bendeki durum enteresan.Finanasbank benden %2 masraf+250 ipotek+%2 ayrıyeten masraf=3260 TL talep ediyor.Maaş aldığım halk bankasına geçiş yapsam tüm masraflarım ortalama 1671+halk banka masrafı 1000 tl = 2671 i buluyor.Tekrar onca bürokrasi ,ve ekstrdan çıkacak incik boncuk masraflarla eski bankamda kalmam nerdeyse aynıya geliyor.Yani durum şu bankalar işi öyle bir ketenpereye getiriyork i ''hakkı olmayan masraflar ,ben yaptım oldu şeklinde'' seni istediği gibi parmağında oynatıyor.
    Ama ben kararlıyım.Şikayet var.com da da yazdım.Burada da insanların farkındalıkları artırmak için mücadele edeceğim.Bir kısım cahil cühela kişiler gibi.Boşver burası Türkiye,memleketi sen mi kurtaracan...gibi adam sendecilikten uzak bir tavır sergilemeye kararlıyım.Herkez dürüst olsun.Hakkını alsın amenna.Ticari bir kurum anlarım ama böyle ben yaparım olur biter tavrına birileri girerse ben ve benim gibi duyarlı ve hakkını arayan her TC vatandaşımız işi sonuna kadar götürür.Götürmelidirde.Aksi halde meydan bu gibi haksız kazanç elde etmek isteyenlere her zaman kalacaktır.Uzun lafın kısası;Bu gibi düşüncede kişi ve kurumlar hep vardı,varlar ve var olacaklar...Saygılarımla..

vakıfbanka git 500 tl masraf 150 de tapuda harcarsın hatta şube müdürü isterse 1 kuruş para bile almama hakkına sahip ankara'da böyle şubeler var.

• Paylaşım için teşekkürler uk.bjk .dediğin hesapla 1000 yada 1100 tl daha karlı çıkıyorum vakıfa geçersem.Ama öyle bu işlerden bıktım ki hiç bida ha gözüm almıyor uğraşmak için .Onlardan sanırım bunu da hesap ediyorlardır..Bende geçeceğimi söyliyeyim eğer kabul ederlerse angarya işinden de yırtarım..Bu arada burası bu tür durumlarda kalan yüzlerce morgage yapılandırma mağduru için zamanla kriz masası olacağa benziyor...Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sontangom -- 14 Eylül 2009; 19:01:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet arkadaşlar bende 2 yıl önce 10 yıllığına 50 binlira konut kredisi kullandım.3800 dosya masrafı verdim.şu anda refinans yaptırmak istiyorum şubeme gittiğimde ise faiz oranının 0.99-1.0 arası olduğunu söyleyip hemen önüme evrakları koyuyorlar.İçime bi kurt düştü bu gün başka bi finansbank şubesine gittim ve gerçek refinans faizinin 0.84 olduğunu ve bu oranın türkiye genelinde aynı olduğunu a şubesinde farklı b şubesinde farklı olmadığını öğrendim.Başka bir konu ise 20.10.10 tarihinde benden poliçe yenilemesi sırasında hayat sigortası adı altında 336 lira ücret istediler,bu bankada neden bukadar pahalı diye sert çıtığımda ise 8 yıllık yaptırırsam daha uygun fiyata ve aylık sabit taksitlere (17 lira ) gibi cüzzi bi miktara eş değer olduğunu söylediler bende onu yaptırdım.Arkadaşlar şu bi gerçekmiş Finansbank çalışanları kesinlikle ama kesinlikle müşteriyi nasıl olurda kandırırım çabasındalar hep bankaya hep bankaya çalışıyorlar.2 yıl önce 1.47 den kullandım şu anda faiz oranı 0,85 bu gün gittiğim şubedeki çalışan bana küçük tiyolada verdi aylık borcu düşürmeden taksit sayısını yani ay olarak düşürürsem 36 aya kadar faydalı olabileceğini söyledi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.