Merhaba arkadaşlar, bu iki aracın birini almak istiyorum..Gerçi kriz ortamında biraz daha fiyatların düşmesi beklemek gerekirmi orasını da bilmiyorum...
Bipper'de güzel fiyat avantajları var..26k'e Outdoor yani en üst donanımlısı var..Fiorinoda fiyat 30400..Fark ciddi: 4500 Ytl..
Fiorinonun vergi avantajı var..1.3 bir alt kategoriden MTV veriyor..Yıllık 200 YTL fark var...
Bir de Bipper Kombi diye geçiyor yani ruhsatta binek araba diye geçiyor galiba..Fiorino ise ticari araçlarda geçiyor, yani ruhsatta kapalı kasa kamyonet diye geçiyorsa başımı ağrıtırmı (vergi, muayane vs)...
Yardımlarınızı için şimdiden teşekkürler :):)
Combi de olsa hepsi kamyonet diye geçiyor bildiğim kadarıyla ve her yıl vize + hız sınırlaması durumlarınını gözardı etmemek lazım ...
quote:
Orijinalden alıntı: historiyst_45
Combi de olsa hepsi kamyonet diye geçiyor bildiğim kadarıyla ve her yıl vize + hız sınırlaması durumlarınını gözardı etmemek lazım ...
EKONOMİK GÜCÜNE UYGUN SEÇ DERİM AMA BİPPER AL BENCE !!!
quote:
Orijinalden alıntı: historiyst_45
quote:
Orjinalden alıntı: historiyst_45
Üstadım komşumuz ticari taksi için Doblo almıştı ve böyle bir ayrım olduğunu (ruhsatta binek veya kamyonet geçmesi gibi) söylemişti..Hatta bir gün beraber giderken 80 geçtiğinde bu aracın hız limiti binekler gibi demişti...Yanlış ise lütfen düzeltin
quote:
Orijinalden alıntı: maxu
quote:
Orjinalden alıntı: historiyst_45
Üstadım komşumuz ticari taksi için Doblo almıştı ve böyle bir ayrım olduğunu (ruhsatta binek veya kamyonet geçmesi gibi) söylemişti..Hatta bir gün beraber giderken 80 geçtiğinde bu aracın hız limiti binekler gibi demişti...Yanlış ise lütfen düzeltin
Alıntıları Göster
Ruhsatta binek yazması için alırken fazladan vergisini ödemek gerekiyor o şekilde alındıysa doğrudur ama diğer türlü dediğim gibi hepsi kamyonet diye geçiyor malesef ... (Yanlış biliyorsam düzeltin)
quote:
Orijinalden alıntı: PEUGEOT_ SW
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: PEUGEOT_ SW
Kardeşim, belirgin bir avantajı olacaksa fiyatta fedakarlık edip pahalı olanı alırım ama önemli olan doğru kararı vermek..Önerin için sağol
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: PEUGEOT_ SW
Kardeşim, belirgin bir avantajı olacaksa fiyatta fedakarlık edip pahalı olanı alırım ama önemli olan doğru kararı vermek..Önerin için sağol
Alıntıları Göster
Fiorino Nemo Bipper 3 ü de ortak üretilen arabalar donanım olarak farklarını araştırmak lazım ...
Alıntıları Göster
ben 19500 ytl ye 0 fiorino aldım tek kapılı olan modelden ticari işler için
araç kullanımı çok rahat ön taraf geniş yol bilgisayarı var vsvs ticari araç olarak cok guzel motoru 1.3 yakıt şehir içi yüklü 200 ykr yakıyor ama gel gelelim arkası ufak dar ticari anlamda dezavantaj hemde binek olarak kullancaksanız dar gelir gibi geliyor aynı zamanda ticari araçların güvenlik donanımları binek ler kadar olmadığından dolayı bence 2 aracı da düşünürken iyi düşünün derim
o paralara alternatif çok
quote:
Orijinalden alıntı: alkoc
ben 19500 ytl ye 0 fiorino aldım tek kapılı olan modelden ticari işler için
araç kullanımı çok rahat ön taraf geniş yol bilgisayarı var vsvs ticari araç olarak cok guzel motoru 1.3 yakıt şehir içi yüklü 200 ykr yakıyor ama gel gelelim arkası ufak dar ticari anlamda dezavantaj hemde binek olarak kullancaksanız dar gelir gibi geliyor aynı zamanda ticari araçların güvenlik donanımları binek ler kadar olmadığından dolayı bence 2 aracı da düşünürken iyi düşünün derim
Haklısın, orada Fiat bariz bir şekilde öne çıkmış..
Yalnız şu konu muallakta: Bu araçlar panelvan vergisimi ödüyor yoksa binek araçmı...
Alıntıları Göster
sizin yerinizde olsam o fiyata kangoo veya partner tepee bakarım ikiside saydığınız araçlarla yaklaşık aynı fiyata satılıyor.en azından daha büyük ve konforlular.ayrıca satarken daha rahat edersiniz.fiorino,nemo,bipper ticari kullanım için daha avantajlı.
quote:
Orijinalden alıntı: budak_1903
sizin yerinizde olsam o fiyata kangoo veya partner tepee bakarım ikiside saydığınız araçlarla yaklaşık aynı fiyata satılıyor.en azından daha büyük ve konforlular.ayrıca satarken daha rahat edersiniz.fiorino,nemo,bipper ticari kullanım için daha avantajlı.
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: budak_1903
Katkınız için teşekkürler
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: budak_1903
Katkınız için teşekkürler
Alıntıları Göster
fiat fiorino derim servis ve yedek parça açısından
quote:
Orijinalden alıntı: SAİM.
fiat fiorino derim servis ve yedek parça açısından
Alıntıları Göster
Fiorino tavsiye ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: Energetic
Fiorino tavsiye ederim.
Alıntıları Göster
ya 26 ya bipper ya 30 a partner tepee al, fiorino 30 etmez.
quote:
Orijinalden alıntı: 19can84
ya 26 ya bipper ya 30 a partner tepee al, fiorino 30 etmez.
Alıntıları Göster
Bende fiorino derim çunki en önemli farkı motor farkı bipper 1.4 hdi olmasına rağmen fiorino 1.3 multijet motoru kadar güçlü değil bunuda nereden çıkardınız diyorsanız alın size veriler.
Fiorino ise 1.3 Multijet 75 bg 190 Nm torka sahip buyurun kıyaslayın yakıtları konusunda ise hemen hemen aynı yakmakta.. Ancak Multijet motorun namını bilmeyen yok. Zaten hepsinin karoseri aynı fabrikadan çıkıyor önemli olan motoruna bakacaksınız. Ben olsam fiorino derim ancak fiorino biraz pahalı tabiki.
quote:
Orijinalden alıntı: adaedebiyat
Bende fiorino derim çunki en önemli farkı motor farkı bipper 1.4 hdi olmasına rağmen fiorino 1.3 multijet motoru kadar güçlü değil bunuda nereden çıkardınız diyorsanız alın size veriler.
Fiorino ise 1.3 Multijet 75 bg 190 Nm torka sahip buyurun kıyaslayın yakıtları konusunda ise hemen hemen aynı yakmakta.. Ancak Multijet motorun namını bilmeyen yok. Zaten hepsinin karoseri aynı fabrikadan çıkıyor önemli olan motoruna bakacaksınız. Ben olsam fiorino derim ancak fiorino biraz pahalı tabiki.
Alıntıları Göster
Fiorino derim hem motor hem servis açısından
quote:
Orijinalden alıntı: serdar_85
Fiorino derim hem motor hem servis açısından
Alıntıları Göster
ben de birçok arkadaş gibi servis ve parça açısından fiorino diyorum
quote:
Orijinalden alıntı: domerefe
ben de birçok arkadaş gibi servis ve parça açısından fiorino diyorum
Alıntıları Göster
ya herkes fiorino demiş ama Araba alacak olan bir arkadaş anlattı izmirde büyük bir özel servis varmış fiorino bipper nemo nun alt takımının çok basit tasarlandığını söylüyormuş tepe veya berlingo tavsiye ediyormuş illaki alınacaksa nemoyu öneriyor perte gelen araçları parçalayıp satıyormuş en iyi parçaları "silicek motoru örneği vermiş" citroen kullanıyormuş kusurabakmayın ama en dandiği fiorinoymuş. fiestada hdi motoru ve grande puntoda 1.3 mj kullanan biri olarak kesinlik hdi motorun daha üstün olduğunu tüm samimiyetimle söylüyorum mj daha sessiz hdi gürültülü çalışıyor fakat örneğin grande puntoda düz yolda 170 hiç geçemedim ama hdi fiestata düz yolda 185-190 nı gördüm hatta arkamda 740 bmw vardı adam afallamışdı.ayrıca usta hdi motorun daha sağlam olduğunu söylüyor ayrıca 20binde bir bakıma giriyor. araba alacak arkadaş berlingo aldı bende bipper aldım hayırlısı bakalım artık.
quote:
Orijinalden alıntı: teknikdestekci
ya herkes fiorino demiş ama Araba alacak olan bir arkadaş anlattı izmirde büyük bir özel servis varmış fiorino bipper nemo nun alt takımının çok basit tasarlandığını söylüyormuş tepe veya berlingo tavsiye ediyormuş illaki alınacaksa nemoyu öneriyor perte gelen araçları parçalayıp satıyormuş en iyi parçaları "silicek motoru örneği vermiş" citroen kullanıyormuş kusurabakmayın ama en dandiği fiorinoymuş. fiestada hdi motoru ve grande puntoda 1.3 mj kullanan biri olarak kesinlik hdi motorun daha üstün olduğunu tüm samimiyetimle söylüyorum mj daha sessiz hdi gürültülü çalışıyor fakat örneğin grande puntoda düz yolda 170 hiç geçemedim ama hdi fiestata düz yolda 185-190 nı gördüm hatta arkamda 740 bmw vardı adam afallamışdı.ayrıca usta hdi motorun daha sağlam olduğunu söylüyor ayrıca 20binde bir bakıma giriyor. araba alacak arkadaş berlingo aldı bende bipper aldım hayırlısı bakalım artık.