Şimdi Ara

FİTNESS ve BESLENME hakkında merak ettiklerim var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun aleyküm arkadaşlar.11 Ay önce karar verdim ve 97 kilodan 72 ye düştüm ve şimdi vücudumu toparlamak için fitness ile ilgileniyorum.Artık hayattan mutlu olamıyorum aşırı takıntı haline döndü beslenmem.İstediğim tatlı veya yağlı bir yemek yediğimdede pişman olup istifra ediyorum.Mesela pazar günlerim antrenmanım olmuyor o gün içinde istediğimi,tıka basa yersem bişe olurmu.Eski halime dönüceğim diyede korkuyorum bi yandan ikilemde kalıyorum ve diğer merak ettiklerimie aşağıda madde halinde yazmak istiyorum.

1-Aldığımız kalorileri nereden aldığımızın bir önemi varmı

2-Karnımda hafif sarkan yağdan bir türlü kurtulamıyorum üst bölgede baklavalar belli oluyor

3-Kullanımı kolay ve içerik olarak zengin bir FİTNESS ve DİYET uygulaması önerebilirmisiniz

4-Yağları çok hızlı bir şekilde yakmam için kaç dakika bisiklet üzerinde durmak gerekir

Şimdiden cevap verenlere çok teşekkür ederim biraz karışık anlatmış olabilirim affola

• Boy kaç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Twin Turbo kullanıcısına yanıt
    Aaa atlamışım kusura bakmayın.178 cm
  • Twin Turbo kullanıcısına yanıt
    Yaş 18
  • hiit kardiyo yap yaglar icin, yani 1 dakika hizli kosu 1 dakika yuruyus, buna 20 dakika devam edersen vucut snairsam 24 saat boyunca yag yakmaya devam ediyor. Yemeginizi yeyin beslenmezseniz kilo veremezsiniz vucudunuzdaki kaslardan verirsiniz. Eksi seylerde yazisi vardi biraz arastirrisaniz cikar saniyorum.

Yemeginizi yeyin, ekmek yemeyin, salam sucuk gibi sagliksiz etten uzak durun ama yemeginizi yeyin. Haftada 1-2 kere sevdiginiz tatliyi vs. yemenizde ben ayrica bir sakinca gormuyorum daha 18 yasindasiniz.

Burdan sonra yazdiklarim konuyla ilgili degil ama okumanizi oneririm

Not : Fabrikasyon et tuktmemenizi tavsiye ederim. Bu konuyla alakali degil benim sahsi fikrim cunku o hayvanlar kapali ortamlarda mi beslenmis gun isigi gormeden ( buyuk ihtimalle evet ) , hayvanlar kesilirken korktu mu ( dinimide hayvanin bicagi gormesi bile uygun degil ), hayvana eziyet edildi mi ( yuksek ihtimal buda evet maalesef ki ) gibi sorular beni tedirgin etti. O yuzden sadece nasil kesildigini gordugum kurban etini yiyorum, onun haricinde vejetaryenim. Gunluk protein ihtiyacimi bitkisel proteinlerden ve protein tozundan karsiliyorum ( evet toz yardimci besindir fakat vucuduma bir sekilde protein sokmam lazim ) Nasil zenci bir insanin kafeste sergilenmesi gecmiste yasanmis olup insanlar bilinclendiyse gunumuzde, bir zaman hayvan haklari konusunda da ayni bilince sahip olacaktir insallah insanlar.

• SellYourSoul kullanıcısına yanıt
    İnşallah iyi bi r yere değinmişsiniz dün youtubede bir video gördüm İnsanlığımdan utandım.İnsanlık dışı bi zulüm gördüm.Kardiyo hakkında dediklerinizide harfiyen uygulayacağım çok teşekkür ederim ve birşey daha beslenmeme dikkat edeceğim tabiki bu altın kural ama en azından pazar günleri dilediğim kadar tıka basa yesem olurmu gerçekten 9 aydır ne kola içiyorum ne cips yiyorum
  • Pek bilgim yok ama bir gün bile olsa tıka basa yemen senin zararına. Şöyle düşün sen haftanın 6 günü günde 50 kalori açık verip 300 kalori yakmış oldun ama pazar günü 150-200 kalori fazla aldın. Ne oldu senin 3-4 günün boşa gitti. Bu basit bir hesap, bu konuda mutlaka kaynaklar vardır. Sanırım cheatday olarak geçiyor yani hile günü. Araştırmanın öneririm. Bende bir süre diyet yaptım şimdi yağlı veya şekerli bişey yesem hemen pişman oluyorum kiloları geri alacağım diye ama haftada 1-2 çikolatadan birşey olmaz heralde. Stres de kilo nedenidir bunu unutma kendini çok sıkma. Fazla yediğin gün fazla çalış.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1-Evet onemli.Senin cipsten aldigin karbonhidratla pirincten aldigin karbonhidrat farklidir.Besinlerin kaliteli olanini tuketmen gerekiyor.
    2-Spor yaptikca o sarkmalar duzelir canini sikma.
    3-Diyet ve calisma programi kisiye ozel olarak hazirlanir.Eger ilk ayinsa adaptasyon programi uygularsin,duruma gore 2. Ay programin degisir.
    4-Yag yakmak icin genelde degisimli yurume ve 20 dakika bisiklet,ondan sonrada mide hareketi yaparsin.20 dakika yeterli olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ridooo

Pek bilgim yok ama bir gün bile olsa tıka basa yemen senin zararına. Şöyle düşün sen haftanın 6 günü günde 50 kalori açık verip 300 kalori yakmış oldun ama pazar günü 150-200 kalori fazla aldın. Ne oldu senin 3-4 günün boşa gitti. Bu basit bir hesap, bu konuda mutlaka kaynaklar vardır. Sanırım cheatday olarak geçiyor yani hile günü. Araştırmanın öneririm. Bende bir süre diyet yaptım şimdi yağlı veya şekerli bişey yesem hemen pişman oluyorum kiloları geri alacağım diye ama haftada 1-2 çikolatadan birşey olmaz heralde. Stres de kilo nedenidir bunu unutma kendini çok sıkma. Fazla yediğin gün fazla çalış.

Cheat day degil cheat meal yani hileli ogun.Ondaki amac haftada 1 defa caninin cok cektigi bir yiyecegi yiyerek morel toplamak ve diyete bagliligi arttirmak.Ama dikkat edin en fazla haftada 1 defa olabilir.

• 1 öğün fazla kaçırırsan istifra etme, öbür öğünü geç ve az ye tamamdır ,,, rejim belirli bir süre için yapılmaz, sağlıklı beslenmeyi ve sporu hayat biçimi haline getir ,, sporu bırakır yediğine içtiğine dikkat etmezsen verdiğin kiloları hızla geri alırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi royal_flush_ -- 29 Mayıs 2016; 23:29:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CarLos55

İnşallah iyi bi r yere değinmişsiniz dün youtubede bir video gördüm İnsanlığımdan utandım.İnsanlık dışı bi zulüm gördüm.Kardiyo hakkında dediklerinizide harfiyen uygulayacağım çok teşekkür ederim ve birşey daha beslenmeme dikkat edeceğim tabiki bu altın kural ama en azından pazar günleri dilediğim kadar tıka basa yesem olurmu gerçekten 9 aydır ne kola içiyorum ne cips yiyorum

hocam kola cips sagliga zararli seyler birde seker varsa ailede uzak durun kola dan vs. bizde var o yuzden hic icmiyorum, ayni sekilde ice tea lar da dahil hepsi seker dolu agzina kadar, 1 litre fuse tea da 80 gram seker var 80 gram sekeri bir olcun ynai insan onu ictigini bilince uzak duruyor gercekten,

herseyi ayarinda yapin derim ben, spor uzmani degilim bir diyetisyenle gorusseniz daha saglikli bilgi alirsiniz :)

• Söyledikleriniz çok aydınlattı teşekkür ederim herkese tek tek teşekkür edemiyorum yüzden vakit ayıran herkezten Allah razı olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.