Şimdi Ara

Fitness yerine vücut geliştirme yaptırıyorlar ne yapmam lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler.Ben apandist ameliyaımdan önce 1,1.5 sene kadar vücut geliştirmeyle uğraştım.Şu anda tekrar başlamak istiyorum fakat vücut geliştirmenin ne kadar zor ve yıpratıcı olduğunu siz de biliyorsunuz.Vücuda çok yüklenildiği için bir yorgunluk duyuyorsunuz ama benim böyle bir lüksüm yok.Vücut geliştirme hem bedenen hem ruhen insanı çok zorlayan bir spor olduğ için ve üniversitede hukuk gibi bir bölümde okuduğum için sürekli uyanık,enerjik kalmam lazım.Ama aynı zamanda vücudumun fit ve parçalı görünümlü kalmasını da istiyorum.Bu nedenle sağlıklı yaşam amacıyla yapılan fitness tan yapmak istedim.Hani öyle hacim kazanmak,ölçülerim alındığında ön kolum arka kolum göğüslerim filan böyle büyüsünler istemiyorm.Fit olayım vücudum parça parça gözüksün giydiğim şey üzerime yakışsın benim için kafidir.Bağcılarda oturuyorum hangi spor salonuna girdiysem iri yarı hocalar sanki fitnessı bir spor değilmiş de vücut geliştimenin daha hafif ağırlıklarla yapılmış biçimi olarak görüyorlar.Ben üstüne basa basa ben fitness yapmak istiyorum öyle kendimi harap etme lüksüm yok diyorum gel biz hallederiz diyorlar.Bir yere gittim benim ilk başladığım programa benzer bir program yazmış hareket sayıları fazla setler az versiyonu ama.Birde hafif ağırıkla yapacaksın diyor.Bu konda ne yapabilirim buralarda işini bilen,vücut geliştimeci olmayıp fitness ile ilgilenen bununla ilgili bilgi sahibi bir hoca var mı?Herkes parayı alayımda ben nasıl olsa bişeyler yazarım gibisinden vücut geliştimeden başka birşey bilmeyen insanlar biliyormuş gibi davranıyor.Sizce ne yapmam lazım parçalı bir vücut ve sağlıklı bir yaşam için.Çünkü bu spor salonlarına kendimi emanet edersem sonunda sınıfta kalıcam sağlıklı yaşam sevdasına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suuyurbendeuyurum -- 16 Eylül 2014; 14:34:22 >

• fitness diye bariz ayrılan bir dal yoktur. olmadığı için federastonu da yoktur bkz:IFBB . fitness kendine çok yormak istemeyenlerin body building definisyon dönemine yakın bir antrenman programı izlemesidir. kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MarlonBrando123 M kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: 87akin-izmir

fitness kardıyo agırlıklı, bodbuıldıng ıse hacım kazanma guc gösterme... antremanları hardcore sevıye sakatlanma durumu fazla ve beslenme herzaman ön planda, fakat fıtnesta ıse beslenmenın cokta kulfetı yoktur sureklı tok tutucu lıflı yıyeceklerle antreman cıkartılır. genelde zayıf olup parcalı bı yapıya sahıptırler vucuttakı cızgıler daha belırgındır buda sureklı kardıyo agırlıklı antreman yaptıklarındandır v yag oranı bodybuıldıng yapanlara göre kat kat daha dusuktur %10 un altına ınebılırler. daha saglıklıdır. ınsanı daha dınamık yapar. bodybuıldng ıse sıddete bıle maruz bıraktırır ınsanı ayrıca uzun bı sure ıtınalı baktıysan kendıne ufak bı hacım kaybet psıkoljın bozulur bunalıma sokar ve cok masraflı bı spordur kımılerı buna spor bıle demez...... ayrıca asırı gelıstırılen bı vucuda da pekde hos bakmazlar..... tercıhım ıkısının arasını bulmak.

Bu arkadaşın da açıkladığı gibi böyle yapmak istiyorum.Yani fitness antremanı.Body buildingten bozma fitness değil.

• suuyurbendeuyurum kullanıcısına yanıt
    Sen de bu yalan yanlış saçmasapan yoruma inandın ha?
  • arbforce1 kullanıcısına yanıt
    Evet inandım.Yanlış biliyorsam eğer cahilliğime verseniz de bilgili biri olarak beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum.
  • Fitness la bodybuilding arasındaki fark yağ oranı falan değildir. İkiside çok alt seviyelere iner. Tekrarlar , ağırlıklar , setler falanda değil.

Aradaki fark nedir biliyo musun ? Sadece senin kilondur.

Boyun 1.80.

Yağ oranın her 2 kilo durumu içinde %8 diyelim.

80-85 kilo olursan fitness model ayarında bir vücudun olur. 100-110 kilo gibi rakamlara çıktığında aynı yağ oranında o iri dediğin adamlar gibi olursun.

Doğal yollarla o yağ oranıyla 100 kiloya ulaşman imkansız. 40 yılda yapsan o seviyeye gelemessin çünkü vücut sınırına ulaşmış olur.

Kısaca steroidlere veya büyüme hormonlarına bulaşmadığın sürece zaten o uzak durmak istediğin duruma gelemiceksin.

Ha ben fitness yapiyim hafif olsun dersende yerinde saymaya devam ediceksin.

Lazar angelov gibi "fitness model" denilen arkadaşlar tam bir bodybuilder dır. Sadece dediğim gibi bodybuilder ın az kilolusuna fitness model demişler. Başka bi durumu yok.

Fitnessta beslenme önemli degildir den sonrasini okumadim. Cardio ağırlıklı definisyon programlarında aldığın yağin gramajina kadar onemlidir, hatları belirginlestirmek hiçte kolay bi iş değildir. Sadece lifli gıdalarla beslen protein alma komplex karbonhidrat tüketme , hiç bir türlü sonuç alamazsın zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    O gördüğün iri vgcilerin vücuduna sittin sene erişemezsin korkma . Ben onlar gibi olmak istemiyorum falan da deme gülerler adama. Adamlar gunde 9000 kalori alıyor haftalik 5000mg kürlere giriyor günde 6 7 öğün , 2 3 antrenman yapıyorlar. Sen de 2 3 gün salonda 20 kg bench pressle annenin yağlı ev yemekleriyle onlar gibi olurum diye mi korkuyorsun, bilen birine söyleme böyle gülerler. Benden sana naçizane bir tavsiye

• quote:

Orijinalden alıntı: MarlonBrando123

O gördüğün iri vgcilerin vücuduna sittin sene erişemezsin korkma . Ben onlar gibi olmak istemiyorum falan da deme gülerler adama. Adamlar gunde 9000 kalori alıyor haftalik 5000mg kürlere giriyor günde 6 7 öğün , 2 3 antrenman yapıyorlar. Sen de 2 3 gün salonda 20 kg bench pressle annenin yağlı ev yemekleriyle onlar gibi olurum diye mi korkuyorsun, bilen birine söyleme böyle gülerler. Benden sana naçizane bir tavsiye

Ben zaten onlar gibi olmak istemiyorum demedim.Biliyorum olamayacağımı da ayrıca.Ben sadece vücut geliştirmenin ağır antremanlarını yapıpda iyi bir vücuda kaslı bir vüuda sahip olaccağıma parçalanmış güzel görünümlü ama enerjik bir vücuda sahip olmak istiyorm.Yani spordan geldikten sonra üstüme bir uyku çöküp 10 da yatağa girmek istemiyorum.Sağlık için spor yapmak istiyorum kas veya büyümek için değil.Dediğim gibi göbeğim olmasın giydiğim kıyafetler yakışsın kafi zaten bana.O nedenle fitnessa baktım.He diyorsanız fitness bb farketmez yine vücudunu zorlayacak seni yorgun düşürecek 2-3 saatte bir yemek yemelisin yoksa ölü gibi gezersin diyorsanız ben ona da hiç bulaşmayayım.Eğer öyleyse bana önerebileceğiniz başka bir spor dalı var mı?İsteklerimi karşılayabilecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lentus

Fitness la bodybuilding arasındaki fark yağ oranı falan değildir. İkiside çok alt seviyelere iner. Tekrarlar , ağırlıklar , setler falanda değil.

Boyun 1.80.

80-85 kilo olursan fitness model ayarında bir vücudun olur. 100-110 kilo gibi rakamlara çıktığında aynı yağ oranında o iri dediğin adamlar gibi olursun.

Doğal yollarla o yağ oranıyla 100 kiloya ulaşman imkansız. 40 yılda yapsan o seviyeye gelemessin çünkü vücut sınırına ulaşmış olur.

Kısaca steroidlere veya büyüme hormonlarına bulaşmadığın sürece zaten o uzak durmak istediğin duruma gelemiceksin.

Lazar angelov gibi "fitness model" denilen arkadaşlar tam bir bodybuilder dır. Sadece dediğim gibi bodybuilder ın az kilolusuna fitness model demişler. Başka bi durumu yok.

boyum 174
    Kilo 80 (tahmini 1-2 kilo aşağı veya yukarı)

Bu ölçülerle hafif fitness antremalarından bir sonuç almazsın mı diyorsunuz?Eğer öyleyse bana fit bir vücut için 2-3 saatte bir yemek yeme zorunluluğum olmayan vücudumun canına okumayan önerebileceğiniz bir spor dalı var mı?

kardeşim vg nin yüzlerce program çeşidi var. ben 45 yaşında babama dahi yaptırıyorum. illa hardcore ağırlık altına gireceksin diye bir şey yok. ama kaldırabildiğin kendini zorlamadağın ağırlık vücudunda bir değişiklik yapmaz ha ama ne olur kasların çalışmış kardiyovasküler sistemin antrenman yapmış olur dinç olursun istiyorsan mesaj at sana makine temelli cardio+definisyon antrenmanı yazayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: suuyurbendeuyurum

quote:

Orijinalden alıntı: Lentus

Fitness la bodybuilding arasındaki fark yağ oranı falan değildir. İkiside çok alt seviyelere iner. Tekrarlar , ağırlıklar , setler falanda değil.

Boyun 1.80.

boyum 174
    Kilo 80 (tahmini 1-2 kilo aşağı veya yukarı)

Bu ölçülerle hafif fitness antremalarından bir sonuç almazsın mı diyorsunuz?Eğer öyleyse bana fit bir vücut için 2-3 saatte bir yemek yeme zorunluluğum olmayan vücudumun canına okumayan önerebileceğiniz bir spor dalı var mı?

O 2-3 saatte yemek olayı geçmişte kaldı. Hem protein hemde kalori açısından önemli olan gün sonunda aldığın toplam değer. Hatta fasting sistemi var 8 saatte tüm öğünlerini yiyip 16 saat yemek yemiyenler falan. Yani gün içinde yediğin sürece hangi zamanda yediğinin önemi yok.

Ama açıkçası bu işi ağır yapmadan pek verim alabileceğini düşünmüyorum. Antremanlarını 1 saat sürücek şekilde ayarla. Günlük 8 saat civarı uyu. Düzenli olarak yapsan zamanla vücudun alışıcaktır zaten.

• go hard or go home. yürüyüş-cardio falan yap tek derdin kilo vermek ise.
  • Kusura bakma o ağırlıkların altına gireceksin. Bi taraflarında ağrıyacak.Yoksa yok güle güle. Antrenmana gidip sonra 8-9 saat ayakta çalışarak satış danışmanlığı yapıyordum. Bahane yok.

• Lentus kullanıcısına yanıt
    Adam durumu çok iyi özetlemiş.Ayrıca adı geçmişken Lazar Angelov ile ilgili yazım için şu adresi ziyaret ederseniz sevinirim : http://oktayglmz.blogspot.com.tr/2015/11/lazar-angelov-kimdir.html
  • Kardeş günlük yuruyus koşu, esneme falan gelebilir yap, vücut ağırlığında temel hareketleri yaparsın bi sayede kendini çok yormadan zinde kalirsin.

• tatlı yiyip kilo almiyayim gibi bisey istemissin ."parça parça" gorunum istiyorsan ağır kiloya girip ağır beslenme programları uygulaman lazım.

• Sen kaldırır indirirsin ... güçlenirsin daha ağır kaldırır indirirsin ... bu süreçte ve sürecin sonunda nasıl görüneceğine ,nekadar yediğin içtiğin besindesteği ve başka neleri vücuna soktuğun karar verir isim koymak yok crossfit yok fitness yok bodybuilding aman Pt yok uzaktan pt ... tamamen teferruat ,işin medyatik yanı parayı emikleme yolları sen yerçekimi iraden ve yedik içtiklerin ... sonra adını sen koy

• DemirProtein kullanıcısına yanıt
    Hocam?

• Yıllarını bu spora vermiş adamlardan kelime oyunlarıyla seni tatmin etmelerini istiyorsun . madem kimseye itimadın yok herhangi bir salona yazıl aç internette dünya program var hafif olan birini seç başla hatta o bile gereksiz salondaki aletleri her gittiğinde sırayla biraz çalışsan bile fitness yapmış olursun.
    Nasılsa 2 ay sonra gelip buraya tekrar konu açarsın gelişemiyorum diye
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.