Bildirim
flash bellek ısınma problemi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Usb'niz 2.0 mı? -
quote:
Orijinalden alıntı: tecnisyen61
elimde kingston flash bellek var ve pc takınca ısınıyo acamıyorum önemli verilerim var nasıl kurtara bilirim
arkadaşın sorusuna cevap vermemişsin.
şöyle farzediyorum . belleği takınca içini görebiliyorsun ve ısınmaya başlayınca mı kapanıyor. yada açılmamasının nedeninin ısı olduğuna nasıl bir kanaat getirdin.
artı belleği başka bir pc de denedinmi _?
eğer açılıyor ama hemen ısınıyorsa bilgileri kurtarana kadar dışardan soğutabilirsin buz falan tatbik et poşetle ez kompres yap üzerine
yada biraz daha tatmin edici bilgi verirsen yardımcı olabiliriz
-
Konu başlığını sorun hakkında daha bilgili açıkarsanız yardım istekleri daha da artacaktır.quote:
Orijinalden alıntı: andac_bagtirquote:
elimde kingston flash bellek var ve pc takınca ısınıyo acamıyorum önemli verilerim var nasıl kurtara bilirim
arkadaşın sorusuna cevap vermemişsin.
şöyle farzediyorum . belleği takınca içini görebiliyorsun ve ısınmaya başlayınca mı kapanıyor. yada açılmamasının nedeninin ısı olduğuna nasıl bir kanaat getirdin.
artı belleği başka bir pc de denedinmi _?
eğer açılıyor ama hemen ısınıyorsa bilgileri kurtarana kadar dışardan soğutabilirsin buz falan tatbik et poşetle ez kompres yap üzerine
yada biraz daha tatmin edici bilgi verirsen yardımcı olabiliriz
-
bellegın içini goremıyorum ve takıyorum ısınmaya baslıyor içinde cok onemlı verılerım var ve pc gormuoyrquote:
Orijinalden alıntı: Kemalist
Konu başlığını sorun hakkında daha bilgili açıkarsanız yardım istekleri daha da artacaktır.
Alıntıları Göster -
Leb demeden leblebiyi anlayan üyeler gerek anlaşılan.quote:
bellegın içini goremıyorum ve takıyorum ısınmaya baslıyor içinde cok onemlı verılerım var ve pc gormuoyr
Alıntıları Göster
Belleğiniz daha önce kasanın ön tarafında bulunan usb girişlerine takılmış. Bu girişler bir kablo vasıtası ile anakarta gider. Anakartdaki bağlantı nokdasına kablolar doğru bağlanmadıysa usb belleğinize ters veya data hattından elektrik gider. Buda usb belleğin arızalanmasına neden olur.
Yapacağınız işlem belleği çöpe atmaktır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kerem
Leb demeden leblebiyi anlayan üyeler gerek anlaşılan.
Belleğiniz daha önce kasanın ön tarafında bulunan usb girişlerine takılmış. Bu girişler bir kablo vasıtası ile anakarta gider. Anakartdaki bağlantı nokdasına kablolar doğru bağlanmadıysa usb belleğinize ters veya data hattından elektrik gider. Buda usb belleğin arızalanmasına neden olur.
Yapacağınız işlem belleği çöpe atmaktır.
http://urun.n11.com/usb-flash-bellek/sandisk-32-gb-ultra-android-dual-32gb-bellek-sddd2-032g-usb-30-P87640222
Şu bellekten aldım 3. kere. Önceki 2 denememde de bellek ilkin çalıştı içine birkaç şey attım. Sonra taktığımda bellek görmedi ve elle kontrol ettiğimde aşırı ısındığını gördüm. Corsair 250D kasa kullanıyorum ve ön usb 3.0 girişlerine takıyorum. Daha önce de bu girişlere sayısız cihaz taktım ve hiç sorun yaşamadım. Acaba hala o girişlerin yanlış takılma ihtimalini düşünmeli miyim?
Şu an 3. bellek de çöp olmuş durumda.
-
O usb portunda diğer cihazlar sorunsuz çalışıyorsa ve 3 keredir aynı model flaşdisk çöp oluyorsa flaşdisk'te bi hata olabilir. -
3 farklı flash denedim hocam. Hatta ilk ikisi siyah, son aldığım da beyazdı ki farklı seri olsun diye.
Ya seride komple sıkıntı var. Ya da benim cihaz bir şekilde bunlara zarar veriyor.
Ama internette de başka bir sıkıntı pek duymadım bu flashlardan. -
bende yenihttp://urun.n11.com/usb-flash-bellek/sandisk-ultra-fit-128gb-usb-30-flash-bellek-sdcz43-128g-g46-P150734448?gclid=CKj0u5XGytQCFQqMGQoddW4BYA 6r4 GB olanını aldım USB 3,0 flash bellek fakat baya bi sıcak ısınıyor ? kullanıyorum problem yok ama ısınması problem yaratır m ı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsek59 -- 19 Haziran 2017; 21:35:19 > -
Ben de linktekinden alıp modemde kullanmayı düşünüyorum fakat ısınıyor diyenler var ne kadar güvenilir beyler?
www.hepsiburada.comSanDisk Ultra Fit 128GB USB 3.0 USB Bellek Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/sandisk-ultra-fit-128gb-usb-3-0-usb-bellek-sdcz43-128g-gam46-p-BD804623?magaza=Hepsiburada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reiskonen -- 8 Nisan 2018; 14:32:48 >
-
Dostum 1 yıl olmuş durumlar nasıl hala kullanıyor musun sorun çıktı mı?quote:
Orijinalden alıntı: simsek59
bende yenihttp://urun.n11.com/usb-flash-bellek/sandisk-ultra-fit-128gb-usb-30-flash-bellek-sdcz43-128g-g46-P150734448?gclid=CKj0u5XGytQCFQqMGQoddW4BYA 6r4 GB olanını aldım USB 3,0 flash bellek fakat baya bi sıcak ısınıyor ? kullanıyorum problem yok ama ısınması problem yaratır m ı ?
-
Merhaba , ben uydu alıcısında kullanıyorum bazen kanallardaki canlı müzik programlarını kayıt yapıyorum HD veya SD olarak ısınma oluyor ama sorun çıkarmadı kullanmaya devam ediyorumquote:
Orijinalden alıntı: Reiskonen
Dostum 1 yıl olmuş durumlar nasıl hala kullanıyor musun sorun çıktı mı?
Alıntıları Göster -
Maşallah diyelim o zaman. Bazı forumlarda bellek ısınınca zarar görür dosyalar uçar diyorlardı vaz geçmiştim şimdi tekrar lazım oldu ne olacaksa olsun alayım artık -
Ben ısınmayan bellek görmedim daha siz gördüyseniz söyleyin kullanımda olan yani dosya alış verişi yapılan bi bellek illaki ısınır sonuçta üzerinde bir soğutucu yok ve elektirik geçen her cihaz ısınır. -
İcindeki dosyalari kaybetmemek icin bilgisayara belirli araliklarla kopyalarim yedeklerimquote:
Maşallah diyelim o zaman. Bazı forumlarda bellek ısınınca zarar görür dosyalar uçar diyorlardı vaz geçmiştim şimdi tekrar lazım oldu ne olacaksa olsun alayım artık -
Dosya alisverisinde degil sadece uydu alicisina takili iken kayit yapmiyorkende isiniyor daha once kullandigim bellekte Boyle isinma yoktu ama neyse calisiyorquote:
Orijinalden alıntı: Melih Albayrak
Ben ısınmayan bellek görmedim daha siz gördüyseniz söyleyin kullanımda olan yani dosya alış verişi yapılan bi bellek illaki ısınır sonuçta üzerinde bir soğutucu yok ve elektirik geçen her cihaz ısınır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsek59 -- 9 Nisan 2018; 8:32:4 > -
Bilgisayarda dosya atmak ile uydu chazından yayın kaydetmenin farkını bir anlatsana bana güzel kardeşim ? -
Hepsiburda'da şöyle yorum okudum mantıklı geldi buraya yapıştırıyorum.
"Üründe maalesef USB 3.0 üzerinde çalışırken ciddi ısı problemi var. Eski versiyonlarında, bir süre sonra aşırı ısınmadan kaynaklı yazma esnasında kendini çıkarıp tekrar yerleştiriyordu. Bu sorunu yeni versiyonlarda belli bir ısıya ulaştığında yazma hızının yarıya düşmesini sağlayarak çözdüler. Dolayısı ile hala fazla ısınan ve ilk 500-600 MB sonrası yazma hızı 60 MB'dan 25 MB'lara düşen bir bellektir. Hızınız düşmüyorsa sizinki eski versiyondur ve bir müddet sonra ısı kaynaklı problemler çıkma ihtimali yüksektir. 130 MB okuma, 25 MB yazma hızına sahip" -
Yazılan yorum doğru bellek kendini bozulmaktansa korumaya alıyor.quote:
Hepsiburda'da şöyle yorum okudum mantıklı geldi buraya yapıştırıyorum.
"Üründe maalesef USB 3.0 üzerinde çalışırken ciddi ısı problemi var. Eski versiyonlarında, bir süre sonra aşırı ısınmadan kaynaklı yazma esnasında kendini çıkarıp tekrar yerleştiriyordu. Bu sorunu yeni versiyonlarda belli bir ısıya ulaştığında yazma hızının yarıya düşmesini sağlayarak çözdüler. Dolayısı ile hala fazla ısınan ve ilk 500-600 MB sonrası yazma hızı 60 MB'dan 25 MB'lara düşen bir bellektir. Hızınız düşmüyorsa sizinki eski versiyondur ve bir müddet sonra ısı kaynaklı problemler çıkma ihtimali yüksektir. 130 MB okuma, 25 MB yazma hızına sahip"
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X