Şimdi Ara

Focus 3 triger değişimi ve rutin bakım hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
1
Favori
2.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2012 model 1.6 tdci 115 hp lik focus 3 için triger değişimi ve rutin bakım hakkında yardım almak istiyorum.

İlk olarak triger değişimi için ve de rutin bakım işi için işcilik ücreti ne kadar alırlar, ayrı ayrı yazabilirseniz çok sevinirim (örn : triger değişimi için sanayide A tl, özel serviste B tl, yetkili serviste C tl ; rutin bakım için sanayide X tl, özel serviste Y tl, yetkili serviste Z tl gibi).

Sanayide, özel serviste, yetkili serviste? Bu 3 ayrı mekan için bilen arkadaşlar bilgi verebilir mi?

(Aşağıdaki 1,2,3 şeklindeki sıralamalar almayı düşünme önceliğime göre yapılmıştır)

Aracım için 3 farklı markanın triger setinden birini alacağım hangisini tercih etmeliyim?

1) eurorepar (bildiğim kadarıyla PSA grubu oem yedek parça üreticisi) 750 - 850 tl

2) ford otosan (bildiğim kadarıyla fordun fabrikasyon orijinal parça üreticisi) 1100 - 1200 tl

3)bosch (hepimizin bildiği bir yedek parça üreticisi, ama oem üretici midir bilmiyorum ) 1100 - 1200 tl

Gelelim rutin bakım parçalarına ;

İlk olarak motor yağından başlamak istiyorum, tercih etmeyi düşündüğüm 3 farklı yağ var:

1)mobil super 3000 x1 fe 5w 30 4lt tam sentetik 330 tl

2)motul 8100 eco-nergy SAE 5w 30 4lt tam sentetik 330 - 380 tl arası değişkenlik göstermekte ama güvenilir olan yerde 380 tl, biz 380 tl yi baz alabiliriz.

3)castrol magnatec stop start a5 5w 30 4lt tam sentetik 400 tl

Yakıt yani mazot filtresi ile devam edelim, almayı düşündüğüm 3 farklı marka var:

1) bosch mazot filtresi 250 - 260 tl

2) purflux (bildiğim kadarıyla fransız markaların oem yedek parça üreticisi ) 320 - 330 tl

3) mann (bildiğim kadarıyla birçok avrupa grubu otomobilin oem yedek parça üreticisi) 370 - 380 tl

Yağ filtresi ile devam edelim, almayı düşündüğüm 3 farklı marka var :

1)bosch yağ filtresi 60 - 70 tl

2)mann yağ filtresi 90 - 100 tl

3)ford otosan yağ filtresi 90 - 100 tl

Hava filtresi ile devam edelim, almayı düşündüğüm 3 farklı hava filtresi var:

1)bosch hava filtresi 120 - 140 tl

2)filtron hava filtresi 120 - 140 tl

İlk ikisi arasında çok kararsız kaldım boschun orijinal olup olmadığı konusunda şüphelerim var çünkü 170 tl ye de var 120 tl ye de, bu yüzden belki filtron u ilk sıraya koyabilirim, ama orijinal olduğuna eminsem ilk sıram bosch, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? İlk önceliğim orijinalse eğer bosch mu olmalı?

3)mann hava filtresi 160 - 170 tl

Bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar bir de Ankara şaşmaz oto sanayisinde özel ford servisi tavsiyesi alabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueSKYLINE -- 27 Mayıs 2022; 20:6:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben iki üç sefer triger değişimi yaptırmıştım Ford TDCi için, o zaman Dayco kullanıyorlardı. Orijinali o diye biliyorum. Filtre konusunda Bosch’un takliti çok. Ben artık yağı filtreyi kendim değiştiriyorum bu yüzden filtremarketim sitesinden orijinal Mann alıyorum. Mann ile diğer filtreler arasındaki fark gözle görülüyor. Yağ olarak liquimoly kullanıyorum. Orijinal bulursanız Mobil1 ya da Castrol de iyidir.

K.

• Konu güncel .

• korayesque kullanıcısına yanıt

Yorum için çok teşekkür ederim hocam, yağ için mobil olacak gibi bakalım   .

• Geçen sene 250 lira istemişlerdi sanayide triger işçilik için, bu sene de 350-400 falan olmuştur sanırım.
    Rutin bakım için de işçilik sanayide - yakit da değişeceği için- en az 200 lira isterler diye düşünüyorum.
    Filtre de bosch yerine filtron alın bence . Sadece yakıt için mann ya da purflux olabilir.
    Yağ mobil 3000 geçen ay 350 liraydı aldığımda, 330 iyiymiş nerede buldunuz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • secohattin S kullanıcısına yanıt

Cevap için çok teşekkür ederim hocam,

yağı internetten buldum 330 a online sipariş vermeyi düşünüyorum.

• blueSKYLINE kullanıcısına yanıt

Yağı nereden alıyorsunuz bilmiyorum da internette sahte yağ çok. Direk üreticinin kendisinden almak daha mantıklı.

Triger içinde orjinal bulabiliyorsanız orjinal alın. Motor parçalarında yan sanayi ürün kullanmayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Deníz kullanıcısına yanıt

Hocam öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim,

Yağı internet üzerinden almayı düşünüyorum ama çok tercih edilen ve çok fazla kullanıcı yorumu olan ve bu yorumlarda da orijinal olduğuna dair yorum yapılan yerlerden, yüksek puanlı satıcılardan almayı düşünüyorum.

Trigerde hepsi orijinal hocam da, bazıları direkt markanın logosu altında satılıyor bu yüzden biraz pahalı, diğeri de bu motoru kullanan araçlara da yedek parça üreten bir oem üretici firma o da orijinal yani. Tabi bu konuda yine sizlerin yorumlarına da bakarak bir karar vereceğim.

• Birkac gun sonra triger devirdaim degisecek arac 2012 1.4 tdci fiesta.

Triger devirdaim seti - SKF marka
    V kayisi - Bosch marka
    4 senedir surekli kullandigim yağ - Motul econergy 5w30
    Hava filtre - Filtron
    Mazot filtre = Purflux (4 senede 2 kere degisti kaliteli marka)
    Yağ filtresinda ford orjinal harici sevmez yag ikaz uyarisi verir yan sanayide , o yüzden hep ford otosan yağ filtresi takarim.

• Dark Territory kullanıcısına yanıt

Öncelikle size bir sorum olacak triger seti ile birlikte devirdaimin de değişmesi gerekli mi? Hatta v kayışı da mı bunlarla birlikte değişiyor?

Söylemiş olduğunuz SKF marka triger devirdaim seti sizin 1.4 tdci için orijinal set mi?, benim 1.6 tdci motor için orijinal set hangisi? Söylemiş olduklarımdan eurorepar ın orijinali iyi değil midir? Zaten hdi motorlu araçlar da hep eurorepar kullanıyor diyorlar ki 1.6 tdci zaten 1.6 hdi ile aynı motor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueSKYLINE -- 27 Mayıs 2022; 19:54:39 >
  • Konuyu takipteyim 2015i var bende de. 87 binde benimkisi daha değişmedim triger.

Yağ hep Mobil1 Esp 5w30 kullandım. Bidahaki sefere Motul eco-nerji 5w30 kullancam, aldım hatta duruyor evde.

Filtreleri en son Filtron aldım. Bi sorun çıkarmadı.

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt

mobil 1 esp çok iyi de fiyatı çok pahalı maalesef   .

• Arkadaşlar bir de Ankara şaşmaz oto sanayisinde özel ford servisi tavsiyesi alabilir miyim?

İşini en iyi yapan ve fiyatları işçilik ücretleri de makul olan?

• Devridaim pompasını da değiştirmeniz önerilir çünkü eğer pompa kaçak yaparsa antifriz ile ıslanan kayış çürüyüp kopabiliyor, hazır açılmışken pompa da değiştiriliyor. Yağ konusunda da artık ünlü markaların resmî online satıcıları var, oralardan alın. Sahte yağ çok.

K.

C-Max varken, Ford Clinic e giderdim. Siz Toyotacıydınız. İnşallah Ford Toyotanızı aratmıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teteni -- 27 Mayıs 2022; 21:34:8 >
  • filtreleri mann al. triger dayco da orijinal de olur.

Devirdaim ve V kayisinida mutlaka degistirin.

V kayisi pahali bisey degil bosch marka 80-100 liraya var. Devirdaimde 300-400 civari

Ayriyeten bunlarla beraber antifrizinizde degisecek. Eski antifrizli suyu tekrar koydurmayin. Kirmizi organik antifriz alin. Marka olarak petrol ofisi shell yada total olsun. Ben petrol ofisininkini kullaniyorum.

SKF markasi dayco gibi Gates gibi kaliteli markalardandir. Isvec malıdır. Siz hangisini alirsiniz bilmiyorum bu konular butceyle alakali. Aralarinda cok über fark yok kalite konusunda bence. Eurorepar i bilmiyorum

Bu arada filtron marka filtreyi zaten Mann firmasi uretiyo. Kaliteli olmasinin sebebide bu. Man yerine daha uygun fiyatli filtron tercih edebilirsiniz. Ama yag filtresi ford otosan marka olsun. Bi kere bosch marka takmistim yag ikazi verip durdu her calistirmada. Ama bi sikinti cikmadi 10 bin km boyunca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 27 Mayıs 2022; 23:13:24 >
  • merhabalar triger kayışını eurorepar, yağı mobilin veya motulun sitesinden şasi nosuna göre uygun olanını alın başka sitelerden almayın, mazot filtresi mann, yağ filtresi ve hava filtresini orijinal alın. Triger kayışı değişirken muhakkak devirdaim pompasını ve termostatı da değiştirin devirdaim pompası ile trigerin değişim takvimi hemen hemen aynı zaten triger termostat ve devirdaim birlikte değiştirilir. V kayışı için avrupada triger ile birlikte değiştiriyorlar bu parçaların hepsi aynı yerde çünkü bir kere işçilik ödersiniz. Ben bu bakımı yaptırıyor olsam bu şekilde yaptirirdim ki kendi aracımda da bu şekilde yaptırmıştım kafam rahat olmuştu. Bir diğer husus ise devirdaim değişeceği için motordaki ve radyatördeki tüm soğutma sıvılarını boşaltıp yerine motorunuza uygun antfriz ve saf su karışımını ekletmeniz. Bu işlemler düzgün yapılırsa 60.000 km sadece yağ filtre değiştirip devam edersiniz

• ben citroende dayco kullanıyorum. v kayışıda mutlaka değiştir benimki bir kere koptu.

hatta motor takozlarınada arada baktır. yaşı gelmiş olabilir.

• 1.6 tdci 4 l mi yağ alıyor?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.