Şimdi Ara

Focus II Akü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
29.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

focus 2 lerde orjinal akü 60 amper, aküyü değiştirmem gerekiyor ama dükkanın birinde 75lik te takabilirsiniz daha iyi olur dediler. bilgisi ve daha önce akü değiştirmiş tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

• maestro_34 ; focus 2 de dizelde 70 benzinlide 60 amper kullanmalısın
  • araç benzinli belirtmeyi unutmuşum

bu durumda satıcının 75 demesine aldanmamalı ve yine 60'lık taktırtmalıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: maestro_34

araç benzinli belirtmeyi unutmuşum

bu durumda satıcının 75 demesine aldanmamalı ve yine 60'lık taktırtmalıyım

Orjinali 60 amper, 75 lik alıp gereksiz yere para vermeyin.
    Bir de ford yetkili servislerinde orijinal Ford akü fiyatları dışarıdan pahalı değil. Bol da taksit yaparlar.
    Arkadaşın 87 Ford Taunus'una sanayide birçok akü satan yerden fiyat sorduktan sonra yetkili Ford Servisinde daha uygun fiyat ve bol taksitle bulunca şaşırmıştık.
  • fikir için teşekkürler, bu benim de aklımda, yarın yetkili bir servise telefon açıp fiyatını soracağım.
    şu an araçtaki akü motocraft marka, aynısından takıyorlarsa bundan alabilirim. 60'lık tabi
  • servis fiyatı 155 lira + kdv tüm kartlara peşin fiyatına 10 taksit marka olarak orjinal ford fakat motorcraft bulmanız zor
  • bilgi için teşekkürler. marka olarak orjinal ford derken, markası mı ford akünün?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane II Motor yağı?????
    17 yıl önce açıldı
    Clio II 1.2 16v nasıl?
    11 yıl önce açıldı
    Megane II ENJEKSİYON SORUNU
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bilgi için teşekkürler. marka olarak orjinal ford derken, markası mı ford akünün?

Bildiğim kadarıyla benim aracın fabrikadan geldiği halinde de akü Motorcraft değil(2010).Üzerinde Ford yazıyor.Servisteki de Ford marka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odakodak -- 15 Kasım 2011; 0:25:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: odakodak

quote:

bilgi için teşekkürler. marka olarak orjinal ford derken, markası mı ford akünün?

Bildiğim kadarıyla benim aracın fabrikadan geldiği halinde de akü Motorcraft değil(2010).Üzerinde Ford yazıyor.Servisteki de Ford marka.

benimki '06. demekki zamanla akü markaları da değişmiş doğal olarak.

ayrıca öğrenmek için soruyorum, 60'lık yerine 75'lik takılmasının faydası/zararı nedir araç için?
  • Çok emin olmamakla birlikte 60 lık yerine 75 amperlik akünün araca bir zararı yok. 75 amperlik akü daha büyük olabileceği için aracta akü kutusuna sabitlenmesinde sıkıntı olabilir. Ama sanayideki elektrikçi 75 lik aküyü takmayı kafaya koymuşsa ordan kırar burdan kırar ne yapar eder onu oraya yerleştir.
    Eski karbüratörlü araçlar ve lpg' li araçlarda malum soğuk havalarda çalışmama problemleri sıklıkla olduğu için 75 lik akü daha fazla süre marşa basma imkanı tanır.Faydası bu. Ama 2006 model benzinli bir focus en soğuk havalarda dahi tek marşta sıkıntısız çalışacağı için ben olsam 75 liğe fazladan 30-40 tl para vermezdim.
  • 60A'lik akü takmalısın orjinal ford'un aküsü 180TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: odakodak

Çok emin olmamakla birlikte 60 lık yerine 75 amperlik akünün araca bir zararı yok. 75 amperlik akü daha büyük olabileceği için aracta akü kutusuna sabitlenmesinde sıkıntı olabilir. Ama sanayideki elektrikçi 75 lik aküyü takmayı kafaya koymuşsa ordan kırar burdan kırar ne yapar eder onu oraya yerleştir.
    Eski karbüratörlü araçlar ve lpg' li araçlarda malum soğuk havalarda çalışmama problemleri sıklıkla olduğu için 75 lik akü daha fazla süre marşa basma imkanı tanır.Faydası bu. Ama 2006 model benzinli bir focus en soğuk havalarda dahi tek marşta sıkıntısız çalışacağı için ben olsam 75 liğe fazladan 30-40 tl para vermezdim.

bilgiler için teşekkür ederim. koyulaştırdığım kısımla ilgili olarak;

bir dükkandan aldığım fiyatlar

60'lık 140 tl, 75'lik 180 tl idi

bugün ford servisi aradım, 60'lık orjinal ford otosan akü'nün fiyatı 184 tl dediler.

ama tabiki dükkandaki 75'lik ford servistekiyle aynı fiyat diye 75'lik değil, orjinal 60'lık taktıracağım serviste.

• bugün otokoç serviste taktırdım orjinal aküyü, aracın üzerinde gelen motorcraft marka akünün oldukça iyi dayanmış olduğunu söylediler

kdv bizden diye bir kampanya uyguladılar ve akü 155 tl'ye gelmiş oldu, buna da 3 taksit uyguladılar.

bilgi ve tecrübelerini paylaşan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.
  • Uzerinde ford calcium yazan 60ah akum bitti. Toplam omur 4 sene.

Dizel focus. Lokasyon ankara.

Kac ah'lik aku ve marka onerirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 66 ah'lik silver aku almalisiniz. Cunku ficus'un aku boyu kisa. Klasik akiler aku haznesine sigmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.