Şimdi Ara

focus ile peugeot torku arasındaki fark

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
2.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar benim 1.6 115 hp benzinli focusum un torku 155/4150.arkadasın peugeot 207 1.4 70 hp hdi sinin torku 160/2000.zaten motor gücü focusun çok üstün peugeot a göre.ben daha önce hiç peugeot kullanmadım.arkadasım bana iddia ediyor rampada sen benim tozumu yutarsın diye.ama bir denemek nasip olmadı.sizce nasıl olur.bu tork olayı önemlimidir?

• birisi benzinli...
    birisi turbo dizel..

Rampada aynı gider..Düzlükte Sen toz yutturursun ona ..merak etme..Deneyin..
  • belki rampada kalkış yapsanız ilk 3-4 saniye önde olur ama daha sonra sen ona toz yutturursun diye düşünüyorum. dizel araçlar çok çabuk maksimum torku buluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lmnggen

belki rampada kalkış yapsanız ilk 3-4 saniye önde olur ama daha sonra sen ona toz yutturursun diye düşünüyorum. dizel araçlar çok çabuk maksimum torku buluyor.
    1,4 Motor var ve 70 hp...Hangi tozdan bahsediyoruz yaa
    Düzde rampada , inişte çıkışta eceli olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F93BE544A

1,4 Motor var ve 70 hp...Hangi tozdan bahsediyoruz yaa
    Düzde rampada , inişte çıkışta eceli olursun

Alıntıları Göster
    Küçük bi Örnek....70'lik bulamadım....Bu araç bile zorlanıyor...O nasıl geçecek....Rampa olayını pek bilemem..Ama Hiç sanmıyorUm
    Tutupta Rampayı 2000 devirle çıkmazsanız tabi :)

Pegout 307....Dikkat 90'lık

4000 d/d'de 90 HP
    1750 d/d'de 215 Nm

0-100 km/s : 12 sn
    0-130 km/s : 23 sn

------o---------o--------

Focus
    6000 d/d'de 115 HP
    0-100 km/s : 10.8 sn
    0-130 km/s : 18.0 sn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 2 Haziran 2008; 23:48:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: uA_Y_C_A

Küçük bi Örnek....70'lik bulamadım....Bu araç bile zorlanıyor...O nasıl geçecek....Rampa olayını pek bilemem..Ama Hiç sanmıyorUm
    Tutupta Rampayı 2000 devirle çıkmazsanız tabi :)

Pegout 307....Dikkat 90'lık

4000 d/d'de 90 HP
    1750 d/d'de 215 Nm

0-100 km/s : 12 sn
    0-130 km/s : 23 sn

------o---------o--------

Focus
    6000 d/d'de 115 HP
    0-100 km/s : 10.8 sn
    0-130 km/s : 18.0 sn

Alıntıları Göster
    küçük motorlu dizel araçlar bile ilk hareket halinde seriymiş imajı verip 2000 devirde maksimum torka ulaşıyor ama 3-4 sn. sonrası araba ilk harekete geçtiği andaki seriliğini yakalayamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: lmnggen

küçük motorlu dizel araçlar bile ilk hareket halinde seriymiş imajı verip 2000 devirde maksimum torka ulaşıyor ama 3-4 sn. sonrası araba ilk harekete geçtiği andaki seriliğini yakalayamıyor.

Alıntıları Göster
    rampada aynı gider diye düşünüyorum.206 lar 70 hp olmasına rağmen seri bir görüntü çiziyor.ama tabiiki düzlükte focus uzar gider

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Energetic

rampada aynı gider diye düşünüyorum.206 lar 70 hp olmasına rağmen seri bir görüntü çiziyor.ama tabiiki düzlükte focus uzar gider

Alıntıları Göster
    1. 2. 3. viteslerde o önde gider ama 4. ve 5. viteslere attığında sen onu geçmiş olursun

ayrıca 307ler ilk kalkışlarda focus a göre oldukca seridir
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetuEs

1. 2. 3. viteslerde o önde gider ama 4. ve 5. viteslere attığında sen onu geçmiş olursun

ayrıca 307ler ilk kalkışlarda focus a göre oldukca seridir

Alıntıları Göster
    Bence her türlü focus geçer dizellerde tork yüksek olur ama benzinli focusunda 1.4 70hp bir arabaya geçileceğini sanmıyorum geçenlerde arkadaşın 206 sını kullanma fırsatım oldu oda aynı motor 207 ile performansını hiç beğenmedim 110 120 ile giderken gaza sonuna kadar basıyorum arabada hiç ivmelenme yok ama 4 kişiydik arabada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 404NotFounD -- 3 Haziran 2008; 2:48:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 404NotFounD

Bence her türlü focus geçer dizellerde tork yüksek olur ama benzinli focusunda 1.4 70hp bir arabaya geçileceğini sanmıyorum geçenlerde arkadaşın 206 sını kullanma fırsatım oldu oda aynı motor 207 ile performansını hiç beğenmedim 110 120 ile giderken gaza sonuna kadar basıyorum arabada hiç ivmelenme yok ama 4 kişiydik arabada.

Alıntıları Göster
    Şu rampa olayına çok takılmayın. Düzlükte hızlanması yüksek olan bir aracın (eğer ağırlıkları arasında çılgın bir fark yoksa) rampada da hızlanması daha yüksek olur.

Turbodizellerin nedense böyle bir imajı oluştu, o da vites düşürmeye üşenen sürücünün düşük devirlerde aldığı yüksek tork sebebiyle aracının seri olduğunu zannetmesi... Benzinli araçlarda bir veya iki vites küçültürsünüz, aynı ivmeyi düzlük olsun, rampa olsun her koşulda yakalarsınız. Bu kadar büyütmeyin turbo dizel motorları...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerem Arıkantürk

Şu rampa olayına çok takılmayın. Düzlükte hızlanması yüksek olan bir aracın (eğer ağırlıkları arasında çılgın bir fark yoksa) rampada da hızlanması daha yüksek olur.

Turbodizellerin nedense böyle bir imajı oluştu, o da vites düşürmeye üşenen sürücünün düşük devirlerde aldığı yüksek tork sebebiyle aracının seri olduğunu zannetmesi... Benzinli araçlarda bir veya iki vites küçültürsünüz, aynı ivmeyi düzlük olsun, rampa olsun her koşulda yakalarsınız. Bu kadar büyütmeyin turbo dizel motorları...

Alıntıları Göster
    Bizde diyorz ama anlayan yok... Adam yokuşu 2000 devirle çıkmaya çalışırsa (benzinli) Tabiki yığılacak... inidir vitesi git..ne var yani....

Bazı arkadaşlar 207 ataktı felan demiş ama.. 307 ile 207 aynı kiloda mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: uA_Y_C_A

Bizde diyorz ama anlayan yok... Adam yokuşu 2000 devirle çıkmaya çalışırsa (benzinli) Tabiki yığılacak... inidir vitesi git..ne var yani....

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: uA_Y_C_A

207 1.4 hdi: 1186 kg
    307 1.4 xr hdi: 1194 kg (xs, xt, premium modelleri +100 kg daha ağır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BySerkan -- 3 Haziran 2008; 11:55:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BySerkan

quote:

Orjinalden alıntı: uA_Y_C_A

207 1.4 hdi: 1186 kg
    307 1.4 xr hdi: 1194 kg (xs, xt, premium modelleri +100 kg daha ağır)

Alıntıları Göster
    O 207 nin tozunu attırırsın sen...Ben dik bir rampayı çıkarken 3.viteste 1.6 benzinliyle 307 dizelin tamponuna yapışıyorum sonra araba 4.vites istiyor..:) İlk çıkışta parlıyor ama balon gibi sönüyor dizeller..Kalkışta da haklar peugeot yu her türlü..

• quote:

Orijinalden alıntı: x15

O 207 nin tozunu attırırsın sen...Ben dik bir rampayı çıkarken 3.viteste 1.6 benzinliyle 307 dizelin tamponuna yapışıyorum sonra araba 4.vites istiyor..:) İlk çıkışta parlıyor ama balon gibi sönüyor dizeller..Kalkışta da haklar peugeot yu her türlü..

Alıntıları Göster
    Peki 1.6 109BG TDCI Focus ile Bahsettiğiniz benzinli focusta durum ne olur dersiniz?
  • quote:

Alıntıları Göster
    işte benimde anlatmaya çalıştığım buydu. dizeller kısa sürede maksimum torku yakaladığı için ilk 3-4 saniye seri oluyor daha sonra bu seriliği kaybedip ivmesi düşüyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: x15

• quote:

Orijinalden alıntı: whiteee_shadow

Peki 1.6 109BG TDCI Focus ile Bahsettiğiniz benzinli focusta durum ne olur dersiniz?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: whiteee_shadow

Rampada düze inişte hiç farketmez Dizel her türlü fark atar

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Dizellerde tork erken devreye girmesi avantaj gibi görünürken bir yöndende dezavantaj dizelde vitesi erken atmak zorunda kalıyoruz ve kalkışta zaman kaybına yol açıyor mesela ben önceki arabam g kasa astrada 2. viteste 110 120 e kadar çıkabilyordum ama focus tdci de 80 civarında atmak zorunda kalıyorum vites değiştirme lambası yanıyo zaten o da olmasa belki 7-8 saniyede 100 e ulaşabiliriz buda benzinliler için avantaj ama yinede dizeldeki torkun zevki bambaşka.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Erdm24

quote:

Focus 115 lik 0-100 de ve uzun yolda dizeli tokatlar, rampayı bilmem onu da uaycaya soralım

• quote:

quote:

quote:

Focus 115 lik 0-100 de ve uzun yolda dizeli tokatlar, rampayı bilmem onu da uaycaya soralım

Alıntıları Göster
    Bu bahsettiğiniz 1.4 70ps peugeot 206 zaten fiesta TDCi ile aynı motora sahip değil mi?Ben mi yanlış biliyorum? Böyle bir yarış sonucu belki ilk kalkışta 206 seri gibi olsada, bu birkaç sn sürer fazla değil. 206 dikkat etsin, Focus yanından geçerken rüzgarından savrulmasın...

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: x15

0-100 ? Uzun Yol ? Tokatlamak ???
    0-100'de Dizel daha serii.Hele uzun yolda plaka okutturur

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.