Şimdi Ara

Otomobil ile Suv Arasındaki Fark Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
8.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araç bakarken aklıma Suv araçlar geldi. Ama bir kaç yere baktığımda pek bilgi bulamadım. Otomobil ile Suv arasındaki fark nedir ? Bilgilendiren olursa sevinirim.

• SUV sinifi araç, ayni iç hacme sahip oldugu hatcback otomobile gore, daha cok yakar, daha az performanslidir, yol tutusu yukseklikten dolayi bir tik geridedir. Ayrica yine hatchback dengine gore daha pahalidir.

Tek avantaji bir miktar daha yerden yuksek olmasi ve bu sebeple hafif arazi kosullarina da girebilmesidir.

Fakat kendi anne babam da dahil olmak uzere, sehirde yaşayan pek çok insan, arabada gecirilen toplam zamanin yuzde 1i bile arazide olmamalarina ragmen, SUV arac almaktadir.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Otomobil ile SUV Arasındaki Farklar

SUV (Sportif Araç) ve otomobil, günümüzde en çok tercih edilen araç türleri arasında yer alıyor. Ancak bu iki araç türü arasında bazı önemli farklar mevcut.

Otomobiller genellikle daha küçük, daha hafif ve daha aerodinamiktir. Yakıt verimlilikleri genellikle SUV'lardan daha yüksektir ve daha iyi kullanım özelliklerine sahiptirler. SUV'lar ise daha büyük, daha ağır ve daha yüksektirler. Arazi koşulları için daha uygundurlar ve genellikle dört tekerlekten çekiş sistemine sahiptirler.

Vergi Farkları:

Türkiye'de, SUV araçlar ruhsatta "arazi taşıtı" olarak geçer. Bu nedenle, otomobillere kıyasla daha yüksek ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) ve MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) öderler.

Suv Araçların Vergisinin Farklı Olmasının Nedeni:

SUV araçların vergilerinin farklı olmasının temel nedeni, arazide kullanım için tasarlanmış olmalarıdır. Arazi taşıtları olarak sınıflandırıldıkları için, otomobillerden daha yüksek vergilere tabidirler.

Otomobil mi SUV mu Tercih Etmelisin?

Otomobil veya SUV tercihinde bulunmadan önce, ihtiyaçlarını ve bütçeni göz önünde bulundurmalısın. Eğer şehir içi kullanım için yakıt verimliliği ve kullanım kolaylığı arıyorsan, bir otomobil daha uygun bir seçenek olabilir. Ancak, arazi koşullarında sürüş yapmayı planlıyorsan veya daha geniş bir iç mekana ihtiyaç duyuyorsan, bir SUV daha iyi bir seçim olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Genişlik büyüklük bagaj vb...
  • Yerden yükseklik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerden yükseklik çok önemli. Ülkemizdeki yollarda harika avantajları var.

• Otomobile göre dezavantajı nedir peki ?
  • SUV araç her zaman dikkat çekicidir, modası geçmez, yıllar geçer, ama ona hâlâ JİP derler.

Şahsen hiçbir binek araç (premium markalar dahil) gözümde yok.
    SUV olsun çamurdan olsun.

• phonel59 P kullanıcısına yanıt
    Çok yakar az kaçar :)
    Vergisi de çok olur. Daha çok yakar.

Yoksa cillop gibi Range Rover aynı yılın fiestası ile aynı fiyat olur muydu...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Suvlar daha pahalidir
    Tuketimleri biraz yuksektir
    Otomobiller daha ceviktir ozellikle sehirlerde

• -Vergisi, fiyatı ve yakıt tüketimi fazladır.

-Bagaj ve iç hacmi geniştir.

-Daha performanslıdır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazalarda daha güvenlidir suvlar
  • Vergisi fazla işini birisi anlatsın lütfen. Standart otomobil vergisi olan bu araçlarda nasıl daha fazla vergi veriliyor?
  • Artık 1.6 motor suv çıkıyor, onun vergisi aynı.

Ama genelde motor hacmi yüksek olur. O yüzden vergisi yüksek diyoruz.

Sıfır alınacaklar için fark etmiyor diyelim o zaman.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • phonel59 P kullanıcısına yanıt
    SUV sinifi araç, ayni iç hacme sahip oldugu hatcback otomobile gore, daha cok yakar, daha az performanslidir, yol tutusu yukseklikten dolayi bir tik geridedir. Ayrica yine hatchback dengine gore daha pahalidir.

Tek avantaji bir miktar daha yerden yuksek olmasi ve bu sebeple hafif arazi kosullarina da girebilmesidir.

Fakat kendi anne babam da dahil olmak uzere, sehirde yaşayan pek çok insan, arabada gecirilen toplam zamanin yuzde 1i bile arazide olmamalarina ragmen, SUV arac almaktadir.

• Gerçek SUV'ların;

-Yerden yüksekliği fazla
    -Motorları daha güçlü
    -Arazi kabiliyeti ve 4 çekeri daha kuvvetli
    -Yerden yüksek olduğu için kazalarda daha az hasar alırlar

Öte yandan dezavantajları
    -Yüksek olduğu için yanal rüzgarlardan etkilenirler
    -Virajlarda daha fazla savrulurlar
    -Vergisi ve bakımı daha pahalı

Çakma SUV, yani Crossoverlar ise sadece yerden yüksek ve 4bçekerdir. Başka bir avantajı yok nezimde.

• Halk tabiri ile sahip olduğu özelliklerle veya hissettirdiği ile övünmek,böbürlenmek,caka satmak,şişinmek.
    Kısaca OFFROAD aracı ile şehirde dolaşmak.

• Yorumlar için teşekkürler.
  • Şu forumda yazmaktan soğudum. O kadar yazmıştım ama yazdıklarım çin alfabesine dönüştüğü için sildim. Tekrar uğraşmak da zor geldi.

Mesajımın özeti, SUV denen araçları hiç şık bulmadığım ve tam donanımlı D sınıfı ve üzeri tüm sedan araçları en baba SUV'a tercih edeceğim üzerineydi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerden yüksek suv araçların sürüş pozisyonları biraz daha yüksek kendinizi yüksekte hissediyorsunuz bunun keyfi gerçekten başka sürüş anlamında.Yüksek araçtan sonra binek araca geçenler yadırgayabiliyor bu olayı özellikle belli bir yaş üstü insanlar için.
    İç mekanları genellikle daha ferah ve daha geniş oluyor.Birde altı yüksek olduğu için hem hafif arazide hemde şehir içinde bazı durumlarda daha yarar sağlıyor size.3 tane suv değiştirdim.Suvları seviyorum yaşım daha genç diyebilirim.Peder olayından dolayı suv kullanıyorum aslında şu anda da suv sahibiyim.
    Ama yere yakın araçlarında keyfi bir başka.Şu anda öyle bir imkanım olsa suv satıp yere yakın bir spor araç alırım ikisininde sürüş keyifleri ve yaşattıkları başka diye düşünüyorum.
  • Yerden yüksek olsun diye SUV alıp yığınla para vermeyin Doblo türevinde de aynı hissiyat var.

• Gerçek Suvların çoğu ülkemizde yok . Burada olanların da çoğu suvcuk . Kilitli diff olmayan aracın her yeri Suv olsa ne yazar ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.