Şimdi Ara

Ford focus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sıfır Ford focus 1.6 ti-vct trend x düşünüyorum bayi 78.000 TL fiyat verdi bu aracı tavsiye eder misiniz,yakıt ve performans açısından nasıldır,teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ford Focus 1.6 Ti-VCT: Turbo Özellikleri

Ford Focus 1.6 Ti-VCT modeli, turboşarjlı bir motora sahip değildir. "Ti-VCT" ifadesi, "Twin Independent Variable Camshaft Timing" (Çift Bağımsız Değişken Eksantrik Mili Zamanlaması) anlamına gelir ve motorun emme ve egzoz valflerinin zamanlamasını optimize etmeye yardımcı olan bir teknolojiyi ifade eder.

1.6 Ti-VCT motor, doğal emişli bir motordur, yani turboşarj kullanmaz. Bununla birlikte, Ford Focus'un diğer modellerinde turboşarjlı motor seçenekleri mevcuttur. Turboşarj, motorun daha fazla güç ve tork üretmesine yardımcı olan bir cihazdır ve genellikle "Ecoboost" adı verilen motorlarda kullanılır.

Eğer turboşarjlı bir Ford Focus modeli arıyorsanız, 1.5L EcoBoost veya 2.0L EcoBoost motor seçeneklerini inceleyebilirsiniz. Bu motorlar, daha yüksek performans ve yakıt verimliliği sunar.

Doğal emişli 1.6 Ti-VCT motor ise, yakıt ekonomisi ve uygun fiyatlı olmasıyla bilinir. Her iki motor seçeneği de kendi avantajlarına sahiptir ve ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlı olarak en iyi seçimi yapabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hangi bayi 78 fiyat verdi?

Geçen ay enişteye beyaz renk 78e zor aldık tanıdık vasıtasıyla.

Performans güzel, sürüşü yol tutuşu güzel. Yakıt şehir içi benim şuan 9.5lt civarı. Bol inişli çıkışlı yol güzergahı.

Uzun yolda sakin kullanımda çok az yakıyor.

• Bilmediğim için soruyorum bu motor da turbo var mı hocam.lpg takıldığını okumuştum subaplarda erime yapıyor felan .

• quote:

Orijinalden alıntı: ysnsln

Bilmediğim için soruyorum bu motor da turbo var mı hocam.lpg takıldığını okumuştum subaplarda erime yapıyor felan .

Yok. LPG'li kullanan çok, yardımcı olacaklardır. Ben sizin yerinize olsam Turbo motor Leon alırım.

• Lpg uyumu gayet güzel .Donanımı yeterli. Yakıtı aman aman değil. Gidişi de normal atmosferik işte .
  • quote:

Orijinalden alıntı: absorb3

quote:

Orijinalden alıntı: Lego95

Lpg uyumu gayet güzel .Donanımı yeterli. Yakıtı aman aman değil. Gidişi de normal atmosferik işte .

neden böyle bir şey yapıyorlar? yani 2002 model arabaya bakıyorsun atmosferik 2017 ye bakıyorsun yine aynı. sebep ne ki neden turboya geçilmiyor. atmosferik motorun bir artısı mı var?üretmesi mi ucuz . 10 lt yakması cidden çok bana göre.

turbo benzinli ve dizel motor seçeneğin de var, paran hangisine yetiyorsa
  • Kia cerato al 78 e dua edersin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ford focus
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sıfır alma bence algisi vergisi masrafi derken yillik 4500 lira kontağa basmadan para yer araban. Kendimden biliyorum.;) focus 2015 style 2 yıl once 62.500 tl ye aldim. Trend x 59.000 bin idi o zmn.. Vay bee fiyatlat uctu. Bu saatten sonra araba zor artik.

Yol tutuşu harikadir focusun. Uzun yolda yakmaz. Sessiz konforlu bir sürüş sunar. Kasasi desen karizma. Beyaz opak renk tercihimdir. Lpg taktirmadim ben. Sık kullanmiyorsaniz gerek yok. Cok binecekseniz 2.ci el dizel bakin. Saglicakla kalin.

• quote:

Orijinalden alıntı: fahrenhayt46

quote:

quote:

Lpg uyumu gayet güzel .Donanımı yeterli. Yakıtı aman aman değil. Gidişi de normal atmosferik işte .

neden böyle bir şey yapıyorlar? yani 2002 model arabaya bakıyorsun atmosferik 2017 ye bakıyorsun yine aynı. sebep ne ki neden turboya geçilmiyor. atmosferik motorun bir artısı mı var?üretmesi mi ucuz . 10 lt yakması cidden çok bana göre.

Aynı arabadan bizde var. 2002 den kalma motor değil. Turbosuz yeni teknoloji . 10 litre yakıyor diyenler kesinlikle abartıyor. Bizdeki aracın şehir içi ortalama tüketimi 7 litre. Uzun yolda çok rahat 5-5.5 a düşüyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fahrenhayt46

quote:

quote:

Aynı arabadan bizde var. 2002 den kalma motor değil. Turbosuz yeni teknoloji . 10 litre yakıyor diyenler kesinlikle abartıyor. Bizdeki aracın şehir içi ortalama tüketimi 7 litre. Uzun yolda çok rahat 5-5.5 a düşüyor

Aynı araçtan bende de var hocam 9.5 altına düşmüyor.

• bizim forum pek ford meraklısı değildir. alayı caponcudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

bizim forum pek ford meraklısı değildir. alayı caponcudur.

Ford'un saçma politikalarından kaynaklanıyor bu. Yabancılar Euro 6 yüksek torklu (270) Focus'lara binerken bizde manuel Focuslar 95 beygir, piyasada her yer kağnı Trend X dolu. Hyundai B sınıfı Accent'te 136 bg manuel satarken, ikinci el focus alsam 95 beygir tokat manyağı olacağım. Yoksa gayet alınası bir araba.

Benzinli ise atmosferik çağdışı motor. 1.0 Ecoboost fiyatları da uçuk. Donanım desen abuk subuk fiyatları var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Armin van Buuren*

quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

bizim forum pek ford meraklısı değildir. alayı caponcudur.

Ford'un saçma politikalarından kaynaklanıyor bu. Yabancılar Euro 6 yüksek torklu (270) Focus'lara binerken bizde manuel Focuslar 95 beygir, piyasada her yer kağnı Trend X dolu. Hyundai B sınıfı Accent'te 136 bg manuel satarken, ikinci el focus alsam 95 beygir tokat manyağı olacağım. Yoksa gayet alınası bir araba.

Benzinli ise atmosferik çağdışı motor. 1.0 Ecoboost fiyatları da uçuk. Donanım desen abuk subuk fiyatları var.

beyza tredx şirket araçları görmekten gına geldi zaten. sırf bu yüzden bile soğuyabilir insan. ayrıca dediğiniz gibi, ford diğer markaların yaptığı atılımları, müşteri odaklı politikaları yapamıyor, baba mirası dünya devi markasının altında eriyor.

• Focusa şehiriçinde 7 litre yaktırıyosan 1.2tsi ile 1 litre yakarsın heralde :)
    Focus 1.6 ti-vct 125 hp 19 bin km uzun dönem şehiriçi dışı karışık yakıt tüketimim 9.1 sakin sürerim şehir içinde şehir dışı da bölünmüş yolda 120 otoban 130 giderim. Turbolu değil motor ama çift egzantirikli yani 4000 devirden sonra farklı subap zamanlaması ile çalışıyor 4000 devirden sonra vtec acıyor gibi bişey diyebiliriz :) Lpg uyumludur asla arıza ışığı yakmaz ama magnezyum subaplı 70 75 binde subap eritir ama 2 gün bile sürmez yapılması (üst kapak sökülür subaplar değiştirilir) 1500e değiştirtirsiniz ve binmeye devam ( o vakte kadar en az 15 bin lira tasarruf) Yol tutuşu efsanedir. İçi biraz dar hele sağ ön yolcu tarafı. Her taraf şirket trendx dolu ben olsam sıfır asla almazdım 78 bin verip. 78e leon 1.2 tsi style alırdım ya da hacim sorun değilse 1.4 dizel style i20
  • mestt M kullanıcısına yanıt
    yok hocam millet hari haril sıfır araba pesinde hala..
  • Yeni konu açamadığım için bu konu üzerinden yazıyorum; 2017 model 1.2 benzinli Clio hp 11.000 km'de 54.000 TL, araç ve fiyatı konusundaki görüş ve önerileriniz nelerdir,teşekkürler.

• Hocam Focusa noldu vaz mı geçtin?

• Evet ondan vazgeçtim ikinci el bakıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.