merhaba arkadaşlar max 30.000 tl bütçe ile bir araç almak istiyorum. araçta aradığım öncelikli özellikler otomatik vites, geniş ve konforlu olması, sorunsuzluğu ve güvenlik. yılda 10000 km civarı yapacağım için ve sınıftaki araçların yakıt tüketimleri benzer olduğu için yakıt tüketimini 2. planda tutuyorum. alacağım aracı bir problem yaşamazsan en az 2-3 yıl kullanmayı planlıyorum. bu kapsamda d sınıfı araçları araştırdığımda forumlardan edindim bilgilerle aklımda 2 seçenek oluştu.
1. ford mondeo ghia x ov 2006-2007: araç görsel olarak bence ağırbaşlı heybetli bir araç. accorda göre sanki daha fazla güven veriyor zaten bu araç özellikle yol tutuşu ile ünlü ve bu modellerde esp standart . accorddan daha geniş ve ağzına kadar dolu bir araç. forumlardan anladım kadarıyla pek kronik bir problemi yok. en çok aklımı karıştıran nokta 4 ileri klasik tam otomatik şanzımanı bu şanzıman için doğru ellerde kullanıldığında ömürlük sorun çıkarmayacak baş ağrıtmayacak bir şanzıman olduğu yazılmış ama 145 hp olan aracın performansını çok törpülediğini herkes kabul ediyor. ford araçları genel olarak yakıt tüketimi konusunda müsrif araçlar olarak biliniyorlar bu araçta bu şanzıman ile şehir içi kullanımda 13-15 lt civarı lpg tüketeceğini düşünüyorum. aracın 2. el piyasası biraz durgun olduğu için satmak istediğimde çok zarar edebileceğim söylendi ama zaten aracı kısa süre kullanmayı düşünmüyorum. kullandım süre zarfında beni mutlu ederse o edilebilecek zarar göze alınabilir diye düşünüyorum.
2. honda accord 2.4 executive 2003-2005: araç görsel olarak en beğendiğim kasalardan. mondeoya göre çok daha spor ve agresif görünüyor. hondanın otomatik vitesteki başarısı biliniyor zaten. araç 5 ileri tiptronik vites sorunsuz yumuşak geçişleri olan gerekli bakımı yapıldığında ömürlük bir şanzımana sahip. 190 hp olan bu aracın performans konusunda sorunu olmayacaktır elbet. aracın yakıt tüketimi accord formunda genellikle şehir içi kullanımda 14 16 lt lpg olarak söylenmiş. mondeo ile yakıt tüketimleri aynı sayılır. uzun yolda yakıt tüketimi her 2 araç içinde tatminkar 1.6 araçlar kadar tüketime sahipler tabi ki çok hız yapmadığımız sürece.vergisi, kasko değerinden dolayı 2.0 araçlarla aynı. mondeo kadar geniş ve kalıplı bir araç değil. konfor olarak mondeo sanki bir adım daha önde gibi. araç için okuduğum tek kronik sorun direksiyon pompası sorunu. bu sorunu birçok kişi yaşamış çok maliyeti yüksek bir sorun değilmiş. bu aracında 2. el piyasası durgun ama aracın fanatikleri mevcut :)
2 aracında beni tatmin edeceğini düşünüyorum. bakımlı bir araç bulduğum takdirde sorun yaşayabileceğimi de sanmıyorum ama aralarında karar vermek zor benim için. sizce hangisi daha mantıklı? bu araçlardan birini almak macera aramak mı olur? satarken çok büyük zararlar eder miyim? bu araçlar için uygun fiyat aralığı sizce nedir?
yorumlarınız için şimdiden teşekkürler :)
Ben de bir ara bu iki araç arasında kalmıştım ve hala çıkamadım :) Mondeo tdci otomatik bakıyordum ve onun şanzımanı için daha sorunsuz yazmışlardı, dediğiniz gibi accorda göre daha geniş ve donanımlı bir araç ancak accordda motoru kasası ve bilinen şanzıman başarısı ile gel beni al diyor. Accordun fanları olmasa sanırım 2003-04 modelleri hala 30 üstü etmezdi.
Ben accord derim çok yakışıklı araç. Bu arada bir sigortacıdan iki aracında kasko fiyatlarını öğrenin, ben sormadım ama vergisi gibi bu da yüksek olacaktır.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
2006-2008 arasında bahsettiğiniz mondeodan kullanmıştık, performansı şanzumana rağmen gayet iyiydi, şehir içinde duruma göre 11-14 litre arasında değişiyordu tüketim değerleri. Yol tutuş, konfor, donanım 4-4'lük araçtı. Accordda ise sadece yolcu olarak bulundum, iç mekanda dış mekanda gerçekten çok karakteristik sert hatlara sahip. Konforda kötü sayılmazdı. Benim tercihim bu iki araç arasında mondeo olurdu, ama dış görünüşü dikkat çeksin diyorsanız yaşınızda biraz genç ise accordda kesinlikle beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacak bir araç.
Bence Honda Accord 2.4 o motor serilik bence artı sorunsuzluk ama o ford mondeo kasasıda güzeldir ikiside sizi pişman etmez
başka yorumu olan?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme