Şimdi Ara

Forgatton realms,Dragon lance,Ravenloft,Corona kısacası tüm fantastik bilimkurgu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
6.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Belgariad (5kitap) - Malloryon (Belgariad'ın devamı buda 5 kitap)

ejderha mızrağından daha çok sevdim. ejderha mızrağından 9 kitap okudum ama bu belgariad-malloryon serisi 1 gram sıkmıyor. piyasada bulamazsını internet ile sipariş edilebilir 2000li yılların kitabı eskiden yazılmış sitesi metiskitap.com . ırklar olarak daha düzgün, daha çok karakteristlik olarak ayırmış ırkları cüce falan yok mesela drasniyalılar (çok iyi ticaret) rivalılar (taş denen büyülü bir silahın koruyucuları) murgolar (casusluklarıyla ünlüler vs)

tavsiye ederim
  • lotr serisi ile baslamis biri olarak bundan sonra hangi kitap ile devam etmeliyim?tavsiyelerinizi bekliyorum.(fantastik tur hakkinda fazla bilgim yok)
  • quote:

Orjinalden alıntı: jeepers_creepers

lotr serisi ile baslamis biri olarak bundan sonra hangi kitap ile devam etmeliyim?tavsiyelerinizi bekliyorum.(fantastik tur hakkinda fazla bilgim yok)

gediksavaşları ilk 4 kitap
    unutulmuş diyarlar- kara elf üçlemesi(bu 3 ü iyidir. devamı değil)
    elenium serisi
    silmarillion tabii ki =)
    ejderha mızrağı-weis hickmanın kitaplar sadece :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: eärendil

quote:

Orjinalden alıntı: jeepers_creepers

lotr serisi ile baslamis biri olarak bundan sonra hangi kitap ile devam etmeliyim?tavsiyelerinizi bekliyorum.(fantastik tur hakkinda fazla bilgim yok)

gediksavaşları ilk 4 kitap
    unutulmuş diyarlar- kara elf üçlemesi(bu 3 ü iyidir. devamı değil)
    elenium serisi
    silmarillion tabii ki =)
    ejderha mızrağı-weis hickmanın kitaplar sadece :D

saol dostum,bugün bakacağım bu kitaplara.
  • ejderha mızrağı sıra çıkarayım istersen.

Güz Alacakaranlığı Ejderhaları
    Kış Gecesi Ejderhaları
    İlkbahar Şafağı Ejderhaları

İkizlerin Zamanı
    İkizlerin Savaşı
    İkizlerin Sınavı

İkinci Nesil
    Yaz Alevi Ejderhaları- diğer kaos savaşı zamanı kitapları opsiyonel =)

Batan Güneşin Ejderhaları
    Kayıp Yıldızın Ejderhaları
    Yitik Ayın Ejderhaları

( raistlini çok seversen ruh döveni ve silah kardeşliğini oku )

-----------------------------

fr
    kara elf üçlemesi
    Anayurt
    Sürgün
    Göç
    drizzt in sonraki üçlemeleri çok kötü. power play kokuyor. yıldızışığı ve gölgeler serisni ise okumadım hiç.

sarkılar ve kılıçlar. 4 kitap güzel hepsi. frp de faerunda oynayanlar için çok gerekli okuman bence

--------------------------------------------------

ravenloft

sislerin vampirini oku. beğenirsen devam edersin. bence çok hoş bir kitap
    -----------------------------------------------------

gediksavaşları
    büyücü-çırak usta, gümüş diken ve sethanonda karanlık süper kitaplar. devamını okumadım.
    -------------------------------------------------------
    elenium
    3. kitap çok fahiş fiyata satılıyor. böyle rezillik görmedim.
    1.kitap 13, 2. kitap 15 3.kitap 28
    --------------------------------

• ben şu an kara elf üçlemesinin son kitabı olan göç ü yarıladım...gerçekten muhteşem bi seri olmuş kitabı bitirmeye korkuorum o derece...Sindire sindire okuycam..

Bu arada j.r tolkien in HOBBİT kitabını okumanızı şiddetle tavsiye ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdass -- 26 Nisan 2007; 10:39:51 >
  • Ya beyler bu frp kitaplarını birbirmizle paylaşsak nasıl olur.Malum pahalı oluyolar ben ankaradayım elimde 6-7 tane kitap var.İsteyenlerle takas yapabilirim
  • ----Tolkien Spoiler----
    arkadaşlar bende tolkien ile başladım bütün serisini bitirdim ama yukarda luthienin cüceolduğunu okuyunca history of middle earth e başlamama kararı aldım yani kayıp öykülere zaten bi 2 si çevrildi 6.45 tarafından..silmarili bile ne kötü çevirmiş gerçekten hiç heyacan katmıyor turin in kılıca atladığı sahneyi bile sanki normal bişey gibi tasvirlemiş orda ağlatması lazım..tüylerimi diken diken eden yerler de feanorun manwe nin huzurunda kılıcını çekmesi , eöl ün oğluna zehirle vurması...ve tabii ki fingolfinin melkora kafa tutması..
    ----Tolkien Spoiler----

neyse sorum şu drizz do urden'in geçtiği bütün kitapları okuma sırasına göre yazar mısınız?
    ve aynı şekilde raistlin'in geçtiklerini de?

• tamam buldumhttp://www.frpnet.net/kitaplistesifr.html burada yazıyor okuma sırasıyla..birazdan çıkıp anayurt'u alıcam..
    bu ilk üçleme bitince yine burdaki sırayla gideyim mi??siz önermemişsiniz çünkü hep belli serileri önermişsiniz bende de sırayla gitme hastalığı var yani bu dark elf seri bitince buzyeli vadiyle devam etmesem bişey kaçırmış olur muyum hikayeler çok bağlantılı mı birbiriyle?yoksa her seri başlı başlına ayrı mı?bu sıra olayı benim kafama çok takılıyo....

• http://tr.wikipedia.org/wiki/Drizzt_Do'Urden#Kara_Elf_.C3.9C.C3.A7lemesi
    burdanda bkabilirsin, yinede yazıyım

Karaelf üçlemesi
    Anayurt
    Sürgün
    Göç

Buzyeli Vadisi Üçlemesi
    Kristal Parçası
    Gümüş Damarları
    Buçukluğun Mücevheri

Ben buraya kadar okdum, kitaplar çok güzel combat özellikle güzzel anlatmış salvatore, kara elflerde ayrıca bir çekicilik olduğu için güzel gidiyor
    ilk defa okumak zevkliydi

ejderha mızrağını tekrar okuyordum ama bırakıp bunlara mı başlasam dedim şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D6B32B7D -- 30 Mayıs 2007; 14:13:59 >

• ilk üçlemeyi bitirince onlarla devam ederim o zaman sağol

dragonlance in de raistlin'i esas anlatan kitapları ilk üç kitap mı yine?
  • tam raistlin üzerine olmasada 2.seri yani efsaneler üçlemesi raistlin ve caramon ağırlıklı, yinede konu ilk seriden devam ediyor savaşlar filan anlatılıyor zaten

http://www.geocities.com/ardacakir/products/reading.html
    buraya bir bak
    ayrıca efsaneler üçlemesinden sonra raistlin tarihçeleri var

yalnız bu site biraz eski, yani efsaneler üçlemesinden sonra ikinci nesil ve yaz alevi ejderhaları kitapları var, raistlin tarihçelerine başlamadan önce bunları okumak gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D6B32B7D -- 30 Mayıs 2007; 17:58:26 >
  • eyvallah..

şimdi efsanelere mi başlasam kara elfe mi??
    siz söyleyin raistlin mi drizzt mi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Empyrium

şimdi efsanelere mi başlasam kara elfe mi??
    siz söyleyin raistlin mi drizzt mi

walla Drizzt'e karşı bi hayranlık duymasamda Féarun benim favori dünyam olduğundan Forgotten Realms romanlarını şiddetle tawsiye ederim
  • 1000 orku okuyan var mı?

tekrar kara elf üçlemesine yaklaşmış kalitesi.
  • Beyler Biraz Dikkat Ettimde Enteri Bence Drizzt E Rakip Olamaz Ve Onun Irkındakiler Kadarda Olamaz Bunun Nedeni İse Enteri Underdark a Gittigi Zaman Tırstıgı Belli Bir Olaydir
  • ben unutlumuş diyarlardan sadece kara elf üçlemesini okudum
    ama ejderha mızrağının 11 kitabını okudum son okuduğum kitap gece göğünün gözyaşları
    forumlarda dikkatimi çekti bi arkadaş dm baştan hazırlanmassa kötü oluyo demiş bence o DM ye göre değişir ben yurtta kalırken geceleri 5 6 kişi toplanıp frp yapardık DM miz çok sağlamdı sallama mallama süper şeyler çıkıyodu 4 ay aynı frpyi yaptığımı biliorum onlarla!!
  • Ben orta dünya kitaplarını okumaya başlıcam ama hikaye sırası nedir?
  • Orjinalden alıntı: eärendil

ejderha mızrağı sıra çıkarayım istersen.

Güz Alacakaranlığı Ejderhaları
    Kış Gecesi Ejderhaları
    İlkbahar Şafağı Ejderhaları

İkizlerin Zamanı
    İkizlerin Savaşı
    İkizlerin Sınavı

İkinci Nesil
    Yaz Alevi Ejderhaları- diğer kaos savaşı zamanı kitapları opsiyonel =)

Batan Güneşin Ejderhaları
    Kayıp Yıldızın Ejderhaları
    Yitik Ayın Ejderhaları

( raistlini çok seversen ruh döveni ve silah kardeşliğini oku )

-----------------------------

Ben de bunları okudum, silah kardeşliği ve yitik ayın ejderhaları hariç.
    Ruhlar savaşı serisinde artık iyice konular dağılmaya başlamış gibi geldi bana; ama yine de son kitabı da okuyup seriyi tamamlamak istiyorum.
    Yazılan tüm yorumları okudum, bazıları DL yi ilk kitabın yarısında bırakmış; ama yine de eleştiri de bulunuyorlar. Bence bir konuda eleştiride bulunmak için o konuda belli bir bilgi birikimi edinmek lazım. Her neyse

DL yi soran arkadaşlar bir çok yanıt bulabilirler yazılanlardan; ama benim kendi görüşlerimden eklemek istediğim bir kaç şey var DL hakkında. Benim seriyi sevmemin nedeni; karakter analizlerinin çok güzel verilmesi. Karakterlerin içleri çok dolu. Onlar sadece yiyip içip savaşıp uyuyan, ordan oraya aksiyondan aksiyona koşan karakterler değil. Hırsları, acıları, duyguları, yalnızlıkları, mutlu anıları, bencillikleri, benmerkezcilikleri, yalanları, saflıkları, dürüstlükleri, her şeyleri ile birer insanlar. Belki yan karakterler de insani özellikler bu kadar vurgulanmasa da ana karakterlerde bunu ilk 2 seriyi (6 kitap) bitirince çok net görebiliyorsunuz. O zaman artık Caramon burda bunu derdi, Tanis şöyle yapardı diye çıkarımlarda bulunabilirsiniz bile. :)

Kitap sanki Raistlini çok fazla ön plana çıkarıyor gibi görünse de aslında onu ön plana çıkaran bizleriz; çünkü bize bizi en iyi anlatan karakter o. Raistlin içimizdeki bastırmaya çalıştığımız taraf... Herkes bu dünyada iyi olup iyilik görmek istiyor; çünkü Süperego denen bir şey var. (Bkz:Freud :P ) Yine de içimizde bencilliklerimiz, kıskançlıklarımız, kinlerimiz de var; bunları dışarı yansıtmıyoruz. O yüzden tüm bunların sembolü olarak Rasitlin gözümüze batıyor. Bazılarımız onunla özdeşerek, kitabı okurken "Hadi Raistlin nerde?" diye satırları tarayarak, bu içsel sıkışmayı tatmin ediyor. Bazıları ise kendini o kadar net görüyor ki ondan nefret ediyor. Bu yüzden Raistlin ya çok seviliyor ya da hiç sevilmiyor. Bir Nehiryeli gibi, "Hmm ne adam bee aşkı için neler yapmış" diyip geçmiyor -ki O da mavi kristal asayı bulmuştur.

Çok yazdım. Diğer özellikleri zaten söylenmiş. Sonuç olarak vaktiniz ve paranız varsa okunacak bir seri bence.
    Serileri kendi aralarında kıyaslamak pek doğru gelmiyor bana; çünkü her birinin kendine has bir yazım tarzı, içeriği, anlatımı, karakterleri var.

Buarada sinema dünyası iyice fantastik kurguya el attı. DL nin filmi çekilir mi acaba. :)

Çekilirse Raistlini Jared Leto oynasın buradan yetkililere sesleniyorum heeeey!!!

Herkese iyi okumalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eLimieL -- 21 Ağustos 2007; 23:10:41 >

• senin yanlışın war önce kaos sawaşı gelir çünkü yaz alevinde kaos sawaşı bitiyo normalde ama beş kitaptan oluşan kaos serisi war ilk üç kıtabı insan cüce ve elflerin kaos sawaşı sırasında yaşadıklarını anlatıyo ben son 2 kitabını okumadım sonra ruhlar sawaşı geliyo çünkü kaos sawaşının üstünden yıllar geçmiş ben okumadım ruhlar sawaşını ama kesin okuycm
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.