Evdeki eski kurt bilgisayarımın üzerindeki ölü toprağını atmak amacıyla bir format atmaya kalktım, C yi D yi falan sildim, Cyi formatladım hadi bakalım XPyi kurcaz şimdi az kaldı derken XP nin kurulum ekranının gelmesi gereken aşamada o ekranı 2-3 sn gördüm sonra bilgisayar kapandı. 3-4 sefer bu durum tekrar etti, daha sonra o aşamaya bile gelemeden aşağıdaki dosya eksik veya bozuk olduğu için başlatılamadı: hatasını almaya başladım. İnternetten okuduğum birkaç bir şey ile kurtarma konsolundan denedim düzeltmeyi, onda da her seferinde erişim engellendi hatasını aldım. Dedim bari baştan başlayayım uzun sürsün bizim olsun falan mantığıyla, bu sefer de Kur ekranında ilk "enter"a bastıktan sonra gelen kurmak istediğiniz yer falan kısmı gelmiyor, bilinmeyen birşeyler yazıyor alt alta sonrasında da mavi ekran veriyor.
Yaşadığım süreci adım adım anlattım, umarım yardımcı olabilecek birileri çıkar
Saygılar.
pc eski dedigin icin başlangıc disketi falan istemior demi benim aklıma ilk o geldi eski kurt yazınca... 2. bir aklıma gelen şey hdd leri cıkar yeni olan pc ye tak orda formatla yada gost falan at.. benim aklıma gelenler bunlar..
quote:
Orijinalden alıntı: cellat87
pc eski dedigin icin başlangıc disketi falan istemior demi benim aklıma ilk o geldi eski kurt yazınca... 2. bir aklıma gelen şey hdd leri cıkar yeni olan pc ye tak orda formatla yada gost falan at.. benim aklıma gelenler bunlar..
6. yılını falan yeni doldurdu bilgisayar. Başlangıç disketinden neyi kastettiğini anlamadım ama eskiden normal atardım formatı hiç de sorun çıkmazdı. İlk defa böyle bişey oldu şimdi de kaldı böyle. Pazar günü de İstanbul'a döneceğim geri, evdekilere lazım olacak bilgisayar, bu 2 günde bir şekilde halletmem lazım. Teşekkürler fikirlerin için.
dedigim gibi o halde gost falan at daha hızlı we mantıklı :)
#teknik
Aynı konuyu yanlışlıkla 2 kere açmışım. Burayı kapatabilirsiniz, diğerinden devam edelim.